İçim soğudu 😒

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annesi babası eşinizin tabi ki gelirler buna müdahale edemezsiniz ki. O ev ortak eviniz. Eşiniz burda sizin aileyi istemese nasıl linçlenirdi.
Çevrenizde herkes etrafınızda fır dönsün tüm işlerinizi yapsın istiyorsunuz siz çalışıyosunuz diye hiçbirşey su bile vermek istemiyorsunuz mesela. Çocuk yaptıysanız tüm sorumluluk evet sizde kimseden birşey beklemeyin. Anneniz gönülden yapıyor okey anladık. Ama sizde kv yapmıyor onu istemiyoruma getiriyorsunuz direkt. Koca koca kadınlar hizmet mi etsin sürekli.
Yorucusunuz eşiniz bile sıkılmış. Politik olun biraz insanlara nasıl yaklaşırsanız onlar da öyle yaklaşır.Herkes çocuklu çombalaklı çalışıyor birşekilde. Drama Queen geldiniz biraz.

Evet sabah kahvaltı bile hazırlar halıları siler, camlari siler. Her akşam 5 çeşit yemek isterim ben annemden. Ütülerimi yapar ohoo her şeyi yapar annem haklısınız ben konuyu çeviriyorum

Yani konu annem değil Allah razı olsun bir hafta ben yemek yaptım oğlumu uyutup akşam 11de yattım bir hafta öyle denedik. Annem halimi gördü mesela bu hafta pazar günü kendisi yapmış 2 gün yedik. Bu akşam yapma sakın dedim dışarıdan söyleyeceğiz. Demek istediğim 7de gelince akşam 9a kadar nerdeyse hep emzir uyut zaten. Sonra tezgahı vs topluyorum süt sagma aletleri yıkıyorum yatıyorum. Çamaşır vs hep haftasonuna kalıyor evi süpürme nevresim değiştirme vs
İster yapsın annem yemek ister yapmasın ben yapma diyorum hep yapıyor yani niye annemi konu ediyorsunuz anlamadım

Ama üzgünüm siz daha çok üzdünüz hepiniz sagolun

eşiniz de yardım etsin bir zahmet
o zaman bu kadar yılmazdınız
onların yanında diyin canım şunu da yapar mısın diye

Kesinlikle katılıyorum eşe hiç laf yok. Hizmet etsin çocukla ilgilensin yada evi temizlesin mesela. Annesi babası gelince yemek yapsın. Sonuçta karı koca çalışıyor. Kadına yüklenilemez herşey.

Siz bunları yaparken eşiniz ne yapıyor?

Herkesten beklentiniz var bir tek eşinizden yok sanki.

Zaten eşim de yardım ediyor etmiyor demedim hiçbir mesajımda. Eşimin ailesi yardım ettiğini bilmiyor ama kardeşleri abi suyun der getirir. Eşime hiçbir iş yaptırmazlar kendi evimizde yapar. Eşim yemek de yapar, kendi utusunu yapar, pazar günü evi komple o süpürdü.

Sorunum benim kayinvalidem ile hep soğukluk var aramızda zamanla geçer mi bu durumdan kendim de rahatsızım. Hastahanedeki de tartışma da tuz biber oldu ben de o zamandan sonra soğudum.

Derken konu hizmet etmeye geldi. Ben hizmet beklemiyorum ama onların adetine göre gelin hizmet ediyor onların köye gidince ben 20 kişiye çay tut oturmuyorum ki. Bu düzeni de sevmiyorum
Benim evde babam akşamları çay demler getirirdi. Erkek kadın beraber otururdu. Onların köyde ben mutfaktayim hep

Ama herkesin aile yapısı farklı siz dersiniz su vermedin. Evet dikislerim varken kalkamiyorken rahmetli babam benden su istemezdi. Dikislerim olmasa bile 25 yıl boyunca hiç şu istemedi hep kendi aldı

Kadına soğuksunuz oda öyle davranmış doğal olarak ee? Hastaneye gelirken size mi sorulcak torunu doğuyor gelse kabahat gelmese kabahat arkadaş ya. Oğlum olsun istemiyorum vallahi ilerde bu ne kv kinidir.

Gelsin hastahaneye zaten gece 3 kişi kalmasına gerek yok canım:) gece gidebilirdi
Siz kayinvalidenizle lohusa iken 24 saat vakit geçirin rahat hissedersiniz ben rahat olamadım
Ve emzirmeye çalışıyorum göğsümü vs tutuyor rahat edemedim bu nedenle mahremime saygı duyulsun isterdim
Oğlun olsun canım sen geline fikrini sormadan kal yanında otur izle yardımcı olma. Şakır şakır kanama varken yardımcı olma. Annem bir şey almaya gitti eşimle. Odada kayinvalide ile kaldım tuvalete gideceğim dikisten kalkamiyorum ne yardıma geldi ne bir sey
Neden gece 3 kişi kalsın ki kalmasın dedim diye suçlu olacaksam olayım umurumda değil Gama Capella

Söylemesi ne kadar basit nasıl olsa kendi öz anne babası olmayınca insanın tabi arada kalmıyor. Peki eşiniz senin annen babanda kafasına göre gelmesin derse?
Onlar da kafasına göre gelmesin. Kadın akşama kadar çalışıyor çocuğuyla uğraşıyor bir de çat kapı gelen misafir mi ağırlayacak. Mesafeli olmanın neresi kötü?

Onlar da kafasına göre gelmesin. Kadın akşama kadar çalışıyor çocuğuyla uğraşıyor bir de çat kapı gelen misafir mi ağırlayacak. Mesafeli olmanın neresi kötü?

Haber vermeden kimse gelmez bu nezaketendir zaten ama haber vermiş geliyor insanın kendi öz annesine bunu diyorsa neysee siz fazla çalışmaktan heralde çok gerginlik var ben olsam zaten bu negatifliği veren insana çocuğum olsa dahi gitmem. İşi düşünce de aramıyorlar sormuyorlar diye konu açan tipler de yine aynı kişiler. Herkes ne ekerse...

Peki bunlar sürpriz mi oldu? Aile yapılarınızın farklı olduğunu evlendikten sonra mı anladınız? Kendilerini gizlediler, sizi kandırdılar da nikahtan sonra birden hadi gelin mutfağa mı dediler?

Siz de beni çok üzdünüz arkadaşlar sagolun her sabah 5te uyanıyorum ben. Haftasonu her işimi yapıp bebeğimle ilgileniyorum. Tatil günlerimde bile sürekli süt sagiyorum. Çok yoruluyorum. Haftasonu olduğunda kahvaltı sonra kek börek sonra kahve sonra akşam yemeği 8 kişi bu tempo yapıp pazartesi gunu yine işe gidemem ben

Kahvaltıya çağırdım ben ailesini eskiden pizza yaptım bir sürü şey gece 2de yattım. Ertesi gün kahvaltı sonrası yorgunuz dediler benim evimde uyudular. Uyandıktan sonra kek börek koydum kahve yaptım.
Akşama geliyordu akşama kalırlar düşünmedim yemek yapmadım. 8 kişiye hayatımda hiç yemek yapmadım ben yeni evliyim. Kayinvalide de geçelim mutfağa bir şey hazirlayalim demedi annem gelmişti akşamüstü annem mutfağa girip corba yaptı.

Ben bu tempo bir pazar günü geçirmek istemiyorum. Siz bu şekilde yapıyorsanız tebrik ederim sizi

Aaa eşin ne yaptı dersen gece mesaideydi sabah kahvaltı hazırlarken omlet patates kızartması o yaptı

Her şeyi ayrıntı soruyorsunuz ya

Kimse kimseye derdini anlatmasın bence kimse kimseyi anlamaz çünkü

Yardım istediniz de mi etmedi? bende olayları anlamaya çalışıyorum taraf tutmadan. Oan kendiniz müdahil olun pasif kalmayın eşim ve annem yeter siz kendi evinize gidebilirsiniz teşekkür ederim deyip geçseydiniz ya. Yok kalcam diye ısrar ederse siz de gitmesi yönünde ısrar etceksiniz.
İşte diyorum soğuksunuz oda size cani gönülden birşey yapmak istemiyor. Konunun başını ben bilemem burda olanı kadarına yorum yaparım.
Anneler genelde kendi tecrübelerinden dolayı müdahale ederler hep bebekle ilgili konular da meme meselesinde ki gibi. O durumda beni yalnız bırakır mısın rica ediyorum deseydiniz Şimdi tam anlamadım hem istemiyorum diyorsunuz hem yapmadı yardım diyorsunuz ne istediğinizi tam anlamadım.
Aranız düzelsin istiyorsanız buzları eritin arayın sorun mesela olan olmuş hala böyle soğuk ve numaradan yanınızda duruyorsa net ifade edin kendinizi.
Ama bu soğukluk gitmez böyle iyi derseniz tercih meselesi kesinlikle eşiniz anne ve babası ile ilgilensin geldiklerinde daha çok. Ama hayatınızın içinde olacaklar illaki ondan takmamayı öğrenin.

Yardim istemedim çünkü zor hamilelik geçirdim 2 ay kanamam oldu. Haftasonu gelmişti yemek yaptı. Ben her şey için teşekkür ederim dedim kayinvalideme. Kayinpeder bana şimdi biz yardım ediyoruz ileride de siz bize bakacaksınız dedi

O yüzden anne şunu yap kesinlikle demiyorum o günden sonra. Kişilik olarak da kimseye şunu yap demem. Anneme de bebeğime bak yemek yap demedim kızım sen çalış okudun o kadar ben kreş yaşına kadar bakmak istiyorum der.

Ama yapım öyle kimseden yardım istemiyorum eşim hariç

Bu kadar herseyi takan, surekli hizmet bekleyen ve bu sekilde bir yazim diline sahip kimse benim eşim olamazdi.

Allah esinize sabir versin.

Ha dip not: sezaryen dogumdan sonra 3 gune kadar sut gelmeyebilir. Kayinvalidenizin evden gidisiyle sutunuzun gelisi arasinda bir bağ olmayabilir. Kocanizi boyle darliyorsaniz yapmayın.

İyi de bu anlattıklarınız eşinizin ailesinin suçu değil ki. Bebek sahibi olup yoğun tempoda yaşamayı kendiniz tercih etmişsiniz. Bu insanlar da her hafta pazar günlerini sizinle geçirmiyorlar anladığım kadarıyla.

Buraya bir sürü kadın konu açıyor, bir çoğunu haklı buluyoruz yol gösteriyoruz. Bir kısmını haksız buluyoruz. Bazen iki kutuba ayrılıp farklı fikirler savunuyoruz. Ama sizin konunuzda çoğunluk sizi haksız buldu. Bu durumda bir dönüp kendinize bakmanız gerekmez mi acaba gerçekten ben mi hata yapıyorum yanlış davranıyorum diye.

Burada haksız bulunan kadınların genel bir tavrı olur, önce kadın kadının düşmanı der, sonra beddua edip giderler. Umarım siz bunlardan olmaz dönüp kendinizi bir sorgularsınız.

Normal doğum yaptım. Ama dogumda çok dikiş atıldı. Kocama bu konudan bahsetmiyorum bile. Sadece doğumdan sonra ilk hafta konuyu açtım

Şu an konusunu dahi açmıyorum ailesinin

Normal doğum yaptım. Ama dogumda çok dikiş atıldı. Kocama bu konudan bahsetmiyorum bile. Sadece doğumdan sonra ilk hafta konuyu açtım

Şu an konusunu dahi açmıyorum ailesinin
2 Normal dogumum var. Ilk dogumumda benimde sutum hemen gelmemisti 2.gunu aksaminda gelmisti tamamen. Oyle vucut ha deyince islevlerini yerine getirmeyebilir, onlara cok takilmayin. Ha sutunuz şakir şakir akarken bir kavga sonucu kesilmis olsaydı burda hepimiz o kayinvalideyi linclerdik zaten. En basta da ben linclerdim bir emzirme dostu, gebelerin can yoldasi olarak.

Bazi kadinlarin daha hamileyken sutleri geliyor, bazilarinin gec geliyor bu prolaktin hormonunun salgilanmasiyla alakali.

Ama yine de sezaryenli gibi okuyarak size yanlis cevap vermisim ozurdilerim tabiki.

Diger konularda hep haksizsiniz ama umarim objektif bir gozle yazdiklarinizi okursunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…