• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim daraldı patlamak üzereyim

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Merhaba hanımlar,
Yaklaşık 2 ay önce çalıştığım firma iflas etti ve işsiz kaldım
Daha doğrusu adam herkesi çıkartıyorum adı altında benimle birlikte 3 kişiyi çıkarttı ama sonrasında diğer 2 kişiyi geri aldı beni de aradan 1 ay sonra sürekli hırsız arsız dedikleri bi adam var onla ortak olacakmış onun yanına başla diye aradı.
Bende o adamı tanıdığım için kaba saba ve kendim olcam diye kabul etmedim bide gurur yaptım açıkcası
Hem beni kovdular bide yan daireye başka birisinin yanına işe çağırıyorlar diye
Şimdi ki durumuma gelecek olursam işbaşı eğitim programı kapsamında mali müşavir yanında başladım 3 hafta oldu.
İşe başvuru yaptğımda normal maaşlı eleman olarak başlıcam sanıyodum bide adam bana çalışan bi bayan vardı yüksek lisansı var diye ayrıldı ona 3 aylık müsade verdik geri dönerse onu alırız dönmezse senle devam ederiz demişti

İşe başladım meğerse işin içyüzü farklıymış
Adam herkesi işbaşı eğitim programıyla alıp 3 ay sonra işkur maaşı kestiğinde de 1 sene durun ama ben maaş veremem diyormuş sonrada kızlar tabii ayrılıyomuş
Adam bide demez mi insan da vefa olur diye ayrılanlar için
Bnde Allah Allah niye bu kızlar işi bırakmış diyorum
Ard arda bikaç bayan girip çıkmış çünkü
Şimdiye gelecek olursam 10 mükellef anca var mali müşavirle birlikte 1 çalışanı var ve 2 seneye ona devredip gidecek zaten her işlemi o yapıyor

Asıl mali müşavir olan adam öğretmen gibi akşama kadar ders anlatıyo sanki ama uygulama da pek bişey yok sanki herşeyi diğeri üstlendiği için
Mali müş. memleketine gitti 15 gün oldu
Ogündür sap gibi oturuyorum bu adam hiç bişey anlatmıyo mesela beyanname gönderecek tek tuşla hallediyo sistemden otomatk çekiyo bilgileri en azndan bi izah et dimi ama yok
Soru sorsan bazen cevap veriyo kısacası öğretmeyi anlatmayı sevmiyo
Burda duvarlar üstüme üstüme geliyo zaten 700 tl işsizlik parası alıyorum işbaşı eğitimle de 650-700 arası alıyorum köyden gelip gittiğim için 350 tl yol param var.
Ben evde boş boş otursam da 700 tl işsizlik parası alcaktım.
Bişeyler öğrenirim diye başladm kendimi enayi gibi hissediyorum burası sayesinde 700 tl alıyorum onunda 350 tl si yola gidiyo bana kalıyo 300 falan

Ee hiç birşey de öğrenemiyorum evde işsiz kaldığım dönemde 1 ay da kafayı yedim iş bulamıcam diye heryerimi sivilce bastı
Bu halim ne olacak bilmiyorum
Biraz önce köyden bi kızın migros da kasiyer olarak işe başlcağını duydum
Kızda memurluğu beğenmiyordu iktisat mezunu ama hakimlik sınavlarına giriyordu duydum ki kasiyerlik yapacakmış yanlış anlaşılmasın burda anlatmak istediğim küçümsemek değil acaba ben mi çok havalarda dolaşıyorum diye dşünüyorum
Çünkü kızın işe başlcağını duyunca böyle bi tuhf oldum kıskandım gibi sanki kendi hayatıma sitem ettim
Bi düzenim yok param yok
Size yazıp içimi dökmek istedim hakkınızı helal edin

En öenmlisini yazmayı unuttum, mali müşavir 60 küsür yaşında işe başlamadan adam ne kadara iyi niyetli diyodum bana otobüsüne geç kalma falan diyodu parayı sıkıntı etme ben de yardmcı olurum işveren baba gibidir diyordu
Sonradan adamın bazı hareketleri beni rahatsız etmeye başladı saçımı okşuyo falan ilk önceleri bi dede torununu seviyo sanki gibi hissettim ama yani onun açısından sanırım kızına falan özlem çekiyo diye ne bleyim konduramadım
Sonaradan iyice rahatsız olmaya başldım adamla yalnız kalınca korkuyorum
Büroya bi kız daha gelip gidiyo benle birlikte başladı iş öğrenmek için acaba onada yapıyo mu bunlrı diye düşünüyorum acaba ben mi abartıyıorum benim mi hüsnü kuruntum

Son düzenleme:
Muhasebe bölümünü dondurmuş biri olarak seni o kadar iyi anlıyorum ki..
Eğer para sıkıntın yoksa çalışırsın mali müşavirde ama öyle yüksek beklenti içindeysen mali müşavirler beklentini maalesef ki karşılamaz.

Bilgisayar sertifikam var, eta biliyorum çat pat 2 hafta gösterilse tamamlarım. Netsis biliyorum amaaa
en son iş görüşmesine gittiğim mali müşavir 600 tl maaş, ssk-yol-yemek yok, 08:00-18:30 mesai saati temizlik ve çay servisi yapmamı istedi :)

Başka bir bölümü düşünmezmisin ?

bundan bir 18 yıl önce migros a girmek çok zordu hala öyleyse torpille falan mı giriyor tanıdığınız
oturun düşünün evde oturmak mı en azından dışarı çıkıp iki hava almak mı daha iyi
el altından başka işte bakabilirsiniz

Merhaba hanımlar,
Yaklaşık 2 ay önce çalıştığım firma iflas etti ve işsiz kaldım
Daha doğrusu adam herkesi çıkartıyorum adı altında benimle birlikte 3 kişiyi çıkarttı ama sonrasında diğer 2 kişiyi geri aldı beni de aradan 1 ay sonra sürekli hırsız arsız dedikleri bi adam var onla ortak olacakmış onun yanına başla diye aradı.
Bende o adamı tanıdığım için kaba saba ve kendim olcam diye kabul etmedim bide gurur yaptım açıkcası
Hem beni kovdular bide yan daireye başka birisinin yanına işe çağırıyorlar diye
Şimdi ki durumuma gelecek olursam işbaşı eğitim programı kapsamında mali müşavir yanında başladım 3 hafta oldu.
İşe başvuru yaptğımda normal maaşlı eleman olarak başlıcam sanıyodum bide adam bana çalışan bi bayan vardı yüksek lisansı var diye ayrıldı ona 3 aylık müsade verdik geri dönerse onu alırız dönmezse senle devam ederiz demişti

İşe başladım meğerse işin içyüzü farklıymış
Adam herkesi işbaşı eğitim programıyla alıp 3 ay sonra işkur maaşı kestiğinde de 1 sene durun ama ben maaş veremem diyormuş sonrada kızlar tabii ayrılıyomuş
Adam bide demez mi insan da vefa olur diye ayrılanlar için
Bnde Allah Allah niye bu kızlar işi bırakmış diyorum
Ard arda bikaç bayan girip çıkmış çünkü
Şimdiye gelecek olursam 10 mükellef anca var mali müşavirle birlikte 1 çalışanı var ve 2 seneye ona devredip gidecek zaten her işlemi o yapıyor

Asıl mali müşavir olan adam öğretmen gibi akşama kadar ders anlatıyo sanki ama uygulama da pek bişey yok sanki herşeyi diğeri üstlendiği için
Mali müş. memleketine gitti 15 gün oldu
Ogündür sap gibi oturuyorum bu adam hiç bişey anlatmıyo mesela beyanname gönderecek tek tuşla hallediyo sistemden otomatk çekiyo bilgileri en azndan bi izah et dimi ama yok
Soru sorsan bazen cevap veriyo kısacası öğretmeyi anlatmayı sevmiyo
Burda duvarlar üstüme üstüme geliyo zaten 700 tl işsizlik parası alıyorum işbaşı eğitimle de 650-700 arası alıyorum köyden gelip gittiğim için 350 tl yol param var.
Ben evde boş boş otursam da 700 tl işsizlik parası alcaktım.
Bişeyler öğrenirim diye başladm kendimi enayi gibi hissediyorum burası sayesinde 700 tl alıyorum onunda 350 tl si yola gidiyo bana kalıyo 300 falan

Ee hiç birşey de öğrenemiyorum evde işsiz kaldığım dönemde 1 ay da kafayı yedim iş bulamıcam diye heryerimi sivilce bastı
Bu halim ne olacak bilmiyorum
Biraz önce köyden bi kızın migros da kasiyer olarak işe başlcağını duydum
Kızda memurluğu beğenmiyordu iktisat mezunu ama hakimlik sınavlarına giriyordu duydum ki kasiyerlik yapacakmış yanlış anlaşılmasın burda anlatmak istediğim küçümsemek değil acaba ben mi çok havalarda dolaşıyorum diye dşünüyorum
Çünkü kızın işe başlcağını duyunca böyle bi tuhf oldum kıskandım gibi sanki kendi hayatıma sitem ettim
Bi düzenim yok param yok
Size yazıp içimi dökmek istedim hakkınızı helal edin

En öenmlisini yazmayı unuttum, mali müşavir 60 küsür yaşında işe başlamadan adam ne kadara iyi niyetli diyodum bana otobüsüne geç kalma falan diyodu parayı sıkıntı etme ben de yardmcı olurum işveren baba gibidir diyordu
Sonradan adamın bazı hareketleri beni rahatsız etmeye başladı saçımı okşuyo falan ilk önceleri bi dede torununu seviyo sanki gibi hissettim ama yani onun açısından sanırım kızına falan özlem çekiyo diye ne bleyim konduramadım
Sonaradan iyice rahatsız olmaya başldım adamla yalnız kalınca korkuyorum
Büroya bi kız daha gelip gidiyo benle birlikte başladı iş öğrenmek için acaba onada yapıyo mu bunlrı diye düşünüyorum acaba ben mi abartıyıorum benim mi hüsnü kuruntum
Yani elin adamı. Mesafeli durun, saçınızı falan okşatmayın tabi. Ama kasiyerlikten iyidir. Deneyim kazanıyorsunuz.

Yalnız ev konusu da senindi di mi kelebek? O iş ne olacak şimdi?

Baska bir iş bak canım sen muhasebe ofislerinde para kazanamazsın .
Bir de gelecek yok ofislerde ne yazık ki ...
KPSS düşünmez misin ?
Ben senin her konuna cevap yazıyorum ama okunuyorsun sanki

Muhasebe bölümünü dondurmuş biri olarak seni o kadar iyi anlıyorum ki..
Eğer para sıkıntın yoksa çalışırsın mali müşavirde ama öyle yüksek beklenti içindeysen mali müşavirler beklentini maalesef ki karşılamaz.

Bilgisayar sertifikam var, eta biliyorum çat pat 2 hafta gösterilse tamamlarım. Netsis biliyorum amaaa
en son iş görüşmesine gittiğim mali müşavir 600 tl maaş, ssk-yol-yemek yok, 08:00-18:30 mesai saati temizlik ve çay servisi yapmamı istedi :)

Başka bir bölümü düşünmezmisin ?
İnanın aynısı bende de oldu size yine 600 demişler bana bedava git gel birşeyler öğrenirsin diyorlar 2 seene öncede aynısı oldu sonra çok şükür emeklerimin karsılığını aldım dedim şimdi yine aynı durumdayım
Açıkcası muhasebeyle başladım bu alanda iyi bi yerlere geleyim diyorum ama maddi anlamda da zordayım allak bullak oldum
Küçük bi ilçedeyim çokta çalışma sahası yok zaten

bundan bir 18 yıl önce migros a girmek çok zordu hala öyleyse torpille falan mı giriyor tanıdığınız
oturun düşünün evde oturmak mı en azından dışarı çıkıp iki hava almak mı daha iyi
el altından başka işte bakabilirsiniz
Sanki biraz torpil gibi
Bizim köyden birisi orada müdür yardımcısı ona söylemiş
Sbah bende migrosa gitmiştim orda ki çalışanla lafladık oda bana dedi ki muhasebe departmanındaymış 12 sene oldu başlayalı kasiyerlikten başladım anck muhasebeye geçtim burda herkes en alttan başlar ben sana form vereyim bak sana kanım ısındı bunu doldur ben birisi çıkar çıkmaz seni başlatırım dedi
Ama içime de sinmiyo babam çevremdekiler o kadar okudun bunun için mi diyecekler

İnanın aynısı bende de oldu size yine 600 demişler bana bedava git gel birşeyler öğrenirsin diyorlar 2 seene öncede aynısı oldu sonra çok şükür emeklerimin karsılığını aldım dedim şimdi yine aynı durumdayım
Açıkcası muhasebeyle başladım bu alanda iyi bi yerlere geleyim diyorum ama maddi anlamda da zordayım allak bullak oldum
Küçük bi ilçedeyim çokta çalışma sahası yok zaten
Bir yandan iş bakmaya devam edin o halde, umarım istediğiniz gibi bir iş bulabilirsiniz

Yani elin adamı. Mesafeli durun, saçınızı falan okşatmayın tabi. Ama kasiyerlikten iyidir. Deneyim kazanıyorsunuz.

Yalnız ev konusu da senindi di mi kelebek? O iş ne olacak şimdi?
Deneyim kazınıyorum tabi ama içi dolu değil
Şu kadar süre mali müşavir yanında çalıştım diyorum ama birşey bilmediğimi görünce adamlar bir işe yaramıyo sanki

Evi aldık şuanda yapılıyo nasıl olacak bilmiyorum daha kredi aşamasına gelmedi 2-3 ayı var
Babam kredi çekince mecbur çalışmak zorundayız ben ve annem

Dede şefkati ne alaka ya terbiyesiz adam. Saf bir kiza benzemiyorsun yaklasirsa bir daha sert yap.
Valla iş konusunda bir şey diyemiycem şu an ekonomi kötü durumda. Daha da kötüye gidecek gibi.

Baska bir iş bak canım sen muhasebe ofislerinde para kazanamazsın .
Bir de gelecek yok ofislerde ne yazık ki ...
KPSS düşünmez misin ?
Ben senin her konuna cevap yazıyorum ama okunuyorsun sanki
Okumaz olur muyum okuyorum ama bazen telden giriyorym cevap yazma fırsatım olmuyo tek tek
KPSS düşünüyorum ama o kadar zor ki çalışırken olacak birşey değil
Bide ben önlisans mezunuyum 2 aya inşallah lisans oluyorum açıktan tamamlıyorum
Hata mı yapıyorum acaba diye düşünüyorum bazen
KPSS lisans 55 net 70 puan ve sorular zor
KPSS Önlisans 35 NET 70 PUAN
58 NET 80 PUAN

Yani lisans da 70 puan alsan atanma şansın çok zor ama önlisans da 58 net yapıp 80 alsan atanma şansın var yine üstelik o neti yapmak lisansa göre daha kolay

Şu kadar süre mali müşavir yanında çalıştım diyorum ama birşey bilmediğimi görünce adamlar bir işe yaramıyo sanki

Evi aldık şuanda yapılıyo nasıl olacak bilmiyorum daha kredi aşamasına gelmedi 2-3 ayı var

Bu işin içinde olan biri olarak söylüyorum beklentini kafandan sil çünkü adamlar sana iş öğretiyorlar birbtanidik m müşavir yanında aylık 400 liraya çalışmış zamanın da şuan kendi malı müşavir yanında iş öğrenmek için bir çok kişi geliyor kafasına yatanı alıyor ise eğitim programı ile eğer ilerlemesi ise zaten yapamayan kaçıyor yapamaz ise de çıkarıyor şuan da yanında birini aldı ve kaldı çocuk iş yapıyor çünkü bu çocuk burdan çıkıp iş arasa ilerletti kendini ve malimusavirlik stajına başladı en az 3000 den aşağıya maaş almayacak ilk girdiğinde 800 alıyordu daha sonra 1 yıl dolmadan bunu 1700 yaptılar neden çünkü adam iş öğrendi artık
Eğer maddi olarak kendini bir süre idare edebilirsin çalış olduğun yerde ama iş öğretmiyor diyorsun başka müşavir bul

Bence işine sıkı sıkıya sarıl. Bir yandan da yine mesleğine uygun iş ara. Krediyi kolayca ödersiniz umarım.

Bir mali müşavir olarak size dünden bugüne her sıkıntımı anlatıp ışık tutmaya çalışacağım;

İşletme mezunuyum, okurken bile hep mali müşavir olmak vardı hayalimde bana çok havalı gelirdi. 3. sınıfın yaz tatilinde staj başlatma sınavlarına çalışmaya başladım. Neyse kazandım da dünyalar benim oldu. Sanıyordum ki kazanınca her iş bitti herkes beni işe almak için sırada bekleyecek , ama esas sıkıntı o zaman başladı. Staj yeri kafama göre bulamıyordum. Bir çok yerle görüşmeye gittim, ama ofise bakıyorum adama bakıyorum gözüm tutmuyor ama biliyorum ki bu mesleğin mutfağı muhasebe ofisi. bir kaç yerde kısa sürelerle çalıştım tek tek anlatayım :)

1. evime çok yakındı kabul ettim, fakat hergün yemek yapmamı istiyorlardı, ben daha hayatımda yemek yapmamışım orada nasıl yapayım, ilk gün makarna yaptım, dedim stajın bitene kadar dayan hiba, fakat 1-2 gün sonra baktım bnm yaptığım fedakarlığı kimse yapmıyor kimse iş öğretmiyor , ben de çok sinirim bozuldu ağladım ve ayrıldım oradan.

2. bu da kızılay da bir ofisti mali müşavir karı koca çalışıyordu, bana ufacık wc kadar oda verdiler, temizlik ve yemek beklentileri vardı, sonra birşey sorduğumda da azarlıyorlardı, sen çay getir diye , 2 gün dayandım yine ayrıldım.

sonra çok görüşmelere gittim baktım hepsi aynı hava, genelleme yapmayacağım abilerim üstüne alınmasın ama muhasebe-mali müşavir tayfası az sapık oluyor, dört duvar arasında sosyal hayatları ne olacak, çalışanlara sarmış durumdalar, üstünü çiziyorum hepsi değil, ama çevremden bu tarz şikayetleri dönem stajyer arkadaşlarımdan çok duydum.

Ki sen hissetmişsin , asla yanılmadın bence, ofis ortamı öyle oluyor, kaliteli yer bulmak zor,

Sonra artık vazgeçmiştim bu meslekten tüm mali müşavirlerden nefret etmeye başlamıştım. Başka kurslara yöneldim derken annem aradı beni, "kızım senin için çok iyi yer buldum, temizlikçisi açtı telefonu henüz sahipleri gelmemiş onunla konuştum, kızınızı hertürlü emanet edebilirsiniz, iyi insanlar dedi kadın ne olur görüş" diye başımın etini yedi :)

tabi ben okadar nefret ettim ki gitmek bile istemiyorum. annem çok yalvarınca gönlü olsun diye gittim. Ama baktım gerçekten çok iyi insanlar tek sıkıntı ücret, asgari ücretin 3 te 1 ini veriyorlardı. Ama sadece öğrenci gibi gidip geliceceğim sadece iş öğrenecektim. Mecbur kabul ettim, staj için çünkü sigorta da zorunlu ve onlara da yük oluyordu ki zaten tecrübem sıfırdı.

2 yıl çalıştım orada, a dan z ye herşeyi öğrendim hırslı olduğum için kurumlara kadar her aşamasını öğrendim. ve benim için artık ayrılma aşaması gelmişti, tabi ben ayrılacam deyince kıyamet koptu :) çünkü daha stajımın bitmesine 1 yıl var ve ben ayrılıyorum . stajım bitene kadar kalırım demiştim. ama evleneceğim için o para bana yetmezdi ayrıldım mecburen.

Şimdiki çalıştığım şirkete geçtim, ve şu an 7 yıldır aynı firmadayım hem ücret bakımından hem de çalışma bakımından çok rahatım.

Senin durumuna gelecek olursak, bence arkana bakmadan ayrıl, sebebi de saç okşamanın iyi niyeti olamaz. Onları iyi bilirim ben, esas yaşlılardan korkacaksın tecrübem bunu söylüyor.

Bizim meslek kasiyerlikle karşılaştırılamaz bile, keşke iyi biryer olsaydı da iyi öğrenebilseydin, en az 4 kasiyer maaşı alırdın ilerde.

Seni şu açıdan anlıyorum. Ben de asgari ücretin 3te 1 ine staj yaparken o zamanlar bir arkadaşım vakıfbank a uzman olarak girmişti 1900 maaş ile. Gözümde inanılmaz büyütmüştüm. Vaoov o nasıl para diye, acaba bende olsa nasıl harcarım falan diye. Kız deli gibi alışveriş yapmıştı, ilk maaşları peşin yatıyor, beraber gittik alışverişe hatta. O duygularımı unutamam, kıskanmak değil de neden ben kazanamıyorum diye üzülüyor insan.

Fakat şimdiii, önemli olan şimdisi, tüm bankacı arkadaşlar bana özeniyor, onlar deli gibi mesai yaparken ben daha rahat çalışıp onların 2-3 katı kazanıyorum.

Umarım bu yazılardan alman gereken mesajları almışsındır.

Başarılar diliyorum ve asla vazgeçme kadın çalışıp kend ayakları üstüne basmalı.

Sanki biraz torpil gibi
Bizim köyden birisi orada müdür yardımcısı ona söylemiş
Sbah bende migrosa gitmiştim orda ki çalışanla lafladık oda bana dedi ki muhasebe departmanındaymış 12 sene oldu başlayalı kasiyerlikten başladım anck muhasebeye geçtim burda herkes en alttan başlar ben sana form vereyim bak sana kanım ısındı bunu doldur ben birisi çıkar çıkmaz seni başlatırım dedi
Ama içime de sinmiyo babam çevremdekiler o kadar okudun bunun için mi diyecekler
benim teyze oğlum ekonometri mezunu iyi bir üni. den
ve malesef güvenlik yapıyor İstanbul gibi bir yerde
ona da şükür der her zaman
gurur yapmayın derim

Okumaz olur muyum okuyorum ama bazen telden giriyorym cevap yazma fırsatım olmuyo tek tek
KPSS düşünüyorum ama o kadar zor ki çalışırken olacak birşey değil
Bide ben önlisans mezunuyum 2 aya inşallah lisans oluyorum açıktan tamamlıyorum
Hata mı yapıyorum acaba diye düşünüyorum bazen
KPSS lisans 55 net 70 puan ve sorular zor
KPSS Önlisans 35 NET 70 PUAN
58 NET 80 PUAN

Yani lisans da 70 puan alsan atanma şansın çok zor ama önlisans da 58 net yapıp 80 alsan atanma şansın var yine üstelik o neti yapmak lisansa göre daha kolay
Ben senin yerinde olsam lisansı bitirmem bu sene çift yıllarda girerim KPSS ye ama Öncesinde bir guzel dersaneye yazılırım çalışırım .
Sonrasında önlisanstsn zaten dershaneye gitsen alırsın bi 80 puan bence çalışırsan da aynı zamanda . Sonrasında da atanınca 4 senelik tamamlarsın .

Kesinlikle dede sefkati değil.
Dedeye haddini bildir. İş konusunda güven duyabileceğin başka yerde iş ara. Ordan çıkmadan iş aramaya başla bence. Kendini yabancı dil konusunda kurslara giderek geliştirip başka alanlara da kayabilirsin.
Zor isin rabbim kolaylık versin bu devirde o kadar zor ki para kazanmak.
Kendine güven zamanla kendini yetiştirip çok iyi yerlerde olacaksın. Azmin bunun kanıtı bence.

müşavir yanında çalışmak zorunda değilsiniz, özel şirketlerin muhasebe finans departmanlarını düşünmez misiniz?

bu işten de ayrılın derim yani bugün saç okşayan yarın başka bişeye de yeltenebilir. 300 tl için çekilmez.

Kaç güzelim ordan.350 lira için 60 yaşında bir sapıkla aynı ortamın havasını teneffüs bile etme. Dede şefkatine başlarım onun.K.rt h.r.z!
İnanın ben yazarken utanıyorum yaklaştığı an aklım çıkıyo iyiki 15 gündür yok da kafam rahat o gelince naparım bimiyorum bi yandan iş bakıyorum hergün bulur bulmaz çıkcam buradan

Back