- 10 Ocak 2014
- 1.430
- 174
-
- Konu Sahibi Cikolataseven
Soyle birsey anlatayım. Bana kullanmadığı bilgisayarını verdi. Bir isim icin benim bilgisayarımda silinme oluştu. Servise verdim. Bu sure zarfında da o bana kullanmadığı laptopini getirip verdi.
Anneme göre zengin ve eli bol bir erkek gidip yeni bilgisayar almaliymis. Eskisini vermek beni basit gormekmis. Ben bu işlerden anlamıyor musum. Bunun dogru olup olmadıgını bilemiyorum iste ben. Ablama soruyorum demek ki zengin degıl alamıyor eskisini veriyor diyor. Cok bunaldım cok
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Şaka yapıyor olmalısın? Senin bilgisayarın çalınmamış, yada sürekli olarak bir yere gitmemiş sadece serviste. Geçiçi bir süre başka bilgisayara ihtiyacın varmış, erkek arkadaşın sana yardımcı olmuş bu konuda. Bir şey sorucam ablan evli mi? Eğer öyleyse eşi nasıl? Yani bir yerde bilezik aldığını söylemişsin sürekli? Sonuç peki mutlu mu?
Ay cok teşekkür ederim Rabbim herseyi sizinde gönlünüze göre versin inşallah.
Annemi bende katmak istemiyorum. Ama dislarsam kalbini kırarım diye korkuyorum. Geçenlerde ona askı memnu daki fridevs gibi gözüküyorsun bazen anne dedim. Bir hafta ağladı. Bu durumada sokmak istemiyorum onu ben
Kendisi cok mutlu oldugunu söylüyor. Su an hamile zaten. Ve asla annem onlara bu sekilde davranmadı.
Inanın düğünde takı muhabbetini gectım sözde su takılacak bile demedi. Ama bana şimdiden sözde su takım isteyeceğim diyor bana garip geliyor utanıyorum. Sonrada zengin insanlar almak zorunda bu normal diyor herkes. Almıyorsa garip diyor. Zengin değillerdir diyor.
Benim bu ablamın onceden bir nişanlısı vardı. O da zengin biriydi ama malları vardı ve satamiyorlardi bu yuzden sıkıntı yasiyorlardi. Su an ki erkek arkadasım gibi ne fabrikaları vardı ne geçim kaynakları. Sadece dededen kalma malları vardı. Ve satamadiklari icin Nisan dugun yapamayız diyorlardı.
Annem benim erkek arkadaşımın ailesinin de boyle olduguna inanıyor.
Soyle birsey anlatayım. Bana kullanmadığı bilgisayarını verdi. Bir isim icin benim bilgisayarımda silinme oluştu. Servise verdim. Bu sure zarfında da o bana kullanmadığı laptopini getirip verdi.
Anneme göre zengin ve eli bol bir erkek gidip yeni bilgisayar almaliymis. Eskisini vermek beni basit gormekmis. Ben bu işlerden anlamıyor musum. Bunun dogru olup olmadıgını bilemiyorum iste ben. Ablama soruyorum demek ki zengin degıl alamıyor eskisini veriyor diyor. Cok bunaldım cok
Ablanla ilgili aklıma gelen tek şey seni kıskanması. Belki de anneni de o dolduruyor. Olmaz deme neler oluyor dünyada. Ama annen böyle giderse senin işin bozulur. Aile zengin olduklarını bile belli etmiyor diyorsun. Demekki alçak gönüllüler. Hem seni kandırsa gazete de bile haberleri çıktı diyorsun nasıl yalan olsun? Annen karşı taraf tarafından paragöz olarak görünür. Sen tabiki annen için böyle düşünülmesini kabul etmezsin. İş ciddiye binince çok sıkıntılar yaşarsın. Valla üzüldüm durumuna. Annem bana böyle yapsa çok sinirlenirdim ciddi anlamda.
Bence toplum olarak dizilere çok kaptırmışız kendimizi. Olur ya böyle, kızın telefonu/bilgisayarı zarar görür, erkek öbür gün elinde yenisiyle çıkar gelir, kıza hediye eder.
Henüz evli ya da nişanlı değilsiniz, yani sizin bilgisayarınızın yerine yenisini koymak gibi bir yükümlülüğü yok. Hoş evli olsanız da böyle bir yükümlülüğü yok bana göre. Yanlış anlamayın yukarıda gördüğüm yoruma göre yorum yapıyorum ben de, siz böyle düşünüyorsunuz diye değil.
Sizi seviyor mu, siz onunla mutlu musunuz buna bakın. Kendiniz de demişsiniz çalışıyorum, paramı kazanıyorum, niye bir erkekle parası için 10 ay birlikte olayım diye. E çalışıyorsunuz, paranızı kazanıyorsunuz size ne parası var mı, ne kadar var.. Hediye işi inceliktir. Önce düşünmesi gerekir yani. Annesi incelik edip size kolye almış, tutup da bu gümüş, neden altın değil diye sorgulamak saçma yani. Sizin anneniz ona ne hediye etti?
Selam kızlar. Benim derdim boyumu astı ve artık dayanamadıgim icin hem buraya anlatmak hemde yardım almak istedim. Herkese öncelikle teşekkürler.
10 aylık bir iliskim var. Ciddi bir iliski. Beni tanıyan oldugum gibi seven değiştirmeden yasayan, kültürlü, eğitimli merhametli biri. Benim geçmişimi ve bana dair herseyi biliyor. Beni bu halimle seviyor.
Fakat sorunların ilki su ki kendisi benim ailem tarafından istenmiyor.
Erkek arkadaşımın ailesi varlıklı bir aile. Erkek arkadasımda varlıklı bir yasam surmuş. Ama Anadolu'da ki cogu zengin insanımız gibi tutumlu insanlar. Dışarıdan baksanız aaa bunlar zengin demezsiniz mesela. Ama gercekte öyleler.
Bense belli bir yasa kadar cok zengin olmasak bile hep bir standart üstünde yasamış yetişmiş bir kızım. Ailemde boyle insanlar.
Erkek arkadasım basta beni yanlış anlamasın diye zaten ona bu konulardan bahsetmemistim. Ama on ay geçtikçe farkettim ki ne hediye almayı biliyor. Ne de para harcıyor.
Cevreme danıştım. Seni deniyor olabilir dediler. Hani param icin mı benimle diye. Ama mantıksız geliyor bu. Kac yasında insanlarız. Çalışıyorum isim gücüm var. Ne diye boyle birsey icin bir erkekle on ay birlikte olayım.
Annem ve ablam bu kısının cimri oldugunu ve cimri insanla ömür geçmeyeceğini söylüyorlar. Sürekli "evlensen de sonun mutsuzluk" diyorlar.
Ailesinin de cimri oldugunu söylüyorlar. Ki soyle birsey mesela annesi bana hediye yollamıştı. Sevdigim bir sekilin kolyesini. Ama gümüş yani.
Hediyeyi anneme gösterdiğimde "bu ne boyle gümüş bu insanların nesi zengin boyle hediye mı yollanır insan utanır " diye cevapladı.
Çevremde ki kızlara bakıyorum. "Erkek arkadasım sunu almalı bunu almalı kafasında hepsi. Boyle değerli olunduğunu iddia ediyorlar. Ve zengin olsa bile cimri oldugu icin ve ben hediye isteyecek bri olmadığım icin mutlu olmayacağımı söylüyorlar.
Bir yerden sonra sevgi bitiyor. Gözüne batar diyorlar.
Size sorum bu. Aranızda vardır tecrübeli olanlarınız. Bana yardımcı olun. Bu kişi sonradan değişir mı veya yaptıkları anormal mı? Ya da gercekten iyi erkek pahalı hediye alan erkek midir? Ideal es bu mudur yani?
siz sözlü,nişanlı, evli değilsiniz .. size şuanda laptop almaya tabiki kalkamaz.. eskisini vermek de çok incelik bence.. zira benim malım veremem dememiş size.. kendi malını ödünç vermiş ki evlenseniz zaten sizin olacak.. kayınvalide adayınızın hediyesi de hiç hafife alınacak bir hediye değil.. görüştüğünüz bey yiyeceğiniz yemeğe içeceğiniz içeceğe karışmıyormuş. bence kesinlikle cimri değil,sadece akıllıca ilerliyor,arada resmiyet olduğunda laptoptur,altındır alınabilir.. resmiyet olmadığını da bilmesi gerekiyor ailenizin.. hatta söylemek istemezdim ama anneniz kendi kalbini sorgulasın,sanırım anneniz biraz maddiyata düşkün.. sizin kafanızı boş yere karıştırıyor.. sizin içiniz rahat ise etrafınızda anneniz de olsa bakmayın.. sizin yanınızdayken sizi para konusunda sıkboğaz ediyormu,hareketlerine iyice bakın ve kendi kararınızı kendiniz veriniz.. anneler çoğu şeyi abartabiliyor malesef.. görüştüğünüz beye bir hediye alın bakalım,ama maddi olarakta elle tutulur bir hediye.. bakalım o karşılığında size ne alıyor?
Bende üzülüyorum kendi durumuma zaten. Ve annem kendine laf kondurmaz asla. Onu üzmek sıkmakta istemiyorum.
Gazetelerde net sitelerinde haberleri mevcut. Ailesi tanınan ticari hayata sahip ve zaten kendisine ben sordum bunu. Bana dogruları anlat dedim. Tum is iliskilerini ve durumunu anlattı. Evlendiğimizde kendimize ait evimiz olacağını benim çalısmama gerek olmayacağını. Ki bunlar bile cogu insanın zaten yüksek maddi duruma sahip olmasını gerektirecek seyler bu devirde. Benimse inanın umrumda degıl. Cunku onu seviyorum. Onun efendi tavrını seviyorum. Allah korkusunu seviyorum. Gülüşünü seviyorum.
Ama annem icin bunlar mühim degıl birsey söylediğimde anında git gor gunünü diyor bana. O derece sınırlı o derece kızgın. Bazen ben bile onun dolduruşuna gelip patlıyorum.
Geçenlerde bana cok tatlı bir çikolata seti göndermiş durduk yere. Iste kalıpları falan çikolatanı kendin yapıyorsun.
Annem ısrarla yazacaksın cocuğa dedi. Dieceksin ki annem cok kızmış bu hediyeye. Bu ne bicim hediye demiş. Insan çikolata yollar ama yanında pahalli birsey koyar oyle yollar diyor.
Ablama soruyorum almıyorsa cimridir canım diyor.
Biraz fazlaca çevrenizin söylediklerine takıyorsunuz. İlişkilerde önemli olan tarafların ne hissettiğidir. Ayrıca bu kadar sorun ediyorsanız söyleyin. Biraz daha romantik ol bunu bana hediye alarak göster diyebilirsiniz. Dürüstçe iletişim kurmak kafanızda kurmaktan her zaman daha iyidir. Bir de ortada söz yok nişan yok neden sizi altınlara boğsunlar :)
Ben boyle birsey yapamam cunku ona aldığın ufacik hediyede bile benimle kavga ediyor kendisi. Ona hediye almamı istemiyor. Git kendine al diyor.
Okurken suratım 😳 böyle oldu. Canım erkek arkadaşın bence çok ince bir insan. Ki dediğin gibi bu devirde insanın hem kendi evi olacak, hem de kadın çalışmayacak çok zor. Bence annen geçmişte böyle şeyler yaşadıysa hırsını senden çıkarıyor olabilir. Sakın sevgiline öyle şeyler yazma, arkasına bakmadan uzaklaşır senden. O da seni seviyor, anlattıklarından belli. Anneni karşına alıp ben bu adamı seviyorum ama parası için değil, kendisini seviyorum de. Hata yaparsam da hata benim olur, ben çekerim de. Bir kusurunu görsem sana kalmadan ben terkederim ama artık lütfen karışma doğruyu yanlışı görmeme müsade et de. Gerçekten seni çok yanlış yönlendiriyorlar. Eğer onlara uyarsan, kaybeden sadece sen olursun.
Bu durum tamamen senle erkek arkadaşında bence. Bence cömert biri değil ama düşünceli biri, laptop muhabbetinden anladığım bu. Peki ya sen ne düşündün ne hissettin önemli olan da bu. Sonuçta gerçekten varyemez bir tip olabilir ve böyle bir tiple ömür geçirmek seni rahatsız eder mi ?
sen bu adamla yapamazsn soyleyim sana hayat standartin düşer laptop un sifirini almamista kullanmadgi pcyi vermiş anasida seni düşünmüş hediye almış altin degil gümüş diye begenmemissiniz burun kivirmissiniz olmaz sizin aileleriniz uyuşmaz o kesin