içime atıyorum yine benmi abartıyorum :(

işin aslı nedir biliyormusunuz canımı yakacak diye korkuyorum kötü söz eder diye susuyorum bir kere laf ettim bana yeter artık ne olacaksa olsun uğraşamıyorum seninle dedi özür diledi ama ne fayda az önce aradı bana çok soğuksun dedi eevt dedim neden dedi sen hep hevesimi gönlümü kırıyorsun evleniyoruz senden neşe beklıyorum oysa sen herşeye laf ediyorsun ben artık kaldıramıyorum dedim sonra benim kafam bozuldu içmeye gidiyorum dedi bende nasıl istiyorsan öyle yap dedim en çok üzüldüğüm şey nedir biliyrmusunuz nişan takılanana kadar bana deli gibi aşk veren adam resmen döndü o mutlu günlerimizi çok arıyorum hep stresten dedim laf etmedim işten güçten dedim ama artık ben kötü oluyorum 5-6 gün önce reglim bitmişti yine oldum dr gıttım stresten dedi vücüdumda benek benek birşeyler çıktı kimseye birşeyde anlatamıyorum biz demiştik diyecekler diye çok mutsuzum oysa iyi biridir yani söz dinler dikkate alır benim fikirlerimi ama söz konusu ailesi olunca resmen kaplan kesiliyor :( bana en ufacık birşeye laf ediyor ama yiğeni birşey alacak olsun babası vermez bu verir babası ders çalıştırmaz o çalıştırır bende bak ne güzel bizimde çoğumuzu sen çalıştırırsın diyorum çünkü çok zeki bir erkek oda yok efendim sen çalıştır işim olmaz diyor ama yiğenine seve seve yapıyor :( nasıl ben tanıyamadım bilmiyorum

Nişan takılınca 90 derece döndüyse evlenince 180 derece döner emin ol.

Iyi düşün,evlenince boşanmak çok daha zor...

sen zor durumda kalmasın diye düğünden vazgeçiyosun, baban ailece bir yemeğe razı oluyor ve adam sana ne farkı kaldı diyor.

canım bu kadar yumuşak başlı olma. onu kaybetmekten çok korkuyosun ve o da bunun farkında bence...

Yani daha nikah defterine imza dahi atmadan " sende de ne heves varmis, saniyede kaciyor, sen kendi isine bak" gibi laflar eden adam, imzayi attiktan, dügünü yaptiktan, gerdege girdikten sonra artik ne olur bilemiyorum.
Neden sizi bu derece dislamasina, ikinci plana atmasina, size saygisizlik etmesine izin veriyorsunuz?
Siz bitli sirke o bulunmaz hint kumasimi?

daha yolun başındasın, sizin şu an en güzel günlerinizi geçirmeniz gerekirken, daha şimdiden yormuşsunuz birbirinizi, kusura bakma felaket tellalığı yapmak istemiyorum ama evlilikte yaşadığın bu sorunların 10 kat fazlasını yaşayacaksın, evlilik çok zor bir sanat, senin nişanlında ailesine çok düşkün görünüyor, ki hala kendi eşyalarını alırken hesap yapan adam abisinin iş kurmasına yardım edebiliyor, bence bu iş sağlam görünmüyor, yiice düşün derim ben.

ki bence göstermelik takılan bir bileziği hiç takmasınlar öyle şey mi olur, buna nasıl izin verdin anlayamadım, ben de benim ailem de böyle bir duruma asla izin vermezdi, takılan takılar geline aittir, senin hakkındır , ya da hiç takmasınlar.

Kendi kuracağı yuvayı düşüneceğine abisinin geçim derdine düşmüş, yok artık abisinin evi yokmuş bu sizin sorununuz değilki kayınpederin bile bu kadar dert etmiyordur eminim. Her ailede böyle bi tane kusura bakma ama saftirik çıkıyor malesef. Sen bu insanla evlenirsen şayet ailesi hep ön planda olucak sen ikinci planda kalıcaksın hep. Ev alınacak olsa önce abime alınsın diyecek vs. vs. bence evlenmeden önce çok iyi düşün içine atmakla bi yere varamazsın hastalık sahibi olursun. İkinci plana atılmayı kabul ediyorsan at o imzayı.

kızlar merhaba yine bir sorun ile çıktım karşınıza ama bu sorunumu ne nişanlıma ne başkalarına belli ettim burada yazmaktan başka çerem yok lütfen bana biraz fikir verin :(
evlilik hazırlıkları ile boğuşuyoruz şuan nasipse eylül sonu nikahım ekimdede düğünümüz var sorunlarıma gelince nişanlımın maddi durumu kötüleşti yani bazı yatırımlar yattı oda tutmadı şimdi elinde avucunda maaşından başka birşey kalmadı tüm birikimi gitti şuan bir maaş ile eşyaları almaya çalışıyor istanbuldada düğün olacaktı ben iptal ettim çok masraf oluyor diye nikah olsun diye babamda o zaman aile arası yemek yensin dışarıda dedi bende tamam deidm nişanlıma söyledim çok kızdı ne anlamı kaldı diye söylenip durdu eşyalar için keza hep laf ediyor ucuz alalım vs diyue bende tek diye bir şey demiyorum 2 tane abisi var ama hiç destek olmuyorlar buna ki bu daha evvel abileri evlensin diye çalışmış durmuş evlendırmış abilerini şimdi sıra bunda kimse birşey yapmıyor hatta bana abisi bilezik takmıştı onu bile geri alacakmış düğünde takılacak bileziklerde geri alınacakmış abisininmiş ben neye uğradığımı şaşırdım sırf zor duruma düştü diye ses etmedim nikah herşeyi hep içime atıyorum onu seviyorum diye ama bu sevgimi sanırım suistimal ediyor çünkü abisinin çocuklarını hep gezdiriyor bazı ihtiyaçlarını karşılıyor araba aldılar abisi ile servis isi yapacakmış ki abisi sadece 4000 tl verdi nişanlım 8000 tl lakin kazandıklarına ortak ediyor ama gidere ortak etmiyor diyorum biz evleneceğiz verme ona o zaten çalışıyor sen kendi işine bak diyor çok zoruma gidiyor sürekli abim geldi 40 yaşına evi yok ona iş ev olanağı sağlamam lazım diyip duruyor 2 tane kızı var diyor ama bizi hiç düşünmüyor öyle zoruma gidiyor ki hep içime atıyorum zaten bunalımda diye üzerine gitmiyorum lakin içime atmaktan hasta oldum hep ağlıyorum bu ara bugunde nikah işlemleri için tahlile gitti söylenip söylenip durdu yok neymiş kaç saattir bekliyormus vs bende evleniyoruz biraz güzel tarafından bak hevesimi kaçırma dedim sendede ne heves varmıs dakıka sanıye kacıyor dedi ben ağlattı ne yalan söyleyeyim uğruna herşeyi yapıp onca insanı karşıma aldığım erkeği tanımaz oldumki çok dırdırcı birisi değilim çok korkarım sevdiğim insan bana amma sorunsun şöyle böyle birisin der diye o yüzden çoğu şeyi içime atarım soğudum son bu olanlardan sonra abisine ve yiğenlerine olan düşkünlüğü beni korkutuyor ya ben onu tanımadım yada gizledi şimdi evleniyoruz diye ortaya çıktı gerçek yüzü ben mi abartıyorum kızlar içime atacağım durumlar yokmu ne olur bana bişeyler söyleyin

Düğünde takılacak bilezikler abisinin miymiş :53: :53: :53: :53: Eğer bu adamla evlenirsen sakın böyle birşeyi kabul etme takılan altınlar sizindir nereden abisinin oluyormuş o ne saçmalık kimseye vermek zorunda değilsin sen böyle herşeyini teslim edersen tepene binerler ailecek valla :34:

kuzum aklın varsa biraz ağırlığını koy .
yakınımda bi arkadaşım var onun eşide senin nişanlın gibi hep verici karşılığında gördüğü muameleyi anlatamam resman kullanıyolar onları.sakın taviz verme asla değişmez çünki olan sana olur sinirlerin harap olur bahsettiğim arkadaş sinir hastası oldu.

canım 24 yıllık evli biri olarak şunları söyleyeim bu erkekle evlenmeyi otur bir daha düşün :44: nişanlının sana verdiği cevaplar çok kabaca şimdiden böyle söylüyorsa inan evlenince daha fazlasını duyacaksın ailesi herzaman ön planda olacak sana hiç söz hakkı vermeyecek hep üzüleceksin bunları göze alıyorsan evlen :50::50: evlenince değişir diye düşünme değişmez:50: iyi düşün taşın nişan atmak boşanmaktan daha kolay birde çocuk olunca iyice zorlaşıyor en azından gözünü bir korkut bakalım ne tepki vercek ayrılmak istediğini söyle:34:

işte keşke bunu yapabilsem sorun kalmayacak ben hep heşeyin son raddesine kadar sabretmiş sonunda bittim artık diyince çekilen birisiyim olayların hep iyi yönünden bakarım ama anneme ne kadar kızsamda bana nankörlük yapıyor diye başta bana demişti kızım bak bu adam çok yere bakıyor dikkat et diye ki hiç istemedi hala istemiyor sevmiyor nişanlımı anne sen haklıymışsın demek öyle ağırıma gider ki :(

O senin annen sonuçta ilerde mutsuz olup daha da fazla üzülmen onun hoşuna mı gidecek onun haklı olduğunu söylesen nolacak yani çektiğin çileye değer mi? Kusura bakma ama nişanlın hiç arkdanda durmayan bir tip ve sevinmelisin ki sen bunu şu anda görebiliyorsun yol yakınken vazgeç. Nişanlın henüz kendi ailesimn kuracak olgunlukta ve tiynette bir adam değil evlenseniz bile hiç bir zaman iki kişlik bir aileniz olmayacak bu da acı bir gerçek.

Son düzenleme:
uhuuuuu önceki konularını da okudum canım, sen daha neyi sorguluyorsun anlamadım ki... hakkında hayırlısı olsun inşallah ama bu adam pek hayırlı değilmiş gibi geliyor bana da diğer arkadaşlar gibi..

Borçları bahane et ve nişanlılık dönemini uzat ne bu böyle ya. Hemde daha iyi tanımış olur düğünün derneğinde istediğin gibi olur içinde ukte kalmaz ;)

valla bence çok haklısın..kolay değil tarih alınmış hazırlıklar sürüyor ama onunla evlenirsen bence mutsuz olursun..yol yakınken vazgeç derim..şimdiden sen karışma evlenince ne der..işe bi de iyi yanından bak gerçekleri daha evlenmeden gördün..dönüp dönmemek yine de sana kalmış..bi de kafası her bozulduğunda içmeye gidecekse ohooooo Allah yardım etsin sana

biz, nişanlıyken bizi prensesler gibi hissettiren beyaz atlı presnlerle evlendik de
evlenince atın nalına döndüler

bu söze bayıldım bence yol ver gitsin arkadaşım ileye düşkün erkek çok kötü hele maddi sıkıntılar da var yaşam çok zorlaşır..beli her nlmda afana yaan biri çıkar ... şimdi biraz
üzülmen bir ömür ahrolmaktan iyidir

haklısınız zaten zamana bıraktım bazı şeyleri bunu nişanlımla paylaştım azarı işittim aradı mesaj attı pek oralı olmadım bugun bir ilgi bir alaka ama artık kanmıyorum çünkü alakası 3 gün ise ızdırabı 10 gün yaşatıyor böyle kafam cok iyi onsuzluk zor olur sanırdım ama çokta olmadı belki arada arayıp kendini hatırlattığı için belkide kırgın olduğum için ama şuan iyiyim

Yani daha nikah defterine imza dahi atmadan " sende de ne heves varmis, saniyede kaciyor, sen kendi isine bak" gibi laflar eden adam, imzayi attiktan, dügünü yaptiktan, gerdege girdikten sonra artik ne olur bilemiyorum.
Neden sizi bu derece dislamasina, ikinci plana atmasina, size saygisizlik etmesine izin veriyorsunuz?
Siz bitli sirke o bulunmaz hint kumasimi?

etrafımda bir kaç kadın kocasını çenesi dırdırı yüzünden kaybetti onlar gibi olmak istemiyorum yanı bitecekse sebp bana senin dırdırındı demesin istiyorum sevmiyorum desin istemiyorum desin ama bana ne bed bir kızmışsın senden kurtululuyorum dırdırcı demesin istiyorum artı yüzgözde olmak istemiyorum mesafeli olalım ki ileride birbirmize karşı alabileceğimiz kararlarda sabit olabilelim a evet bu kızın kişiliği bu diyebilsin istiyorum ama bu onu pısırıklıkmı yoksa onu kaybetme korkusumu algılıyor bilmiyorum

evlenme canım.
sana değer vermeyen biriyle nasıl mutlu olacaksın.
sana ettiği o lafları senden başkasına edemez.
çünkü sen nasıl olsa yutuyorsun.
ama bir gün gelir bütün yuttuklarını kusarsın.
neden artık yutmuyorsun diye bi de suçlu olursun.
sonuç gene ayrılık.

Daha nişanlıyken bu kadar üzülüyorsanız evlendiğinizde ne olacak,hep mutsuzluk bence.Kendinizi şimdiden ezdirirseniz ses çıkarmazsanız işiniz var demektir ve imzayı atınca gıkınızı bile çıkaramazsınız ,en doğrusu o hak size tanınmaz.İyi düşünün derim ,anlıyorum nişanı atmakta kolay değil ama en azından boşanmak kadar zor değil.Yularları fazla kaptırmak ancak sizi mutsuz eder ,zaten nişanlınız sizi cepte görüyor ki bu kadar rahat davranıyor,azarlıyor.Valla insan çocuğunu azarlıyamıyor ya, bu hakkı nasıl buluyor acaba?Bence sizin dişinizi göstermenizin vakti gelmişte geçiyor,ileride hiç önüne geçemez ve üzülen hep siz olursunuz.En güzeli, anlayacağı şekilde duygularınızı anlatın,ne demişler derdini anlatmayan derman bulamaz.Hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun inş.

çok haklısın cnm ben de aynı durumdayım. nişan bile yok hatta evlenmek istiyr ama parası yok ailesine söyledi destek olamayız bızım de durum kötü dediler. babası borç altına giremez korkarmış ne saçmalık. biz abimn düğününü babamın dişinden tırnağından artırıp aldığı arsayı satarak yaptık sonuçta yengem de ilk defa evleniyordu olması gereken de buydu... ama sıra bana geldi karşı taraftan destek yok. borç içinde mi evleneceğiz o zaman huzur da kalmaz diye korkuyorum ben de çok çaresizim napcamı bılmıyorum sırf maddiyat ıcın bırakamam ama ben de dul kadın değilim ki hayatımda ilk defa evlenıcem hakkım değil mi benımde anlamıyorum bu sorumsuzlukları ya...

Back