- 6 Ağustos 2022
- 55
- -23
-
- Konu Sahibi huzunlubalik
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki pandemi gelinlerinin kaderi oldu bu birazda. Bende her şeyi kendim yaptım eşimle inanın nişanımı kınamı bile kendi paramla yaptım.Kimsede durun şunu da biz yapalım demediler. Erkek kardeşime yapılanın üçte birini bile yapmadılar. Parasını geçtim sırf bu gücüme gittiği için bir gecede zona çıkardım. Gelinliğimi bin liraya çok yakın bir arkadaşımdan alıp kilometrelerce öteye götürdüm. Sırf evlenince az borcumuz olsun kimseden bir beklentimiz olmasın diye. Bunlarla çok övündüm çok gurur duydum. Sonra borçlar bize kaldıktan sonra o kadar masrafın lüksün bir önemi yok dedim. Eşim bu telaşa birde dış çekim sıkıştırmayalım evlenince kısa zamanda gider yaparız dedi. Evlilik yıl dönümüm geldi. O an için iyi bir fikir gibi gelmişti. Ama okullar açılıp ben çalışmaya başlayınca kaldı her şey. Balayı da iki ilçe ötede sahil kenarında bir fırsat bulup gittik.Selamlar değerli kk üyeleri. Aranıza yeni katıldım. Uzun zamandır buraya gelmek ve içimi dökmek istiyordum bugünlere kısmetmiş. Başlıktan da anladığınız üzere içimde kalan uktelerden bahsedeceğim size ama önce geçmişi düşünme ve kaygı bozukluğu hastalığımdan kurtulmak için psikolojik ve manevi destekler almaya başladığımı söylemek isterim.
Evlilik benim sinirlerimi alt üst etti beni bambaşka bir insan yaptı sanıyordum, bilmiyorum yine de belki biraz etkisi vardır ama tek sebep evlenmek değildi. Geçen sene bu zamanlar düğün işinin konuşulacağı zamanlar daha da arttı anksiyetem. Annem ve babam milyonlar değerinde daireleri olmasına rağmen bana köy nişanı ve düğünü reva görmüş, eşimin ailesi de hal böyle olurken ilçede (köpeği bağlasanız durmayacak) bir salon tutmuşlardı. Her şey o kadar özensiz o kadar kötüydü ki bana göre. Eşim o dönem çok inatçı davranıyordu bana, gelinliğim son provalarda o kadar dar geliyordu ki ağlama krizlerine girmiştim. Bindallım ve gelinliğimde çok sökükler vardı tam o gün öğrendim 2.el olduğunu. Özel dikim istemezdim ancak en azından hiç giyilmemiş olmalarını dilerdim. Daha sonra eşim abla biz almıyoruz gelinliği sen birine hediye edersin demesin mi? Bende o gün ipler zaten kopmuştu, biterse bitsindi ama bitirmedim. Her şey aksilikle gidecek ya düğün günü de bardaktan boşalırcasına yağmur yağmasın mı? Hava durumunda güneşli gösteriyor ve hava 30 derece. Bunu da zaten içime ilçede olması sinmemişti ondan oldu diye yorumlamıştım. Ben merkezde istemiştim düğünümüzü. Eşimde çok fazla borcun altına girmemek, evlendikten sonra zor durumda kalmamamız için böyle bir yol seçti. Balayına da gitmedik. Düğünde takılan takılarla borçlarımızı kapatmaya gitti o süreçte ve daha sonrasında işine geri döndü.Dışçekimimizi de yaptırmadık,inat ettim istemiyorum diye :)
Şimdi de küçük kaynım evleniyor 11 gün sonra. Kesinlikle eşimin tam tersi biri. Her şeyi en lüks, en pahalı ve en gösterişlisi olmak durumunda ve insanları menfaatleri doğrultusunda kullandıktan sonra selamı sabahı kesiyor. En başlarda o kızın benden fazla ne özelliği var ben çok mu çirkindim ben çok mu kötüydüm ben çok mu ahlaksızdım neden kimse bana bir şeyleri reva görmedi, ben ne istiyorum diye sormadı diye çok düşündüm hatta çok ağladım. Kaynanam ve görümcemle muhatap olmamak için telefonumu kapattım, telefonumu eşimle tartışmamda da kırdım. Artık her şeyi, herkesi bir kenarda bırakmaya karar verdim.Senin ailenin maddi durumu çok iyi birde ama her şeyi abim yaptı diyordu eşimin kuzeni Benim ailem Allah var eski kafalı düğün dernekmiş cimri davranırlar ve köylülerine gösteriş olsun diye köyde yaparlar ancak bana alınması gereken her şeyi aldılar ve biz hayata 15 bin liralık borçla başladık ve borcumuz çoktan bitti iş bile kurduk. Bizim her haltımızla alay eden kaynım şu an en az 100 bin borçla başladı ve hala kız tarafı tarafından soyup soğana çevirilmeye devam ediyor ve bu çocuk asgari ücretle çalışacak.
Benim bunlara Allah var daha yeni aklım basıyor. Elalem gidiyor diye balayına gidecek, en pahalı mobilyaları, eşyaları alacağım, en lüks salonlarda kına düğün yapacağım peki ya sonrası? Durumumuz 10 ay evvel buna yetiyordu, ailem çalışmama izin vermediği için eşime maddi destek sağlayamamıştım o dönem ve şimdi nasip böyleymiş diye yoluma devam etmek istiyorum. Ancak aklımdan geçmiyor da değil 4 yıl sonra veya 9 yıl sonra kendi üzerime biçilmiş gelinlikle kaftanla en güzel mekanın birinde en yakın dostlarımızla ve sevdiklerimizle 5. veya 10. yıldönümüzü kutlayabiliriz bu konuya eşimde sıcak bakıyor tabi 1.şartı önce iş bulup çalışmam ve bu sayede kafamın dağılması :)
buyrun işte ama anlatamayız çünkü o zaman kıskanç yaftası yiyoruz, azla yetinmeyi bil, aç gözlü olma derler vs vs ya gerçekten anlamıyorum burda içinde ukte kalmış, bunun için üzülmüş hiçbir insan yok muydu? hepsi mükemmel buradakilerin bacım, biz çok kötüyüz..Sizi o kadar iyi anlıyorum ki pandemi gelinlerinin kaderi oldu bu birazda. Bende her şeyi kendim yaptım eşimle inanın nişanımı kınamı bile kendi paramla yaptım.Kimsede durun şunu da biz yapalım demediler. Erkek kardeşime yapılanın üçte birini bile yapmadılar. Parasını geçtim sırf bu gücüme gittiği için bir gecede zona çıkardım. Gelinliğimi bin liraya çok yakın bir arkadaşımdan alıp kilometrelerce öteye götürdüm. Sırf evlenince az borcumuz olsun kimseden bir beklentimiz olmasın diye. Bunlarla çok övündüm çok gurur duydum. Sonra borçlar bize kaldıktan sonra o kadar masrafın lüksün bir önemi yok dedim. Eşim bu telaşa birde dış çekim sıkıştırmayalım evlenince kısa zamanda gider yaparız dedi. Evlilik yıl dönümüm geldi. O an için iyi bir fikir gibi gelmişti. Ama okullar açılıp ben çalışmaya başlayınca kaldı her şey. Balayı da iki ilçe ötede sahil kenarında bir fırsat bulup gittik.
Ama ne olduysa şimdi evlenen kafası rahat olan gelin oluyorum diye kapris yapan insanlara imrenir oldum.nazımı çekecek kimse bile yoktu. Eşimde bende öyle yalnızdık ki. Evlilik teklifi dış çekim vs. Yapan görünce gözlerim dolar oldu. Özenli haller her detayı özenle hazırlanmış şeyler görünce yutkunamıyorum. Nişanda herkesle fotoğrafımız var bir tane kurdeleli yüzükler ile çekilmiş baş başa bir tane fotoğrafımız yok. Herkes o kadar kendini düşünmüş biz o telaşa kendimizi öyle kaptırmışız ki aklıma bile gelmemiş.
Geçen zeybek oynayan bir çifte ağlamıştımBende çok istemiştim Allah biliyor ya. Ama kına ev tayin işlerine yetişmekten ne zeybeği görecek gözüm.
Ben kendimi evliliği güzel olana her gün düğün diyerek kendimi avutuyorum. Güzel anılar bitiktirmeye evliliğimi güzelleştirmeye odaklanıyorum. Ve evlenince anladım ki asıl mesele evlendikten sonrası.
Burayı bırak dünayada ki kimsenin hayatı dört dörtlük değil.Allah aşkına sanki dünyada bu tarz konularda dert yakınan bir benmişim gibi konuşuyorsunuz ya siz ve diğerleri o kadar şaşırıyorum ki. Yahu kınada giydiği abiyesini, şalvarlı üçkuyruğunu (yöresel kıyafetimiz) ve gelinliğini özel diktirmesine, beyaz eşyasını samsungdan, mobilyalarını istikbalden almasına rağmen kınam belediyenin salonunda oldu diye 9 yıldır kafa ütüleyen ablam var. Bu kişinin düğün salonu da muhteşem bir yerdeydi, düğünde takılan takılarda çoktu. Balayına da gitti, her sene tatile de gidiyor kredi çekip, dış çekimi de sarayın birinde olmuştu hangisi bilmiyorum neyse ama ona sorsan o da der ya kafaya taktığın şeye bak. Eee sen neden taktın o zaman? Yalan mı?
Tamam şu konuda haklısınız 0 borçla neredeyse evlenmiş olduk. Ben inat ettim, gurur yaptım dış çekimimi iptal ettirdim, birazda benim yüzümden gidilmedi balayına da çünkü kırgındım eminimki onu da iptal ettirmiş olurduk. Benim burda genel olarak kızdığım nokta burda herkes 4,4 lük mü? ben hariç hepinizin evliliği mükemmel mi? Hiç sorunlarınız olmadan mı dünya evine girdiniz? Lütfen hanginiz en günahsızsa taşı o atsın... İYİ GÜNLER.
Arkadaşım ben seni neden kıskanayim ki? 22 yaşında çalışmadan, hayatı görmeden, tek isteği birilerine gösteriş yapacağı bir düğün olan , ona da zaten kavuşamayan , aklını da böyle şeylere takip kendini mutsuz eden bir insansın.benimle ilgili nerede kötü bir yorum varsa onu beğenen birinin bu söyledikleri biraz tuhaf neyse tekraren burda da belirtmek isterim ben konuyu açarken fazla uzamasın diye eklemede bulunmadım fakat size de kaynınız eşinizle en ufak bi sürtüşmede uff sıktınız boşanın yarın dese ne dersiniz? ona karşı kin gütmez miydiniz acaba? ya da eşinizin mesleğini küçümsese? bu küçümseme olayından sonra eşim iş kurdu hemde aniden ve bi anda küplere bindi. bizi de bırakın kendi annesi,ablası,eniştesi,kuzenleri ve genel olarak tüm herkese kin güdüyor.gelini de soğutuyor bizden,bayramlarda vs gelmedi mesela kız.niye kin güttüğümü merak etmeden yağdırmışlar ve sizde beğeniyorsunuz kıskanmışsın yorumlarını.
ya şurdan bi git Allahın sinsisi. En son attığın yazıyı bak bi de buna bak. Kudurmuşsun belli, dokunmuş o da belli. UZA SİNSİ SENİ KİMİN HASET OLDUĞU BELLİ KUDURMA HADİBurayı bırak dünayada ki kimsenin hayatı dört dörtlük değil.
Burası bdv burda öyle dertler var ki sizin sorun sandığınız çoğunun hayali..
Yeni gelin geliyor basbaya kıskançlık sizinki. Hoş kendi ablasını bile kıskanan biri. Hasetsiniz siz haset
KIZ BEN SANA KISKANMIŞSIN DEMEDİMArkadaşım ben seni neden kıskanayim ki? 22 yaşında çalışmadan, hayatı görmeden, tek isteği birilerine gösteriş yapacağı bir düğün olan , ona da zaten kavuşamayan , aklını da böyle şeylere takip kendini mutsuz eden bir insansın.
İnan ki sağlıklı psikolojisi olan insanlar birbirini kiskanmazlar . Ama senin çevren o kadar saçma, sırf 'desinler' diye yaşayan insanlar ki, onlar evet,kiskanabilirler.
Ben mesela çok gezerim, benim gibi çok gezen arkadaşlarım beni kiskanmazlar, onun yerine birbirimize Pegasus indirimlerini atarız, belki değerlendirir diye. Ya da bir şehre giden arkadasima ben yazarım 'su şu noktada free kamp alanı çok güzel,boşuna para harcama' diye onlar da giderler. Çünkü amacımız güzel bri hayat yaşamak. Benden cook daha çok gezen , maddi durumu iyi olduğu için hostelde değil otelde kalan arkadaslarimi kıskanıyor muyum? Hayır çünkü hostelden de keyif alıyorum. O yüzden isterse dünyayı gezsin, çok çok ilham olur bana, 'istesem yapabilirim belki' derim.
Bence bakış acini biraz değiştirmeye calis.
Bir de şu şöyle dese, bu böyle dese kızmaz misiniz demissiniz.
Öz dayımla evlerimizin arası 3 dakika bile değil. Ama lise zamanı ona bir uyuz olmuştum, o yüzden geçen onbeş senede asla evine uğramadım . Evime gelirse de odamdan çıkmadım, bayrama seyranda da aramadım. Bu yüzden artık beni uyuz edemiyor.
Sevmediğim kuzenlerimle, akrabalarımla arasmiyoruz. Mesela ablamin da sevmedigi akraba var,eşiyle bayramda geliyorlar , o sevmeidgi tayfadan birileri gelince geç oldu diyip kalkiyorlar.
Şu an 31 yaşındayım, gerçek anlamda söylüyorum, son on yıldır sevmediğim akrabanin lafına canim sıkılmadi çünkü onlarla sohbet etmiyorum, düğünde mugunde görsem merabalasiyorum konu bana gelmeden geçip gidiyor. Ha velev ki geldi, medeni halime/işime falan laf soktular. Olabilir. Sevmediğim insanın dediğini niye kafaya takayim ki? Zaten insan olsa sever , görüşürüm:)
Sevmediğim, içten içe laf sokan arkadaşlarımla da buluşmayı kestim. Konuşmayınca bulusmayinca,laf tasiyanlarla arkadaşlık yapmadıkça onlar da canımı sikamiyor.
Sizin yerinizde olsam beni dibe çeken insanla öz ablam olsa görüşmezdim. Es akrabası olabilir, eşin de biliyordur onların salak olduğunu. Görüşmeyin olsun bitsin.
Hiç anlamam birbirini sevmeyen insanların neden birbirinin dibinden ayrılmadığını.
Bunun bekar olmamla da ilgisi yok çünkü annem de ablam da evli, onlar da benim gibi sevmediği kimseyle aynı ortama girmekten kaçınan insanlar
Tipik bir ergenusKADIN KADININ KURDUDUR SÖZÜNÜ LAYIKIYLE YERİNE GETİREN TÜM KADINLARA SELAM :) TAMAM EN MÜKEMMEL, EN GÜZEL, EN MERHAMETLİ, EN HAYAT DOLU OLAN SİZLERSİNİZ :) :) :) HEPİNİZİN PONÇİK BİR KALBİ VAR EVET, TAMAM, OK, BYE
Zeybek oynayan çifte mi ağladınızGeçen zeybek oynayan bir çifte ağlamıştımBende çok istemiştim Allah biliyor ya. Ama kına ev tayin işlerine yetişmekten ne zeybeği görecek gözüm.
cidden ben bu mecranın bu kadar acımasız olduğunu sanmıyordum. herkes birilerinin, bir şeylerin acısını buradan alıyormuş gibi yengeçcim :) sen söyle sana saçma geliyor evet ama bu tarz bir konuyla gelen bir arkadaşına veya yadel olsun yahu sokaktan geçen biri sorsa nasıl konuşurdun onunla? ben biraz bunu bekledim buradaki yazarlardan ama beklentim büyükmüşKIZ BEN SANA KISKANMIŞSIN DEMEDİMo yorumları begenmıssın hep dedim yanlıs anlasılma olmus :)
Hahahahha iyi güldürdünya şurdan bi git Allahın sinsisi. En son attığın yazıyı bak bi de buna bak. Kudurmuşsun belli, dokunmuş o da belli. UZA SİNSİ SENİ KİMİN HASET OLDUĞU BELLİ KUDURMA HADİ
BURDA DOKUNMUŞ YAZDIĞIM GELMİŞ BURAYA
İnan herkesin içinde kalmış bir şeyler vardır daha geçen kaç yaşındaki teyzem Ay probisin bizim zamanımızda gelinlik yoktu görünce nasıl içim gidiyor diyordu. Sadece arkadaşlar eyvallah demeyi biliyorlar sanırım.buyrun işte ama anlatamayız çünkü o zaman kıskanç yaftası yiyoruz, azla yetinmeyi bil, aç gözlü olma derler vs vs ya gerçekten anlamıyorum burda içinde ukte kalmış, bunun için üzülmüş hiçbir insan yok muydu? hepsi mükemmel buradakilerin bacım, biz çok kötüyüz..
ben çevremdeki herkese göre daha çok gezen biriyim bu tabiki şehir şehir veya kendi bulunduğum şehirdeki doğal ve mimari güzellikler. hayatımda genel anlamdaki bu boşveriş, kaygı ve korkular, endişe, pişmanlık ve geçmişe dönelik yaşama yüzünden keyif alıyor muyumdur sence? ama sosyal medyamda tut birine sor ayy ne güzel yaşıyor dertsiz tasasız diyebilir gelsin onu birde bana sorsunlarArkadaşım ben seni neden kıskanayim ki? 22 yaşında çalışmadan, hayatı görmeden, tek isteği birilerine gösteriş yapacağı bir düğün olan , ona da zaten kavuşamayan , aklını da böyle şeylere takip kendini mutsuz eden bir insansın.
İnan ki sağlıklı psikolojisi olan insanlar birbirini kiskanmazlar . Ama senin çevren o kadar saçma, sırf 'desinler' diye yaşayan insanlar ki, onlar evet,kiskanabilirler.
Ben mesela çok gezerim, benim gibi çok gezen arkadaşlarım beni kiskanmazlar, onun yerine birbirimize Pegasus indirimlerini atarız, belki değerlendirir diye. Ya da bir şehre giden arkadasima ben yazarım 'su şu noktada free kamp alanı çok güzel,boşuna para harcama' diye onlar da giderler. Çünkü amacımız güzel bri hayat yaşamak. Benden cook daha çok gezen , maddi durumu iyi olduğu için hostelde değil otelde kalan arkadaslarimi kıskanıyor muyum? Hayır çünkü hostelden de keyif alıyorum. O yüzden isterse dünyayı gezsin, çok çok ilham olur bana, 'istesem yapabilirim belki' derim.
Bence bakış acini biraz değiştirmeye calis.
Bir de şu şöyle dese, bu böyle dese kızmaz misiniz demissiniz.
Öz dayımla evlerimizin arası 3 dakika bile değil. Ama lise zamanı ona bir uyuz olmuştum, o yüzden geçen onbeş senede asla evine uğramadım . Evime gelirse de odamdan çıkmadım, bayrama seyranda da aramadım. Bu yüzden artık beni uyuz edemiyor.
Sevmediğim kuzenlerimle, akrabalarımla arasmiyoruz. Mesela ablamin da sevmedigi akraba var,eşiyle bayramda geliyorlar , o sevmeidgi tayfadan birileri gelince geç oldu diyip kalkiyorlar.
Şu an 31 yaşındayım, gerçek anlamda söylüyorum, son on yıldır sevmediğim akrabanin lafına canim sıkılmadi çünkü onlarla sohbet etmiyorum, düğünde mugunde görsem merabalasiyorum konu bana gelmeden geçip gidiyor. Ha velev ki geldi, medeni halime/işime falan laf soktular. Olabilir. Sevmediğim insanın dediğini niye kafaya takayim ki? Zaten insan olsa sever , görüşürüm:)
Sevmediğim, içten içe laf sokan arkadaşlarımla da buluşmayı kestim. Konuşmayınca bulusmayinca,laf tasiyanlarla arkadaşlık yapmadıkça onlar da canımı sikamiyor.
Sizin yerinizde olsam beni dibe çeken insanla öz ablam olsa görüşmezdim. Es akrabası olabilir, eşin de biliyordur onların salak olduğunu. Görüşmeyin olsun bitsin.
Hiç anlamam birbirini sevmeyen insanların neden birbirinin dibinden ayrılmadığını.
Bunun bekar olmamla da ilgisi yok çünkü annem de ablam da evli, onlar da benim gibi sevmediği kimseyle aynı ortama girmekten kaçınan insanlar
aslında çok doğru söylüyorsun.bir hayat mücadelesi başlıyor evlenince her anlamda.ödenecek faturalar,borçlar,çocuk vs belki benim bu sorumluluklarım olmadığı için aklıma geliyordur 1 sene önce yaşananlar kim bilir?İnan herkesin içinde kalmış bir şeyler vardır daha geçen kaç yaşındaki teyzem Ay probisin bizim zamanımızda gelinlik yoktu görünce nasıl içim gidiyor diyordu. Sadece arkadaşlar eyvallah demeyi biliyorlar sanırım.
Bir arkadaşım ne zaman düğünü unuttuk o zaman bir aile olduk derdi. Bizde unutacağız daha çok yeni olunca e şimdi bir kesimde abarta abarta yapınca aklımızın kalması bana normal geliyor.
Birde bu telaşlar öyle bir şey ki illa ki bir şeyler eksik kalıyor yani başa dönsen her ayrıntıyı planlasan yine bir şeyler unutulur atşanırdı. Ne biliyim söz veren kuaför gelmez. Fotoğrafçı gecikir. İnsanın olduğu yerde noksan illaki olur. Ben en mükemmel yapana git sor aslında şu da şöyle olabilir derdi. Aslında bende şöyle düşünmüştüm derdi.aslında çok doğru söylüyorsun.bir hayat mücadelesi başlıyor evlenince her anlamda.ödenecek faturalar,borçlar,çocuk vs belki benim bu sorumluluklarım olmadığı için aklıma geliyordur 1 sene önce yaşananlar kim bilir?
orası öyleBirde bu telaşlar öyle bir şey ki illa ki bir şeyler eksik kalıyor yani başa dönsen her ayrıntıyı planlasan yine bir şeyler unutulur atşanırdı. Ne biliyim söz veren kuaför gelmez. Fotoğrafçı gecikir. İnsanın olduğu yerde noksan illaki olur. Ben en mükemmel yapana git sor aslında şu da şöyle olabilir derdi. Aslında bende şöyle düşünmüştüm derdi.
Düğün bir gündü o da dündü. Ama evlilik her gün. Güzel bir düğünle anılmazsın ama güzel bir evlilikle anılabilirsin.Düğün için ukteler için birşey yapamazsın ama evliliğin için yapabilirsin. Benim bir arkadaşım öyle bir evlilik teklifi ve nişan yaptı ki inanılmaz güzeldi. Magneti hala dolabımda durur ama nişan atıldı. Artık o evlilik teklifinin nışanın bir kıymeti var mı? Yok
bu kadar yazıdan bunu anlamakta ne bileyimkişi kendinden bilir işi gibi olmuş biraz
hiçbir şeylerine karışmadım, kocası olacak adam bizim evliliğimize laf uzattığı halde. ne istiyorsa yapın sonra başınız ağrımasın dedim, tamam kıskanıyorum. en kıskanç benim jdkdjdekhcjewdh eltisiyle saç baş giren bu kadınlar kimler öyleyse? aaaa hepsi ben mişimmmm
keyfim bilir:)
Bacım allasen sen ne diyorsun yaa? Eltiler savaşı mı çıkaracaksın. Ne saçma kafalarınız var.Selamlar değerli kk üyeleri. Aranıza yeni katıldım. Uzun zamandır buraya gelmek ve içimi dökmek istiyordum bugünlere kısmetmiş. Başlıktan da anladığınız üzere içimde kalan uktelerden bahsedeceğim size ama önce geçmişi düşünme ve kaygı bozukluğu hastalığımdan kurtulmak için psikolojik ve manevi destekler almaya başladığımı söylemek isterim.
Evlilik benim sinirlerimi alt üst etti beni bambaşka bir insan yaptı sanıyordum, bilmiyorum yine de belki biraz etkisi vardır ama tek sebep evlenmek değildi. Geçen sene bu zamanlar düğün işinin konuşulacağı zamanlar daha da arttı anksiyetem. Annem ve babam milyonlar değerinde daireleri olmasına rağmen bana köy nişanı ve düğünü reva görmüş, eşimin ailesi de hal böyle olurken ilçede (köpeği bağlasanız durmayacak) bir salon tutmuşlardı. Her şey o kadar özensiz o kadar kötüydü ki bana göre. Eşim o dönem çok inatçı davranıyordu bana, gelinliğim son provalarda o kadar dar geliyordu ki ağlama krizlerine girmiştim. Bindallım ve gelinliğimde çok sökükler vardı tam o gün öğrendim 2.el olduğunu. Özel dikim istemezdim ancak en azından hiç giyilmemiş olmalarını dilerdim. Daha sonra eşim abla biz almıyoruz gelinliği sen birine hediye edersin demesin mi? Bende o gün ipler zaten kopmuştu, biterse bitsindi ama bitirmedim. Her şey aksilikle gidecek ya düğün günü de bardaktan boşalırcasına yağmur yağmasın mı? Hava durumunda güneşli gösteriyor ve hava 30 derece. Bunu da zaten içime ilçede olması sinmemişti ondan oldu diye yorumlamıştım. Ben merkezde istemiştim düğünümüzü. Eşimde çok fazla borcun altına girmemek, evlendikten sonra zor durumda kalmamamız için böyle bir yol seçti. Balayına da gitmedik. Düğünde takılan takılarla borçlarımızı kapatmaya gitti o süreçte ve daha sonrasında işine geri döndü.Dışçekimimizi de yaptırmadık,inat ettim istemiyorum diye :)
Şimdi de küçük kaynım evleniyor 11 gün sonra. Kesinlikle eşimin tam tersi biri. Her şeyi en lüks, en pahalı ve en gösterişlisi olmak durumunda ve insanları menfaatleri doğrultusunda kullandıktan sonra selamı sabahı kesiyor. En başlarda o kızın benden fazla ne özelliği var ben çok mu çirkindim ben çok mu kötüydüm ben çok mu ahlaksızdım neden kimse bana bir şeyleri reva görmedi, ben ne istiyorum diye sormadı diye çok düşündüm hatta çok ağladım. Kaynanam ve görümcemle muhatap olmamak için telefonumu kapattım, telefonumu eşimle tartışmamda da kırdım. Artık her şeyi, herkesi bir kenarda bırakmaya karar verdim.Senin ailenin maddi durumu çok iyi birde ama her şeyi abim yaptı diyordu eşimin kuzeni Benim ailem Allah var eski kafalı düğün dernekmiş cimri davranırlar ve köylülerine gösteriş olsun diye köyde yaparlar ancak bana alınması gereken her şeyi aldılar ve biz hayata 15 bin liralık borçla başladık ve borcumuz çoktan bitti iş bile kurduk. Bizim her haltımızla alay eden kaynım şu an en az 100 bin borçla başladı ve hala kız tarafı tarafından soyup soğana çevirilmeye devam ediyor ve bu çocuk asgari ücretle çalışacak.
Benim bunlara Allah var daha yeni aklım basıyor. Elalem gidiyor diye balayına gidecek, en pahalı mobilyaları, eşyaları alacağım, en lüks salonlarda kına düğün yapacağım peki ya sonrası? Durumumuz 10 ay evvel buna yetiyordu, ailem çalışmama izin vermediği için eşime maddi destek sağlayamamıştım o dönem ve şimdi nasip böyleymiş diye yoluma devam etmek istiyorum. Ancak aklımdan geçmiyor da değil 4 yıl sonra veya 9 yıl sonra kendi üzerime biçilmiş gelinlikle kaftanla en güzel mekanın birinde en yakın dostlarımızla ve sevdiklerimizle 5. veya 10. yıldönümüzü kutlayabiliriz bu konuya eşimde sıcak bakıyor tabi 1.şartı önce iş bulup çalışmam ve bu sayede kafamın dağılması :)