• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket idam cezası hakkında ne düşünüyorsunuz?

idam cezasını gerekli buluyor musunuz?

• Ankete Katılan
    145
evet güzel tekrar yapmamaları için.. birde gelecek nesli iyi yetiştirmek lazım hani denir ya hatta alaylı bir şekilde EĞİTİM ŞART evet eğitimin her türlüsü şart aslında çok dolu bir lafdır bu.. gelecek nesillerdede bu tip sapkın insanların türememesi için... sevgiler...

peki birdaha suç işlememeleri için ömürlerinin sonuna kadar halktan tecrit edersek idamın yerini tutamaz mı?tabii suçluların ödüllendirilmişler gibi harika şartlarda ceza! çekmelerinede bir anlam veremiyorum ya neyse.:uhm:

kesinlikle idam taraftarıyım...eğer birini öldürmüşsen ve haksızlığın ıspatlanmışsa,teröristsen,benim canımın canını almışsan idamı hak ettin demektir.
tecavüzcülere ise merak etmeyin içerde aynını yapıyolar zatenşakkıdı
idam cezası verilenin annesi ise beni ilgilendirmiyor.şimdi düşünün...canınızın yavrunuzun canını alacak biri(ki bu ülkede canım istedi öldürdüm diyebilecek kadar canileşenler var) sonrada acaba annesi ne hissediyor diye üzüleceğim öyle mi...henüz benden çok acı çekmiş sayılmaz anne...
kısacası arkadaşlar kısasa kısas...
(ama bu gibi durumlarda affetmeninde çok büyük sevap olduğunu biliyorum oda ayrı mesele...)

yalnız onlara düşünce suçluları deniyor.buna nedersiniz.bir insan bizden farklı düşünüyor diye idam edilebilir mi?veya biz diğerlerinden farklı düşünüyoruz diye onlar bizi idam etmeyi düşünse onlara hak verecek miyiz?:uhm:

düşünce suçu idam kapsamına girmemeli bence...düşünce suçu diye bir şey yoktur lafına katılmıyorum.düşünce suçu vardır.olmalıdır.daha doğrusu düşünmekle kalmayıp aklındaki zararlı fikirleri uygulamaya sokmaya kalkıyorsan o düşünce artık suçtur...ama bunun cezası idam olmamalı.bu çok ağır olur...

kesinlikle idam taraftarıyım...eğer birini öldürmüşsen ve haksızlığın ıspatlanmışsa,teröristsen,benim canımın canını almışsan idamı hak ettin demektir.
tecavüzcülere ise merak etmeyin içerde aynını yapıyolar zatenşakkıdı
idam cezası verilenin annesi ise beni ilgilendirmiyor.şimdi düşünün...canınızın yavrunuzun canını alacak biri(ki bu ülkede canım istedi öldürdüm diyebilecek kadar canileşenler var) sonrada acaba annesi ne hissediyor diye üzüleceğim öyle mi...henüz benden çok acı çekmiş sayılmaz anne...
kısacası arkadaşlar kısasa kısas...
(ama bu gibi durumlarda affetmeninde çok büyük sevap olduğunu biliyorum oda ayrı mesele...)

teşekkürler arkadaşım yorumun için.a.s.

vatan hainleri için uygulansın bence

peki sana göre vatan haini nedir??? bilmiyorum bana böyle sözler cok tuhaf geliyor ya. düsüncene cok saygi duyarim ama burda kendi fikrimide belirtmek isterim. Bence bir vatan bir insandan önemli olmamali, bence önemli olan tüm insanlarin önce insan olduklarini tekrar algilamalari. Sonucta bu vatan millet isleri gittikce tuhaflasmaya basladi herkes taraf tutmaya basladi...öncelikle bence herkes insanligini bilmeli tüm insanlara karsi hakli durumda iyi davranmali ne olursa olsun ve bence bir insanin canini almak baskasina düsmemistir, bunu herkes icin söylüyorum sirf idam edenler icin degil.

hepimizin kardescesine yasamasi variken neden hep bu ayrimcilik neden hep bu yok su vatan haini yok su bilmem ne gibi düsüncelerde davraniyor herkes??? insanlik oluyormu diye soru sormak lazim artik, niye bu kadar taraftarcilik oluyor>??? hrkes bibirine saygi duyacagina birden bire düsman kesiliyor. Bence bu doru degil. Herkes birbiriine saygi duyarak, ayni ortamdada yasayabilir, görüsleri ne kadar farkli olursa olsun. Ama maalesef bazi insanlar düsüncelerini herkese ispatlamak istercesine hem saygiyi unutuyor hemde insanligi. ben buna cok üzülüyorum...

peki sana göre vatan haini nedir??? bilmiyorum bana böyle sözler cok tuhaf geliyor ya. düsüncene cok saygi duyarim ama burda kendi fikrimide belirtmek isterim. Bence bir vatan bir insandan önemli olmamali, bence önemli olan tüm insanlarin önce insan olduklarini tekrar algilamalari. Sonucta bu vatan millet isleri gittikce tuhaflasmaya basladi herkes taraf tutmaya basladi...öncelikle bence herkes insanligini bilmeli tüm insanlara karsi hakli durumda iyi davranmali ne olursa olsun ve bence bir insanin canini almak baskasina düsmemistir, bunu herkes icin söylüyorum sirf idam edenler icin degil.

vatan haini şudur canım.hem bu topraklarda yaşayacaksın,her türlü nimetinden faydalanacaksın,istediğin gibi eylem yapacaksın,hatta kazara vekil bile olup dünyanın maaşını cebe indireceksin,sonra gidip askere kurşun sıkanlarla birlik yapacaksın,ülkeyi bölmeye çalışacaksın,orda burda bomba patlatacaksın,karnının doyduğu ülkenin bayrağına,marşına,diline saygısızlık edip bize ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyorlar deyip kıyameti koparacaksın,30bin kişinin katilinden önder diye bahsedeceksin sonrada ben vatan haini değilim diyeceksin.
sen belki yurtdışında büyüdüğün için "bir vatan birinsandan önemli olmamalı" gibi talihsiz bir laf ettin.ama unutma vatan değil bir insandan bin insandan daha değerlidir.
vatan hiç bir şeye benzemez.bir toprak parçasına ait olup,onun marşını duyunca yüreğinin titremesi,askerini görünce içinin gururla dolması hiç bişeye benzemez.
vatan herşeyden üstündür..
o yüzden vatan hainleri asılmalı.hem de bir dakika bekletilmeden....

amman arkadaşlar birbirimizi kırmadan sertleşmeden fikir alışverişinde bulunalım.şimdiye kadar iyiy gidiyoruz hadi kolay gelsin.zor bir soru sonuçta bir insanın hayatından bahsediyoruz farkındayım. öptüm.iyi tartışmalar.

bazılarının çok fazla hakettiğini düşünüoyrum ama yinede beklesekde alah verse cezalarını daha iyi olmaz mı diye de düşünmeden edemiyorummmmmmmmmm

sen belki yurtdışında büyüdüğün için "bir vatan birinsandan önemli olmamalı" gibi talihsiz bir laf ettin.ama unutma vatan değil bir insandan bin insandan daha değerlidir.

öncelikle sunu söylemeliyim, ben isteyerek almanyada yasamiyorum, ve maalesef burda büyüdüm, ama bu su anlama gelmez türk kültürü alamdigim. Ama sunuda belirtmeliyimki bu benim görüsüm, madem vatan bu kadar kutsal ve degerli neden kendi ülkesindeki insanlara sahip cikmiyor??? zamaninda benim ailem buraya zevkinden gelmemis yani. Zamaninda sokakta bile yürüyemedigin yillarda insanlari dövmek, insanlari hertürlü iskence yapmak sence bu nedir??bence bu insanlarda vatanina sahip cikiyorlar, ama vatan onlara böylemi sahip cikiyor??? lütfen sirf görmek istediklerimizle kalmayalim at nallarini acalim ve herseyi her yönden görmye cabayalim diyorum ben sadece.kendi fikrini savunamadigin bir yerde....yani herseyi sana dayatiyorlar ondan sonra.....yani bence bu ülkede feci sekilde ayrimcilik yapiliyor. Belli bir grup gidip hakkini savunmak icin veya görüsünü belirtmek icin mecbur sesini duyurmali cünkü o kisilere o kadar yasak konulyor ama ve bu kisiler sesleri cikartiklari anda hemen ssturulmaya calisiyor sence bunu kendi vataninda yapamayan insanlar ne yapmali?

lütfen sirf bir yerden cogu acidan bakmaya calisalim, tekrar yineliyorum kesinlikle idama karsiyim her ne olursa olsun

öncelikle sunu söylemeliyim ben bencilce düsünmüyorum!!!(anlayan anladi!!!)

ikinci ben kendi görüsümü savunuyorum sende kendi görüsünü savunuyorsun ben nasil senin düsüncene saygi duyuyorsam, senden benim düsünceme saygi duymak zorundasin. Ben bencilce düsünmüyorum...zamaninda bazi görüsleri yüzünden, hos halen aynida insanlari partaklamak ama o partaklanan kisilerin halen seslerini cikartmamalri bencillik öylemi???? :Roflol:

aslinda öyle seyler söylemek istiyorumki, ama nasil olsa beni anlamayacaksiniz, ben bu yüzden konuyu kendime göre kapatiyorum. Iste bazi insanlar sirf kendi düsüncelerini dayatmaya calisiyor....maalesef, bende askerleri düsünüyorum vatan ugruna canlarini feda ediyorlar.Bende asker gördügüm icim sizliyor, sonucta bende bir insanim, ve askerde bir insan. Ben bazi insanlar gibi acimasiz degilim..a.s

suanda aynen su durum gerceklesti:tomato:

@özgürce ben kendi adima özür dilerim, eger yanlis birsey yazdiysam.:1hug:

öncelikle sunu söylemeliyim, ben isteyerek almanyada yasamiyorum, ve maalesef burda büyüdüm, ama bu su anlama gelmez türk kültürü alamdigim. Ama sunuda belirtmeliyimki bu benim görüsüm, madem vatan bu kadar kutsal ve degerli neden kendi ülkesindeki insanlara sahip cikmiyor??? zamaninda benim ailem buraya zevkinden gelmemis yani. Zamaninda sokakta bile yürüyemedigin yillarda insanlari dövmek, insanlari hertürlü iskence yapmak sence bu nedir??bence bu insanlarda vatanina sahip cikiyorlar, ama vatan onlara böylemi sahip cikiyor??? lütfen sirf görmek istediklerimizle kalmayalim at nallarini acalim ve herseyi her yönden görmye cabayalim diyorum ben sadece.kendi fikrini savunamadigin bir yerde....yani herseyi sana dayatiyorlar ondan sonra.....yani bence bu ülkede feci sekilde ayrimcilik yapiliyor. Belli bir grup gidip hakkini savunmak icin veya görüsünü belirtmek icin mecbur sesini duyurmali cünkü o kisilere o kadar yasak konulyor ama ve bu kisiler sesleri cikartiklari anda hemen ssturulmaya calisiyor sence bunu kendi vataninda yapamayan insanlar ne yapmali?

lütfen sirf bir yerden cogu acidan bakmaya calisalim, tekrar yineliyorum kesinlikle idama karsiyim her ne olursa olsun

canım idama karşı olmana bir diyeceğim yok.ama tatlım türkiyede kimse kimseye ayrımcılık yapmıyor.tamam zamanında dil yasaklanmış ama bunun dışında ayrımcılık olmamış.dil de niye yasaklandı ben şöyle biliyorum yanlışım varsa düzelt.bir ülkenin 1 resmi dili olur.türkiye gibi bir ülkede korku bölünme korkusu haklı olarak vardır.zaten şuanda sevr anlaşmasını tekrar yürürlüğe koymak isteyen alman milletvekilleri amerika yunanistan fransa ingiltere varken hassasiyetleri abartmış olmak hoşgörülebilir herhalde.bak canım zamanında atatürkümüzün şapka inkılabında bizim ozamanlar yaşayan akrabalardanda karşı çıkan asılan olmuş.ama ben atatürkün ne yapmaya çalıştığını ve kısa zamanda bir ülke kurup ayakta tutmaya çalışmanın ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum.şuandada türkiye bebek bir ülke.ve bu ülkeye türkleri yakıştıramayanlar türkleri ta sümerlerden beri yani en az 7000 yıllıktarihi olan bu topraklardan atmak istiyorlar.kardeşi kerdeşe vurduranda onlardır.sağ-sol türk kürt alevi -sünni bütün kozlarını bu hassasiyetli konular üzerinde oynuyorlar.bize düşen direnmek ve hep birlikte ulusumuzu bir arada tutmaktır.zamanında asılmalara vurulmalara kargaşaya neden olanlar belli bir kesimdi.artık türkiye10-20- 30 yıl öncesinden çok farklı.ulusundan nefret etme.sev.yücelt.sevgilera.s.a.s.

canım idama karşı olmana bir diyeceğim yok.ama tatlım türkiyede kimse kimseye ayrımcılık yapmıyor.tamam zamanında dil yasaklanmış ama bunun dışında ayrımcılık olmamış.dil de niye yasaklandı ben şöyle biliyorum yanlışım varsa düzelt.bir ülkenin 1 resmi dili olur.türkiye gibi bir ülkede korku bölünme korkusu haklı olarak vardır.zaten şuanda sevr anlaşmasını tekrar yürürlüğe koymak isteyen alman milletvekilleri amerika yunanistan fransa ingiltere varken hassasiyetleri abartmış olmak hoşgörülebilir herhalde.bak canım zamanında atatürkümüzün şapka inkılabında bizim ozamanlar yaşayan akrabalardanda karşı çıkan asılan olmuş.ama ben atatürkün ne yapmaya çalıştığını ve kısa zamanda bir ülke kurup ayakta tutmaya çalışmanın ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum.şuandada türkiye bebek bir ülke.ve bu ülkeye türkleri yakıştıramayanlar türkleri ta sümerlerden beri yani en az 7000 yıllıktarihi olan bu topraklardan atmak istiyorlar.kardeşi kerdeşe vurduranda onlardır.sağ-sol türk kürt alevi -sünni bütün kozlarını bu hassasiyetli konular üzerinde oynuyorlar.bize düşen direnmek ve hep birlikte ulusumuzu bir arada tutmaktır.zamanında asılmalara vurulmalara kargaşaya neden olanlar belli bir kesimdi.artık türkiye10-20- 30 yıl öncesinden çok farklı.ulusundan nefret etme.sev.yücelt.sevgilera.s.a.s.

öncelikle sunu belirtmek istiyorum ben türkiyemi cok seviyorum, sanirim yanlis anlasilma oldu, hatta türkiyede bile yasamak istiyorum. türkiyedende nefret etmiyorum. Ancak türkiyede yasadigin zaman ben buna bizzat kendim gördüm, bir sairin kitabini alacaktim..ama o anda bir polis gelip kitabi elimden aldi ve kitabi yirtti. satici bile sasirmisti. ülkene sahip cik diyorsun. ama o polis ülkesinde büyük bir saire büyük bit terbiyesizlik yapmiyormu? ben kendi ülkemde kendi ülkemin insanin bir siir kitabini alirkene böyle asagilaniyorsam yani gerisini siz düsünün. HEpsine birsey demiyorum ama ben genede türkiyede her ne olursa seviyorum.Ama büyük bas insanlar varki o ülkede onlar öyle bir duruma getiriyorlarki yani......neyse ben bu konuyu kapatmistim...

Allah'in verdigi cani yine O almali, belasini yine O vermeli diye dusunuyorum ki en iyi sekilde verecegine (gerek bu dunyada, gerekse digerinde) hemfikiriz sanirim.
Tek kisilik hucrede olunceye kadar hapis yatmasi daha iyi olur bence cezalarinda en buyugu olur...(tabii moron un biri gibi klimali luks degil,esit standartlarda).

:emir_bebek:
Allah'in verdigi cani yine O almali, belasini yine O vermeli diye dusunuyorum ki en iyi sekilde verecegine (gerek bu dunyada, gerekse digerinde) hemfikiriz sanirim.
Tek kisilik hucrede olunceye kadar hapis yatmasi daha iyi olur bence cezalarinda en buyugu olur...(tabii moron un biri gibi klimali luks degil,esit standartlarda).

cok dogru bende bunu anlatmaya calistim bende bu fikre katiliyorum:1hug:

Arkadaşlar idama ben de karşıyım...Allah'ın verdiği canı alma hakkı başka bir kula düşmez..Ne var ki hayatta iki insan çeşitinin(aslında biri insan bile değil);boyunlarına yağlı urgan,ayaklarına dört bacaklı sehbanın çok yakışacağı düşüncesindeyim..

* o itlerin başı,yüreksiz şerefsiz,İmralı'da ki hamam böceği olan öcalanın

* Çocuklara yada çocuk denebilecek yaşta olanlara,tecavüz ve cinsel istismar yapanların idam edilmesine içim acımaz..
Bunu bilir,bunu söylerim..

(ama şundan da eminim ki,öcalan köpeği idam edilirse,pislik olmaktan sıyrılıp,asıldığı için kahraman olacaktır..Özellikle dış güçler bunu dünyaya böyle göstermekten geri kalmayacaktır!)

bende idama karşıyım ama sadece dini yönden düşündüğümde.hapishanelerde azılı suçluları yan gelip yatırmak yerine ağır işçilikle çalışarak cezalarını çektirseler daha iyi olur diyue düşünüyorum

ben bazen gerektiğini düşünüyorum açıkçası..idam cezası insani birşey olmayabilir ama çevremizde insani olmayan o kadar çok şey yaşanıyor ki bazen bu ölüm cezasına ihtiyaç duyuyoruz.küçücük çocuklara yapılan tacizler, tecavüzler ve binlerce insanın ölümüne sebep olan azılı katiller ; ki bizde bir tane imralıda mevcut; ve bunların söndürdüğü bedenler hayatlar bana göre bu cezayı hakediyor.insanları düşüncelerinden ötürü idam eden bir zihniyeti düşündükçe şimdi bu kadar ölümü hakeden insanlar varken neden yapılmıyor diye düşünüyorsun..dini yönden bakıldığında evet can almak allaha yakışır ama sizce bu insanların yaşamaya hakkı var mı? üzgünüm ama bence yok.küçücük bedenlere taciz ve tecavüz edenleri, binlerce askerimizin ölümüne sebep olan o imralıdaki hayvanı ellerimle asardım..günahsa bu seve seve alırım üzerime..

bu yüzden evet bazen idam cezası gerekiyor...

Back