İçimde ukte kalanları geride bırakmak istiyorum

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki pandemi gelinlerinin kaderi oldu bu birazda. Bende her şeyi kendim yaptım eşimle inanın nişanımı kınamı bile kendi paramla yaptım.Kimsede durun şunu da biz yapalım demediler. Erkek kardeşime yapılanın üçte birini bile yapmadılar. Parasını geçtim sırf bu gücüme gittiği için bir gecede zona çıkardım. Gelinliğimi bin liraya çok yakın bir arkadaşımdan alıp kilometrelerce öteye götürdüm. Sırf evlenince az borcumuz olsun kimseden bir beklentimiz olmasın diye. Bunlarla çok övündüm çok gurur duydum. Sonra borçlar bize kaldıktan sonra o kadar masrafın lüksün bir önemi yok dedim. Eşim bu telaşa birde dış çekim sıkıştırmayalım evlenince kısa zamanda gider yaparız dedi. Evlilik yıl dönümüm geldi. O an için iyi bir fikir gibi gelmişti. Ama okullar açılıp ben çalışmaya başlayınca kaldı her şey. Balayı da iki ilçe ötede sahil kenarında bir fırsat bulup gittik.

Ama ne olduysa şimdi evlenen kafası rahat olan gelin oluyorum diye kapris yapan insanlara imrenir oldum.nazımı çekecek kimse bile yoktu. Eşimde bende öyle yalnızdık ki. Evlilik teklifi dış çekim vs. Yapan görünce gözlerim dolar oldu. Özenli haller her detayı özenle hazırlanmış şeyler görünce yutkunamıyorum. Nişanda herkesle fotoğrafımız var bir tane kurdeleli yüzükler ile çekilmiş baş başa bir tane fotoğrafımız yok. Herkes o kadar kendini düşünmüş biz o telaşa kendimizi öyle kaptırmışız ki aklıma bile gelmemiş.

Geçen zeybek oynayan bir çifte ağlamıştım Bende çok istemiştim Allah biliyor ya. Ama kına ev tayin işlerine yetişmekten ne zeybeği görecek gözüm.

Ben kendimi evliliği güzel olana her gün düğün diyerek kendimi avutuyorum. Güzel anılar bitiktirmeye evliliğimi güzelleştirmeye odaklanıyorum. Ve evlenince anladım ki asıl mesele evlendikten sonrası.

buyrun işte ama anlatamayız çünkü o zaman kıskanç yaftası yiyoruz, azla yetinmeyi bil, aç gözlü olma derler vs vs ya gerçekten anlamıyorum burda içinde ukte kalmış, bunun için üzülmüş hiçbir insan yok muydu? hepsi mükemmel buradakilerin bacım, biz çok kötüyüz..

Burayı bırak dünayada ki kimsenin hayatı dört dörtlük değil.
Burası bdv burda öyle dertler var ki sizin sorun sandığınız çoğunun hayali..

Yeni gelin geliyor basbaya kıskançlık sizinki. Hoş kendi ablasını bile kıskanan biri. Hasetsiniz siz haset

Arkadaşım ben seni neden kıskanayim ki? 22 yaşında çalışmadan, hayatı görmeden, tek isteği birilerine gösteriş yapacağı bir düğün olan , ona da zaten kavuşamayan , aklını da böyle şeylere takip kendini mutsuz eden bir insansın.
İnan ki sağlıklı psikolojisi olan insanlar birbirini kiskanmazlar . Ama senin çevren o kadar saçma, sırf 'desinler' diye yaşayan insanlar ki, onlar evet,kiskanabilirler.
Ben mesela çok gezerim, benim gibi çok gezen arkadaşlarım beni kiskanmazlar, onun yerine birbirimize Pegasus indirimlerini atarız, belki değerlendirir diye. Ya da bir şehre giden arkadasima ben yazarım 'su şu noktada free kamp alanı çok güzel,boşuna para harcama' diye onlar da giderler. Çünkü amacımız güzel bri hayat yaşamak. Benden cook daha çok gezen , maddi durumu iyi olduğu için hostelde değil otelde kalan arkadaslarimi kıskanıyor muyum? Hayır çünkü hostelden de keyif alıyorum. O yüzden isterse dünyayı gezsin, çok çok ilham olur bana, 'istesem yapabilirim belki' derim.
Bence bakış acini biraz değiştirmeye calis.
Bir de şu şöyle dese, bu böyle dese kızmaz misiniz demissiniz.
Öz dayımla evlerimizin arası 3 dakika bile değil. Ama lise zamanı ona bir uyuz olmuştum, o yüzden geçen onbeş senede asla evine uğramadım . Evime gelirse de odamdan çıkmadım, bayrama seyranda da aramadım. Bu yüzden artık beni uyuz edemiyor.
Sevmediğim kuzenlerimle, akrabalarımla arasmiyoruz. Mesela ablamin da sevmedigi akraba var,eşiyle bayramda geliyorlar , o sevmeidgi tayfadan birileri gelince geç oldu diyip kalkiyorlar.
Şu an 31 yaşındayım, gerçek anlamda söylüyorum, son on yıldır sevmediğim akrabanin lafına canim sıkılmadi çünkü onlarla sohbet etmiyorum, düğünde mugunde görsem merabalasiyorum konu bana gelmeden geçip gidiyor. Ha velev ki geldi, medeni halime/işime falan laf soktular. Olabilir. Sevmediğim insanın dediğini niye kafaya takayim ki? Zaten insan olsa sever , görüşürüm:)
Sevmediğim, içten içe laf sokan arkadaşlarımla da buluşmayı kestim. Konuşmayınca bulusmayinca,laf tasiyanlarla arkadaşlık yapmadıkça onlar da canımı sikamiyor.
Sizin yerinizde olsam beni dibe çeken insanla öz ablam olsa görüşmezdim. Es akrabası olabilir, eşin de biliyordur onların salak olduğunu. Görüşmeyin olsun bitsin.
Hiç anlamam birbirini sevmeyen insanların neden birbirinin dibinden ayrılmadığını.
Bunun bekar olmamla da ilgisi yok çünkü annem de ablam da evli, onlar da benim gibi sevmediği kimseyle aynı ortama girmekten kaçınan insanlar

ya şurdan bi git Allahın sinsisi. En son attığın yazıyı bak bi de buna bak. Kudurmuşsun belli, dokunmuş o da belli. UZA SİNSİ SENİ KİMİN HASET OLDUĞU BELLİ KUDURMA HADİ
BURDA DOKUNMUŞ YAZDIĞIM GELMİŞ BURAYA

KIZ BEN SANA KISKANMIŞSIN DEMEDİM o yorumları begenmıssın hep dedim yanlıs anlasılma olmus :)

KIZ BEN SANA KISKANMIŞSIN DEMEDİM o yorumları begenmıssın hep dedim yanlıs anlasılma olmus :)
cidden ben bu mecranın bu kadar acımasız olduğunu sanmıyordum. herkes birilerinin, bir şeylerin acısını buradan alıyormuş gibi yengeçcim :) sen söyle sana saçma geliyor evet ama bu tarz bir konuyla gelen bir arkadaşına veya yadel olsun yahu sokaktan geçen biri sorsa nasıl konuşurdun onunla? ben biraz bunu bekledim buradaki yazarlardan ama beklentim büyükmüş

Hahahahha iyi güldürdün şimdi sırada ne var ordan atlayıp ağzımımı yırtacaksın

İnan herkesin içinde kalmış bir şeyler vardır daha geçen kaç yaşındaki teyzem Ay probisin bizim zamanımızda gelinlik yoktu görünce nasıl içim gidiyor diyordu. Sadece arkadaşlar eyvallah demeyi biliyorlar sanırım.

Bir arkadaşım ne zaman düğünü unuttuk o zaman bir aile olduk derdi. Bizde unutacağız daha çok yeni olunca e şimdi bir kesimde abarta abarta yapınca aklımızın kalması bana normal geliyor.

ben çevremdeki herkese göre daha çok gezen biriyim bu tabiki şehir şehir veya kendi bulunduğum şehirdeki doğal ve mimari güzellikler. hayatımda genel anlamdaki bu boşveriş, kaygı ve korkular, endişe, pişmanlık ve geçmişe dönelik yaşama yüzünden keyif alıyor muyumdur sence? ama sosyal medyamda tut birine sor ayy ne güzel yaşıyor dertsiz tasasız diyebilir gelsin onu birde bana sorsunlar

aslında çok doğru söylüyorsun.bir hayat mücadelesi başlıyor evlenince her anlamda.ödenecek faturalar,borçlar,çocuk vs belki benim bu sorumluluklarım olmadığı için aklıma geliyordur 1 sene önce yaşananlar kim bilir?

Benim es tarafının parası vardı her şey için ama biz her şeyi eşimle beraber yaptık. Ailem bu duruma çok kizdilar evlilik süresince ama benim hiçbir zaman umrumda olmadi. Çevremdeki kadınlar içinde kalır düğün yap içinde kalır dış çekim yap içinde kalır nisaninda organizasyon tut içinde kalır kına yap diye diye bana hep müdahale etmeye çalıştı. Gelinliğimi butik bir terziden sizin gibi insanların sonrasında "o bı gelinlik değildi elbiseydi' dedikleri sadelikte tasarladım. Ailem tek taş yuzuksuz teklifi kabul etmediği için sevgilime formaliteden hiç takmayı sevmeme ragmen tek taş yüzük alması gerektiğini soyledim. Evlilik tekliflerini saçma bulduğumu zaten evlenmek istemesem niye sevgililik yapıp evlilik konuşalım desem bile sevgilim içimde kalir diye evlilik teklif etti. Ailem ömür boyu lafını eder diye saçma paraya düğün yaptım. Balayimiz işlerimiz yoğun olduğu için yakın bir yere yapılan bir haftasonu kaçamağiydi. Eşyalarımin birçoğu eşimin bekarlik esyalariydi. Çevremdeki kadinlar hala dış çekim yap diye baskı yapıyor.
Arkadaslarim iyi ki sizin gibi hesaplar yapan kadınlar degil. Denk geldigimde de milletin düğününde denk geliyoruz ve 3-5 yeni evli kadın olarak tek taş yuzuklerimizi yanyana koyup boyutuyla ilgili birbirlerini teselli etme ihtiyacı hissettikleri anlar yaşıyorum. Sonra da tabii kocaların mesleklerini konuşmalar... "Peki ya sen evlilik teklifini nasıl aldın?" Türevi sorular...

Hayatımdaki kadınlardan çok duydum "evlenirken para harcatmazsan kocan sana kıymet vermez" o halde neden tasma gibi altın kolyelerle savasci kalkanı gibi altın bilekliklerle gezinen kadınları kocalariyla yanyanayken gulusup sohbet ederken hiç göremiyorum?

Beni lincleyebilirsiniz ama evlenirken "bir kere evleniyorum gelinliğim falan filan olmalı düğünum şöyle böyle" olmalı diyen kadınların ilişkilerinde olan eksiklikleri böyle isteklerle kapatmaya çalıştığını düşünüyorum. Ve bunları başka kadınlarla bir yarış gibi görenlerin de kendine insan olarak daha kıymetli nitelikler katması gerektiğini düşünüyorum. Sonra bu kadınlar çocuk yapıp diğer kadınların çocuklarını da birer yarışa sokup travmatik çocuklar yetiştiriyor bu sekilde

Son düzenleme:
Birde bu telaşlar öyle bir şey ki illa ki bir şeyler eksik kalıyor yani başa dönsen her ayrıntıyı planlasan yine bir şeyler unutulur atşanırdı. Ne biliyim söz veren kuaför gelmez. Fotoğrafçı gecikir. İnsanın olduğu yerde noksan illaki olur. Ben en mükemmel yapana git sor aslında şu da şöyle olabilir derdi. Aslında bende şöyle düşünmüştüm derdi.

Düğün bir gündü o da dündü. Ama evlilik her gün. Güzel bir düğünle anılmazsın ama güzel bir evlilikle anılabilirsin.Düğün için ukteler için birşey yapamazsın ama evliliğin için yapabilirsin. Benim bir arkadaşım öyle bir evlilik teklifi ve nişan yaptı ki inanılmaz güzeldi. Magneti hala dolabımda durur ama nişan atıldı. Artık o evlilik teklifinin nışanın bir kıymeti var mı? Yok

orası öyle rüya gibi düğünlerle evlenenleri görüyoruz ya boşanıyorlar ya da çoğu kan kustum kızılcık şerbeti içtim diyor ve evliliğinde çatırtılar oluyor elbet ama biz duymuyoruz. modern çağın insanı palyaço gibidir demişti bize bir hocamız aslında o kadar derinki düşünsek şu cümleyi

Sürekli karşılaştırma yaptığınızı ifade eden şeyler yazmışsınız. Önemli olan eşinizle mutlu bir evliliğiniz olması değil mi? Düğün gelinlik vs bunlar araç, amaç evlenip mutlu olmak değil mi? Araca takılıp kalıyorsunuz. Düğün yapmak için evlenmediniz evlenmek için düğün yaptınız. Hayatı böyle yaşarsanız çok zorlaştırırsınız kendinize. Ana odaklanın.

Bacım allasen sen ne diyorsun yaa? Eltiler savaşı mı çıkaracaksın. Ne saçma kafalarınız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…