Ben su hayatta ikna edilemeyecek insanla daha tanismadim. Sansliyim demekki. Sizde sanslisinizdir belki. Aylarinizi alabilir ikna olmalari. Ama rizalarini alip yolunuza devam edebilirsiniz. Oyle hemen vazgecmeyin. Tamam ailelerde evleniyorda, onlar durumu cok yanlis anlamislar.
Çok fazla katı kuralcı aileler varsa bir araya gelmeniz imkansız gibi... Aileleri ikna etmeyi dusunmediniz mı ? Sonuçta din değil bu... Görüşerek daha çok birbirinize zarar verirsiniz daha çok yıpranırsınız...
Ha bu arada ailenizi son çare olarak ezip geçmeyi düşünmeyin...
Tabiki de ailenden vazgecemezsin. Ama asiksan su da bir gercek. Omur boyu onlari suclayacagin bir sebebin oluyor. İsterlerse vermesinler, tamam. Ama bir daha o eski saygi olmazdi benim gozumde. Cunku bu hayat benim. Hatada benim, gunahta benim, her seyi benim. Cookk pisman olacagim bir sey yapabilirim. Ama ben yapmis olurum. Onlarda aile olduklarini o zaman gosterirler, beni kabul ederler. Bu benim gorusun tabi ki. Acaba demektense keske demeyi tercih ederimYani kimse de ailesini karsisina almak istemez. bizde bunu istemedik. ama hala konusuyoruz arada ve bizimkiler bilmiyor. bilmiyorum boyle ara ara konusarak unutlunur mu. neden boyle oluyor bilmiyorum
Aileleri ikna edemez misiniz ? Yaşlar kaç ? Konuşarak kimse kimseyi unutamaz tam tersi daha çok acı verir daha çok yaralar hele bir de birinden biri erkenden tamamen vazgeçerse o zaman daha da acıtır ve bunu genelde erkekler daha iyi yapıyor....Hayir oyle bisey dusunmedik. karsimiza almaktansa konusarak ayrilalim dedik ama hala konusuyoruz arada. cok zor ve kotuyum acaba boyle ara ara konasark unutulunur mu bilmiyorumne yapacagimi da bilmiyorum
Tabiki de ailenden vazgecemezsin. Ama asiksan su da bir gercek. Omur boyu onlari suclayacagin bir sebebin oluyor. İsterlerse vermesinler, tamam. Ama bir daha o eski saygi olmazdi benim gozumde. Cunku bu hayat benim. Hatada benim, gunahta benim, her seyi benim. Cookk pisman olacagim bir sey yapabilirim. Ama ben yapmis olurum. Onlarda aile olduklarini o zaman gosterirler, beni kabul ederler. Bu benim gorusun tabi ki. Acaba demektense keske demeyi tercih ederim
Aileleri ikna edemez misiniz ? Yaşlar kaç ? Konuşarak kimse kimseyi unutamaz tam tersi daha çok acı verir daha çok yaralar hele bir de birinden biri erkenden tamamen vazgeçerse o zaman daha da acıtır ve bunu genelde erkekler daha iyi yapıyor....
Ha ailenizin kabul edebilme şansı var yani , peki sevdiğinin kişi ailesini ikna yoluna gitti mı hiç ?Yasimiz 27. hic denemedik benimkiler kati bi halde hayir diyo. bunun sonu yok tekrar baslasanizda diyor. onlar kabul etse istenmeyen birisi olacaksin boyle nasi kabul edersin diyo
Ha ailenizin kabul edebilme şansı var yani , peki sevdiğinin kişi ailesini ikna yoluna gitti mı hiç ?
Yani ailenizi siz daha iyi tanırsınız mesela benim rahmetli babam din dil ırk ayırt etmezdi kimi severse ona veririm kızımı derdi annem de babama göre biraz daha katı kuralcıdr ama anneme eksi artı şekilde anlattığımda kabul etmeyecek kişi de değildir kabullenmesi Biraz zaman alır ama durumun içindeki güzellikleri gördükçe daha pozitif bakabilen birisidir... Seninde ailende bu şekilde düşünen kişiler varsa olabilir ama dediğim dedik kişilerse biraz zor... Ha şunu da eklemek istiyorum gerçekten seni seven daha değer veren senin kötülüğünü istemeyen bir ailen varsa sözlerini dinle derim...Bu sekilde soyluyo ve kabul etmiyolar benimkiler . sence bi kabul yolu var mi :) o da soyledi ama red cevabi aldi malesef
Canim ben hem mezhep hem ırk hem de kültür olarak farkli birisi ile evliyim. Babam cocuklugumdan beri kizim sen kimi istersen ona verecegim derdi. Esimden babama bahsettigimde babam cok tereddut etti. Ben ele avuca sigmaz birisi oldugumdan esimle yapamayacagimi dusundu cunku gercekten ailem beni cok ozgur yetistirdi. Babam dedi istiyorsan verecegim senin hayatin. Ben de istedigimi soyledim evlendik. 5 sene oldu. Ne gibi sorunlar yasandi dersen. Dini anlamda sorun yasamadik cunku ben o konuda ailemden cok farkli dusunuyordum. Tam esimin ailesi gibi yasamak istiyordum o sebeple cok iyi anlasiriz o konuda. Hatta akrabalarimin buyuk kismi benimle konusmaz bu degisimden dolayi. Ama bu degisimi esim ya da ailesi talep etmedi. Ha yapmasam eder miydi. EVET! Kultur anlaminda cok catistik. Cok bosanma asamasina geldim. Hala da ayni. Senin kulturune gore ayip sayilan bir davranis onlara gore normal. Onlara ayip gelen sana normal geliyor ve ortayi bulmak cok zor. Sen simdi ailendeki hayatini evlenince devam ettiririm. Esimin ailesine uymam. Onlar da degisim talep etmez zannediyorsan yaniliyorsun. Bugun sorun etmedigin seyler evlilikte cok sorun oluyor emin ol. Ben sevgili oldugumuz donemdeki toleransimin yarisini sunmuyorum artik kocama. Neden? Kendini zincire vurulmus. Ozgurlugun satin alinmis hissediyorsun. Sevgili oldugun donemde oyle bir his olmuyor cunku henuz sevgilinin ailesi sana karisamiyor. Sevgilinle ayni evde yasamiyorsun. Evlilik cok farkli. Yani uzun lafin kisasi. Ben oldugun gibi esim oldugu gibi kalarak evlilik surdururuz zannediyorsan yanilirsin. Haaa degisirim onlara uyum saglarim bu da yillar icinde bana eski hayatimi aratmaz, beni bunaltmaz diyorsan. Ailene israr et. Onlari ikna et.
Bir de bisey diyecegim. Bir kere sevgilinin ailesinin tutumunu veya yasam tarzini tasvip etmedigini. Sizin yasadiginiz hayatin daha uygun oldugunu uygun bir dille ima et bakalim. Sana verdigi tepki az cok ilerideki tutumunu belli eder.
Kizlar merhaba. biz sevgilimle severek ayrilanlardaniz. biz ikimiz cok iyi anlasiyordk fakat is ailelere tasininca onlarin ailesi istemedi. benim ailemde zaten istemiyordu. gorusleri farkli bu arada iki ailenin ve mezhep farkliligi var. biz de konustuk ve boyle bir evlilik yaparsak mutsuz olacagimiza karar verdik. o kadar koyuyor ki kizlar. hayirlisi olan bu mudur severek ayrilmak mi diyorum bazen. ama suan hala ara ara konusuyoruz. benim odev tarzi bi isim var. ona yardim ederim dedi. ben ona yardim et desem gorusmekte lazim. beraber proje yapmak icin . annemler onu sildigimi ve konusmadogimi saniyor. ben ne yapmaliym bi akil verin. boyle boyle de onu unutamam dimi
Uzgunum siz severek ayrilmiyorsunuz. Alismissiniz ama ayriliyorsunuz. Sevgi olmadigi icin cabalamiyorsunuz.
Mezhep farkliligi neymis bu devirde? Benm esimin ailesi neler neler dedi... yok kulturumuz uymazmis yok bilmem neymis... ben türk degilim diye. Dinimiz de farkliydi.
Asla kabul etmiyoruz dediler. Ama evlendik. Koca koca insanlarsiniz. Ailelerinizi ikna edin edemiyorsaniz kararin kendinize ait oldugunu acikca soyleyin. Kendinize guveniyorsaniz gidin alin nikah tarihini evlenin.
Yok yapamam diyorsaniz siz gercekten sevmiyorsunuz. Aileniz tabiki onemli ama sizin mutlulugunuza kati sekilde engel olan ortayi bulmaya hic adim atmayan aile biraz bazi seyleri haketmiyor
Cok tesekkur ederim. bende boyle dusunuyorum acikcasi ama sevgilim ah aliriz diyor. korkuyor. ama bnden de kopamiyor. ben anlamadm napayim. ailemde sanki cok normal bir surecten geciyormusum gibi davraniyor
yol yakınken ayrılmanız daha mantıklı. bu kadar net çizgiler varsa zaten illaki sıkıntılar olur. bizde net çizgiler olmamasına rağmen bu nedenden çok sıkıntı yaşadık. benim babam yok sağ olsaydı eminim karşı çıkardı annem karışmadı kararı bana bıraktı bazen keşke babam sağolsaydı da zor mor ayrılsamıydım diyorum. bence görüşmeyi de bırakın ve yolunuza bakın. bu sadece sizin evlenme sürecinizi uzatır yeni birine alışma zamanınızı uzatır. her ne nedenle olursa olsun görüşmeyin derim.
Canim simdi kimse degis demez hatta demiyecegim diye soz bile verir. Ama bu erkekler ne hikmetse bekarlikta 20 kusur sene tutmadiklari aile bireylerinin sozunu evlenince bir biri yapasi geliyor. Cok bagimli oluyorlar. Benim esim evlenmeden once beni hic ezdirmez. Ailesine resti cekiverirdi. Bir evlendik. Atti önlerine alin parcalayin dedi. Tabi ben cok dişli birisiyim. Aileme hic yansitmadim. Tek basima mucadele ettim hepsiyle. Hala da bitmedi tacizleri. Kocam da gec de olsa beni savunmaya basladi ama kaybetme korkusuyla yoksa hala onlari hakli goruyor. Haksiz olsa da yapilmasi gerektigini dusunuyor. Bir de benim esimin ailesi beni istedi. Istememzlik yoktu arada. Cunku butun gelinleri benim gibi. Ogullari ayni kulturde kizlarla evlenmis. Yadirgamiyorlar. Kucuk eltim yakim zamanda bosandi. Aileye uyum saglamak istemedi dini anlamda. Kocasi cok destek cikardi ona. Kimseyi karistirmazdi ama olmadi. En asi evlat bile evlenince ana kuzusu oluyor bunu unutma. Evlenince aileni begenmeyecekler. Oyle mi olur boyle mi olur. Bizimkisi en uygunu. Senin ailen dogrusunu ogretememis sana. Bize gelin gelmissen uyacaksin vs. Dugunlerde toplantilarda onlar gibi olmani isterler. Cunku cevrelerine arz edecekler seni. Herkes ooo ne kadar bu aileye uygun gelin desin diye seni bunaltacaklar. Dedigim gibi onlarin hayatini benimseyip degismeyi kendin istemiyorsan. Oldugum gibi kabul ediyorlar saniyorsan cok yaniliyorsun.Onlarin aile tarafi evet bizden cok farklilar. bu sekikde de gidemeyiz mi diyorsunuz. yani onun bana suana kadar bir kere bile degis dedigini duymadim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?