• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimi dökmesem boğulacağım!

Ahh keşke ilk evliliğini bitirme sebebini güzelce öğrenip ona göre tavrınızı alsaydınız. O zaman belki de bukadar yakın bir yere tain istemezdiniz. Sana nefes aldıran huzur veren omzundaki yükü hafifleten bir evlilik göremiyorum. Bi kere her yaz tatilinde üvey kızınızla mı vakit geçireceksiniz? İnsan tatile çıktım diye sevinemez yeminle. Çünkü ailenize bile gidemiyorsunuz nasıl katlanıyosunuz nasıl bi sabır bu sabrettikçe daha beterini yaşıyorsunuz. Üvey kızın ayrı sorun eşin çok çok başka bir sorun. Neden duvarlara vuruyor saatleri kırıyor? Çünkü senin sesinin çıkmasını istemiyor senin haklı veya haksız olmanla hiç ilgilenmiyor. Sesini kesiceksin oturacaksın aşağı. Adam bunu istiyor psikolojik şiddet görüyorsunuz. Valla işe yaramış son derece haklıyken hakkınızı bile arayanaz duruma gelmişsiniz konu açmışsınız. Ama sizin gibi kendi ayakları üstünde durabilen bir kadın bunları yaşıyorsa hele ki bir öğretmen ; önceliği çocuklara herzaman hakkı gözetmeyi ve hakkını savunmayı kendine hedef edinmiş bir meslekteyken kocasından tırsıp buraya konu açıyorsa vah ülkemin kadınlarına.. yapacağınız hiçbişey yok. Çaresi yok. Tek çare yolu iletişimdir adam psikolojik şiddetle yolunu kapamış. Bağırsan çağırsan ne fayda duvara kalkan el sana kalkacak. Adam zaten daha önce boşanmış o restide çekemezsin. E okullar açılacak ailene dönsen eylülde zaten burda diye düşünür adam. Sevgi diyosunuz da sevgi bunun neresinde. Hem maddi hem manevi sömürülüyorsam ben buna sevgi dememki. Canım MAAŞ KARTINI AL. ADAM TEK BAŞINA YAPSIN YARDIMINI. O ELİNİ DUVARA BURDUĞUNDA SAATİ KIRDIĞINDA EVDEKİ TÜM EŞYALARI FIRLAT KIR. DELİ DELİYİ GÖRÜNCE SOPASINI SAKLAR SEN DAHA DELİ OL. O KAYINVALİDENİ ARA BİZDE PARA YOK DE AÇIK AÇIK SORUNUN ANA KAYNAĞIYLA KONUŞ BAŞKA TÜRLÜ DÜZELMEZ. KAYINVALİDENE KENDİNİ EZDİRMEYECEĞİNİ GÖSTERMEN LAZIM.
Çocuğu olan biriyle evlenmek bütün tatillerini üvey çocuğunla geçirmek demektir. Öz çocukları atmıyorsanız onlaru da atamazsınız.

Çocuğu olan biriyle evlenmek bütün tatillerini üvey çocuğunla geçirmek demektir. Öz çocukları atmıyorsanız onlaru da atamazsınız.
Eşi geçirsin bu kadının da kendi ana babasına gitme hakkı yok mu? Öz anneside kızıyla tatilde biraz vakit geçirse bence fena olmaz. Hep birlikte eşininde gönlü olur kızın da gönlü olur. Orta yolu bulmak zor değil.

Kesinlikle kesmeyi dusunuyorum.
Dusun ramazan fitresini kardesine vermis whatsappta yazismalarini okudum. Az once mesaj yazdim biz ramazan fitresini unuttuk diye. O da yazmiski ben ihtiyac sahibine bizim adimiza verdim. Bende tamam dedim. Kardesime verdim diyemiyor.
Her şey bir yana artık aranızda yalan var. Nasıl güveneceksiniz ki artık?

Eşi geçirsin bu kadının da kendi ana babasına gitme hakkı yok mu? Öz anneside kızıyla tatilde biraz vakit geçirse bence fena olmaz. Hep birlikte eşininde gönlü olur kızın da gönlü olur. Orta yolu bulmak zor değil.
Muhtemelen çocuk da bunu tercih eder ama bir çocuk daha var. Bu sefer o çocuk babasından ayrılmış olacak. Konu sahibi de eşiyle tatil yapamayacak.

Yaptiklarimi saymaya kalmayacagim ama beni endise eden o degil beni endise eden esim temmuzun ortasinda 1 aylik izne ayrilacak ve bu izinde surekli ailesinin yanina gitmek isteyecek ve dunya masraf olacak cunku hic ama hic istekler bitmiyor. Yani kizi olayini takmiyorum bile ben onu oyle kabullendim ve vicdanim cok rahat kazanmak icin bir deveye hendek atlatmadigim kaldi. O yuzden dedim ya suan hazmedemedigim ailesinin beni salak yerine koymasi. Nasilsa bu kiz iyi niyetli sesi cikmaz bi yolarken. Peki niye boyle dusunuyorlar onu da soyleyeyim annesigilin evi cop ev gibiydi. Oturduklari koltuklar m.o kalmisti sanki. 2 sene once esime dedim uzuluyorum annelere istersen koltuk takimi alalim aldik. Mutfak dolaplari yoktu kaynanamin hersey yerlerdeyi kirli ve daginikti mutfaga girilmiyordu. Sadece eskiden koylerde olurdu ya raf gibi oyle kucuk bir sey vardi tezgahin ustunde. Bende heralde mutfak dolaplari olmadigi icin bu kadar kirli ve daginik bu mutfak acidim ve onuda yaptirdik esimle 1 sene once ama bu sene gittigimde ne goreyim mutfakta dolap var ama hersey yine yerlerde ve mutfak cok pis. Tiksindim nasil orda yemek yapiyor diye. Ben mutfaga su icmeye bile giremiyorum heryer heryerde. Acidim kisacasi uzuldum ve elimden geleni yaptim. Ama bir tesekkur bile duymadim belki ogluna etmistir bilemem belki oglunun yaptirdigini onun aklima geldigini dusunmustur. Kisacasi iyilik yaptim enayi gorundum.
Canım ya neden yaptirdin keşke yaptirmasaydin sen daha yerlerde ve pis deyince dedim tamam pis bir kadın. Bu tarz kadinlar pis oluyor ne yaparsan yap. Kimisi köyde yetistim bile diyor bahsne için. Hicbir şey bu kadar pis olmaya sebep olamaz. Kocanda bulmuş iyi temiz kızı sukredecegine. Kıza sor bakalım babanlar niye ayrildi falan diye belki o da aynı çekmiştir

Canım ya neden yaptirdin keşke yaptirmasaydin sen daha yerlerde ve pis deyince dedim tamam pis bir kadın. Bu tarz kadinlar pis oluyor ne yaparsan yap. Kimisi köyde yetistim bile diyor bahsne için. Hicbir şey bu kadar pis olmaya sebep olamaz. Kocanda bulmuş iyi temiz kızı sukredecegine. Kıza sor bakalım babanlar niye ayrildi falan diye belki o da aynı çekmiştir
Kiza sormustum babamla annem her gun kavga ediyordu demisti.

Her şey bir yana artık aranızda yalan var. Nasıl güveneceksiniz ki artık?
Muhtemelen ben tepki gosteriyorum diye yalan soyluyor ama affedilecek bi tarafi yok. Bende artik parami havale etmicem ona gerekirse benimde ihtiyac sahibi akrabalarim var onlara yardik edecegim. Dunyada sadece sizinkiler yok diyecegim.

Maaş kartınızı vermeyin krediyi ev mutfak masraflarini vs de ona ödetin kalırsa yardım etsin bakalım. Aileye destek olmaya karşı değilim ama bu kadarı da fazla

Bu arada canim o kadin cekti mi bilemem ama uzaktalarmis esimin isi nedeniyle . Kaynanamlara yazdan yaza giderlemis 10 gun falan kalirlarmis. Yani onlar yuzunden ayrilmamis da olabilirler .

Maaş kartınızı vermeyin krediyi ev mutfak masraflarini vs de ona ödetin kalırsa yardım etsin bakalım. Aileye destek olmaya karşı değilim ama bu kadarı da fazla
Maas kartim bende maas yatinca askim havale et hepsini giderleri odeyeyim kalanda zaten bi dahaki aya kadar masraflarimiza gider der.
Simdi aynen soyle yapacagim sen maasinla butun borclari kapat. Kalan miktar ne kadar bakalim ona gore de benden harcariz.

Muhtemelen ben tepki gosteriyorum diye yalan soyluyor ama affedilecek bi tarafi yok. Bende artik parami havale etmicem ona gerekirse benimde ihtiyac sahibi akrabalarim var onlara yardik edecegim. Dunyada sadece sizinkiler yok diyecegim.
Tepki göstermeniz gayet doğal.
Sizden kısıp onlara dağıtıyor çünkü.

Maas kartim bende maas yatinca askim havale et hepsini giderleri odeyeyim kalanda zaten bi dahaki aya kadar masraflarimiza gider der.
Simdi aynen soyle yapacagim sen maasinla butun borclari kapat. Kalan miktar ne kadar bakalim ona gore de benden harcariz.
Hayır yanlış yaparsınız.
Bundan sonra benim maaşım birikecek. Evi senin maaşınla çevireceğiz, demelisiniz.
Sizin maaşa güvendiği için dağıtıyor zaten.

Artik yapamayacak su bir haftador maymun gozunu acti. Tavrimi da net koydum bundan sonra kendi bilir. 2 gunudr mesafeliyim. Konusmayi da dusunmuyorum hatasini anlayana kadar.
Yalnız erkekler susmaktan anlamaz. Aksine dırdır yok diye daha da gevşiyorlar.
Onun rahatını bozmalısınız.
Ona yemek yapmamak, kirlilerini yıkamamak, ütüsünü yapmamak vb şeylerden de mahrum edin.

Öğretmensiniz alıırım 2 ay tatilde cocugumu giderim anamın evine,köy yansa dönup bakmam valla.
Artk dayısı mı gelir evi toplar,görumce mi gelir bulaşığını yıkar bilemem.
Giderken de derim,aklını basına topla,
Geldiğimde durumumuza bakarız derim.
Askerler için bir sehir efsanesi var zaten,
Ya kendileri sıkıntılı oluyor(O zor sartlarda ,can korkusuyla yasamaktan normal)
Yada aileleri.
Asker ailelerinde hep bi paçasına takılma konusu mevcut.
Sanırsın Cb maaşı alıyor adamlar.
Okuldan mezun olur olmaz masus borca sokan aileler var.
Yazık valla.

Öğretmensiniz alıırım 2 ay tatilde cocugumu giderim anamın evine,köy yansa dönup bakmam valla.
Artk dayısı mı gelir evi toplar,görumce mi gelir bulaşığını yıkar bilemem.
Giderken de derim,aklını basına topla,
Geldiğimde durumumuza bakarız derim.
Askerler için bir sehir efsanesi var zaten,
Ya kendileri sıkıntılı oluyor(O zor sartlarda ,can korkusuyla yasamaktan normal)
Yada aileleri.
Asker ailelerinde hep bi paçasına takılma konusu mevcut.
Sanırsın Cb maaşı alıyor adamlar.
Okuldan mezun olur olmaz masus borca sokan aileler var.
Yazık valla.
Aynen oyle ailesi bastan sona problem. Dogru duzgun tartismayan biz bu sene birbirimizi yiyecegiz ailesi yuzunden.

Memlekete gitme sebebiniz biraz rahatlama mi terk etmem mi olacak, eşiniz nasıl bilecek ?

Back