- 10 Eylül 2016
- 280
- 481
- 32
- Konu Sahibi BayanLazarus
Eşimle herhangi bir konuda sohbet ederken ayrı fikirlerde olduğumuzda herkes kendi fikrini savunur bir süre, uzlaşabilirsek en mantıklı görüşte birleşiriz, uzlaşamazsak kapatalım konuyu, sinir bozucu olmaya başlıyor falan deriz. Kimse kimseye fikrini empoze etmeye ya da kabul etmezse evden kovmaya kalkışmaz.
Daha sakin ve objektif konuşmalısınız söz konusu durum her ne olursa olsun. Karşı tarafın fikirlerini anlamaya çalışmalı, haklılık yarışına girmemelisiniz. Ama onun haklılık yarışına girmesine ve sizin fikirlerinizi söndürmesine de izin vermemelisiniz. Eğer sohbet tartışmaya dönüşüyorsa ve ortak payda bulunamıyorsa kapatın konuyu en güzeli.
Ya ben bir noktada kapatmaya çalıştım konuyu halbuki, bak biz anlaşamıyoruz ortak nokta bulamıyoruz kapatalım başka şeylerden konuşalım diye. Ama onun tartışası mı varmış anlamadım kapatmadı. Ses yükselmeye başlayınca, ben de tutmadım kendimi önce düzgün konuş o sesinin tonunu ayarla elini kolunu tut öyle devam et dedim o da onun üzerine benimle olamaz böyle biri gibi bir tepki verdi. Gerisini biliyorsunuz:)