- 3 Temmuz 2008
- 1.557
- 2.848
- 333
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen canım mesela 2 su bardağı bulgura 100 gr kadar kıyma konuyor.Çift çekilmiş yağsız kıyma:)Oda tutmasını sağlıyor.
Elif Ataların tarifini yapıyorum ben ama elimle şekil veriyorum en, biraz kuru olabilir mi acaba hamur? Ben en son yine elimi ıslatıp yüzeylerini tekrar düzeltiyorum birbirine giriyor. Hıc patlamadı ama nadiren çatlıyor.
Kıyma şart değil canım:)Bendeki tek çekim olmaz o zaman
Kıyma şart değil canım:)
Ben çok tarif denedim ama yine bunda karar kıldım. irmik var bunda da.Bende en güvendiğim site
nefis yemekler
hep denediklerim iyi oldu
Ama içli köfte denemedim henüz
Canım iç harcı için değil dış harcı için kıyma diyoruz:)İç harcına istediğini koyabilirsin:)Ama ben kıymalı seviyordum nevom
Ben çok tarif denedim ama yine bunda karar kıldım. irmik var bunda da.
Yok canım dış hamurdan bahsettik:)Ben diş bulgur kısmı önemli sanıyorum
Demek içi kıyma tek çekim olsa da mı dağılır
Canım iç harcı için değil dış harcı için kıyma diyoruz:)İç harcına istediğini koyabilirsin:)
Yok canım dış hamurdan bahsettik:)
Mutlaka deneyeceğim fakat püf noktalarını öğrenmeden olmaz:) içli köfte bile olsa başarılı olmam lazım :)Dene bence deneye deneye öğreneceğiz .Bahsedilen püf noktaları atlama ama
Dışına da mı konuluyor
Koyman şart değil canım:)Dışını peki kıymasız olur mu ?
İçini kıyma yapsam yani
İlk deneme dağılmasın riske gerek yok
İrmik ölçüsü biraz fazla olmuş olabilir:)
Buradan öğrendim.Bilirsin bizim oralarda kızartma içli köfte pek bilinmez.İçine haşlanmış patates koyanlar var.Ben onu daha çok beğendim:)
Burada hanımlar içli köfteyi pek ellerinde açmıyorlar.Çoğunda kıyma makinası var.Onunla yoğurup onunla yapıyorlar.Yani oyup açma kısmı değil ama hamur yoğurma kısmı çok başarılı oluyor:)
Tabi ki en önemliside tecrübe canım:)Bir sefer yapınca pes etmekle olmuyor.Tekrar tekrar deneyip püf noktalarını kendin bulacaksın:)Yani 3-5'ten sonra elin alışacak:)Neden nasıl oluyor bileceksin...
Abim bu sıra bayram edecek o zaman:)Hanım sürekli içli köfte yapacak:)
Koyman şart değil canım:)
irmik bulgur diye de mi birşey var :)) Benim dediğim ince bulgur ve irmik bir de un ve yumurta var salça ve baharatlar tabii.İrmik bulgur ile evet
İçine de kıyma kavurup
Ama denemedim
bi deneyeceğim
Tanesi 3.5 - 4 tl burda
irmik bulgur diye de mi birşey var :)) Benim dediğim ince bulgur ve irmik bir de un ve yumurta var salça ve baharatlar tabii.