• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köfteler İçli Köftelerim Neden Patladı ?

Elif Ataların tarifini yapıyorum ben ama elimle şekil veriyorum en, biraz kuru olabilir mi acaba hamur? Ben en son yine elimi ıslatıp yüzeylerini tekrar düzeltiyorum birbirine giriyor. Hıc patlamadı ama nadiren çatlıyor.

Bende en güvendiğim site
nefis yemekler
hep denediklerim iyi oldu
Ama içli köfte denemedim henüz

İrmik ölçüsü biraz fazla olmuş olabilir:)
Buradan öğrendim.Bilirsin bizim oralarda kızartma içli köfte pek bilinmez.İçine haşlanmış patates koyanlar var.Ben onu daha çok beğendim:)
Burada hanımlar içli köfteyi pek ellerinde açmıyorlar.Çoğunda kıyma makinası var.Onunla yoğurup onunla yapıyorlar.Yani oyup açma kısmı değil ama hamur yoğurma kısmı çok başarılı oluyor:)
Tabi ki en önemliside tecrübe canım:)Bir sefer yapınca pes etmekle olmuyor.Tekrar tekrar deneyip püf noktalarını kendin bulacaksın:)Yani 3-5'ten sonra elin alışacak:)Neden nasıl oluyor bileceksin...
Abim bu sıra bayram edecek o zaman:)Hanım sürekli içli köfte yapacak:)

1 bardak dediğim 2 su bardağı bulgura 1 çay bardağıydı.Evet annemde aynı şeyi söyledi.Ne güzel haşlayıp yiyin dedi.Israrla ben ona bizim usül değil antep usülü kızartma istiyorum desemde oda aynı ısrarla haşla haşla daha güzel olur diyor..:mad:

Evet onlarıda gördüm bunda da kolay yolu bulunmuş işin.Biraz ustalaşayım bir makinede ben alırım.Yada bakarsın doğum günümde eşim almış gelmiş.Biliyorsun ihtiyaca yönelik hediyeler vermeyi pek sever ..:KK70:

Yapa yapa öğreneceğim inanıyorum..Sırada su böreği var..:hamarat:

Adam içli köfteye doyacak bence de ..:kusmuk:Ama canım o benim ya..O patlak,çatlakları yerken bile harika olmuş harika olmuş diyip durdu..:KK36:

Back