• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket idam cezası hakkında ne düşünüyorsunuz?

idam cezasını gerekli buluyor musunuz?

• Ankete Katılan
    145
bence idam gerekli caydırıcı bi ceza sonuçta idam kaldırıldığından beri suça yönelme çok fazla bence tekrar idam cezası getirilmeli

Yani arkadaşlar diyorsunuzki idam caydırıcı bir cezadır.Günümüzde artan şey hırsızlık ve bu gibi, olsada idam cezası verilemeyecek suçlar.Terör idam cezası varken doğdu ,büyüdü.Apo örgüt kurarken idam cezası umurunda olmadı.Bence caydırıcı olmaktan çıktı artık.CADIARZUCADIARZU

Ne kadar korkunç suçlar işlemiş olsalar da ölüm cezasının hepsine karşıyım , zaten bir insana verilebilecek en büyük cezanın ölümden öte özgürlüğünün elinden alınarak yaşamaya mecbur edilmesi olduğuna inanıyorum. İnsanlık hep bizde kalıyor anlıyacağınız..

Şöyle de bir durum var , o çocuk , genç - yaşlı kadın tecavüzcüleri hapse girdiklerinde rahat rahat yatıyorlar diye düşünmüyorum , birçoğunun haberi geliyor , kimisi içerde saldırıya uğrayarak gözü çıkartılmış , kolu bacağı kırılmış vs.. Kötülük yapana ne bu dünyada ne öbür dünyada rahat olabileceğine asla inanmam.

Her insan işlediği suçun cezasını adaletin uygun gördüğü gibi çekmelidir.

idam dinmizce allahın verdığı canı bir başkasının alması günah ama insan görünümünde o kadar canavar varki bu yasadığımız dünyada bazen keşke bütün bu insanların temizlenmesi gerek diye düşünüyorum yani tam olarak karşı değilim ama uygulanması gereken durumlarda var su an yasadıgımız türkiyede idamlık o kadar insancıkalr varkiiiiiiiiiiiiiiii..............................

arkadaşım sende tutturdun apo tecavüz,,,
apo zaten başlı başlı başlıcana karakteri olmayan bir insan tecavüzcülere qelince ise onlarında insanlık nevs ve qeçmişindeki bazı proplemleri olan ayrı pislikler..... Bu insan ve insanlara zaten zarar veriyorlar ve bizde bunları zaten başta kınıyoruz , kınamıyor deqiliz.. hanqi arkadaş bu qibi tip insanları kınamaz ki zaten....

ama burdaki sorun başka bişey sen bu insanları asmak kesmek yerine önlerine başka daha zor bir enqel koysana... koyabilir misin ? koyabilir misin ?

böle sorunları olan insanlar cezalandırmalı ama ölüm vb qibi şeyler hoş deqil, kim kimi hayatından ödün vermesini ister... bu vahşet bu kin neye kime .... neden herşeyin kolayını istemek yerine önüne daha akılcı fikirler sunulmaz mı ?.... kışkartma resmen ,,, o resimlere bakarken birkere daha lanetniyorum idamı... iran yada başka qeri kalmış ülkelerde yaşamak isteyen idamı ister...

arkadaşım teröristi tecavüzcüyü iddam etmeyeceksek kimi edeceğiz söyler misin?

Yani arkadaşlar diyorsunuzki idam caydırıcı bir cezadır.Günümüzde artan şey hırsızlık ve bu gibi, olsada idam cezası verilemeyecek suçlar.Terör idam cezası varken doğdu ,büyüdü.Apo örgüt kurarken idam cezası umurunda olmadı.Bence caydırıcı olmaktan çıktı artık.CADIARZUCADIARZU

şekercim caydırıcı değil çünkü uygulanmıyor.bir iki teröristi bizim paralarımızla beslemek yerine assınlar bakalım ne oluyor

kesinlikle karşı değilim, suçsuz birini kasten öldüren, küçücük çocuklara tecavüz eden insanlar yaşamayı haketmiyor.

kesınlıkle olamalı. mesela ınsan oldurduyse eger oda cezasını cekmelı. hem ınsan oldursun hemde o ınsanın aılesının verdıgı vergıler ıle devlet onalara baksın yanlıs bence.

bazen insan denen canavarlar öyle şeyler yapıyor ki idamdan başka cezası yok. kesinlikle gerekli. zaten cezalar caydırıcı olmadığı için suç oranı bu kadar çok arttı

ben kesinlikle idamın kaldırılmış olmasına karsıyım.şu an için öyle dolu ki o tecavüzcü sapıklara,çocuk tacirlerine,organ mafyalarına,katillere, işkenceci canilere hepsine karsı içim nefretle dolu.:kızgın:
bu mardindeki olaydan sonra o kadar çok istedim ki idamın geri gelmesini.bu ne vahşetti allah aşkına böyle bişeyi yapan acaba insanım diye nasıl vicdanı rahat olabiliyor anlamıyorum.orda yetim öksüz kalan gözü yaşlı küçücük yavrularımızın tek bir damla yaşlarının bile hesabı kolay kolay ödenebilir mi :1no2:dünyanın hangi nimeti onların yaralarına ilaç olur şimdi.aslında bunlar gibi tüm canileri süründüre süründüre geberticeksin ama işte ne olursa olsun insanın içi el vermiyor.bi çok arkadasın dediği gibi saddam asılırken benimde içim sızladı.ama merhamet etmeyene merhamet edilmezmiş.böylelerini asıp temizliceksin kiri pisliği.
bilmiyorum ya kaç gündür haber izleyemiyorum.o çocukları görmemle gözyaşlarım akmaya başlıyor.biz bu kadar uzakta iken bu tür olaylara içimiz yanıyorsa o ateşin düştüğü yerdekiler nasıl bir acı yaşıyorlar benim için tarifi imkansız.
Allah insanlarımızın yüreğine merhamet duygusu versin.kalpleri kararıp gözleri kör olanlar gibi etmesin bizleride.

İdama karşı değilim ama bence idamdan daha büyük cezalar verilmelii..en çokta tecavüzcü sapıklar vee bilge köyünde ki onca masum insanın masum annelerinsenağlama ölümüne sebep olan şeytanlara..

Onlar idamla kurtulmamalılar bence hayatları boyunca gün yüzü görmemelii karanlık bir odaya hapsedilmelilerr...Ölüm onlara çözüm olurr yoksaa

ne yazık ki,ceza kanunumuzda inanılmaz boşluklar var..

adice ve canice işlenmiş bir suçun yaptırımı caydırıcı olmassa ,bu suçun tekrarlanma ihtimali çok yüksek.
ve toplumda o kadar bu suçlara meyilli insan var ki,mutlaka gerektiği zaman suçun bedeli bilinmeli...

İdam cezası kesinlikle olmalıydı malesef artık yok .. Cana kıyanlar - Tecavüzcüler - Bir insanın son birikimi olan parasını umudunu bankadan çıktıktan sonra çalan pislikler hepsi hayatta .. Şimdi bu insanlar yüzünden hapisanelerde yer kalmadı ... Ve gün gelecek yine aramıza karışacaklar . Keşke bir mucize olsa da idam edilseler..

Back