-
- Konu Sahibi Cikolataseven
Genc evet. Bundan dolayı olabilir mı bilmiyorum
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Maddiyatci dedim sadece. Yorum yazarim sana sorcak degilim.
Hala saygisizca devam ediyorsunuz haddinizi bilin daha uyanmayacağım terbiyesizlik yapanlar ya da bu seviye benim konumda gözükmesin Ok?
Usluba gel.yazarim yazarim da yazarim
bence olayın maddiyatla alakası yok ..... harcamayı, belli standartları tutturmakta bir meziyet..... kızla erkek ilişkisinin olmazsa olmazı uyumu yakalayabilmektir... eğer ailesi ve erkek arkadaşınız yaşam standardı olarak daha alt takılıyorlarsa malesefki daha çoooook sorunlar yaşarsınız.. anneniz hırslı bir anne elbette kızının stardartlarını düşüncek çokta haklıilişkiniz gözden geçirin gerekirse alın karşınıza açık ve net bi şekilde konuşun.....
Erkek arkadaşın cimri değil ki. Hesabı hep o öder, şık bir yerde iftar yemeği için yer ayırttı, her ay yanıma gelir ve en önemlisi tv için kablo göndermiş bence bu çok ince bir davranış. Bir arkadaş yazmış erkek arkadaşımın bana vize zamanı bir kutu çikolata göndermesi her şeye bedeldi diye.
Gümüş kolye olayına hiç girmiyorum. Daha tanışmadan, 10 aylık bir ilişkide erkek arkadaşının annesi sana kolye göndermiş, hiç göndermeyebilirdi de. Ve burada çoğu insan kayınvalidesinden bile hediye almamıştır. Ama benim annem bana aynı şeyleri yapsa ben anneme çok kızardım. Ne demek beni iftara çağırabilirdi öküz bu diye. Anneni hiç bir şekilde çağırmak zorunda değil bence. Bence ilişkin hakkında anneni bu kadar konuşturma. Yarın öbür gün evlendiğinde huzurun kaçar. Annen konuşur, sen haklı olduğunu düşünüp eşine sararsın. Çevreye karşı kulaklarını tıkaman en iyisi çünkü yanlış konuşuyorlar.
Kusura bakma canım da kendimi tutamadım annenin böle beklentisi varsa ozamn annende erkek arladaşına altın saat kolye alsın mademki sizinde durumunuz iyi almazsa ozmn sizde cimri oluyorsunuz beş yıllık evliyim eşim özel günlerde alır kayınvalidem Evlendikten sonra bir çorap almıştır hediye neyani 2 liralıkmı değerim şimdi yoo kadının gücü ona yetmiş düşünmüş almış Allah bin kere razı olsun çok saçma kızma belki acımasızca yazdım ama seninde beklentin bu yönde yoksa annene çevrene bukadar takılmazdın herkeze cvp verir sustururdun
Sözlü değilsiniz,nişanlı değilsiniz...Daha 10 aylık arkadaşlğınız var.Gümüş kolye bence normaldir,az değildir.
Annen beklentiyi fazla yüksek tutmuş.Siz bu ailenin zengin olduğuna dair duyum almışsınız.
Belki sandığınız kadar zengin değillerdir,belki sadece kendi çevrelerine nispeten zengindirler.
Yani size ailenin durumunu aktaran kişilere göre zengin olabilirler.
Eğer gerçekten çok paraları varsa ama buna orantılı yaşamadıklarını düşünüyorsanız...Bu aileyle yaşam tarzlarınız çok farklı demektir.
Evlenmeyi düşünüyorsan,herşeyden önce yaşam tarzını ve alışkanlıklarını,beklentilerini çok iyi gözlemlemeni tavsiye ederim.
Canım öncelikle hakkında hayırlısı olsun. Sevgilin anlattığın kadarıyla hiç cimri gibi bir izlenim yaratmadı bende. Kayınvalide adayının da sana hediye alması çok zarif ve hoş bir hareket. Maddi değerinin hiç bir önemi yok. Annen senin tabiki iyiliğin için bazı şeyler söyleyip uyarıyordur. Ama bence anneni çok fazla ilişkine dahil etme. Umarım herşey gönlünde olur
Annem gercekten beni çileden çıkarıyor. Bu konuda zaten ben cogu seyde hak vermiyorum ona. Ama cevremdeki herkes anneler haklıdır diyor. Bu yuzden ışın icinden çıkamıyorum
Ailesini aileme anlattığımda araştırma yapmışlardı. Tanınmış zengin bir aileler. Ama bizimkiler pek inanmadı sanırım bu duruma. Ya da layık görmediler bilmiyorum cunku ailesi dedigim gibi dıştan bakıldığında belli etmeyen mütevazı insanlar. Kıyafetleri bile oyle.
Hediyeden sonra bu mu zengin demeye başladılar. Hayır isin ilginçi benim ailemde fakir bir aile degıl. Cok şükür normal bir standartımız vardır. Ama anneme göre gelin adayına gümüş kolye almak ayipmis. Millet neler neler alirmiş.
Evlenirken esimle asla para pul konusmadik oyle ki hakkinda bildigim sey tahmin ettigim maasiydi. Ben de calistigim icin ortalama bir hayatimiz olur saniyordum. Benim erkekte maddiyat kriterim kadin calismasa bile evini gecindirebilecek kadar ( kendi buyudugum ailedeki standartlarda) kazanmasiydi. Gorusurken ki hareketlerinden comert ve centilmen oldugunu tahmin ettim. Nisan bile yokken arabam sende kalabilir demisti mesela. Pahali hediyeler almadi ama verdigi bahsislerden bu insanin nerede nasil davranmasi gerektigini bildigi belliydi.
Neyse evlenirken bana kilo kilo altin olmadi hatta tersine nisanda sadece bir kuru yuzuk takildi. O yuzukte onun adi vardi ip baglasa yeterdi bana...
sonrasinda evi arabasi parasi sandigimdan iyi bir geliri oldugunu ogrendim. Evlendikten cok sonra. Ve evlendikten sonra baskz da seer ogrendim. Ve belki de nisanda bana hicbirsry alinmamasinin sebeplerini tabmin ediyorum artik. Beni olcmek icin degildi bdlki ama o gun ailemin vd benim hicbir taki olmadigi halde sesiz ve asil tavrimiz onlarin gozunde daha da yuceltti. Insanlarin hic bilmedigimiz sebepleri olabilir. Sizi test etmdleri hos degil ama belki baska bir durum var.. her neyse. Bence bakacaginiz sey bu adam gormus gecirmis gorgulu asaletli biri mi yoksa cimri mi. Eger cimri ise anlarsiniz giyimnden kusamindan mesela onunla alisverise cikabilirsiniz. Kendinize ust bas alin( kendiniz odeyin) ve hslini tavri i gozldmleyin. Alisveriste belli eder diye dusunuuorum.
Gelelim kiz anneleri e. Kiz anneleri nedense boyle konularda bir acayip. Ne annenize ne de cevreye yotum yapma hskki vermeyin. Brnim annem dugun zamani benle acayip kavgalara tutusmustu. Simdu acikliyor sebebini. Neymis bize cerez gelmemisms... 20111 istanbuljnda, yillardir evlenmiyor diye uzjldukleri bdn hem aklima hrm gonlume denk biriyle gule oynaya evleniyorum annem bir cuval cerezin derdinde... ne denir ki.
Evet anneler haklıdır ama her konuda değil. Anneler evladına kimseyi yakıştıramazlar en mükemmel insana bile kusur bulurlar. Ama annen gerçekten bu konuda yanılıyor. İlişkine bak, kimseyi dinleme elle tutulur bir sorun olmadıkça.
Daha ortada söz yok nişan yok şuan kız arkadaşsınız ve aldığı hediyeyle de incelik yapmış bence.
Cimri erkek çekilmez bence. Çok ayrıntıya grmemişsin ama.. Mesela seni yemeğe nereye götürüyor, menüden bişey seçerken cimrilik yapıyor mu? Hediye almayı bilmiyor olabilir erkek işte :) Ama cimri insan anlaşılır hal ve hareketlerinden. Öyleyse çekilmez, ha değilse sorun yok.
Hediyenin ucuzu pahalısı olmaz. Eşim 1 tl verip tek bi gül alsa çok mutlu olurum. Mutluyum çünkü onunla. Mutsuz olduktan sonra pırlantalar alsa ne yazar :) Hep derim eşime bana pahalı hediye almak zorunda değilsin küçük bi hediyeyle bile mutlu olurum ben sonuçta onu sen düşünüp almışsın, benim için çok değerlidir diye.. Ama genede almıyo ya öküz sinirlendim gene :))