İçinizde Elazığlı olan ya da eşi dostu olan var mı?

ben tunceli elazig karisik memleket.adetlerimizde ayni.

Teşekkürler zahmet oldu. :) Anlattığı kadarıyla klasik şeyler.

Bu ne demek anlamadım ki.
Büyükler senden mi gelenek görenek bekliyormuş yani çözemedim umarım Elazığlı arkadaşlar seni aydınlatır

Onu kastetti anladığım kadarıyla. Yani annem babam çok takmaz ama büyükler biraz takabilir gibi anladım.

Adetten korkma derken? Doğunun tüm adetlerini yapmayı planlamıyo heralde

Bilmiyorum inanın.

Doğru tabi ki. Korkma tamam mı var bir şeylerimiz işte demese kafaya takmazdım. Çarşaf gösterme gibi şeyler bile aklıma geldi ama erkek arkadaşımın o taraklarda bezi olmadığına eminim.

Dur ne yaptın yahu. Müsaade etsen belki görmek isterler ama ne münasebet. Yık ortalığı öyle bir şey derlerse zaten. Üstte cevap yazdım sana ama bunu görünce dayanamadım :) bütün adet ve töreler senin izin verdiğin kadar gerçekleşir merak etme. Sevgilinin gönlü olsun diye bu bohça bilmem ne işlerine he deyiver. Ben öyle yaptım. Kalan hiçbir şeyi kabul etme olsun bitsin.

Benim nişanlı elazigli ben adetlerini yazayim sana canim.
Öncelikle kiz tarafi erkek tarafından herkese bohça hazırlar ama erkek tarafi kiza hazirlamaz.
Sonra damada ve babasına saat alinir.
Nisan , kina hatta düğün kiz tarafina aittir.

Neyse daha fazla devam ettirmiyim saka yaptim:))))
Mutluluk dilerim size
Elazığlı hiç tanidik yok ama geleneksel insanlar ise bohca vs diye tahmin ediyorum.
Yada düğün alışverişine aile ile cikmak falandir heralde.
Benim dedigim gibi olsaydı Elazığ'dan damat alma diye atasözü söylerdi atalarımız kesin:)))

Hahaha ay cidden mi? Sanırım aynen ataerkil bir durum olduğu için teyzeler amcalar el öp, şunu bunu yap derlerse yadırgama anlamında söyledi herhalde. Annesi babası hiç öyle insanlar değiller zira, hatta babası çok çok tatlı, kibar bir adamdı. Ay bohça deyince tüm aileye hazırlamanı beklerler diyen bir hanımefendi olmuştu, öyle mi yoksa idrak?

Kesinlikle harputa gidin.elazigin ilk kuruldugu merkez...ben gectigimiz ramazanda oradaydim.cok ama cok gzl.ayrica elazig yemekleri coook gzldir.

Anne tarafım Elazığlı. Belki bohça olaylarını ve düğün sonrası el öpmeye gitme konusunu kastetmiştir

Bekareti yerindeyse ne demek yahu

Yanlis yazdi...maddiyati yazarken otomatik o yazdi...sonra acikladi.

Sanırım kadınlar " ürün" gibi değerlendiriliyor.

Orayı es geçtim ben, Türkiye'de maalesef böyle Doğu adetleri var yani varsa da şaşırmazdım doğrudur ama o kadarı olduğunu düşünmüyorum erkek arkadaşım o kafa yapısında bir insan olsa zaten buralara gelemezdik.

Ooohh hemen nikahı yapayım

Don alacan don ben sana diyeyim

Ya o durum kişilere ve taleplere göre değişir. Onlar benim yedi ceddime yaptıkları için benim ailem de yapmak istedi ve yaptılar. Ruhum daralıyor hatırlayınca bile. Saçma sapan uğraşlar. Ancak kabul edilebilir şeyler en azından hatır gönül için. Hani olay çıkarma böyle şeyler için. Geçip gidiyor en nihayetinde. Sen duruma göre hareket edersin. Onlar sana bir sürü bohça getirirse anla ki karşılık bekliyorlar :)

Çok medeni olurlar.
Saçma sapan adetlerini ne duydum ne de şahit oldum.
Erkek arkadaşının dedikleri bence klasik adetlerdir.

Varsa yaparız ne yapayım, çul çaput için ara bozacak değilim. Ama 20-25 kişi dediler gözüm korktu ayol ocağımıza incir ağacı dikilecek. O zaman o da benim kardeşime hediye falan alsın; adet diyeyim.

Aynen ya bohça çok önemli değil, ben daha abuk şeyler beklemiştim. Ailede herkes kendine yakışan şekilde davransın yeterli benim için.

Ay bana gecelik, iç çamaşırı falan almalarına izin vermem Gerçi anne babası öyle değiller belli herhalde bohça falan ya da el öpme, ev gezme gibi şeyler olabilir. :/

Kesinlikle harputa gidin.elazigin ilk kuruldugu merkez...ben gectigimiz ramazanda oradaydim.cok ama cok gzl.ayrica elazig yemekleri coook gzldir.

İnşallah bakalım, gidersek aklımda tutarım. :)

Don alacan don ben sana diyeyim

Hahaha nenelere dedelere don alırsam kendimi nerelerden atarım bilmiyorum

Ay kesin bunları kast etti o zaman ürkütmeyelim ceylanı kafasında yaklaşıyor.

Annem elazigli heryerde olan adetler var bohca hazirlma dugun sonrasi yemege gidip el opmeler vs. Hatta annem icin babamdan altin istemisler tabi geline takilmak suretiyle sahislarina degil. Sizi uzecek bi adet yok gorunen evlenirken bohca vs mecbur bizde hazirladik oda tuzu biberi oluyor bende sevmiyordum ama karsilikli hediyelesmek gibi olunca sevvdim. Simdiden hayirli olur insallah cok mutlu olun

İnşallah, çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…