- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
- 348
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Dimi ya çok da normal değil öyle saçımı okşaması arada eliyle yanağımı seviyo gbi yapıyo hemen kasılıyorum kendimi geri çekiyorum siz napıyosunuz diye bağırsam şimdi acaba adam kötü niyetim yok yanlş anladın diyecek diye korkuyorum, nasıl gidiyo diye soranlar oluyo gitmiyo yani gitmiyoDede şefkati ne alaka ya terbiyesiz adam. Saf bir kiza benzemiyorsun yaklasirsa bir daha sert yap.
Valla iş konusunda bir şey diyemiycem şu an ekonomi kötü durumda. Daha da kötüye gidecek gibi.
Zamanla olacak işler kısacası ve maalesef benim oyle bi zamanım yokBu işin içinde olan biri olarak söylüyorum beklentini kafandan sil çünkü adamlar sana iş öğretiyorlar birbtanidik m müşavir yanında aylık 400 liraya çalışmış zamanın da şuan kendi malı müşavir yanında iş öğrenmek için bir çok kişi geliyor kafasına yatanı alıyor ise eğitim programı ile eğer ilerlemesi ise zaten yapamayan kaçıyor yapamaz ise de çıkarıyor şuan da yanında birini aldı ve kaldı çocuk iş yapıyor çünkü bu çocuk burdan çıkıp iş arasa ilerletti kendini ve malimusavirlik stajına başladı en az 3000 den aşağıya maaş almayacak ilk girdiğinde 800 alıyordu daha sonra 1 yıl dolmadan bunu 1700 yaptılar neden çünkü adam iş öğrendi artık
Eğer maddi olarak kendini bir süre idare edebilirsin çalış olduğun yerde ama iş öğretmiyor diyorsun başka müşavir bul
Her baktığım ilanda da lisans mezunu baraj 70 yazısını görünce lisansa tamamlamak istedim yani iki ucu şeyli değnek dedikleri bu olsa gerekBen senin yerinde olsam lisansı bitirmem bu sene çift yıllarda girerim KPSS ye ama Öncesinde bir guzel dersaneye yazılırım çalışırım .
Sonrasında önlisanstsn zaten dershaneye gitsen alırsın bi 80 puan bence çalışırsan da aynı zamanda . Sonrasında da atanınca 4 senelik tamamlarsın .
Nasıl güzel destek oluyorsunuz tesekkür ederim iş arıyorum hergün ilanlara bakıyorumKesinlikle dede sefkati değil.
Dedeye haddini bildir. İş konusunda güven duyabileceğin başka yerde iş ara. Ordan çıkmadan iş aramaya başla bence. Kendini yabancı dil konusunda kurslara giderek geliştirip başka alanlara da kayabilirsin.
Zor isin rabbim kolaylık versin bu devirde o kadar zor ki para kazanmak.
Kendine güven zamanla kendini yetiştirip çok iyi yerlerde olacaksın. Azmin bunun kanıtı bence.
Zaren iflas eden şirkette o pozisyonda çalışıyordum öyle bi pozisyon bulsam 2 dk durmam ama yok maalesef şuan içinmüşavir yanında çalışmak zorunda değilsiniz, özel şirketlerin muhasebe finans departmanlarını düşünmez misiniz?
bu işten de ayrılın derim yani bugün saç okşayan yarın başka bişeye de yeltenebilir. 300 tl için çekilmez.
Okurken kendimi gördüm sizdeBir mali müşavir olarak size dünden bugüne her sıkıntımı anlatıp ışık tutmaya çalışacağım;
İşletme mezunuyum, okurken bile hep mali müşavir olmak vardı hayalimde bana çok havalı gelirdi. 3. sınıfın yaz tatilinde staj başlatma sınavlarına çalışmaya başladım. Neyse kazandım da dünyalar benim oldu. Sanıyordum ki kazanınca her iş bitti herkes beni işe almak için sırada bekleyecek , ama esas sıkıntı o zaman başladı. Staj yeri kafama göre bulamıyordum. Bir çok yerle görüşmeye gittim, ama ofise bakıyorum adama bakıyorum gözüm tutmuyor ama biliyorum ki bu mesleğin mutfağı muhasebe ofisi. bir kaç yerde kısa sürelerle çalıştım tek tek anlatayım :)
1. evime çok yakındı kabul ettim, fakat hergün yemek yapmamı istiyorlardı, ben daha hayatımda yemek yapmamışım orada nasıl yapayım, ilk gün makarna yaptım, dedim stajın bitene kadar dayan hiba, fakat 1-2 gün sonra baktım bnm yaptığım fedakarlığı kimse yapmıyor kimse iş öğretmiyor , ben de çok sinirim bozuldu ağladım ve ayrıldım oradan.
2. bu da kızılay da bir ofisti mali müşavir karı koca çalışıyordu, bana ufacık wc kadar oda verdiler, temizlik ve yemek beklentileri vardı, sonra birşey sorduğumda da azarlıyorlardı, sen çay getir diye , 2 gün dayandım yine ayrıldım.
sonra çok görüşmelere gittim baktım hepsi aynı hava, genelleme yapmayacağım abilerim üstüne alınmasın ama muhasebe-mali müşavir tayfası az sapık oluyor, dört duvar arasında sosyal hayatları ne olacak, çalışanlara sarmış durumdalar, üstünü çiziyorum hepsi değil, ama çevremden bu tarz şikayetleri dönem stajyer arkadaşlarımdan çok duydum.
Ki sen hissetmişsin , asla yanılmadın bence, ofis ortamı öyle oluyor, kaliteli yer bulmak zor,
Sonra artık vazgeçmiştim bu meslekten tüm mali müşavirlerden nefret etmeye başlamıştım. Başka kurslara yöneldim derken annem aradı beni, "kızım senin için çok iyi yer buldum, temizlikçisi açtı telefonu henüz sahipleri gelmemiş onunla konuştum, kızınızı hertürlü emanet edebilirsiniz, iyi insanlar dedi kadın ne olur görüş" diye başımın etini yedi :)
tabi ben okadar nefret ettim ki gitmek bile istemiyorum. annem çok yalvarınca gönlü olsun diye gittim. Ama baktım gerçekten çok iyi insanlar tek sıkıntı ücret, asgari ücretin 3 te 1 ini veriyorlardı. Ama sadece öğrenci gibi gidip geliceceğim sadece iş öğrenecektim. Mecbur kabul ettim, staj için çünkü sigorta da zorunlu ve onlara da yük oluyordu ki zaten tecrübem sıfırdı.
2 yıl çalıştım orada, a dan z ye herşeyi öğrendim hırslı olduğum için kurumlara kadar her aşamasını öğrendim. ve benim için artık ayrılma aşaması gelmişti, tabi ben ayrılacam deyince kıyamet koptu :) çünkü daha stajımın bitmesine 1 yıl var ve ben ayrılıyorum . stajım bitene kadar kalırım demiştim. ama evleneceğim için o para bana yetmezdi ayrıldım mecburen.
Şimdiki çalıştığım şirkete geçtim, ve şu an 7 yıldır aynı firmadayım hem ücret bakımından hem de çalışma bakımından çok rahatım.
Senin durumuna gelecek olursak, bence arkana bakmadan ayrıl, sebebi de saç okşamanın iyi niyeti olamaz. Onları iyi bilirim ben, esas yaşlılardan korkacaksın tecrübem bunu söylüyor.
Bizim meslek kasiyerlikle karşılaştırılamaz bile, keşke iyi biryer olsaydı da iyi öğrenebilseydin, en az 4 kasiyer maaşı alırdın ilerde.
Seni şu açıdan anlıyorum. Ben de asgari ücretin 3te 1 ine staj yaparken o zamanlar bir arkadaşım vakıfbank a uzman olarak girmişti 1900 maaş ile. Gözümde inanılmaz büyütmüştüm. Vaoov o nasıl para diye, acaba bende olsa nasıl harcarım falan diye. Kız deli gibi alışveriş yapmıştı, ilk maaşları peşin yatıyor, beraber gittik alışverişe hatta. O duygularımı unutamam, kıskanmak değil de neden ben kazanamıyorum diye üzülüyor insan.
Fakat şimdiii, önemli olan şimdisi, tüm bankacı arkadaşlar bana özeniyor, onlar deli gibi mesai yaparken ben daha rahat çalışıp onların 2-3 katı kazanıyorum.
Umarım bu yazılardan alman gereken mesajları almışsındır.
Başarılar diliyorum ve asla vazgeçme kadın çalışıp kend ayakları üstüne basmalı.
Beni kahreden şey de lisans mezunlarından keşke önlisans mezunu olsaydım cümlesi zatenLisanstan atanma da puan almak da daha zor. Bu sene önlisanstan gir bence en azından tek ders bırak. Tek ders sınavıyla halledersin. 70 puan üstü alınca açıktan alımlara başvurursun en azından. Şu anki aklım olsa iki yıllık bir bölüm okurdum. 5 yılımı ziyan etmezdim...
Bu şekilde kazandığın parayı yiyeceğine af edersinizde bok yemek daha evladır!Adam herkesi işbaşı eğitim programıyla alıp 3 ay sonra işkur maaşı kestiğinde de 1 sene durun ama ben maaş veremem diyormuş sonrada kızlar tabii ayrılıyomuş
Adam bide demez mi insan da vefa olur diye ayrılanlar için
Bnde Allah Allah niye bu kızlar işi bırakmış diyorum
Okurken kendimi gördüm sizde
O kadar sıkıntı çekmişsiniz ama pes etmemişsiniz
Hakkınızda da güzel yerleri nasip etmiş Allah size
Şuanda acaba bnde öyle olur muyum diye düşünüyorum acaba bigün bnde sizin gibi başka birisine umut ışığı olur muyum pes etme bak bn sıkıntı çektim ama zamanla yoluna girdi der miyim ?
Öyle bi duruma geldim ki sanki herkesi kıskanıyorum bide insanların okudun da ne oldun gibi gereksiz yorumları var tabi ve malesef ailem de bu insanlarla aynı yorumları yapıyo çoğu zaman
1 ay işsizdim sabah erken kalktığım günlere inat yorulduğum günlere inat dinlenmem gerekirken ben kendimi yedim stresten
İnşallah Allah bana güzel bi kapı açar
Tekrar tekrar tesekkür ederim
Hersey boş . Dediğim gibi KPSS ye çslış iyice atan Kurtul . Sonrasında tamamlarsın atanıncaHer baktığım ilanda da lisans mezunu baraj 70 yazısını görünce lisansa tamamlamak istedim yani iki ucu şeyli değnek dedikleri bu olsa gerek
Bide açıköğretime her sınav başı 300 tl yatırmaktan bıktım
Bence şimdilik birilerine söyleme de ama sana yaklasirsa kendini geri çek. Bak mesela şöyle düşün senin baban elin kızının yanağını okşar mi oksamaz yani bu şefkat falan değil. Ama hemen çık diyemiycem. Özel sektörde iş bulmak çok zor biliyorum.Dimi ya çok da normal değil öyle saçımı okşaması arada eliyle yanağımı seviyo gbi yapıyo hemen kasılıyorum kendimi geri çekiyorum siz napıyosunuz diye bağırsam şimdi acaba adam kötü niyetim yok yanlş anladın diyecek diye korkuyorum, nasıl gidiyo diye soranlar oluyo gitmiyo yani gitmiyo
Daha önce yanında çalştığım mali müşavirlik bürosunda ki ablalar iyidir orası dediler öyel başladım şimdi soruyolar bi yanım söylemek istiyo adam böyle böyle yapıyo diye diğer yanımda dillenmesin mevzu bana inanmazlar diye korkuyo çnkü adam tanınmış herkes çok iyidir orası falan diyo
Ülke öyle bi hale geldi ki eğitim seviyesinin öenmi kalmadı artık neredeyseValla benim şimdiki aklım olsa 5 sene üniversite okuyacağıma 2 yıllık okurdum, alanım sağlık ama 2 yıllık tıbbi sekreterlik okuyorum ki ünvan değişikliğine gireyim sağlıkçı kadrosuna geçeyim, sende gir önlisanstan atanınca bitirirsin lisansı intibakın yapılır
Dimi ya çok da normal değil öyle saçımı okşaması arada eliyle yanağımı seviyo gbi yapıyo hemen kasılıyorum kendimi geri çekiyorum siz napıyosunuz diye bağırsam şimdi acaba adam kötü niyetim yok yanlş anladın diyecek diye korkuyorum, nasıl gidiyo diye soranlar oluyo gitmiyo yani gitmiyo
Daha önce yanında çalştığım mali müşavirlik bürosunda ki ablalar iyidir orası dediler öyel başladım şimdi soruyolar bi yanım söylemek istiyo adam böyle böyle yapıyo diye diğer yanımda dillenmesin mevzu bana inanmazlar diye korkuyo çnkü adam tanınmış herkes çok iyidir orası falan diyo
Aynen ben babama asla yakıştıramam mesela yapmaz da zatenBence şimdilik birilerine söyleme de ama sana yaklasirsa kendini geri çek. Bak mesela şöyle düşün senin baban elin kızının yanağını okşar mi oksamaz yani bu şefkat falan değil. Ama hemen çık diyemiycem. Özel sektörde iş bulmak çok zor biliyorum.
Kendimden tiksiniyorum o adam böyle yaptıkçabağırmana gerek yok ama yanağını çek. rahatsız oluyorum de.
Katiliyorum. Sağlık sektöründeki iki yıllıklar çok şanslı. Daha 20-21 yaşında para kazanmaya başlıyorlar. Ben de küçüklere tavsiye ediyorum.Valla benim şimdiki aklım olsa 5 sene üniversite okuyacağıma 2 yıllık okurdum, alanım sağlık ama 2 yıllık tıbbi sekreterlik okuyorum ki ünvan değişikliğine gireyim sağlıkçı kadrosuna geçeyim, sende gir önlisanstan atanınca bitirirsin lisansı intibakın yapılır
Kendimden tiksiniyorum o adam böyle yaptıkça
Bidaha yapmaya kalkışırsa asla fırsat vermicem zaten ilk başlarda ne olduğunu bile anlayamadım ki çocuk da değilim koskacaman kızım ama yakıştıramadım sanırım adama
Şöyle birşey var ama eger mayis gibi lisanstan mezun olursan önlisanstan ataman olmaz.Her baktığım ilanda da lisans mezunu baraj 70 yazısını görünce lisansa tamamlamak istedim yani iki ucu şeyli değnek dedikleri bu olsa gerek
Bide açıköğretime her sınav başı 300 tl yatırmaktan bıktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?