İçimi dökmek istedim...

Lullaby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
3.061
11
0
Kocaeli
kızlar çok sinirliyim yarın sınavım var ve ben arkadaşımda kaldım 2 gündür ders çalışıyorduk bugün odamda duran sınav için kalıp soruların olduğu kitapçığımı annem atmış...
zaten çok iyi çalışamamıştım kalıplara güvenmiştim saatlerce aradım ama bulamadım üstüne bi ton ağladım. bıktım ya bundan... daha önce de bi kabın içinde duran 1500 euromu kapla birlikte atmıştı içine bakmadan. odam dağınık değildir ama nası derler yaşanmışlık oluyor haliyle şifonyerin üstünde fln deodorantım fırçam fln kalıyor her gün onları çekmecelere koyuyor annem arkamdan ona göre toplu demek bakınca bişey görünmemesi demek ama ben hergün kullandığım eşyaları bi yerlerden çıkartmaktan yoruldum yaa... eldivenlerimi bile her gün ceketimin cebinden çıkarıp gardroba koyuyor ve bu benim inanılmaz vaktimi alıyor. çünkü koyduğu yerleri çoğunlukla unutuyor ve aramaktan helak oluyorum.
bizim aynı ilde başka bi evimiz daha var babam annem ananem orda kalıyorlardı ama annem nerdeyse hep ablam ve benle kalıyordu. bugün tepem attı artık kavga ettik öteki eve gitti annem de. ya bana yarardan çok zarar veriyor artık 23 yaşına geldim bi odamı temizlemek haftada en fazla 10 dakkamı alır, yemek desen bişeyler hallederiz ablamla aç kalmayız ama bu ufak tefek şeyler deli sinir ediyor beni.
zor bi bölümde okuyorum ama evde kimse beni takmıyor ders çalışmamı zorlaştırıyorlar resmen. daha önce de çok çok çok önemli bi sınavımdan önceki gece misafir getirmişti saat 2de gelip uyandırmışlardı beni sinirden sabah 5e kadar uyuyamamıştım o gün de sözlüde salak gibiydim uykusuzluktan zaten çok acımasızdı hoca bi an saçmaladım ve tek soruyla bırakmıştı o zamandan beridir de kendime güvenim yok oldu.
sizce bencillik mi ediyorum ailemle yaşamak istemememle? ablamla tamam ama annem babam ananem derken sürekli tartışıyorlar annem çok huzursuz, ananem desen ondan beter artık ruh halimi etkiler hale geldi. ileride ben de bi aile kurucam ve sakin ılımlı bi anne olmak istiyorum inş ama ne zaman ailemle olsam bi şekilde beni kötü etkiliyorlar zarar görüyorum hep ve bundan dolayı sinirleniyorum ve hayatımı mahvediyor o an için. bu kötülükler de hep bilinçaltıma işliyor sanki kendimi yetersiz gibi hissediyorum.
offf uyumam lazım sabah 5te kalkıp kitabı tekrar etmeliyim :(
gerçekten çok kötüyümmmmm ağlamak istiyorummm... offf

İnşaallah başarılı olursunuz sınavınızda.. :71::71:

Şuan bu halinizle soru sormak istemiyorum ; fakat odanızın kapısını kilitlemeyi denediniz mi ?

annenle konuşmayı mutlaka denemişsindir ama seni ağlarken görünce tepkisi ne oldu kalıp sorular atıldığı için?

canım tam çıkarken gördüm yazını , az bişeyler diyicem valla allah kolaylık ve sabır versin , ii geceler ve derslerinde başarılar ...

daha önceden kitliyordum ama maymuncuk gibi olur ya düz anahtarlardan ev içi anahtarlar için onlardan var annemde. kitleyip gidiyordum bi geliyorum bi değişiklik var odamda. meğer o girip bildiğini okuyormuş. aklımda ne zamandır şu dış kapılara takılan kilitlerden takmak var odama ama kendim becerebilir miyim bilmiyorum. ablamla olduğumuz için eve çilingir çağırmak istemiyorum babam fln varken de asla izin vermez odama öyle kilit taktırmama. ama ben kendim alıp takmayı denicem taktıktan sonra bişey diyemezler artık..

Evet kendinizin monte edeceği kilitlerden var.. Klips şeklinde , üstünde kumbara anahtarlığı büyüklüğünde anahtarı var..

annenle konuşmayı mutlaka denemişsindir ama seni ağlarken görünce tepkisi ne oldu kalıp sorular atıldığı için?

telefonla konuştuk sürekli oraya bi yere koymuşumdur diyip duruyor en son sen kaybetmişindir dedi (1 haftadır aynı yerde duran şey ben 2 gün evden gidip gelince kayboldu nedense) sonra da anne kalcam yani sağol fln dediğimde kalırsan kal napıyım dedi ya ben de ondan delirdim ya işte. doc hep çalışır nası olsa bi şekilde yapar biz hiç yardımcı olmaya çalışmayalım ona.

Evet kendinizin monte edeceği kilitlerden var.. Klips şeklinde , üstünde kumbara anahtarlığı büyüklüğünde anahtarı var..

hmm yarın sınavdan sonra ilk işim bu dediğin kilidi sormak olucak.
bakalım sınavım nası geçicek... neyse yarın haber veririm sonuçları ben yatsam iyi olucak
soruları çözemediğim için koca kitabı tekrar okumam gerek bi de sabahın köründe fotokopiciye gidip bin soruyu 2 saatte çözmeye çalışıcam tabi.
ben yatıyorum kızlar yorumlarınıza yarın bakarım sağolun yine de rahatladım biraz olsun iyi gecelerr

benim annem de aynı böyledir.
anneme göre odanın toplu olması; parfümlerin kremlerin herşeyin çekmecede durması demek.
buldugunu atar çekmecelerden birine. evde saydım 15 tane çekmece var:9:ve ben bu çekmeceleri her gün çarpa çarpa açıp kapatmaktan deli olacağım artık.
çünkü birşeyi koydugu yeri asla hatırlamıyor. kumandayı dalgınlıkla şifonyerin çekmecesine koyuyor, benim rujumu alıp tv dolabına koyuyor:1:
en son okul harcını yatırdıgım banka dekontlarını çöpe atmıstı da ders kaydımı 1hafta gecikmeli yaptırmıştım, bizim doçentten ne azarlar işitmiştim:57:

anne bu, değişmiyor malesef...
ama ben ne yaparsa yapsın yanımda istiyorum onu...
ne cefalar çekti, bu unutkanlıkları hep yılların yorgunluğu...
senin para konusu çok fena olmuş yalnız, 1500 euro az para değil.senin yerinde olsam o gün annemin evden gitmesini isteyebilirdim evet...

benim annecimde öyle..
bi kaldırıyor birdaha kendi bile bulamıyor nereye kaldırdığını :9: öyle iyi saklıyor yani :9:
girme ben hallederim odam dağınık olmaz hiçbir zaman ama onlara göre düzen herşeyin çekmecede olması sizlerinde dediğiniz gibi..
yaşlanıyorlar, hayatın birikimi.. unutkanlık normal.. kimbilir bizler o yaşlarda nasıl olacağız :6:

insallah sınavın iyi geçmiştir, yada geçiyordur..

benim annemde böyle :53: ben normalde çok düzenliyim ona rağmen her şeyimi kafasına göre toplar
ayakkabılarımı kutusundan çıkarıp üst üste koyar ezillir papuçlarım:14:
tüm tişörtlerim askıda,olmaz çıkarır katlar
makyaj malzemelerimi bi araya toplar.bem rujlar,kalemler,kremler ayrı yerlerdedir halbuki
ojelerim buzdolabındaydı yazın çıkarmış balkona koymuş :60:hepsi berbat olmuş
sakladığı her şeyide unutur

ben yaşlanıncaa hiç çekilmem:52:

sınavların iyi geçmiştir umarım

neyse yalnız değilmişim:87:

kızlar mucize gibi sınav çok zordu biçok kişi kaldı normalde bu kadar kalan olmazdı ama geçtim valla ikisinden de :)))
valla ben de annemi çok seviyorum ve yanımda istiyorum tabi ki ama huzursuz olmaktansa kaliteli vakit geçirmek daha iyi bence. yani hergün kavga etmektense haftada bir iki oturup yemek yemek kahve içmeyi tercih ederim. sürekli kavga ediyor fln değiliz ancak annemin mizacı nasıl diyeyim biraz kötümser ve hatayı hep sende bulur. bütün anneler böyledir belki ama büyüdükçe buna katlanamaz hale geliyor insan. çocuk yerine konmaktansa arkadaş gibi muhabbet etmek istiyor ne bileyim. belki de yabancılar gibi belli bi yaştan sonra evden ayrılmak mantıklıdır. şuan hep çok rahatım hem de biraz içim buruk

Sinavınızın iyi geçmesine çok sevindim.. Hep başarılar diliyorum.

Anne konusundada uzaktan konuşmak kolay desenizde , bildiğim tek şey var ; hayat sıralı ölüm değildir ; fakat bir gün göç ettiklerinde nefeslerini dahi özlüyorsunuz. Kızmalarını, baskılarını her halini iliklerinize kadar özlüyorsunuz.. Ve öyle garip bir duygu ki iyi anılarınızı düşüneceğinize hep ona keşke böyle demeseydim , şunuda yapabilseydim onun için diye ömür geçtikçe içleniyorsunuz..

Bu yüzden Hadisi şerifte buyruluyor ; Anne babası hayatta olupta cenneti garantilemeyen kişiye yazıklar olsun.

Yani anne babanın hayatta olması çok büyük bir şans.Ve bu şans sadece onlara iyi davranılınca büyük amel haline dönülüyor. Evet çok çok zor, sabır zorlanıyor, heleki bir yaştan sonra, sorumluluklar artınca çok ağır gelmeye başlıyor..Ama yinede bu sabrın ne olursa olsun zorlanması gerekir diye düşünüyorum.. Onlarda zamanında sabırlarının tamamını bize harcamışlar..

Çok uzattım ama anne sözü geçince tutamıyorum kendimi..

Son düzenleme:
Ben anneyim,benimde 18 yaşında bir oğlum var...oda bu anlattığınız olaylardan şikayetçi ...sen toplama çek benim odamın kapısını diyor ama içim huzursuz o oda kapalıyken, hep odanın dağınık olduğunu düşünüyorumn ,bugün toplamıycağım dediğim gün bile öğlen geçince kendimi çocuğun dağınıklığını toplarken buluyorum...mutlaka evin heryeri toplu,temiz ve kapılar açık olacak...anladım ki bu konuda geniş olmak gerekiyormuş...deneyeceğim artık... ne kadar olursa...:69::69:

Ben anneyim,benimde 18 yaşında bir oğlum var...oda bu anlattığınız olaylardan şikayetçi ...sen toplama çek benim odamın kapısını diyor ama içim huzursuz o oda kapalıyken, hep odanın dağınık olduğunu düşünüyorumn ,bugün toplamıycağım dediğim gün bile öğlen geçince kendimi çocuğun dağınıklığını toplarken buluyorum...mutlaka evin heryeri toplu,temiz ve kapılar açık olacak...anladım ki bu konuda geniş olmak gerekiyormuş...deneyeceğim artık... ne kadar olursa...:69::69:

inanmazsınız ama şuan odam annem varken olduğundan daha toplu. hatta tozu süpürmesi silmesini dahi yaparım sorun olmaz benim için. inanın genç enerjisiyle 5 dakkasını almıyor insanın. ama çok önemli bişeyi (hatta duyarlılaştıktan sonra önemsiz ufak şeyleri bile) arayıp bulamayınca, üstelik anneme sorduğumda o da yerini bilemeyince inanın deliriyorum. çünkü koşuşturmaca içinde bizim esas amacımız odanın toplu olması değil. okulda başarılı olmak, saçı başı istediğimiz gibi yapabilmek vs :)
kesinlikle belli bi yaştan sonra odanın en azından düzenlenmesi çocuklara bırakılmalı. hadi okul yoğunluğundan temizlik yapcak güç bulamayabilirim bazen ama toplama nedir ki 2 dakkalık iş.

2 şey söylemek istiyorum sadece.
1.sini keşke annem hala yanımda olsa da okul bir iki dönem geç bitseydi. herşeyini ama herşeyi çok özlüyorum.
2.sini sanırım anlattığınız bir takıntı. teyzem de aynı anlattığınız gibi. ona göre hiçbir şey göz önünde olmamalı.(göz zevki bozuluyormuş) 2 günlüğüne bana bile gelse evin şekli ve şemali değişiyor. ama ben genelde kızmıyorum, kızsam bile çok uzun sürmüyor(o kadar önemli şeylerim atıldı ki) onu böyle kabul ediyorum ve seviyorum.

ayy aynen beni annemmm. oda her buldugunu attigi icin kackez yaptigim ödevlerim kaybolup, noksan almisdim. bir gün yine oldu bu ve 2 ödevim kayipti...dayyanamadim ve okulun tuvaletinde agladim hüngür hüngür. cünki ben cok caliskan dersleri iyi akilli bir ögrenciydim ve bunu kendime yedirememistim...sonra odami kilitlemeyi akil ettim ve rahtim.

en büyük sorunum ayrılığın acısını atlatamamak aylar geçmesine rağmen içimde bitmemesi....

Back
X