içimdeki yıllardır bitmeyen bu kıskançlık öfkeyi nasıl bitirebilirim

enginar seviyorum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2025
12
6
1
20
merhaba ben 20 yaşındayım, marmara hukuk 3. sınıf öğrencisiyim. bana küçükken ve ergenliğimde yapılmış zorbalıkları aşamıyorum. ortaokul dönemimde kiloluydum ve herkes benle hem yavas koşmam hem kilolu olmamla dalga geçerdi. Lise döneminde de kilolu ve bakımsızdım yani makyaj yapmayı saç bakımı falan bilmezdim, genetik olarak da sivilceliydim. lise döneminde en yakın arkadaşım komşumdu. bu kız lise döneminden beri makyaj yapan, doğuştan zayıf, doğuştan cildi güzel esmer bi kızdı. hep benim dış görünüşümle dalga gecerdi. lisede sosyal medyada bir cocuk bana evin boş mu demisti ben direkt engellemiştim. bu kızın da o dönem liseden bi erkek kankası ona açılmıştı. Ve bana "çirkinlere cinsellikle yaklasırlar, güzellere aşık olurlar demisti" inanılmaz kalbim kırılmıştı. ayrıca sürekli manken fotoğrafı atıp sonra benim fotoğrafımi atıp "bunlar kadınsa sen nesin" gibi yorumlar yapardı. ve kendisinin güzel benim çirkin olduğumu sürekli şaka adı altında söylerdi, benim sürekli saf ve aptal olduğumu söylüyordu. teyzesinin hakkımda çingenelere benziyor demesini bana söylerdi, arkadasıyla bir olup benim burnumla alakalı dalga geçip dakikalarca kahkaha atarlardı, sürekli beni sevgilisine kötülerdi, kendi yaptığı pislik davranışları ben yapmışım gibi gösterirdi ( örneğin kendisi sevgilisi varken yakışıklı bir çocuğu takip edince benim konuştugum olduğunu manitasına söylerdi bana iftira atardı, sevgilisi hakkimda oynak o kız sakın görüşme derdi) bu kız küçükken sürekli komşularımıza güzellik sıralamasi yaptırırlardi ve beni en sona seçerlerdi. ayrıca bu kız 3 saat sarhoş taklidi yapıp en sonda seni kandırdım çok salaksın derdi. neyse bunlar bana yaptıklarının cok az bir kısmı. üniversite sınavında benim mezuna kalcağımı söyleyince moralimi bozuyor diye arkadaşlığı kesmiştim ( beni yargılamayın kendini savunsaydın diye ailem bana kendimi savunmayı öğretmemişti hic fark etmiyordum) benim derslerim de bu kızdan cok daha iyiydi. neysee şimdi 3 sene oldu arkadaşlıği keseli, ben 9k yaptım o 120k yaptı. ben onun hayalleri olan marmara hukuku kazandım ve hiç sınıfta kalmadan altta ders bırakmadan 3. sınıfa genç yaşta geldim. o ise paralı hukuk fakültesi yazdı özel bir üniversitede. ve sürekli onun profiline bakıp sinir oluyorum bu insanla nasıl meslektaş olacağim diye kendimi yiyip bitiyorum, üniversite 1de 80 kilodan 60 kiloya düştüm ve şuan 63 kiloyum boyum da 175. onun hala benden zayıf oldugunu sosyal medyada gorunce inanılmaz sinit olup kıskanıyorum, beni bu kadar ezen bi insan nasıl benden hala güzel olabilir diye kendimi yiyip bitiriyorum. onun burnu dogustan guzel ve benim cilt hastaligim var estetik olmam yasak burnum hafif kemerli. kendimi surekli onla kıyaslayıp bana yaptiklarini unutamıyorum... oysa ben de okulda suan begenilen bi kizim yanima gelip tanismak istiyorlar ama nasıl bunu asıcam bilmiyorum

Zorbalık yaşamışsın unutamaman hala çok sinirli olman normal. Ama insanlar ciltleri güzelmiş akademik basarisiymis zayifmis bunlara göre siralanmazlar ve kendine verdiğin sevgi ve değer buna bağlı olmamali. Zorba insanlar aslında ozguvensiz ve eksik hissettikleri için başkalarını ezerek kendilerini iyi hissetmeye çalışır. Onların inançlarını benimsememen gerek. Kimse daha zayıf diye cildi daha güzel diye daha iyi okula gitti diye başkasından daha iyi daha değerli olmaz. Ama haklısın daha çok gençsin ben bile 30larimin ortalarında yeni yeni bu dediklerimi icsellestirebiliyorum. Sen kendini sevince kimsenin senin hakkında ne dediğinin ne düşündüğünün önemi kalmayacak.

merhaba ben 20 yaşındayım, marmara hukuk 3. sınıf öğrencisiyim. bana küçükken ve ergenliğimde yapılmış zorbalıkları aşamıyorum. ortaokul dönemimde kiloluydum ve herkes benle hem yavas koşmam hem kilolu olmamla dalga geçerdi. Lise döneminde de kilolu ve bakımsızdım yani makyaj yapmayı saç bakımı falan bilmezdim, genetik olarak da sivilceliydim. lise döneminde en yakın arkadaşım komşumdu. bu kız lise döneminden beri makyaj yapan, doğuştan zayıf, doğuştan cildi güzel esmer bi kızdı. hep benim dış görünüşümle dalga gecerdi. lisede sosyal medyada bir cocuk bana evin boş mu demisti ben direkt engellemiştim. bu kızın da o dönem liseden bi erkek kankası ona açılmıştı. Ve bana "çirkinlere cinsellikle yaklasırlar, güzellere aşık olurlar demisti" inanılmaz kalbim kırılmıştı. ayrıca sürekli manken fotoğrafı atıp sonra benim fotoğrafımi atıp "bunlar kadınsa sen nesin" gibi yorumlar yapardı. ve kendisinin güzel benim çirkin olduğumu sürekli şaka adı altında söylerdi, benim sürekli saf ve aptal olduğumu söylüyordu. teyzesinin hakkımda çingenelere benziyor demesini bana söylerdi, arkadasıyla bir olup benim burnumla alakalı dalga geçip dakikalarca kahkaha atarlardı, sürekli beni sevgilisine kötülerdi, kendi yaptığı pislik davranışları ben yapmışım gibi gösterirdi ( örneğin kendisi sevgilisi varken yakışıklı bir çocuğu takip edince benim konuştugum olduğunu manitasına söylerdi bana iftira atardı, sevgilisi hakkimda oynak o kız sakın görüşme derdi) bu kız küçükken sürekli komşularımıza güzellik sıralamasi yaptırırlardi ve beni en sona seçerlerdi. ayrıca bu kız 3 saat sarhoş taklidi yapıp en sonda seni kandırdım çok salaksın derdi. neyse bunlar bana yaptıklarının cok az bir kısmı. üniversite sınavında benim mezuna kalcağımı söyleyince moralimi bozuyor diye arkadaşlığı kesmiştim ( beni yargılamayın kendini savunsaydın diye ailem bana kendimi savunmayı öğretmemişti hic fark etmiyordum) benim derslerim de bu kızdan cok daha iyiydi. neysee şimdi 3 sene oldu arkadaşlıği keseli, ben 9k yaptım o 120k yaptı. ben onun hayalleri olan marmara hukuku kazandım ve hiç sınıfta kalmadan altta ders bırakmadan 3. sınıfa genç yaşta geldim. o ise paralı hukuk fakültesi yazdı özel bir üniversitede. ve sürekli onun profiline bakıp sinir oluyorum bu insanla nasıl meslektaş olacağim diye kendimi yiyip bitiyorum, üniversite 1de 80 kilodan 60 kiloya düştüm ve şuan 63 kiloyum boyum da 175. onun hala benden zayıf oldugunu sosyal medyada gorunce inanılmaz sinit olup kıskanıyorum, beni bu kadar ezen bi insan nasıl benden hala güzel olabilir diye kendimi yiyip bitiriyorum. onun burnu dogustan guzel ve benim cilt hastaligim var estetik olmam yasak burnum hafif kemerli. kendimi surekli onla kıyaslayıp bana yaptiklarini unutamıyorum... oysa ben de okulda suan begenilen bi kizim yanima gelip tanismak istiyorlar ama nasıl bunu asıcam bilmiyorum
Yaşadıklarınızı değiştiremezsiniz ama yaşayacaklarınızı değiştirebilirsiniz.

Yav senin başka derdin mi yok tertip sen şuan imrenilecek durumdasın senin önce bir kendine varman lazım. S.et geçmişi tertemiz bir safya aç ve kızın profiline girmeyi bırak. Bırak o senin profilinde sürtsün. Sen nerdeyse 100 k fark atrak o kızı çoktan kudurtmuşsun zaten. Gençlük günlerin kız yüzünden b.k gibi geçmiş. Geleceğinin de onun gölgelemesine izin verme. Sil at kafandan çıkar aklından bak bu bu kadar kolay. Yapabilirsin. :KK59:

Umarım o kızla hala hukuk devam ettirmiyorsunuzdur.

Kişilere bu kadar takılmayın siz kendinizi sayıp sevmedikçe Ayşe gider Fatma özgüveninizi düşürür. Ne güzel bir yer kazanmışsınız geleceğinize odaklanın, o kız daha zayıf diye takmayın artık sizin boy ve kilonuz gayet iyi daha zayıflamaya çalışıp sağlığınızı bozmayın.

Kimseye de kendinizi ezdirmeyin, sizi ezmeye kalkacak zorba tiplerle arkadaşlık edeceğinize gerekirse yalnız kalın. Mesela üç saat birine sarhoş taklidi yapacak kadar işsiz birine kendinize salak dedirtmeyin. Yaratıcı laf sokmak zorunda da değilsiniz sensin salak bana salak diyemezsin geçin. Sesiniz çıktıkça özgüveniniz kademe kademe artar, fake it till you make it derler yaparken zorlandığınız şeyler zamanla karakterinize dönüşür.

Kişilere bu kadar takılmayın siz kendinizi sayıp sevmedikçe Ayşe gider Fatma özgüveninizi düşürür. Ne güzel bir yer kazanmışsınız geleceğinize odaklanın, o kız daha zayıf diye takmayın artık sizin boy ve kilonuz gayet iyi daha zayıflamaya çalışıp sağlığınızı bozmayın.

Kimseye de kendinizi ezdirmeyin, sizi ezmeye kalkacak zorba tiplerle arkadaşlık edeceğinize gerekirse yalnız kalın. Mesela üç saat birine sarhoş taklidi yapacak kadar işsiz birine kendinize salak dedirtmeyin. Yaratıcı laf sokmak zorunda da değilsiniz sensin salak bana salak diyemezsin geçin. Sesiniz çıktıkça özgüveniniz kademe kademe artar, fake it till you make it derler yaparken zorlandığınız şeyler zamanla karakterinize dönüşür.

3 senedir gorusmuyorum, anlattigim olaylar 16 yasimda gerceklesti, kendimi savunmayi bilmiyordum, insanlara hayır diyemiyordum, üniversiteye gecince insanlara hayır demeyi, sınır cizmeyi ogrendim. simdi baskalarinin da hakkini savunabilecek duzeydeyim.16 17 yasimda yasadiklarimi asamiyorum ondan yazdim

3 senedir gorusmuyorum, anlattigim olaylar 16 yasimda gerceklesti, kendimi savunmayi bilmiyordum, insanlara hayır diyemiyordum, üniversiteye gecince insanlara hayır demeyi, sınır cizmeyi ogrendim. simdi baskalarinin da hakkini savunabilecek duzeydeyim.16 17 yasimda yasadiklarimi asamiyorum ondan yazdim

Bunları bu yaşta öğrenmen kilo vermen sinavda başarılı olman cidden inanılmaz imrenilecek şeyler. Bence kıza sinirli olman gerçekten çok normal ama zaten en iyisini yapmışsın gorusmeyerek. Bosver profiline filan da bakma. Asıl kıskanç olan o tür insanlar bence zaten. Muhtemelen sendeki biseyi kıskandığı için seninle uğraşıyordu. Sorunlu olan o sen değilsin.

Bunları bu yaşta öğrenmen kilo vermen sinavda başarılı olman cidden inanılmaz imrenilecek şeyler. Bence kıza sinirli olman gerçekten çok normal ama zaten en iyisini yapmışsın gorusmeyerek. Bosver profiline filan da bakma.
evet haklisin cok tesekkur ederim ovgulerin icin, kendimi olabildigince gelistirmeye calisiyorum, kendimi onla kiyaslamayi birakmam lazim onunlq ayni meslegi yapmak veya benden zayif ve guzel olmasini kaldiramiyorum

evet haklisin cok tesekkur ederim ovgulerin icin, kendimi olabildigince gelistirmeye calisiyorum, kendimi onla kiyaslamayi birakmam lazim onunlq ayni meslegi yapmak veya benden zayif ve guzel olmasini kaldiramiyorum

Turkiyede 174 bin küsür avukat varmış o da bunlardan sadece biri olacak. Bence kilon çok cok iyi ama eminim senden zayıf bir sürü insan da vardır. Güzellik neye göreeee kime göre. Birini kiskanacak olsam en çok mutlu ve huzurlu olmasını kıskanırdım. Millete zorbalık yapan bu kadar fesat bir insanın iç huzuru olduğunu da asla zannetmiyorum.

Demesi kolay tabi ama cidden daha fazla hayatını etkilemesine seni mutsuz etmesine izin verme.

ben 9k yaptım o 120k yaptı. ben onun hayalleri olan marmara hukuku kazandım ve hiç sınıfta kalmadan altta ders bırakmadan 3. sınıfa genç yaşta geldim
Tebrik ederim. Çok güzel puan almışsın, güzel bir üniversiteye yerleşmişsin. 120k yapan (aynı zamanda da karaktersiz biri) nasıl benle aynı meslekte olcak diyorsun da bunu sorgulamana gerek yok ki. Cevap: PARA!
Sen bunları boşver derslerine odaklan, senle ilgilenen olduğunda eğer istersen takıl, istemezsen takılma. Burnuna çok takıyorsan ve ameliyat olamıyorsan dolgu yaptırabilirsin sadece bir enjeksiyona bakıyor ama bir insan burnu "hafif kemerli" dediğin ne kadar kötü olabilir? Bence bunlar senin obsesyonun ve küçüklükte yaşatılanların dışa vurumu. Sana şu noktada en iyi gelecek şey terapi. Başarılar dilerim :nazar:

Sen onu stalklayarak enerjini kötülüyorsun. O ise kötü zorba olduğu halde daha da iyiye geçiyor. Bunu bırak artık. Kendine odaklan. En iyi versiyonun ol. Ben de çok çirkindim eskiden. Şimdi aynada güzel bir kadın görüyorum. Ama bana bakan biri çirkin biri görüyordur belki. Kendi çocukluğunu ergenliğini hayal et. O kız seni görünce ne tepki verirdi? Sen o kıza ne söylerdin? Benim terapistim ergenliğime mektup yazdırmıştı çoook iyi gelmişti. Sen kendine odaklan. Kıskançlık öfke bunlar çok zehirli duygular.

Turkiyede 174 bin küsür avukat varmış o da bunlardan sadece biri olacak. Bence kilon çok cok iyi ama eminim senden zayıf bir sürü insan da vardır. Güzellik neye göreeee kime göre. Birini kiskanacak olsam en çok mutlu ve huzurlu olmasını kıskanırdım. Millete zorbalık yapan bu kadar fesat bir insanın iç huzuru olduğunu da asla zannetmiyorum.

Demesi kolay tabi ama cidden daha fazla hayatını etkilemesine seni mutsuz etmesine izin verme.
aslında gercekten guzellik cok goreceli bi kavram ornegin bazi arkadaslarima bu kiz guzel diyince neresi guzel diyolar ama bana cok guzel geliyor :) mesela esmer seven biri onu begenebilir kumral seven biri de beni begenebilir :) az once spor salonundaydim ve Allah bana spor yapabilecek kadar saglikli bir vucut verdigi icin bile cok sansliyim artik bunlara odaklanip sukretmeye karar verdim

Canım benim öncelikle yaşadıklarına çok üzüldüm hem zorbalanmak zor hem de içinde böyle duyguları barındırıyor olmak zor.. Dua et bol bol, terapi almanı da tavsiye ederim. Benim tavsiyem sen kendini sevince güzelliği sorun etmeyerek kendini olduğun gibi sevince...bu karşı tarafa da yansıyacak başarınla,kariyerinle ön planda olmak sana iyi gelir ama sen ne kadar bu güzelliği zayıflığı kafana takarsan o kişi bunu kullanmaya devam eder yani onun egosuna hizmet etmeye devam etmiş olursun kafana taktığın sürece. Benim de benzeri bir durumu kafama takmışlığım var evet çok zorlanıyorum napıyorum değişmesi için dua ediyorum elimden bu geliyor. Böyle duygular çok ağır duygular ama Allah'a güven bir hakkın varsa yanına kalmayacaktır...

Bir de gerçekten bu kadar çok taktığın bir durumsa bak mesela öyle aman aman bi güzelliği olmadığı halde fenomen olanların hesaplarına bak giyimleri,kuşamları bunlarla ön plana çıkıp rakiplerini bastırıyorlar. Kaliteli yaşa ve bunu göster madem..Ama bir abla tavsiyesi oranı buranı açarak ön plana çıkmaya çalısma sakın bu seni basit gösterir. Kaliteden kastım bu değil kesinlikle.

Back