• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket idam cezası hakkında ne düşünüyorsunuz?

idam cezasını gerekli buluyor musunuz?

• Ankete Katılan
    145
arkadaşlar idam cezasına çarptırılmış bir suçlunun annesi olsak acaba neler hissederdik şimdi aklıma geldi de?:uhm::uhm:

evet düşünsenize dünyayı ters bile çevirmiş olsa o sizin oğlunuz o sizin canınızdan bir parça ben anne olsaydım oğlumun ölmesindense ömür boyu hapse girmesine razı olurdum...tamam çok büyük suçlar işleyenler var ama bence böylelerini süründürmek daha mantıklı.ama tabiki abdullah öcalan gibi değil adam yakalanmadan önce daha az konforda yaşıyordu...

ya bu konuda hep ikillemde kalmışımdır bi hukukçu olarak düşündüğümde modern hukukta idam cezası olmaz diyorum çünkü cezaların amacı suçluları ıslah edip yeniden topluma kazandırmaktır o kişiyi idam edersek yaşama hakkı ile birlikte topluma iyileşerek dönme hakkını da elinden almış oluruz

ama vicdanımla düşündüğümde onca tecavüz işkence ile öldürme ve daha nice suçlar var o insanların günahı neydi diyorum..

evet arkadaşlar ikilemde kalıyorum bende.ama anneler açısından bakınca herkesin çocuğu suçluda olsa çok değerlidir.suçluyla birlikte ailesinide cezalandırmış olmuyor muyuz idam edersek????:uhm:

hak eden hakettiği cezayı çekmeli bence,ama birde şöyle bir ikilem var,o canı biz vermedik ki biz alalım.bilmiyorum yani tuhaf bir durum.

hak eden hakettiği cezayı çekmeli bence,ama birde şöyle bir ikilem var,o canı biz vermedik ki biz alalım.bilmiyorum yani tuhaf bir durum.

o cenaze resmini koydun bizi can evimizden vurdun.evet tuhaf bir durum.bir yanımız karşı koyuyor.peki bir insanın ölümü hakedip etmediği göreceli bir kavram değil mi sizce?:uhm::uhm:

Bizim Memleketimizde Idam Sart Bence......okadar çok Taksim Meydaninda Asilmayi Hakeden Varki...ama Ona Da Sağolsun Bi çözüm Bulup Kaldirdilar...cezalar Ne Kadar Ağir Olursa Okadar Caydirici Olur Bence.....

İşte bu fotoğraf gibi...
O yavrunun da canını biz vermedik ama dağdaki insan müsvettesi çekinmeden aldı.
Komik olacak çok pardon ama hani o meşhuuur laf vardır ya, işte bu fotoğrafa bakınca deminki mesajıma bir daha bakın diyorum (teröristi asarım ben ablalar): ''Asmayalım da besleyelim mi?''. Semirdi birisi adada yaşaya yaşaya ya; o bakımdan diyorum...

canım katılıyorum,apo hemen asılmalı hemde boynu kopup fırlamalı ilmekten....
inşaallah o güneri görürüz ama pek umudum yok açıkçası.amerika her türlü haltı yapıyor,elektrikli sandalyeden,idama kadar ama bize izin vermiyolar,kafayı yediriyo bu da....sanane,madem idama karşısın sen önce kendi ülkende kaldır demiyolarmı bunlara....

o cenaze resmini koydun bizi can evimizden vurdun.evet tuhaf bir durum.bir yanımız karşı koyuyor.peki bir insanın ölümü hakedip etmediği göreceli bir kavram değil mi sizce?:uhm::uhm:

canım evet göreceli bir durum bence,ama kesin hakedende var,bir an bile tereddüt etmeden ipe çekilmesi gereken.mesela apo,aslında idam birazda mükafat olur ona,kör testereyle küçük küçük doğramak lazım onu,bağırta bağırta,acı çektire çektire bence.

Büyük ihtimalle idam cezası almayacak bir evlat yetiştirirdik.
Aksi zaten ''halamın bıyıkları olsa...'' durumu oluyor.
İçimdeki hümanist idama hayır diyor ama gerçekten öyle alçakça işler oluyor ki; ve artık tıp o kadar ilerledi artık her tür psikopat sağlıkla yaşıyor ve adi suçlar işliyor. Tecavüz, çocuk istismarı, toplu katliam, terör gibi kesinlikle kanıtlanmış suçlarda idam lazım. Hele ki bizim ülkemizde. Rahşan affından halen çekiyoruz, ama o insan da bu affı bambaşka bir dünya görüşü olduğu, insanların ''İslah'' olabileceklerine inandığı için çıkarttı. Fakat olmuyor o öyle, hele ki bizim gibi teröristten milletvekili çıkartan, aynı terörist insanın devletin hapishanesinden elini kolunu sallayarak çıkıp,2 gün sonra sözde zafer işareti yaparak çıktığı (şeytan diyor al o parmağını...) , rehabilitasyon ve eğitim uygulanmayan hapishanelerin olduğu ülkelerde af çıkarmak demek suça kırmızı kurdeleli davetiye çıkarmak demek.
Velhasıl evet içindeki hümanist ''Gel, ne olursan gene gel...'' diyor ama; idam cezası her ne kadar uygulanmasa bile apo denen şey için avrupa yalaklığı yapmak için kaldırıldı diye düşününce, içim şişiyor.
Sadece suçun yüzde bin beşyüz kanıtlandığı, terör, tecavüz, toplu katliam, çocuk istismarı için evet, uygulansın.

evet arkadaşım inşallah hepimiz vatana millete hayırlı çocuklar yetiştiririz.

canım evet göreceli bir durum bence,ama kesin hakedende var,bir an bile tereddüt etmeden ipe çekilmesi gereken.mesela apo,aslında idam birazda mükafat olur ona,kör testereyle küçük küçük doğramak lazım onu,bağırta bağırta,acı çektire çektire bence.

aaayy :1no2:arkadaşım emin ol alın siz yapın deseler merhamet ederiz o dediklerini yapamayız kiii.çok acı verici şeyler.

ben kesinlikle idama karsiyim, o kisi her ne yaptiysa veya her ne kötülük ettiyse bence onu idam ederek....kurtarmis oluyorsunuz birnevi. Bence o kisi yasaltilarak cezasini cektirmek lazim. Cünkü eninde sonunda o kisi cezasini nasil olsa alacaktir. Ben idam cezasina karsiyim. Zaten zamanin bunda 25 30 sene önce gördük sirf düsüncelerini özgürce söyledikleri icin idam edildiler, neden cünkü fazla konusmasinlar diye yok ülkeye hayirli degiller diye, bence bu cok ama cok kötü bir durum, insan bir ülkede kendi düsüncesini özgürce savunamiyorsa, bence o ülkede büyük bir problem vardir...

canım katılıyorum,apo hemen asılmalı hemde boynu kopup fırlamalı ilmekten....
inşaallah o güneri görürüz ama pek umudum yok açıkçası.amerika her türlü haltı yapıyor,elektrikli sandalyeden,idama kadar ama bize izin vermiyolar,kafayı yediriyo bu da....sanane,madem idama karşısın sen önce kendi ülkende kaldır demiyolarmı bunlara....

ya arkadaşlar yok yok vazgeçtim ben kesin karşıyım idama.ama şehit annelerini imralıya götürseler yada çocukları zarar görmüş annelerin eline verseler sapıkları katilleri o zaman hak yerini bulur.dinimiz derki misilleme yapma hakkın var ama yapmaman senin için en hayırlısı.

ben kesinlikle idama karsiyim, o kisi her ne yaptiysa veya her ne kötülük ettiyse bence onu idam ederek....kurtarmis oluyorsunuz birnevi. Bence o kisi yasaltilarak cezasini cektirmek lazim. Cünkü eninde sonunda o kisi cezasini nasil olsa alacaktir. Ben idam cezasina karsiyim. Zaten zamanin bunda 25 30 sene önce gördük sirf düsüncelerini özgürce söyledikleri icin idam edildiler, neden cünkü fazla konusmasinlar diye yok ülkeye hayirli degiller diye, bence bu cok ama cok kötü bir durum, insan bir ülkede kendi düsüncesini özgürce savunamiyorsa, bence o ülkede büyük bir problem vardir...

evet cezayı vereceğin kişi sırf düşüncelerinden dolayı idama mahkum edilmemeli tabiiki.düşünmek serbest ama zararlı düşüncelerini uygulamaya koymuşsa engel olunabilir.aslında idam biraz intikam amacıyla uygulanıyor sanıyorum.geçmiştede öyle oldu.

evet cezayı vereceğin kişi sırf düşüncelerinden dolayı idama mahkum edilmemeli tabiiki.düşünmek serbest ama zararlı düşüncelerini uygulamaya koymuşsa engel olunabilir.aslında idam biraz intikam amacıyla uygulanıyor sanıyorum.geçmiştede öyle oldu.

intikammidir bilemiyorum ama o kisileri sadece yok etmek amaciyla idam ettiler bence. Zararli düsüncesi olan o kadar insan variken nerden sirf bazi kesimden insanlara uyguluyorlar, bence burda hak yerini bulmuyor diye düsünüyorum bu yüzden bence idam cezasi verilecegine baska seyler düsünmeleri gerekir diye düsünüyorum. Ve tekrar söylüyoru idama feci sekilde karsiyim. O insanin canini almak onlara düsmemistir...her ne yaptiysa.eger insan öldürdüysede baska selyer yapmak lazim gidip onun canini almakta cözüm degildir.

küçücük çocuklara tecavüz edenler ve abdullah öcalan için kesinlike doğru bir karar olurdu.Ülkemizde malasef bir müddet sonra tekrar salınıveriyor bir çok suçtan yargılanan insanlar.bu İnsanların zamanında yok edilmesi en dogru karar olurdu.tekrar aynı şeyleri yapmamaları için

küçücük çocuklara tecavüz edenler ve abdullah öcalan için kesinlike doğru bir karar olurdu.Ülkemizde malasef bir müddet sonra tekrar salınıveriyor bir çok suçtan yargılanan insanlar.bu İnsanların zamanında yok edilmesi en dogru karar olurdu.tekrar aynı şeyleri yapmamaları için

evet güzel tekrar yapmamaları için.. birde gelecek nesli iyi yetiştirmek lazım hani denir ya hatta alaylı bir şekilde EĞİTİM ŞART evet eğitimin her türlüsü şart aslında çok dolu bir lafdır bu.. gelecek nesillerdede bu tip sapkın insanların türememesi için... sevgiler...

bence idam cezası mutlaka uygulanmalı.aksi durumda görüyoruz pkklılar cezaevinden cezalarını çekmeden çıkıp meclise seçilip bizleri yönetmeye kalkışıyorlar.
bence idam şart ve mutlaka uygulanmalı.

yalnız onlara düşünce suçluları deniyor.buna nedersiniz.bir insan bizden farklı düşünüyor diye idam edilebilir mi?veya biz diğerlerinden farklı düşünüyoruz diye onlar bizi idam etmeyi düşünse onlara hak verecek miyiz?:uhm:

Back