İçinden çıkamadığım ve beni tüketen olaylar...

Genc yasta evlenmeyi sorun gormediginiz icin hayatinizi sorun yumagi olarak yasiyorsunuz. Dogru duzgun degerlendirme, karar alabilme yetisine sahip olmadan yaptiginiz hareketler birakin sizin hayatinizi yazik kizinizin hayatini bile cikmaza sokmus.
İnsanların yaşları sadece sayıdır 22 yaşına kadar neler yaşayıp gördüğümü ve bunların beni benim yaşıtlarıma oranla ne kadar farklı bir boyuttaki düşünce yapısına soktuğunu inan bilemezsiniz. Çok yakın bir arkadaşım var 18 yaşında evlendi kendisi ve şu an inanın o kadar güzel bir evlilikleri var ki ve 2 çocuğu

Mezunum ama bu bölümde çalışmadım daha önceden çalışmışlığım var. Mecburen annem tabi
Tamam neyi düşünüyorsun daha? Çocuğa annen bakacak sen iş bulacaksın. Hala kafan ben yaşıma göre olgundum diğer arkadaşlarım da erken evlendi derdinde. Diğer arkadaşların daha iyi insanlarla karsilasmis. Sen daha kotu insanla karsilasmissin ama işaretleri okuyacak tecrübe olmadığı için çok seviyordu neden böyle oldu diyorsun. Bazen de tecrübe olsa da evlenme heyecanı ile göz ardı ediliyor.

Böyle kaç sene daha yaşayabilirsin ki? Ömür dediğin anlık birşey, bitiverir bir gün. Yazık degilmi sana, çocuğuna. Zaten babasız büyüyor. Onu da kendini de kurtarmalisin.

Kafam asla bunun derdinde değil isteyen istediği zaman istediği yaşta evlenebilir benim sadece demek istediğim dediğiniz gibi belki heyecandan göz ardı edilmişte olabilir ama karşınıza çıkan insanla alakalı tamamen hiç mi yoktur 30 40 yaşında evlenip bunları yaşayan insanlar sizce? Ya da garanti midir 30 yaşından sonra evlenip bunları yaşamamak?

Canim ozellikle haline cok uzuldum buradaki acimasiz yorumlarada... insan bosanmak ya da mutsuz olmak icin evlenmiyor.her kadin mutlu bir evliligi hak ediyor ama adam sandigimiz her insan adam cikmiyor Allah bagislasin bir tanede bebisin varmis..genceciksin daha yol yakinken dön bu yanlistan ailenin yanina git bir ise gir kendi gelecegini kur kimseden bisey bekleme..gencligin bir daha gelmeyecek bebegini alkolik bir baba ile buyutmek istemezsin....kendini dusunmuyorsan bebegini dusun..bir insan yedisinde ne ise yetmisindede odur.ikinci bebek olmasi yük olur yeri gelir ailenin yanina bile sigmazsin.kendine yazik etme..

O zaman işaretler görülüyor da aman yaşım geciyor evleneyim telaşı ile gozardi ediliyor. Ama 35 yaşında evlenipte boşanan kimse çok iyiydi değişti demez bunlar bunlar vardı ben gozardi ettim der. İnanın 18 yaşında evlenip 2 çocuk yapmak maharet degil. Hayatta kimsenin ne yapacağı belli olmaz.

İnanın tabiki bu şekilde büyütmek istemiyorum çünkü boşanmaktan ileride ne kadar psikolojisi bozulursa aynı evin içinde gördüğü kavgadan da bozulacak çok eminim onun da geleceğine bu şekilde yansıyacağının gayet tabi farkındayım. Hala birşey yapamamamın nedeni zaten şimdi bile onlar kabul etse de sığamam düşüncesi bu yüzden bir çıkmazdayım. Ama görünen o ki bir süre ailemin yanında kızımı büyütüp herşeyi yoluna koyunca kızımla ikimiz ayrı eve taşınıp hayata devam etmek.

Rabbim sabır versin ve hakkınızda hangi tercih hayırlıysa sizin için karşınıza onu çıkarsın

Mesela alkol işi bir günde mi oldu? Anneciliği? Nisanliyken doğum gününüzü nasıl kutladı? Sinirlendiğinde nasıldı? O zaman bonkör muydu? Gibi gibi sorular.

Annesiyle biz evlenmeden önce hiç anlayamazdılar hep tartışırlardı. Her doğum günümde bana sürprizler yapar çok güzel şekilde kutlardı. Sinirli anlarına pek denk gelmedim desem yeri vardır aman aman çok sinirlenmemişti yanımda hiç. Alkol işi tabiki bir günde olmadı alkol kullandığını biliyordum çevresindeki insanlara da sordum ama bana söylediği ve başkalarından duyduğum sadece 1 2 bira içmesiydi maalesef bu dönemlerde yanında sürekli olamadığından bilemiyorsun

O zaman ailenin yanina git bir sure kal ailenin teepkisini ölç ne yapacaklar ona vore yol alirsin. Cunku evlenip bosandiktan sonra emin ol ailenin yanina sigmiyorsun bir zaman sonra

Bu anlattıklarından işte tecrübe eksikligi nedeniyle giremedigin ortaya çıkıyor. Annesi ile niye sürekli tartışırdı? Erişkin, olgun bir adam annesi ile sürekli tartışmaz. Sınır koyar, halini hayrını sorar, kapatır. Demekki iliskileri uçlarda gidiyor. Nefret bağımlılık arasinda.
1-2 bira ne sıklıkla hergunse o da bağımlılık. Ben alkol kullanıyorum bu arada. İçki karşıtı değilim. Ama sikligi önemli.
Evet size olan ozensizligi gercekten evlilik öncesi sizin bu anlattiklarinizla göre anlasilacak düzeyde değilmiş.
Tutunacak bir adet güzel huyu var mı şu anda?

Mesela alkol işi bir günde mi oldu? Anneciliği? Nisanliyken doğum gününüzü nasıl kutladı? Sinirlendiğinde nasıldı? O zaman bonkör muydu? Gibi gibi sorular.
Ben de bunları düşündüm,alkol alışkanlığı öyle iki günde edinilebilecek bir alışkanlık değil.Ben kimsenin tam anlamıyla gerçek yüzünü saklayabilecegini düşünmüyorum,illa ki sinyallerini vermiştir.

Güzel huyu sadece insanlara yardım eder elinden geldiği kadar düşünür herkesi ama bize karşı bu davranışları olmadığı için başkasına karşı bile olmuş olsa tutunmaya yetmiyor maalesef

Güzel huyu sadece insanlara yardım eder elinden geldiği kadar düşünür herkesi ama bize karşı bu davranışları olmadığı için başkasına karşı bile olmuş olsa tutunmaya yetmiyor maalesef
El iyisi deniyor ona. Dışarıda kedi evde aslan. Salla bu adamı. Pinti, ağzı bozuk, alkolik, anneci, çocuğa ve sana ilgisi yok. Eeeee? Bu evlilik değil hapishane emin ol. Bosa gitsin bir çocukla güllük gülistanlık olmaz başlarda ama bu adamı çekmene değmez.

Benzer şeyler yaşıyoruz. Hamileliğimle birlikte değişen bi eş.. Hergün ama hergün içiyor. Tedavi olmayı hep erteliyor. Siz şanslısınız aileniz arkanızdaymış. Annem yok babam bi başına bi adam kendine anca yetiyor. Oğluma bakacak biri yok, maddi olarak bi imkanım yok. Oğlunu çok seven bi baba, maddi olarak bişeyde esirgemez. Ama ben tükendim. Son 3 yıldır böyle. Oğlum biraz büyüsün bi hal çaresi bulucam, sizede aynı şekilde tavsiye ederim. Aileniz madem destek basın gidin, böyleleri laftan anlamıyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…