Anket idam cezası hakkında ne düşünüyorsunuz?

idam cezasını gerekli buluyor musunuz?

• Ankete Katılan
    145
sağol canım .keşke nedenleriyle yazsaydın.savunanlar öyle yapıyor.ama tabi sen böyle uygun görmüşsün.teşekkürler yorumun için.a.s.

özgürce senin bu soruma cevab vermeni istiyorum,,, bir vatan bir insandan önemli olabilirmi?????:uhm:bana göre aslinda cevabi cok basit insan önde gelir, ama bir arkadas bana negativ rep vererek vatan bir insandan önemlidir yazmis:Roflol: böyle birsey olabilirmi???böyle düsünenler hep ayni yere varmiyormu??? yani herkes kendi vatanini savudukca savaslar büyümezmi???askerler daha cok sehit düsmezmi??? sizin fikirlerinizi almak istiyorum????yerimseniben

sevgili arkadaşım.savaşsız bir dünya bence, her insanın hayalinin bir köşesinde durur.kimse, aslında bir insanın ölmesini,can vermesini istemez.ama yaşanan olaylar nedeniyle ,insanların yürekleri kabarık.canlar yanıyor.yani sana eksi rep veren arkadaş ,o hassasiyetle senin aslında, tam olarak ne demek istediğine dikkat etmemiş olabilir.evet aslında her insandan bir tane var.insan canı çok önemli.ama dünya bu halde ,savaşlar içinde olduğuna göre ,henüz katedecek çok yolu var insan oğlunun.insanın insana ettiğini başka hiçbir canlı yapmaz.sen ideal olandan bahsediyorsun.ama dünya o seviyede değil:)üzülme a.s.

kime olursa olsun idama kesinlikle karşıyım....
çok hırslanırız ölmeli deriz ama bu yaptıklarını geri almazkı...

Nasıl karşı olabilirim,bebek katili aponun idamını istiyorum,askerimize kurşun sıkanların hepsinin idamını istiyorum,daha onsekiz aylık bebeği taciz eden pisliklerin de idamını istiyorum,bunlar insan sınıfına girmediği için insan hakları da yok dolayısıyla o yüzden yaşamaya hakları da yok bence.

evet caydırıcı bir önlem olabilir.yüzeysel düşününce bende aman idam edin gitsin diyorum ama ölmek üzere olan adamın yerine koyunca kendimi bir tuhaf oluyorum yani.teşekkürler yorumun içina.s.a.s.

Tuhaf olacak bir durum yok bence. İdamla cezalandırıldığına göre ya birinin canını almıştır ya vatan hainliği yapmıştır, ya birine tecavüz etmiştir. Bu insanların ölmek üzere olması benim içimde en ufak bir sızlama yapmaz. İdam olmalı diyorum.

bazı şartlarda bazı kişilere uygulanmasını istiyorsunuz yani.anladığım kadarıyla.teşekkürler.a.s.

bazı şartlarda sonucu çıkıyor senin yorumundan da.yani genelde idamı gerekli buluyorum demek ,geçmişte olduğu gibi,düşüncelerinden ötürü idam edilecek insanların da öldürülmesini kaldırabilirim demek.ama senin yorumundan anladığım kadarıyla terör ve tecavüz suçlularına olmalı diyorsun.teşekkürler

arkadaşlar önce şu konuyu belirteyim.burda idama karşı olanlar mı, olmayanlar mı daha çok vatansever tartışması yapmayalım.kimin bu vatan için gerekirse canını vereceğini kimse bilemez.doğru yada yanlış olarak değil,idamı sadece bölgesel olarakta değerlendirmeyin.bir arkadaşımız çok güzel bir örnek vermişti.idamından sonra suçsuzluğu kanıtlanan insanlar var mesela.giden geri gelmiyor.bu gibi yanlışlıklara rağmen idam cezası olmalı mı?amaç nedir idam cezasında.topluma bir daha zarar vermesi mi önlenmek isteniyor,yoksa yapılanların öcü mü alınıyor.seviyeyi koruduğunuz için teşekkürler.kimse kimseyi düşüncelerinden ötürü yargılama lüksüne sahip değildir burda.

kimin yaşayıp kimin yaşamayacağına karar vermek bir insanoğluna düşmez....hiçbir yasanın yada kuralın buna hakkı yoktur.Allah'tan başka kimse bir cana kıymamalı bence.....çok hemde çok fazla kötü insan var ama idam yerine müebbet hapis daha iyi olur bence:1ninca:

teşekkürler canım ,katkıda bulunduğun içina.s.

özgürce sana birsey diyecegim ben ne zaman buraya yazsam, bana negativ repler resmen ucuyor:Roflol: ben bu duruma sadece gülüp geciyorum, artik insan kendi düsüncesini bile özgürce savunamiyor...birde isimlerini yazmiyorlarya o cok kötü, ismini yazsa , ben bu kisilere sadece korkak diyorum. kim bana negativ rep verdi söylesin, bari birde nedenini, sirf katilmiyorum sana diyip olmaz bu isler...:Roflol:ay gülmekten öldüm

bende idam cezasının gerekliliğine inananlardanım...
cezaevlerinde ıslah olması mümkün olmayan çok ciddi suçlar işlemiş,suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş kişiler var..mesela seri katiller(siz sadece amerikan filmlerinde sanıyorsunuz belki ama medyaya yansımasada türk cezaevlerinde bunlardan bir hayli var),çocuk tecavüzcüleri(yine c.evinden bir örnek vereyim:kendi kızına ve oğluna tecavüz eden bi baba!?)..gibi..Terörist başı..gibi..
biz bu insanları cezaevlerinde besliyoruz asmayıp,malum cumhurbaşkanının dediği gibi..onlar içerde ekmek elden su gölden,hertürlü ihtiyaç-sağlık giderleri devlet tarafından karşılanıp ödenerek..yan gelip tahliye günlerini bekliyorlar..
kulağa hoş gelmiyor ama bu insanları(?) yok etmekten başka çare yok toplumun huzur ve güvenliği için..
Ama tabiki idam cezası tekrar yürürlüğe konulurken hangi suçlar karşılığında ceza olarak uygulanabileceğinin sınırları iyi çizilip yasalarla tanımlamalı, Deniz Gezmiş yada Adnan Menderes gibi kurbanlar verilmeyecek şekilde hükümetlerin keyfiyetine bırakılmayacak şekilde kapsamı daraltılmalı..
bence..

canım burdan mesaj vermiş oldun.ama ben inanıyorum ki burda düşüncelerine katılmayanlar,başka bir konuda da düşüncelerine katılıp artı rep vereceklerdir.kafana takma.hem ben de eksi verildiğinde isim verilmesine karşıyım.ama yapılan yorumlar seviyeli olmalı.kimse kimseyi kırmamalı.herkesle aynı düşüncede olamayız.ben saldırgan bir tutumla karşılaşmadan kimseye - rep verme taraftarı değilim.onayladıklarımı ya da hoşuma giden yorumları değerlendirmek bana daha doğru geliyor.canım sen üzülme bir sürü insanın olduğu yerde elbet bazı problemler çıkacaktır.ben de anlam veremediğim tavırlarla karşılaştım.ama zamana bırakmak en iyisi.zaten konu da epeyce hassas bir konu.kutuplaşmalar doğaldır.önemli olan seviyeyi bozmamaktır.senin aracılığınla bende arkadaşlara hatırlatmış olayım.rep bir ceza sistemi değildir.benim gibi yeni arkadaşlar vardır onlar belki bilmiyorlardır .teşekkürler.

arkadaşım nihayet biri de şöyle farklı birşeyler söyledi sağol.a.s.

ben hayır dıyorum.oldurmek en kolay ceza o tıp suclulara.surunsunler daha ıyı.hem Allahın verdıgı canı almak bıze dusmez dıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…