- Konu Sahibi BenOzgurce
ayrıca türkiyedeki sistemin güzel işlediğini sanmıyorum... pkklılar mecliste geziyor bu ne biçim iştir.. idamla alakası yok bunun bence.. hüküm giymiş biri ne meclise girmeli ne başkan olabilmeli.. tamamen büyük bir hata diye düşünüyorum. allahın verdiği canı allahtan başka kimse almamalı ama irandaki durum tam tersini gösteriyor. adam zina yapmış, milletin ortasında meydanda asıyorlar. millet meraklı gözlerle toplanmış izliyor. 3-5 kişiyi toplu halde asıyorlar bir de izletiyorlar. nasıl insanlar bunlar? biz diyebiliyoruz allahın verdiği canı başkası alamaz diye ama onlar neden demiyor acaba üstelik şeriatle yönetildikleri halde...
dediğim gibi bir insan sürünmektense ölmeyi tercih eder bu da bir nevi ödüldür. özgürlüğün elinden alınması bir derece sürünmektir bana göre ve en iyi cezadır.
teşekür ederim canım.düşüncelerini anladım.zaten şeriat diye yutturdukları şey erkek hegemonyasının yazdığı hikayeler.gerçek şeriat kimseyi hiçbirşey için zorlamaz.ve misilleme ,cezalandırma hakkını saklı tutarken ,affedici olmayı öğütler.