İyi günler arkadaşlar, Ne zamandır formu okuyorum ancak yeni üye oldum.
Kimseyle paylaşamadığım beni gerçekten üzen adaletsizliği size anlatmak istiyorum.
Ben 10 yıllık evliyim. İki evladım var. Evlenmeye karar verdiğimizde eşim tek başına bekar evinde yaşıyordu. Ailesi tek yaşama zaten kız arkadaşında var evlen diye baskı yaptırlar. Eşime biz gerekeni yapacağız siz evlenin dediler.
Tabiki sözlerinde durmadılar tüm organizasyonlara misafir gibi katılıp ne takı taktılar nede herhangi bir masraf yaptılar. Tabiri caizse el gibi.
Biz bir yığın borçla evlenip ilk bir kaç yıl psikolojik olarak birbirimizi baya yorduk.
Hiç bişey istediğim gibi olmadı. Birçok şey içimde ukte olarak kaldı. Sahip olduğumuz herşey Rabbimin sayesinde hiç bir destekleri yok. Destekten kasıt sadece maddi değil manevi destekleri de olmadı.
Çocuklarıma bir gün bakmış bir dondurma almış insan değil eşimin ailesi.
İstenmeyen gelin değilim bu arada.
Bu geçen sürede eşim hep ailesinin adet gelenek göreneklerden uzak olduğunu bu tarz şeyleri bilmediğini söyledi bende inandım saf gibi.
Eşimin erkek kardeşi evleniyor bir kaç aya !!!
Çok şık bir mekanda nişan yapıldı.
Yaptıkları bohçaları altınları çikolatayı vs görünce şok a uğradım. Bu elti kıskançlığı falan değil hakkıdır onun ama benimde hakkımdı
Bize 1 lira katkıları olmayan bu insanlar diğer geline 0 ev alıp eşyalarını dayayıp döşediler!!
Bir dediği iki edilmemiş.
En son duyduğum bende bardağı taşıran son damla oldu. Düğün havuz başında ve yemekli olucakmış. Kına mekanı da keza benzer ve damat tarafı karşılıyor.
Bunları duyunca inanılmaz üzüldüm. Ben kendimden çocuklarımdan birçok şeyden fedakarlık yapmak zorunda kaldım. Ucuz olsun saçma sapan bir salonda düğün yapıp üzerimize takılan takılardan ödedik.
Depozit verdik yıllarca kira ödedik ev sahibi olabilmek için yıllarca borç ödedik.
Eşimle birbirimizi yedik. En mutlu olmamız gereken zamanlarda.
Ama bunlar yaşamayacak heee yaşasında demiyorum ama bu haksızlığı sindiremiyorum.Eşim kesinlikle haklısın diyor ailesine tavırda aldı.
Ama onların hiç umrunda değil yani bence değil.
Aklımda sürekli onlarla kavga edip had bildiriyorum.
Ne yapayım lütfen akıl verin bana. Düğüne gideyim mi? Gidip gösterişlerini izleyeyim mi.
Yoksa ne haliniz varsa görün mü diyeyim eşim bana bıraktı. Nasıl istersen o dedi.