icime attiklarimi paylasacagim

Valla hislerime tercuman olmussunuz, inatla ve iddaa ile esim hala ailesinin ve kendisinin en iyiyi yaptigini, benim herseyi istedigimi savunuyor ya, bu kinim daha da kabariyor. Her defasinda ailesinin yapmadiklarini, yaptiklarini yuzune vuruyorum, bir kere bile haklisin demiyor, bir kere bile ailesini ve kendisini savunmadan gecmiyor. Gecenlerde tr ye gittigimde ailesinin yaptiklarini anlattim, hala ve hala savunuyor. Demiyor ki haklisin, boynunu bukmuyor ki, inatla savunuyor ustelik. Hic mi zoruna gitmiyor bana yapilanlar, ben senin karinim ya dedim aglayarak, he he gidiyor dedi gecistirir gibi, ama hic ustune alinmiyor.

Evet ama -her ne kadar hakli da olsan- suclamalara devam ettigin icin, o da korumalara devam ediyor. Sonucta 20 yil o aileyle beraber buyudu, her ne kadar sen onun esi olsan da, o ailenin cocugu.. yani sen sucladikca, o da koruyacaktir. O yuzde, bence suclamaktan ve geriye yonelik elestirmekten vazgec, onun dusunup bulmasini sagla. Sen surekli suclarsan, o koruma dusuncesinden baska hic birsey dusunemiyor olacak cunku.
Hem, bugune kadar elestirdiklerin ne oldu ki, ikna oldu mu? Birde boyle deneyebilirsin.. Ve o da hatasini anlayabilir. Ayni sekilde devam ederse hic sansiniz yok sonucta..

Hislerinizde haklısınız
Insan bu durum karşısında -usulü bilmiyorlar, adetleri değil galiba- diye düşünüp sessiz kalabilir.ama şimdi düğün arefesinde olanları görünce bayagi bayağı herseyden haberdarlarmıs diye icerlenebilir
Diyeceğim su ki; hepsini arkanıza atın, evliliginize bu sebepten gölge düşürmeyin
Sürekli öfkeli, kinli,cok konusan , dertlenen hallerin eşini de usandirir .haklı olsan bile haksız duruma düşürür bu imaj.

Yurtdışındasin, yalnız ve gurbette olduğun içinde kendini fazla dinliyorsun muhtemelen
Eşine, isine, evliliğine odaklan
Inan insanın mutlu bi evliligi olsun, bu düşündüğün şeyler o kadar boş gelir ki
Kendini uzme, olan bitene sünger çek:KK34:

[tecrübesizliğinizden kaynaklanmış herşey benimde kayınvalidem kendi takı setini takmış bana eve oturmaya gelen arkadaşlarım bu kullanılmış eski moda dediler kuyumcuya götürdüm en az 10 yıllık dedi,haklısın ama geçmişi geri getiremezsin ama geeleck için bişeyler yapabilirsin çocuğum olduğunda benimkiler oğluma görümcemin kızının eskilerini yeni aldım diye getirdi anlamayacaktım sanki yoksulda değiller evlermiz var diye hava atarlar neyse hepsini çöpe attım kocam yanım ızda değilken her türlü lafı soktum başkasından bahseder gibi şimdi hizaya geldilerhediye paketiyle geliyor herşey
eşinle sen şimdi mutlu ol önemli olan o

Bazi noktalarda evet haklisiniz ama bazi kucuk seyleri de cok buyutuyorsunuz. Taa ne zaman size cicek almamis, pismaniye almis bunlarkafaya takilacak seyler mi Allah askina ya.

Sizin gibi yüksek lisans yapan eğitimli bir insanın düğün nişan kına gecesi detaylarına takılmasını şahsen ben abes buldum. İçinizde ukte kalması hayallerinizin gerçekleşmemesini anlayabiliyorum, hangimiz dört dörtlük evlendi ki... Ama üzerinden 1,5 sene geçmiş sizi getirdikleri çiçek, nişan alışverişi gibi detaylara takılıp kalmışsınız. Yurt dışındasınız eşiniz doktora yapıyormuş ileride durumunuz daha düzelince 5 yıldızlı tatile de çıkarsınız. Eşinizle mutluysanız gerisi boş, ama eşiniz sürekli ailesine para gönderiyorsa ailesinin ağzıyla size karşı doluyorsa bunları kafanıza takmalısınız. 1,5 sene önce istediğiniz gibi olmayan düğün işlerini değil...

Böyle şeyleri başta konuşup halledin bence...ve beklentiye girmeyin. Zaten en ufak bir şey yapılsa biz yaptık aldık oluyor adı.
Ne yazık ki erkek aileleri erkek ailesi olduğunu unutmuş durumdalar, en iyisinde bile bu var, aman masraf yapmayayım elin kızı çalışsın ödesin mantığı hatta bize para versin...
Ailesi ile mesafe koyun fazla yüz vermeyin nezaket ve saygı sınırlarını aşmadan. Size düğün sırasında böyle davranmalarıni kendinize karıştırrmamak için kullanın, maddi yönden yardım etmeyen karışmaya yüz bulamasın...
Ailesinin bu yaptıkları o kadar önemli değil bence. Önemli olan eşinizin yaptıkları ve düşündükleri, benim de eşimin ailesi de pek yardım etmedi ve ilgisiz davrandılar, zaten birbirinden kopuk ve soğuk bir aile. Çoğu şeyimizi kendimiz yaptık. Bir saygısızlıklarını görmedim bu güne kadar yine de mesafeliyim.
Eşiniz ne yapıyor ne düşünüyor ona bakın bence o önemli. Bir arkadaş da değinmiş yukarıda, eşiniz size yok derken ailesine para yollayan ailem ailem diye tutturan biriyse o zaman sorun var demektir, yoksa düğün sırasında olan şeyler mühim değil o kadar...
Siz çalışıyor musunuz bu arada?

Son düzenleme:
Ev esyam yok, direkt yurtdisina geldik esimin egitimi icin, bu anlattigim esim doktora yapan birisi ustelik, onun egitimi icin geldik. Burda eski esyali bir evde yasiyoruz. Ben kafamda buyutuyorum tabi, 1,5 yil oldu, zoruma gidiyor bana bu kadar basit davranilmasi, gorumce anli sanli evlendiriliyor ama, asla kiskanclik degil de, aklima geliyor esimin yaptiklari.

Canım malesef bende aynı dertten muzdaribim. Bende yediremiyorum kendime. Uyduruk 2binlik set takmalar. hiçbirşey yapmamalarına rağmen herşeyi biz yaptık demeler. kendi kızı evleniyor şimdi hem nişanda hem düğünde set taktırıyorlar. Bana da ne gerek var ki diyorlardı. babamlar herşeyi yaptı eşime herşeyi yaptırdılar sadece düğün salonumuzu tuttular sanki dünyayı satın almış gibi anlatıyorlar. içime sindiremiyorum çok koydu bana bu durum. yüzlerine bakasım gelmiyor. ama allaha havale ediyorum ben.

Böyle şeyleri başta konuşup halledin bence...ve beklentiye girmeyin. Zaten en ufak bir şey yapılsa biz yaptık aldık oluyor adı.
Ne yazık ki erkek aileleri erkek ailesi olduğunu unutmuş durumdalar, en iyisinde bile bu var, aman masraf yapmayayım elin kızı çalışsın ödesin mantığı hatta bize para versin...
Ailesi ile mesafe koyun fazla yüz vermeyin nezaket ve saygı sınırlarını aşmadan. Size düğün sırasında böyle davranmalarıni kendinize karıştırrmamak için kullanın, maddi yönden yardım etmeyen karışmaya yüz bulamasın...
Ailesinin bu yaptıkları o kadar önemli değil bence. Önemli olan eşinizin yaptıkları ve düşündükleri, benim de eşimin ailesi de pek yardım etmedi ve ilgisiz davrandılar, zaten birbirinden kopuk ve soğuk bir aile. Çoğu şeyimizi kendimiz yaptık. Bir saygısızlıklarını görmedim bu güne kadar yine de mesafeliyim.
Eşiniz ne yapıyor ne düşünüyor ona bakın bence o önemli. Bir arkadaş da değinmiş yukarıda, eşiniz size yok derken ailesine para yollayan ailem ailem diye tutturan biriyse o zaman sorun var demektir, yoksa düğün sırasında olan şeyler mühim değil o kadar...
Siz çalışıyor musunuz bu arada?

Ben yuksek lisansa baslacagim, meb bursiyerim, maasim var ama su anda mesaim ogrencilik, esim de ayni durumda. Bana daha cok koyan ailesinin yaptiklari degil, esimin bana sen ne istersen yapayim, ne istersen alayim dememesi. Ustelik de buna ragmen hala beni suclu bulup, kendisinin ve ailesinin herseyi en iyisiyle yaptigini savunmasi. Ailesine para verdi baya, artik izin vermiyorum, yollamiyor, ama lafini da ediyor.

Ben evlenen çiftlerin herşeylerini kendisi yapması taraftarıyım. Ne kadının ne de erkeğin tarafından birşey beklenmemeli diye düşünüyorum. Ama madem sizin için sorun olmuş bu neden başta karşı çıkmadınız. İyi bir eğitiminiz var. Üstelik başta adamı kabul etmemişsiniz mezun olacağınız yıl evet demişsiniz. Neden aşık olmadığınız sevmediğiniz bir adamla evlenmeyi kabul ettiniz. (Başta kabul etmediğiniz için sevmediğiniz yorumunu ben çıkardım. Belki sonradan sevmişsinizdir de kabul etmişsinizdir bilemem) Sonra nişanlandınız zaten nişan olurken yaşananlar, eşinizin size söyledikleri, tepkileri belli ki karakterini ve sonradan olacakları göstermiş, neden inatla evlendiniz. Yanlış anlamayın bunları sizi yargılamak adına sormuyorum, anlamak istiyorum sadece. Çünkü genelde kadınlarımızın okulun son yılında 'bu yıl mutlaka birini bulup evlenmem lazım' diye bir takıntıları oluyor ve bu yüzden çok fazla mutsuz evliliğe şahit oluyoruz. Hatta anne babalar, akrabalar, arkadaşlar bile üniversitede okuyan kızlarımıza 'aman ha en geç ikinci üçüncü yıl bul birini. Bak sonra bulamazsın' diye saçma telkinlerde bulunuyorlar. Eğer sizin durumunuz da böyleyse en azından başka genç kadınlarımıza örnek olursunuz. Arada yazdıklarınızı ve gelen yorumları okumadım. O yüzden şu an eşinizle mutlu musunuz, değil misiniz bilmiyorum. Eğer mutluysanız geçmişte olanları unutun, boşverin. Eski sorunları tekrar tekrar hatırlamak ancak mutluluğunuzu bozmaya yarar. Eğer değilseniz ve olacağınıza da inancınız yoksa yol yakınken bitirin. Sonuç olarak kendi ayakları üzerinde durabilecek bir kadınsınız.

Canım malesef bende aynı dertten muzdaribim. Bende yediremiyorum kendime. Uyduruk 2binlik set takmalar. hiçbirşey yapmamalarına rağmen herşeyi biz yaptık demeler. kendi kızı evleniyor şimdi hem nişanda hem düğünde set taktırıyorlar. Bana da ne gerek var ki diyorlardı. babamlar herşeyi yaptı eşime herşeyi yaptırdılar sadece düğün salonumuzu tuttular sanki dünyayı satın almış gibi anlatıyorlar. içime sindiremiyorum çok koydu bana bu durum. yüzlerine bakasım gelmiyor. ama allaha havale ediyorum ben.

Aynen oyle, sadece bir salonututuldu, onun parasini bile dugunun hemen ertesi gunu arayarak istediler de biz odedik ama sorsaniz turkiyenin en anli sanli dugununu yapmislardir. Kaynanam da esim de hala anlata anlata bitiremezler yaptiklarini. Kaynanam nerden baksaniz yirmi yillik bir tane yorgan, bir tane battaniye almis nisanliliktan beri her gittigimde soyler durur, size en iyisinden yorgan aldim, en iyisinden en pahalisindan battaniye aldim diye, o kadar yani. Dayanamadim bir gun dedim gayet eski seyler bunlar, ben o zamandan oyle dusundum, taa yillar oncesinden aldim, ama seninkilerden bile pahali, en iyisi en pahalisi bilmem ne diyor annemlerin yaptiklarini soyleyerek utanmadan. Kaldi ki annemler benim begendigim en iyi ceyizi aldilar bana, evim esyam yok bari birkac parca ceyizim olsun dedim, annem babam orada da kirmadi yine.

Ben yuksek lisansa baslacagim, meb bursiyerim, maasim var ama su anda mesaim ogrencilik, esim de ayni durumda. Bana daha cok koyan ailesinin yaptiklari degil, esimin bana sen ne istersen yapayim, ne istersen alayim dememesi. Ustelik de buna ragmen hala beni suclu bulup, kendisinin ve ailesinin herseyi en iyisiyle yaptigini savunmasi. Ailesine para verdi baya, artik izin vermiyorum, yollamiyor, ama lafini da ediyor.

Meb bursiyeri iseniz eşiniz de muhtemelen öyledir, yurt dışında uzun süre kalacaksınız anladığım kadarıyla.Eşinizin tavrı kötü gerçekten, bir süre şikayet etmeyi ve bu konuyu konuşmayıbırakın otomatikman kendini savunma pozisyonuna geçiyor erkekler... Ailesinden uzak kimse yok etrafında bu iyi bir şey bu sürede eşinizi alttan alta kendi tarafınıza çekebilirsiniz.
Şu durumda bile yurt dışında diye beklentiye girmişler resmen... Döndüğünüzde tr de belli noktalara gelmiş insanlar olacaksınız. Ailesinin sizden beklentileri o zaman da olacak... Çocuklarını yolunacak kaz gibi görüyorlar...

Ben evlenen çiftlerin herşeylerini kendisi yapması taraftarıyım. Ne kadının ne de erkeğin tarafından birşey beklenmemeli diye düşünüyorum. Ama madem sizin için sorun olmuş bu neden başta karşı çıkmadınız. İyi bir eğitiminiz var. Üstelik başta adamı kabul etmemişsiniz mezun olacağınız yıl evet demişsiniz. Neden aşık olmadığınız sevmediğiniz bir adamla evlenmeyi kabul ettiniz. (Başta kabul etmediğiniz için sevmediğiniz yorumunu ben çıkardım. Belki sonradan sevmişsinizdir de kabul etmişsinizdir bilemem) Sonra nişanlandınız zaten nişan olurken yaşananlar, eşinizin size söyledikleri, tepkileri belli ki karakterini ve sonradan olacakları göstermiş, neden inatla evlendiniz. Yanlış anlamayın bunları sizi yargılamak adına sormuyorum, anlamak istiyorum sadece. Çünkü genelde kadınlarımızın okulun son yılında 'bu yıl mutlaka birini bulup evlenmem lazım' diye bir takıntıları oluyor ve bu yüzden çok fazla mutsuz evliliğe şahit oluyoruz. Hatta anne babalar, akrabalar, arkadaşlar bile üniversitede okuyan kızlarımıza 'aman ha en geç ikinci üçüncü yıl bul birini. Bak sonra bulamazsın' diye saçma telkinlerde bulunuyorlar. Eğer sizin durumunuz da böyleyse en azından başka genç kadınlarımıza örnek olursunuz. Arada yazdıklarınızı ve gelen yorumları okumadım. O yüzden şu an eşinizle mutlu musunuz, değil misiniz bilmiyorum. Eğer mutluysanız geçmişte olanları unutun, boşverin. Eski sorunları tekrar tekrar hatırlamak ancak mutluluğunuzu bozmaya yarar. Eğer değilseniz ve olacağınıza da inancınız yoksa yol yakınken bitirin. Sonuç olarak kendi ayakları üzerinde durabilecek bir kadınsınız.

Benim universite bitmisti, ogretmenlik yapiyordum, esim hala okuyordu, hem de 6. yilinda idi, 7. yilinda ancak bitirdi, atanmasiydi vs uzadi baya. Ben cok saftim, esim kac yildir pesimde idi, bana asikti, yalvariyordu. Ben hem isinamadim, hem de begenmedim ama pesimde kosuyor, bana asik, ne istesem yapacak biri diye dusundum, ne kadar yanilmisim, aski bir yana inadi ve cok bilmisligi askina bin perde ceker. Gerci sonradan sevmistim, kiz akli iste, iki uc guzel soze, ilgiye kandim, gerci seviliyordum da. Nisana kadar hicbirsey istemedigimden bir sorun yoktu, nisanda da istemedim gerci ama ufacik olmasi gereken birseyden bile bana patliyordu.

Valla bana da birsey alinmadi ama bu benim tercihimdi.emekli insanlar ne diye borca sokayim onlari dedim. Gorgusuzlukleri falan yok bizimkilerin. Sizinle ayni durumdayiz evlendik yurtdisina esyali eve geldik. Bana ikinci el esyalarda yasamak koymuyor cunku biliyorum gecici bir durum. Ileride daha rahat ya samak icin insanlarin biseylere katlandigi donemler olur takilmayin bunlara.
Yazdiklarinizda benim canimi sikan sey esim bagiriyor demissiniz. Bu adam niye herseyde bagiriyor evlenmeden once de boyleymis. Bence bunu kafaya takin ve duzeltmek icin elinizden gelen ugrasi verin.
Gecmise takilip bugunu kacirmayin olan olmus bundan sonra isteklerinizin arkasinda durun. Bir de tatile turkiyeye gitmeyin yoksa annesinden ayrilmaz sizin tatil yalan olur. Istediginiz tatili alana kadar gitmeyin turkiyeye.

eskiyi eskide birak esinin suandan sonra sana olan tafrina bak eskiyi azina alma önemli olan bundan sonrasiii
tabiki her genc kizin hayalleri var ama yasam böyle deyil malesefff

Valla bana da birsey alinmadi ama bu benim tercihimdi.emekli insanlar ne diye borca sokayim onlari dedim. Gorgusuzlukleri falan yok bizimkilerin. Sizinle ayni durumdayiz evlendik yurtdisina esyali eve geldik. Bana ikinci el esyalarda yasamak koymuyor cunku biliyorum gecici bir durum. Ileride daha rahat ya samak icin insanlarin biseylere katlandigi donemler olur takilmayin bunlara.
Yazdiklarinizda benim canimi sikan sey esim bagiriyor demissiniz. Bu adam niye herseyde bagiriyor evlenmeden once de boyleymis. Bence bunu kafaya takin ve duzeltmek icin elinizden gelen ugrasi verin.
Gecmise takilip bugunu kacirmayin olan olmus bundan sonra isteklerinizin arkasinda durun. Bir de tatile turkiyeye gitmeyin yoksa annesinden ayrilmaz sizin tatil yalan olur. Istediginiz tatili alana kadar gitmeyin turkiyeye.

O tatil olay zaten. Ben gurbetten bunaldim bari tr de tatil yapayim, diye dusundum, yalan oldu ailesini gorunce, ben buraya tatile degil annemi babami gormeye geldim, hem tatil insanin kendini rahat ve mutlu hissetmesi degil mi, ben ailemin yaninda rahat ve mutluyum dedi. Soz verdin bana ama dedim, ben baktim oteller bos degil, hepsi dolu dedi, sacmalama dedim, oyle dedi. Tamam ben bakip bulayim dedim, offf bunaltma beni dedi. Simdi anladim ki tr de tatil yok, burda yapalim dedim, tamam miami ye goturcem seni yazin diyor ama bir gr bile inanmiyorum, bir bahanesi cikacak yaza kesinlikle, herhalde gorumcenin dugun bahane olur yuksek ihtimal. Beni bastirmak icin bagiriyor, uste cikmasi sart, bir sekilde zaten her tartismada uste cikiyor, daha da kizisirsa tartisma bagiriyor, bastiriyor.

yasadıklarınızı aynen yasadım...

kımse elını tasın altına sokmadığı için zorunuza gidiyor. ve o aıleden nefret edıyorsunuz.

bende aynen suan öyleyım.
ustelık 5 dk lık mesafede yasıyoruz.
görmeye tahammul edemıyorum.
şükürki görmuyorumda

eşiniz ve ailesi sizi en baştan istediklerinizi yapmamışlar neden evlendiniz o zaman ?
diyorsunuz ki 1 tl lik pişmaniye ile geliyorlardı, nişan içiin ucuz alışveriş yaptıklar felan ee o zamandan belliiymiş neden ayrılmadınız neden devam ettiniz ki yola ? bütün bunlara rağmen yola devam etmişiniz yani kendi isteğinizle olmuuş o yüzden ağlamak sızlamak anlamsız.

eşiniz ve ailesi sizi en baştan istediklerinizi yapmamışlar neden evlendiniz o zaman ?
diyorsunuz ki 1 tl lik pişmaniye ile geliyorlardı, nişan içiin ucuz alışveriş yaptıklar felan ee o zamandan belliiymiş neden ayrılmadınız neden devam ettiniz ki yola ? bütün bunlara rağmen yola devam etmişiniz yani kendi isteğinizle olmuuş o yüzden ağlamak sızlamak anlamsız.

çok katı bir yorum...
her an insan bir olamaz,ve her insanın her anı bir olmaz..
sizinki büyük konuşmak oluyor.

çok katı bir yorum...
her an insan bir olamaz,ve her insanın her anı bir olmaz..
sizinki büyük konuşmak oluyor.

hayır benim ki merak , büyük de konuşmuyorum ama en ince detaylara bile takılmış en başta 1 tl lik pişmaniyeye mesela yani bu kadar önemli ise neden vazgeçmedi onu merak ediyorum ben. sevgi mi aşk mı yada başka bir şey mi merak ettim şahsen.

Yüksek lisansınızdan niye bahsettiniz anlamadım ?

Eşinizin doktorasından filan.

Öyle bir söylüyorsunuz ki , bunu yapan eşim de "doktora yapıyor üstelik" diye.

Nice ilkokul mezunu insan gördüm , ama adap biliyor.

Yani bu okumuş olmak filan sizin için çok önemli bir kıstas anlaşılan.

Sizin sorununuz ne biliyor musunuz ? Yok almadılar ,etmediler değil.

Aslında itiraf edin kendinize, siz kendinizi çok yukarıda ve çok çok daha iyi şeylere layık görüyorsunuz. Daha iyi eş, daha iyi kayınvalide ...

Ama eşiniz ve ailesi de bunun tam tersi olunca. Burda sorun çıkıyor işte. :KK31:

Son düzenleme:
X