- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.801
-
- Konu Sahibi huzunlubalik
Cocukkende bi oyuncak alinmamissa icimizre kalmistir, seninde heveslerin umutlarin olabilir.. ama evde kaldikca dahada takarsin herseye.. kendine bir mesgale bul tavsiyem.. ha kocanla gecinemiyorsan o baska.. ama seni mutlu edecekse paran varsa yap yapacaginj.. dunyayada 1 kez geliyoruz.bu konudan psikoloğuma da bahsetmiştim bunlar bir bahane gibi görünüyor evet bazen kırılırız, düşünürüz ama şu an bunlar sizin bir bahaneniz gibi görünüyor demişti
hic de kotu bir sey yazmamis. bence de cok sacma ve cocukca yani hani cocuklari kandirmak icin tamam tamam hadi sakaciktan bi daha yapicaz falan derler ya oyle iste.ünlüler yapınca aaa gördün mü ne güzel olmuşlar diyen ama bana gelince ay çok saçma bence diyen biri gibi konuştunuz anlayamadığım tek şey şu onlar yapınca oluyor biz yapınca neden olmuyor? ayrıca biz milletten altın mı bekliyoruz? amaç bu muydu sizce? amaç sadece içimde ukte kalmış bir şeyi gerçekleştirmekten ibaretti. ayrıca bu anaları, babaları, akrabaları çağırarak mı olacaktı sandınız? veya gelinlik prenses model vs gibi olacak yazdım? neyse, hakaretlerinizi okumak zorunda değildim belki iyi bir şeyler de yazmışsınızdır diye okumuş bulundum umarım kalbiniz bir gün çok iyi olur. ha ayrıca emin olun gülmek isteyen bu paylaştığınız çiftler gibi bir konsept yaptığınızda da konuşuyor, dalga geçiyor yeterki insanların kalbi kötü olsun.
Allah aşkına sanki dünyada bu tarz konularda dert yakınan bir benmişim gibi konuşuyorsunuz ya siz ve diğerleri o kadar şaşırıyorum ki. Yahu kınada giydiği abiyesini, şalvarlı üçkuyruğunu (yöresel kıyafetimiz) ve gelinliğini özel diktirmesine, beyaz eşyasını samsungdan, mobilyalarını istikbalden almasına rağmen kınam belediyenin salonunda oldu diye 9 yıldır kafa ütüleyen ablam var. Bu kişinin düğün salonu da muhteşem bir yerdeydi, düğünde takılan takılarda çoktu. Balayına da gitti, her sene tatile de gidiyor kredi çekip, dış çekimi de sarayın birinde olmuştu hangisi bilmiyorum neyse ama ona sorsan o da der ya kafaya taktığın şeye bak. Eee sen neden taktın o zaman? Yalan mı?ya kardeşim önüne gelene siz benimle alaycı konuşuyorsunuz diyosun öyle nir yorum görmedi annem nasıl biliyor musun diyosun sanki fal açtık nerden bilelim senin annen nasıl bir kadın. tamam onlar hiçbir şey istememiş eş ailenizden siz isteseydiniz sizde evlenseydiniz 100 bin borçla borç öderken mutlu mu olacaktınız. siz bir işe girin eşiniz haklı kafanız dağılsın boş oturmaktan boş şeylere sarmışsınız
ablaniz kendisi calisiyor mu? kocasi ne is yapiyor?Allah aşkına sanki dünyada bu tarz konularda dert yakınan bir benmişim gibi konuşuyorsunuz ya siz ve diğerleri o kadar şaşırıyorum ki. Yahu kınada giydiği abiyesini, şalvarlı üçkuyruğunu (yöresel kıyafetimiz) ve gelinliğini özel diktirmesine, beyaz eşyasını samsungdan, mobilyalarını istikbalden almasına rağmen kınam belediyenin salonunda oldu diye 9 yıldır kafa ütüleyen ablam var. Bu kişinin düğün salonu da muhteşem bir yerdeydi, düğünde takılan takılarda çoktu. Balayına da gitti, her sene tatile de gidiyor kredi çekip, dış çekimi de sarayın birinde olmuştu hangisi bilmiyorum neyse ama ona sorsan o da der ya kafaya taktığın şeye bak. Eee sen neden taktın o zaman? Yalan mı?
Tamam şu konuda haklısınız 0 borçla neredeyse evlenmiş olduk. Ben inat ettim, gurur yaptım dış çekimimi iptal ettirdim, birazda benim yüzümden gidilmedi balayına da çünkü kırgındım eminimki onu da iptal ettirmiş olurduk. Benim burda genel olarak kızdığım nokta burda herkes 4,4 lük mü? ben hariç hepinizin evliliği mükemmel mi? Hiç sorunlarınız olmadan mı dünya evine girdiniz? Lütfen hanginiz en günahsızsa taşı o atsın... İYİ GÜNLER.
Aynen canımYeminle banada.. gereksiz gereksiz gelenek gorenek sadece insanlari memnun etmek adina yapilan seyler.. elalem ne der bla bla.. gosteris olsun, nispet olsun diye takilan ya da takildigi sanilar altinlar vs. Insanlar hayatlarinin en onemli kurumuna borcla harcla kavga gurultu giriyor.. ara ki mutlu olsun.. nasil mutlu olsunlar? Seneler sonra bile senin anan bunu yapmadi baban sunu yapmadi kavgalari
Bu konuda bir dilegim var, insallah benim cocuklarimin zamanina kadar bu sacma salak adetler biter. Olayin para puldan ziyade genclerin mutlu olmasinin daha onemli oldugunu kavramamiz gerekiyor milletce. Zaten cogu kisi takilani geri aliyor.. doguda cok altin takarlar mesela.. cogu kacakcilik yapiyormus mesela.. haram para neye yarayacak mesela? Bu dunyanin oteki tarafida var..Allah korkusu kalmadi kimsede
Zaten en başından beri de durumumuz kötü değildi ki. Bana niye kıskanıyorsun niye kıyaslama içerisine giriyorsun diyenler oldu önce bi beni bıraksınlar ben şu an tatile gitmeye bile korkuyorum. Düğünlerinden 1 hafta sonraya çok güzel bir otel programı var tur acentası da tanıdık. Ne zamandır kadın yazıyor bi düşün bence diye şimdi ben oraya gidicem bize özendi balayını şimdi yapıyo diyecekKonuda bağımsız tüm kına kıyafetleri zaten ikinci el olmuyor mu ? Ben mi öyle hatırlıyorum. Seç dediler seçtim . Kuru temizleme yapıldı dendi ben ne olur ne olmaz evin yakınındakine vermiştim . ( İyi bir organizasyon şirketiydi.iHoş bana kalsa kına falan da yapmazdım da neyse ) Balayina gitmemissiniz ama durumunuz guzellestiyse güzel bir tatile gidin . Kafanızdaki şeyleri de geride bırakırsınız .
İnsanların ne dediğini bu kadar takmayın . Tatil bir ihtiyactir yani kimi ne ilgilendirir ki ben anlamıyorum .Zaten en başından beri de durumumuz kötü değildi ki. Bana niye kıskanıyorsun niye kıyaslama içerisine giriyorsun diyenler oldu önce bi beni bıraksınlar ben şu an tatile gitmeye bile korkuyorum. Düğünlerinden 1 hafta sonraya çok güzel bir otel programı var tur acentası da tanıdık. Ne zamandır kadın yazıyor bi düşün bence diye şimdi ben oraya gidicem bize özendi balayını şimdi yapıyo diyecekYapmadığı şey de değil. Dış çekimimi 1 sene sonra ağustosa diye yani bu aya ayarladık sonradan yakında onun içinde gelecek arkamdan dedikodular
Yani düşünün bizim kasıtlı bir şey değildi dış çekimimizi yaptırıp eve gelip üzerimizi değiştirdikten sonra sabah tatil için yola çıkacaktık. Elalemin düğünü beni ırgalamaz, 1 gün sonraya da olabilirdi sonuçta ben kendimi onlara göre ayarlayamam.İnsanların ne dediğini bu kadar takmayın . Tatil bir ihtiyactir yani kimi ne ilgilendirir ki ben anlamıyorum .
Farkında mısınız bilmiyorum ama sanki devir biraz değişti gibi şimdi aileler enflasyondan vs den dolayı daha makul olsun istiyor ama gençler gösteriş, şatafatın peşinde. Çünkü instagramdakileri ekrana kilitlemeliler, insanlar onların storysini ona,buna atarak aaaa şunun düğününe bak, gelinliği ne güzel, eşyaları ne güzel vs diyebilmeli. Ayrıca bunu en çokta maddi durumu bugünki verilere göre açlık sınırında olanlar yapıyor.Yeminle banada.. gereksiz gereksiz gelenek gorenek sadece insanlari memnun etmek adina yapilan seyler.. elalem ne der bla bla.. gosteris olsun, nispet olsun diye takilan ya da takildigi sanilar altinlar vs. Insanlar hayatlarinin en onemli kurumuna borcla harcla kavga gurultu giriyor.. ara ki mutlu olsun.. nasil mutlu olsunlar? Seneler sonra bile senin anan bunu yapmadi baban sunu yapmadi kavgalari
Bu konuda bir dilegim var, insallah benim cocuklarimin zamanina kadar bu sacma salak adetler biter. Olayin para puldan ziyade genclerin mutlu olmasinin daha onemli oldugunu kavramamiz gerekiyor milletce. Zaten cogu kisi takilani geri aliyor.. doguda cok altin takarlar mesela.. cogu kacakcilik yapiyormus mesela.. haram para neye yarayacak mesela? Bu dunyanin oteki tarafida var..Allah korkusu kalmadi kimsede
2 düğünü olsun hem kocasının köyünde köy düğünü hem kendi memleketinde salon düğünü olsun diye nişanlıyken her Allahın günü bilezikleriyle story atan bir arkadaşım gösterişli bir düğün yapmak için bileziklerini sattırmıştıAynen canım
Harfi harfine katılıyorum
O kadar altın yapıyorlar KV tarafı ama sonradan da herşeye karışma hakkı buluyor o altını ben yaptım diye
Tamam anne baba çocuğuna bir şeyler yapar evlenirken ama gidip tüm evi düzmek herşeyi yapmak onca tantana aşırı gereksiz
Bence iki kişi kendi bütçesine göre imkanları ve zevki elverdiği gibi yapsa boşanma oranları bile düşer gibi geliyor
güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. umarım sizin gibi iyi kalpli insanların sayısı artar.Ailem daha damat gelin adayı yokken kardeşim ve bana dediler ki
"Biz size bir şey yapamayız takı takarız o kadar. Düğünü nişanı ev düzmesini yapabiliyorsanız siz yapın"
Ben eğer sizin gibi bir düğün masrafı istiyorsam çalışmak zorundayım.
Ben takılmıyorum ama çok takacak bir insan olsam (bana nikah bile yeter)
Maalesef çalışıp biriktirmek zorundayım o parayı. Baştan yapmamışlar. Keşke kafaya takacağınıza nişanı uzatıp para biriktirseydiniz eşinizle.
Yok öyle gelişti şimdi illa istiyorum diyorsanız o zaman dediğiniz gibi 5. ya da 10. yılda yapın içinizde kalmasın.
Bir insanın önceliği olan neyse onu ölene kadar içinde acı olarak taşıyor çünkü.
burdan tek anladığım eltinizi kıskanmışsınız.Selamlar değerli kk üyeleri. Aranıza yeni katıldım. Uzun zamandır buraya gelmek ve içimi dökmek istiyordum bugünlere kısmetmiş. Başlıktan da anladığınız üzere içimde kalan uktelerden bahsedeceğim size ama önce geçmişi düşünme ve kaygı bozukluğu hastalığımdan kurtulmak için psikolojik ve manevi destekler almaya başladığımı söylemek isterim.
Evlilik benim sinirlerimi alt üst etti beni bambaşka bir insan yaptı sanıyordum, bilmiyorum yine de belki biraz etkisi vardır ama tek sebep evlenmek değildi. Geçen sene bu zamanlar düğün işinin konuşulacağı zamanlar daha da arttı anksiyetem. Annem ve babam milyonlar değerinde daireleri olmasına rağmen bana köy nişanı ve düğünü reva görmüş, eşimin ailesi de hal böyle olurken ilçede (köpeği bağlasanız durmayacak) bir salon tutmuşlardı. Her şey o kadar özensiz o kadar kötüydü ki bana göre. Eşim o dönem çok inatçı davranıyordu bana, gelinliğim son provalarda o kadar dar geliyordu ki ağlama krizlerine girmiştim. Bindallım ve gelinliğimde çok sökükler vardı tam o gün öğrendim 2.el olduğunu. Özel dikim istemezdim ancak en azından hiç giyilmemiş olmalarını dilerdim. Daha sonra eşim abla biz almıyoruz gelinliği sen birine hediye edersin demesin mi? Bende o gün ipler zaten kopmuştu, biterse bitsindi ama bitirmedim. Her şey aksilikle gidecek ya düğün günü de bardaktan boşalırcasına yağmur yağmasın mı? Hava durumunda güneşli gösteriyor ve hava 30 derece. Bunu da zaten içime ilçede olması sinmemişti ondan oldu diye yorumlamıştım. Ben merkezde istemiştim düğünümüzü. Eşimde çok fazla borcun altına girmemek, evlendikten sonra zor durumda kalmamamız için böyle bir yol seçti. Balayına da gitmedik. Düğünde takılan takılarla borçlarımızı kapatmaya gitti o süreçte ve daha sonrasında işine geri döndü.Dışçekimimizi de yaptırmadık,inat ettim istemiyorum diye :)
Şimdi de küçük kaynım evleniyor 11 gün sonra. Kesinlikle eşimin tam tersi biri. Her şeyi en lüks, en pahalı ve en gösterişlisi olmak durumunda ve insanları menfaatleri doğrultusunda kullandıktan sonra selamı sabahı kesiyor. En başlarda o kızın benden fazla ne özelliği var ben çok mu çirkindim ben çok mu kötüydüm ben çok mu ahlaksızdım neden kimse bana bir şeyleri reva görmedi, ben ne istiyorum diye sormadı diye çok düşündüm hatta çok ağladım. Kaynanam ve görümcemle muhatap olmamak için telefonumu kapattım, telefonumu eşimle tartışmamda da kırdım. Artık her şeyi, herkesi bir kenarda bırakmaya karar verdim.Senin ailenin maddi durumu çok iyi birde ama her şeyi abim yaptı diyordu eşimin kuzeni Benim ailem Allah var eski kafalı düğün dernekmiş cimri davranırlar ve köylülerine gösteriş olsun diye köyde yaparlar ancak bana alınması gereken her şeyi aldılar ve biz hayata 15 bin liralık borçla başladık ve borcumuz çoktan bitti iş bile kurduk. Bizim her haltımızla alay eden kaynım şu an en az 100 bin borçla başladı ve hala kız tarafı tarafından soyup soğana çevirilmeye devam ediyor ve bu çocuk asgari ücretle çalışacak.
Benim bunlara Allah var daha yeni aklım basıyor. Elalem gidiyor diye balayına gidecek, en pahalı mobilyaları, eşyaları alacağım, en lüks salonlarda kına düğün yapacağım peki ya sonrası? Durumumuz 10 ay evvel buna yetiyordu, ailem çalışmama izin vermediği için eşime maddi destek sağlayamamıştım o dönem ve şimdi nasip böyleymiş diye yoluma devam etmek istiyorum. Ancak aklımdan geçmiyor da değil 4 yıl sonra veya 9 yıl sonra kendi üzerime biçilmiş gelinlikle kaftanla en güzel mekanın birinde en yakın dostlarımızla ve sevdiklerimizle 5. veya 10. yıldönümüzü kutlayabiliriz bu konuya eşimde sıcak bakıyor tabi 1.şartı önce iş bulup çalışmam ve bu sayede kafamın dağılması :)
Gercekten zenginlerin hayat bicimi lukstur zaten gosterise ihtiyaclari yoktur, ama zengin gozukmeye calisanlar genelde kendini zengin gostermeye calisir. Gucci lv vs bunlar zenginler icin degilde zengin gozukmeye calisanlar icin kiyafet uretirler mesela..Farkında mısınız bilmiyorum ama sanki devir biraz değişti gibi şimdi aileler enflasyondan vs den dolayı daha makul olsun istiyor ama gençler gösteriş, şatafatın peşinde. Çünkü instagramdakileri ekrana kilitlemeliler, insanlar onların storysini ona,buna atarak aaaa şunun düğününe bak, gelinliği ne güzel, eşyaları ne güzel vs diyebilmeli. Ayrıca bunu en çokta maddi durumu bugünki verilere göre açlık sınırında olanlar yapıyor.
E ne güzel iste,mantıklı düşünebiliyormuşsun:)Farkında mısınız bilmiyorum ama sanki devir biraz değişti gibi şimdi aileler enflasyondan vs den dolayı daha makul olsun istiyor ama gençler gösteriş, şatafatın peşinde. Çünkü instagramdakileri ekrana kilitlemeliler, insanlar onların storysini ona,buna atarak aaaa şunun düğününe bak, gelinliği ne güzel, eşyaları ne güzel vs diyebilmeli. Ayrıca bunu en çokta maddi durumu bugünki verilere göre açlık sınırında olanlar yapıyor.
bu kadar yazıdan bunu anlamakta ne bileyimburdan tek anladığım eltinizi kıskanmışsınız.
4*4 lük hayatımız var diye yorum yapıyor değiliz biz yaşadıklarımızı memnuniyetle karşılıyoruz yeri geliyor keşle diyoruz ama sizin gibi hayata bişey katmayan konular için konu açıp sonra da insanlara benimle şöyle böyle konuşuyorsunuz demiyoruz.Allah aşkına sanki dünyada bu tarz konularda dert yakınan bir benmişim gibi konuşuyorsunuz ya siz ve diğerleri o kadar şaşırıyorum ki. Yahu kınada giydiği abiyesini, şalvarlı üçkuyruğunu (yöresel kıyafetimiz) ve gelinliğini özel diktirmesine, beyaz eşyasını samsungdan, mobilyalarını istikbalden almasına rağmen kınam belediyenin salonunda oldu diye 9 yıldır kafa ütüleyen ablam var. Bu kişinin düğün salonu da muhteşem bir yerdeydi, düğünde takılan takılarda çoktu. Balayına da gitti, her sene tatile de gidiyor kredi çekip, dış çekimi de sarayın birinde olmuştu hangisi bilmiyorum neyse ama ona sorsan o da der ya kafaya taktığın şeye bak. Eee sen neden taktın o zaman? Yalan mı?
Tamam şu konuda haklısınız 0 borçla neredeyse evlenmiş olduk. Ben inat ettim, gurur yaptım dış çekimimi iptal ettirdim, birazda benim yüzümden gidilmedi balayına da çünkü kırgındım eminimki onu da iptal ettirmiş olurduk. Benim burda genel olarak kızdığım nokta burda herkes 4,4 lük mü? ben hariç hepinizin evliliği mükemmel mi? Hiç sorunlarınız olmadan mı dünya evine girdiniz? Lütfen hanginiz en günahsızsa taşı o atsın... İYİ GÜNLER.
benimle ilgili nerede kötü bir yorum varsa onu beğenen birinin bu söyledikleri biraz tuhaf neyse tekraren burda da belirtmek isterim ben konuyu açarken fazla uzamasın diye eklemede bulunmadım fakat size de kaynınız eşinizle en ufak bi sürtüşmede uff sıktınız boşanın yarın dese ne dersiniz? ona karşı kin gütmez miydiniz acaba? ya da eşinizin mesleğini küçümsese? bu küçümseme olayından sonra eşim iş kurdu hemde aniden ve bi anda küplere bindi. bizi de bırakın kendi annesi,ablası,eniştesi,kuzenleri ve genel olarak tüm herkese kin güdüyor.gelini de soğutuyor bizden,bayramlarda vs gelmedi mesela kız.niye kin güttüğümü merak etmeden yağdırmışlar ve sizde beğeniyorsunuz kıskanmışsın yorumlarını.E ne güzel iste,mantıklı düşünebiliyormuşsun:)
Şu dediklerinle ilk konuyu açan aynı kişi mi?
Sen de biliyorsun ki gereksiz gösteriş ne kadar saçma bir şey. Mesela ablan,mesela konunun başından beri örnek verdiğin tonla insan...
Eee, o zaman bu gösteriş hevesin neden?
Hem anneni eleştiriyorsun 'elalem ne der diye yasiyor' diye, hem sen ele güne karşı şehir merkezinde güzel elbiseli düğünüm olmadı diye hayiflaniyorsun.
Ayrıca çok iyi biliyorsun ki orta-alt gelir grubundan bir çevren var..bu çevreyle şatafatlı düğün de yapsan bu çevren zaten sana ayrani yok icmeye,tahteranla gider sicmaya muamelesi yapacaktı, çünkü sen de eşinin kardeşine,kuzenine,ablana aynı muameleyi yapıyorsun:)
Bence annene benzemekten vazgec. Senin çocuğun da arkandan 'annem elalemle kendini beğendirmek için yaşayan biri' demesin. Hayatini elalem kıskansın diye değil de keyifle yaşa. Paranı onun bunun gözüne sokmak için değil de seni mutlu edecek şeyler için harca. Böyle yapmaya başlarsan sen mutlu olursun ve diğer insanların yaptıkları,soyledikleri seni rahatsız etmez bile
sana mı sorucam? hoşuna gitmemişse buraya yorum da yazmazsın. sanane yani? ister dolu yaşarım ister boş yaşarım. SANA NE? SİZE NE?4*4 lük hayatımız var diye yorum yapıyor değiliz biz yaşadıklarımızı memnuniyetle karşılıyoruz yeri geliyor keşle diyoruz ama sizin gibi hayata bişey katmayan konular için konu açıp sonra da insanlara benimle şöyle böyle konuşuyorsunuz demiyoruz.
siz boş hayatınızda milletin düğününü kınasını dış çekimini düşünüp hayıflanmaya devam edin belki böylelikle hayatınızda bişey değişir