İçinizde Elazığlı olan ya da eşi dostu olan var mı?

Çul çaput da, haberin var mı fiyatlardan iki don 100 lira bayılır çıkarsın:))) malum o bohçaların içine yedi cedde yetecek şey konuyor:KK53:

Ne konuluyor onu da bilmiyorum ha önce onlar yapsın da biz kopya çekelim. :KK48:

Ay bana gecelik, iç çamaşırı falan almalarına izin vermem :KK70: Gerçi anne babası öyle değiller belli herhalde bohça falan ya da el öpme, ev gezme gibi şeyler olabilir. :/

O gecelikler aile ile alınacak bir kere Astoria:deli:

Biz annesiyle ve benim annemle alışverişe cikacaktik annesi istedi cnku.
Sonra Allaha Şükür nişanlım geldi biz çıkalım annemler gelmesin dedi yoksa kadin benim aldiklarimi görünce oralarda yıkılır sonra kadini toparlayamayiz diye korktum bir an.

Cnku kendisi bana gecelik hediye getirmiş. Sözde gecelik yurtdisindan gelmiş ama tek acik yeri önü v yaka idi babaanne isi birsey kolları bile kapali:olamaz:

O gecelikler aile ile alınacak bir kere Astoria:deli:

Biz annesiyle ve benim annemle alışverişe cikacaktik annesi istedi cnku.
Sonra Allaha Şükür nişanlım geldi biz çıkalım annemler gelmesin dedi yoksa kadin benim aldiklarimi görünce oralarda yıkılır sonra kadini toparlayamayiz diye korktum bir an.

Cnku kendisi bana gecelik hediye getirmiş. Sözde gecelik yurtdisindan gelmiş ama tek acik yeri önü v yaka idi babaanne isi birsey kolları bile kapali:olamaz:

Ben öyle bir şeyle adamın karşısına çıksam adam kriz geçirir ama gülmekten... :olamaz:

Orayı es geçtim ben, Türkiye'de maalesef böyle Doğu adetleri var yani varsa da şaşırmazdım doğrudur ama o kadarı olduğunu düşünmüyorum erkek arkadaşım o kafa yapısında bir insan olsa zaten buralara gelemezdik.
Yalnız şöyle bir gerçek var ki, evlenince erkeklerin içinden bir yöresel yaratık çıkıyor. Sevgiliyken rest çektigi, yumrugu masaya vurdugu ailesinin sözünden cıkmıyor, sacma adetler yapmayız dedigi seyler birden kiymetleniyor vs.
Seninki öyle olacak demiyorum ama olan çok..

Yalnız şöyle bir gerçek var ki, evlenince erkeklerin içinden bir yöresel yaratık çıkıyor. Sevgiliyken rest çektigi, yumrugu masaya vurdugu ailesinin sözünden cıkmıyor, sacma adetler yapmayız dedigi seyler birden kiymetleniyor vs.
Seninki öyle olacak demiyorum ama olan çok..

Evet maalesef. Evliliği o yüzden gözü kapalı dart atmaya benzetirim ben. Sonunun güzel olmasını dilemekten başka çarem yok.

Merhaba kızlar, ben aslında BDV'ye konu açma konusunda biraz dargındım ama bunu çevremde soracak kimsem yok; daha doğrusu bilgisi olan yok. İçinizde Elazığlı varsa ya da Elazığlı eşi dostu olan yardımcı olursanız çok sevinirim.

Benim erkek arkadaşım baba tarafından Elazığlı, anne tarafı Bursalı. Ciddi düşündüğümüz bir ilişkimiz var, bir aksilik olmazsa seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Birbirimizin aileleri ile tanıştık ama aileleri tanıştırmadık. Neyse, işte plan yapıyorduk ne yaparız ne ederiz, benim oturduğum evimdeki eşyalar vesaire muhabbeti ediyorduk. Birden erkek arkadaşım şey dedi "Astoria biz Elazığlıyız bak annem babam çok takmaz da büyükler biraz adet gelenek görenek bekler korkma tamam mı?" dedi. "Neyinden korkacağım, ne gibi adetleriniz var ki?" dedim. "Var bir şeyler işte" falan dedi ama bahsetmedi yani, espri mi yaptı anlamadım ki. Google'a "Elazığ evlenme gelenekleri, düğün adetleri" ne bulduysam yazdım ama garip garip şeyler çıktı. :110:Gülmeyin ehehe anlatmayınca kıllandım ne yapayım.

Elazığlılar, böyle genel olarak yaptığınız gelenekleriniz nedir gelin alırken? Erkek arkadaşımın böyle adetler gerçekleştirmeyeceğine inanmak istiyorum ama korkma falan deyince çekindim. :bicak: Benim baba tarafımda da var öyle adetler babaannem çok geleneksel bir kadındır ama babam yaptırmamış mesela, hatta direkt annemle evlenip şak diye "Biz evlendiiikk" diye babaannemin karşısına çıkarmış bir insan olduğu için çok adetle gelenek görenekle işimiz yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim, okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın. :KK200:
Elazığlıyım ama asla bir fikrim yok. Benim için de aydınlanma konusu olacak. :)

Elazığlıyım ama asla bir fikrim yok. Benim için de aydınlanma konusu olacak. :)

Güzel şeyler yazanlar oldu. Genele bakılırsak 20-25 kişiye bohça hazırlama ve aileyle gecelik almaya çıkma dışında fazla korkacak bir şey yok gibi görünüyor. :) Tabi bunlar bile beni şimdiden germeye başladı.

Doğu kültürlerinde kadın düğün aşamaşinda çok fazla yıpratılmaz

Öyle ki başlık verilir altın alınır ev döşer ev verir damat lakin asıl çile kadın için evlendikten sonra başlar buda işin farklı bir boyutu

Sizde bu olmaz büyük ihtimalle

Bu adetlerin maksimum soft halleri ile düşünürsek

Siz bu düğün aşamaşinda karlısınız zararlı değil
En fazla bohça hazırlarsınız:)

Ben öyle bir şeyle adamın karşısına çıksam adam kriz geçirir ama gülmekten... :olamaz:

Inanir misin annen hediye getirdi diye fotografini attım saka yapiyorsun dedi:))

Yok dedim cidden annen hediye getirdi. Sende bunu baskasina hediye et aman evlerden irak libido düşürücü dedi:olamaz:

Güzel şeyler yazanlar oldu. Genele bakılırsak 20-25 kişiye bohça hazırlama ve aileyle gecelik almaya çıkma dışında fazla korkacak bir şey yok gibi görünüyor. :) Tabi bunlar bile beni şimdiden germeye başladı.
Ben Elazığ'lıyım canım. Elazığ'da geleneksek adetlerin çoğu terkedilmiş durumda. Okuyup çalışan insanlar herşeye kendileri karar veriyor çoğunlukla. Bohça falan da yok denecek kadar az. Erkek arkadaşının kast ettiği muhtemelen amca, hala gibi akrabalarin geline aşırı ilgi göstermesi, zorla yemeğe davet etmesi vs. Dir. Yoksa zarar görmezsin. Ellerin diyarı çok hoştur amma Gakkoşlar diyarı EL- AZİZ başka :-)

Umarım her şey gönlünüze göre olur ve huzurlu bir yuvayla ömrünüzü geçirirsiniz. Bohça hazırlamak bütün evlilik hayatınızın tek gerginliği olur inşallah. Mutluluklar dilerim :)

Oncelikle mutluluklar..
Elazigliyim ama Tunceli ile uzaktan yakindan alakası yoktur...Eger farkli kulturden biri iseniz ve meslek sahibi bir gelin adayiysaniz yaşadınız cunku fazlaca deger verirler.Ozellikle Meslek sahibi egitimli insanlara saygilari fazladir...Beklenen absurt bir istekleri olacagini sanmam ama yinede bohca beklentileri olursa dile getirirler...

Back
X