İnsanlar değişir Janet; bazı huylar da aynı evin içinde ortaya çıkar, bazıları fevkaladenin fevkinde kendini gizler.
Hiç unutmam, bir tanıdık, kız çalışan, okumuş aklı başında biri. Algısı, farkındalığı da yüksektir hani, öyle bir yeteneği-mantıklı yönü de mevcut. Bu kız uzun bir flört dönemi ve ardından nişanlılık yaşadı. Yaşı da vardı.
Evleneceği adam da nasıl bonkör, nasıl kibar.
Evlendiler ve 6 ay içinde kadın şiddetin alasını gördü, kaçarak boşandı. Adam masa filan ısırıyormuş sinirden öyle bir ruh hastası, kendini 5-6 sene nasıl gizlemiş? Bu kız mı çok aptaldı?
Ya da işte fikirler, huylar olsun; insan değişiyor. Benim eşim çocukluk arkadaşım, düşün ki sevgililikten ayrı arkadaşlık olarak da tanırım kendisini. Evlendik, 2 senenin ardından böyle bir kendini salma yok yani, adam yayıldı. Çocuk oldu, ayarları oynadı resmen dedeye bağladı ve onun etkileşimiyle ben de aksi, kaknem suratlı biri oldum. Birbirimizi değiştirdik.
Şimdi tamir ediyoruz işte elimizden geldiğince-iyi yönlerimizi hatırlatarak birbirimize.
Yani öyle olmuyor o işler; evlilik işi bir çeşit kumar. En iyisini en doğrusunu ayıklamak için gözlemliyorsun ediyorsun zaten kötüleri, affedersin malları ayıklıyorsun ok ama işte "Herkesin bir karanlık yüzü var kimseye göstermediği" lafı gibi, yüzde bir de şansına, bahtına ne çıkarsa olayına kalıyor.