• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim cook daralıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

umayela

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2019
422
104
103
Merhabalar çok içim sıkılıyor hamileyim haftalardır evden dışarı çıkmıyorum sürekli eşim ailesini çağırıyor bize onlara yemek yapıyorum sırt ağrılarım bel ağrılarım bacak kramplarım mide yanmalarim var çok rahatsızım e tabi haliyle hamilelik duygusallığı da var karnımın büyümesi vücudumun bozulmasi kıyafetlerimin olmaması her şeye çok üzülüyorum eşimin de sürekli ailesine bağlılığı onları benim sağlığımdan dahi önde tutması çok yordu artık beni günlerdir bi hava alayım diye dışarı çıkacağımı söylüyorum beraber çıkalım diyor yaşadığım şehirde ki güzel yerlerden bahsediyor oralara gideriz diye tamam diyorum biz tam hadi hazırlanalım çıkalım derken babası arıyor bi işi olduğunu söylüyor eşim beni koyup gidiyor babasina yemin ederim günlerdir böyle oluyor bugün yine aynısı oldu çıkalım biraz dolaşalım diyorum tamam diyor babası arıyor yine ben kalıyorum kendim çıkayım bi dolaşayim diyorum surat yapıyor sert konuşuyor çok daraldım şimdi bile bunları ağlayarak yazıyorum napiyim ben bi içimi rahatlatin anlatacak kimsem yoktu buraya yazdım önerileriniz nedir bana

Merhabalar çok içim sıkılıyor hamileyim haftalardır evden dışarı çıkmıyorum sürekli eşim ailesini çağırıyor bize onlara yemek yapıyorum sırt ağrılarım bel ağrılarım bacak kramplarım mide yanmalarim var çok rahatsızım e tabi haliyle hamilelik duygusallığı da var karnımın büyümesi vücudumun bozulmasi kıyafetlerimin olmaması her şeye çok üzülüyorum eşimin de sürekli ailesine bağlılığı onları benim sağlığımdan dahi önde tutması çok yordu artık beni günlerdir bi hava alayım diye dışarı çıkacağımı söylüyorum beraber çıkalım diyor yaşadığım şehirde ki güzel yerlerden bahsediyor oralara gideriz diye tamam diyorum biz tam hadi hazırlanalım çıkalım derken babası arıyor bi işi olduğunu söylüyor eşim beni koyup gidiyor babasina yemin ederim günlerdir böyle oluyor bugün yine aynısı oldu çıkalım biraz dolaşalım diyorum tamam diyor babası arıyor yine ben kalıyorum kendim çıkayım bi dolaşayim diyorum surat yapıyor sert konuşuyor çok daraldım şimdi bile bunları ağlayarak yazıyorum napiyim ben bi içimi rahatlatin anlatacak kimsem yoktu buraya yazdım önerileriniz nedir bana
Benim eşimde senin gibi işi herşeyden önemli dışarı çıkmam istiyorum engel koyuyo önüme bende artık evde kendime eğlenceler buluyorum mesela sende öyle yapabilirsin benim bebeğim yok olmadi bende sürekli buna takiliyorum ama oldukça aklıma getirmemeye çalışıyorum

Benim eşimde senin gibi işi herşeyden önemli dışarı çıkmam istiyorum engel koyuyo önüme bende artık evde kendime eğlenceler buluyorum mesela sende öyle yapabilirsin benim bebeğim yok olmadi bende sürekli buna takiliyorum ama oldukça aklıma getirmemeye çalışıyorum
Benimde sonradan oldu bebek ama hiç hayal ettiğim gibi olmadi eşim ilk başta istiyordu bebeği ama benim yumurtlama sorunum var hamile kalamıyordum tedaviyle hamile kaldım sonrada her gün burnumdan geldi istemiyorum ben bebek sesi falan diye şimdide evde tıkıldım kaldım kendi annemlere de götürmüyor evde örgü falan örüyorum ama bi süre sonra ondan da sıkılıyorum

B
Neden kendinizin cikmasina karisiyor anlamadim? Hapisanede misiniz? Eşe mi bagimlisinis? Cikin dolasin efendim o neymis oyle gunah degil mi size
Beraber çıkarız deyince tabi ki daha iyi olur yalnız çıkmaktansa ama onda da sözünü tutmuyor kendi başıma da dışarı çıkmamı istemiyor işte

Benimde sonradan oldu bebek ama hiç hayal ettiğim gibi olmadi eşim ilk başta istiyordu bebeği ama benim yumurtlama sorunum var hamile kalamıyordum tedaviyle hamile kaldım sonrada her gün burnumdan geldi istemiyorum ben bebek sesi falan diye şimdide evde tıkıldım kaldım kendi annemlere de götürmüyor evde örgü falan örüyorum ama bi süre sonra ondan da sıkılıyorum
Seni çok iyi anlıyorum benimde polikistik over var dendi ilk zamanlar eşim bakılır tedavi olursun diyordu şimdi ise hiç oralıklı olmuyor sıkılmakta çok haklısın sende sabret inşallah bebeğini sağ salim kucağına alınca herşey degisir

B

Beraber çıkarız deyince tabi ki daha iyi olur yalnız çıkmaktansa ama onda da sözünü tutmuyor kendi başıma da dışarı çıkmamı istemiyor işte
Niye istemiyor? Kac yasinda evli barkli kadinsiniz istediginiz zaman cikip.dolasma hakkiniz var. Bu size yapilan psikolojik siddettir. Kimse ozgurluk hakkindan mahrum birakilamaz. Nereye kadar evde duracaksiniz? Bebeginiz olunca 24 saat evde mi tutacaksiniz?

Surat yapıp, sert konuşacak ne varmış? Tabiki dışarıya kendi başınızada çıkabilirsiniz. Evde kapalı kalmak zorunda değilsiniz. Hiç bir şey yapmazsanız, bir parkta yürüyüş yapar, bir iki dükkan gezer dönersiniz.
Adam müsait olacakta, sizi hava aldırmaya çıkaracak diye bekler durursanız, o sıra size gelmez bir türlü.
Nasıl bir yaşam tarzınız vardır? Onu bilemem tabiki. Ama, eşim benimle gitmek istemese bile, onu kendiyle baş başa bırakıp, her yere kendim gidebilen biriyim.

Bırkere birlikte cıkarız demıs sozunde durmamıs, yarınsı siz kendiniz cıkın.
Cocuk ıcın tedavi gorup hamıle kalıp cocuk sesi istemiyorum diyen deli bir adamla evlisiniz
Size sormadan ailesini yedi yırmıdort agrılarınız varken size agırlatmasına hıc degınmeyecegım.
Annemlere goturmuyor demıssınız, okuma yazmanız yok mu bının otubuse gıdın anneme gitmek ıcın kocamın olmayan vicdanına kalmam canım annemi görmek isterse gıderım
Evde oturup orgu oruyorum demıssın, hayatınla ilgili atman gereken adım cozum bu degıl.

Ama buna izin veren sizsiniz arkadaşım. Evden cıkarken makul saatlerde tabi haber verilir izin alınmaz ki. Bu ne sacmalık. He gece kız arkadasöarınızla Bi yere gitmek isterseniz o durumda danışılıp izin alınır da, dolaşmak Bi yerde Bi nefes almak için izin alınmaz ki yani bunu onun surat yapmasına müsade etmemeniz gerekirdi. Kız arkadaslarından birini al yanına güzelce git gez yada tek basına git gez

Annemler götürmüyor demişsin. Kendi annene kendin git giyin al cantamı anama gidiyorum de git yani. Eşim beni aileme götürmüyor diye ailemle görüşmicek halim yok. Kurban olıyım bu kadar söz hakkı vermeyin ya. Sen nasıl geziyorsan ben de dısarı cıkabilirim her zaman ananı görebiliyorsan ben de istediğimde anamı babamı görüxem diyin.

Yaşam seklinizi bilmeden bu konuya çözüm önerisi sunmak çok kolay değil.Normalde hamilelik olmadan önce tek başına sokağa çıkıp alışverişini yapabilen,ailesine gidebilen bir kadın miydiniz?

Yaşam seklinizi bilmeden bu konuya çözüm önerisi sunmak çok kolay değil.Normalde hamilelik olmadan önce tek başına sokağa çıkıp alışverişini yapabilen,ailesine gidebilen bir kadın miydiniz?
Hayır eşim kendi ailesine haftanın her günü götürür ama konu benim ailem olduğunda akşam çok geç vakitte götürür kendi başıma nadiren salardi.

Hayır eşim kendi ailesine haftanın her günü götürür ama konu benim ailem olduğunda akşam çok geç vakitte götürür kendi başıma nadiren salardi.
Keşke o donemde eşinizle bu konunun mücadelesini yapıp esinize -kendisi istese de istemese de - ailenize gidebileceğinizi gosterseydiniz. Bunu şu anda da yapabilir kol cantanizi alıp dışarı /ailenize gidebilirsiniz...ancak eşinizle belki günler sürecek veya evliliginizle ilgili sizin kararlar almanızı gerektirebilecek bir micadeleye girmeye sizin takatiniz var mı?

Ben de aynı durumdayım canım çok sıkılıyorum bunalıyorum kıyafetlerim olmuyor bir türlü eşim bazen anlıyor bazen hiç anlamıyor her şey üstüne geliyor evin işleri birikiyor hiç yardım edenim yok eşim başlarda yardım ediyordu o dA bıraktı her şey bana bakıyor evde kayınvalidemgil de biz ararsak gidersek görüşürüz bir gün Napiyon evde kızım canım bişey ister mi demezler bizden de beklerler aksine böyle böyle geçiyor hamilelik inş Sonu güzel olur tek duam bu

Yalniz gezin neyi bekliyorsunuz ay valla sinir geliyor bana boyle konulardan. Cocugunuz dogunca koca keyfini mi bekleyeceksiniz bir hava almak icin?

Erkek aileleri malasef anlamıyor artık oğlumuz evlendi ve bi ailesi var belki karı koca bise yapmak isterlerse biz mani olmayalım diye.. tek sorun bu evlendin oğulları torun olsun gelin olsun ama oğulları hep bekar olduğu hali ile devam etsin haline .. gelinmi ...😤 otursun evinde işte.. çünkü gelinin hiç bise yapmaya kocasıyla vakit geçirmeye hakkı yok saçmalığı.. erkeklerde evlenen kadar aileden nerdeyse nefret eden istediklerini yapan erkekeler evlenince bi aileci oluyorlar sorma 😎🤣
Nedenmi kılıbık😃🤣 kadın köylü gibi saçma sıfatlar yüklemesin kendine diye 😲

Kendi basina sokaga cikamamak ne ya... seriat ulkesinde miyiz nerdeyiz?

Ben 2 gun disari cikmasam 3 gun esim sıkılmadin mi bi yere git bi arkadasinla bulus falan der hemen.

Hamilelik yasanilmasi gereken en guzel seydir, karnim buyuyor kiyafetim olmuyor diyorsunuz, tabiki vucud evrim gibi birsey geciriyor ama elinizden geldigince tadini cikarmaya calisin.
ayrica neden esinizin size bu denli mudahale etmenize izin veriyorsunuz ki? ozgur bir birey olmaya calismalisiniz evlilige ragmen, evlenmek kocanin lafina bakmak degildir. tabiki ortak kararlar verilmeli ama siz disari cikmak istiyorsaniz cikmak zorundasiniz. buna kimse mudahale etmemeli. siz ilk once kendinize saygi duyacaksiniz ve guclu bir kadin olacaksiniz, ve inanki erkekler ezik kadinlardan hoslanmazlar, iki taraf icin gecerli. kaldi ki yakinda anne olacaksiniz, herseyi bir kenara birakin, yarin obur gun cocugunuz buyudugunde guclu ve kendi sozune sahip cikabilen bir anneye sahip oldugunu hissetmeli ve gormeli.
Ilk once kendinizi birinci siraya koyun gerisi sonra gelecek.
ayrica esiniz ve ailesi dusuncesizse hamile bir kadina yuk olmayi dusunemiyorsa, disinizi gostermelisiniz!
Musait degilim diyin almayin evinize gerekirs ebu konuda tartisacaksiniz esinizle, herseye evet derseniz gun gelecek
nasil nefes alman gerektigine bile karar verecekler benden soylemesi!

B

Yahu o seni bu kadar ciddiye almıyor bırakıp çıkıyor sen niye gitmiyorsun? Tek başına bir şeyler yaptığını görünce belki seni biraz daha ciddiye alır.
Ayrıca hamileymişsin yorgunluk halsizlik varken neden yemek yapıyorsun. "halsizim elim kolum kalkmıyor" de yat dinlen. Zorla yemek yaptırtacak değil ya. Hamile kadına misafir ağırlatıyorlar insanlarda hiç vicdan da kalmamış. Sana acımayanı sen ne düşüneceksin... Sinirlendim bak valla hamile kadına saçma sapan stres yaptırıyorlar merhamet 0

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back