Icim aciyor..Severek ayrildik..kopamiyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cok tesekkur ederim. bende boyle dusunuyorum acikcasi ama sevgilim ah aliriz diyor. korkuyor. ama bnden de kopamiyor. ben anlamadm napayim. ailemde sanki cok normal bir surecten geciyormusum gibi davraniyor

daha başında korkup ah alırız diyorsa kesinlikle ailesinin ağzına bakan biri. öyle biri ile aynı mezhepten olsanız bile sıkıntı olur. çünkü iki farklı aile illaki zor oluyor. benim eşim ailesinin ağzına bakmadığı halde 6. yılımıza girdik hala birşey desem sıkıntı çıkıyor. en basit bir örnek vereyim geçen hafta sonu kv benim yanımda eşimin komşularının kızına takıldığını anlattı görümcemde o zaman büyüklerdi falan dedi. konu da neydi biliyomusunuz eşimin 3.5 yaşındaki kızımıza ceza vermesi yani alakasız birşeyden açtılar bu konuyu ve gerçekten hoş diildi. sesimi bile çıkartmadım. dün akşam eve dönerken arabada hoş olmadığını söyledim. eşim kıyameti koparttı ne art niyetliliğim kaldı ne paranoyaklığım güzelce haklısın hoş diilsi ama işte onlarda böyle diyemedi. hala konuşmuyor benimle. ailelerine karşı kırılmaya bile hakkınız yok. kaldı ki sizi istemiyorlarsa hiç zorlamayın yıpranan siz ve aileniz olursunuz

Anladm . zor ama yapmak gerek

Kafam acayip karisik valla

yaşın benden küçük. sana abla tavsiyesi hiç bulaşmadan ayrıl. ve bir daha görüşme. biz o kadar çok seviyordukki birbirimizi bütün dünyayı karşıma alırım diyordum. hoş karşı çıkan olmadı ama keşke olsaymış. sevgi falan hepsi bitiyor. ailenin onay verdiği biriyle evlen ve asıl önemlisi ailesinin seni istediği biriyle evlen. biz ablamdada yaşadık o sıkıntıları o zaman aman ne olcak aileler evlenmicek sonuçta dedik ama öyle olmuyor. 17 yıllık evli hala aile yüzünden sıkıntı yaşıyorlar. beni de keşke bir uyaran olsaymış diyorum hep. yine dinlemezdim belki onu da şu an tahlil edemiyorum ama yinede hep bi keşkem vardır bu konuda.

Anladim tesekkur ederim

ne kadar doğru söylemişsiniz. benim eşim de ailesiyle hiç anlaşamazdı hatta ayrı eve bile çıkmayı düşünüyodu bekarken. ama evlenince bir kıymetli oldular anlatamam. ve başında birbirmize söz vermiştik kimse kimsenin bişeyine karışmıcak diye ama öyle olmadı. ben karışmadım ama o benim facebook paylaşımlarıma bile karıştı neymiş onun akrabaları görüyormuş vay anasına bi karısına bile söz geçiremiyor diyorlarmış. ne sıkıntılar yaşadık. annemin oy verdiği parti yüzünden boşanma davası bile açtı. bende geri adım atmadım baktı ben taviz vermiyorum burnunu sürte sürte gelip yalvardı. son şansını verdim. şimdi daha dikkatli gerçi bende çok damarına basmıyorum bugün bassam yine aynı duruma geliriz

Insanlari yanlis yonlendirmeyin. En asi adam bile evlenince ana kuzusu oluyor diye bir sey yok.
Siz keske o kaybetme korkusunu ona daha onceden tattirsaydiniz...
O zaman sizi degil anasini sizin onunuze atardi parcalayin diye
Ben hic biyle seylere girmedim. Ama kayinvalidemle ayni semtte yasiyoruz. Beni gorunce kose bucak kaciyor.
Hayatimizla ilgili tek kelime daha edersen bosanirim oglunun uzuntusune baka baka sen de kahrolursun dedim. Simdi benden iyisi yok. Gelin ne derse o olsun diyor ancak.

Anlattıklarından şunu çıkardım sen gerçekten seviyorsun ama sevgilin vazgeçmiş. Korkusundan ya da başka bir şeyden bilmiyorum ama bildiğim tek bir şey var seven adam ailesinin çenesini kapatır ve mücadele eder. Daha bu aşamada yılmış biriyle evlenme zaten.

Evet galiba oyle. o da benden vazgecemiyor ama ailesine de birsey diyemiyor. bnde bitiremiyorum. hala konussam mi ara ara yoksa onu hic mi unutamam. acaba aradan zaman gecse ailesine tekrar acar mi diyorum. ama o zamanada ustune zaman gecmis olacak. bilmiyorm napcam

Belki doğru olan bu değil ama ona şunu söylerdim ben olsam "Bu şekilde arada kalmak bizi yıpratacak ben ailemi ikna etmeye hazırım ama senden bir çaba görmem lazım. Çok kısa bir düşünme süren var bu bana ne kadar değer verdiğini gösterecek eğer bunu da yapamıyorsan seni tamamen hayatımdan sileceğim." derdim. Böyle sürüncemede kalmaktansa bu daha iyi gelirdi.

Bencede. boyle diyecegim bakalim ne diyecek

mezhepleri dert edecek kadar dar görüşlü aileleriniz varsa bence de birbirinizden uzak durun. evlilik sadece sevgi ile yürümüyor.

Ne mezhepmiş arkadaş kaçıncı konu bu. İnancınızın dindarıysanız anlaşamazsınız tabi, ikinizde agnostik ateist vs iseniz sorun hiç olmaz. Aileler her zaman haklı falan da değil, bir sürü aynı mezhepten insan boşanıyor, ama ne zaman farklı mezheplerden olanlar boşansa kabak mezheplerin başına patlıyor, geçimsiz çiftler yerine..

Ailesinin sizinle mi sorunu var kendi ailenizle mi? Ya insanin karakteridir sevdigin. Mezhebi, siyasi gorusu, memleketi ayni bir es bulman artik cok zor. Mutlaka ayriliklar yasaniyor. Ayristirmak ne kadar da gereksiz. Bi kere ailesi seni tanisa, senin ailen sevgilinu tanisa da sonra konusulsa bunlar keske.

Eşiniz neden annenizin hangi partiye oy verdiğini biliyor ki? Bir de ona ne annenizin oyundan? Oy bireyseldir. Kime ne?

15 yıl önce ki ben Sevdiğin kişiyle kesinlikle aileler yüzünden birlikte olamayacağını düşünüyorsan bir daha ödev içinde olsa kesinlikle görüşme ama bu sorunların üstesinden geliriz diyorsan da sonuna kadar arkasında dur. Bende geçmişte kültür, mezhep farkları yüzünden severken ayrıldım . Kesinlikle birlikte olmayacağımı bildiğim içinde canımın çok acımasına rağmen bir daha kesinlikle görüşmedim. Bu kararı ıyı ver !!

Hepsi boyle bunlarin. Hani evlenince aileleri kiymetli oluyor onu anlarim bir nebze belki ama ailelere ne demeli. Resmen gelinle yarisa giriyorlar. Oglum bak benim dedigimi yapiyor. Bak ben isteyince geliyor gibi sacma sapan govde gosterileri oluyor. Baktilar esimiz biraz bizi koruyor. El kizi bulunur da anne baba kardes bulunmaz diyorlar. Psikolojik baski yapiyorlar. Demiyorlar ya bi rahat verelim yasasinlar bildikleri gibi diye. Kocalar resti cekiyor ailesi yuzunden sonra kuyruklarini kistirip geri donuyorlar ama komik olan affedilince yine burunlarindan kil aldirmiyorlar. Aynisindan bi tane de bende var. Susuyorum diye iyiyim. Yoksa yine basa doneriz.

"Severek ayrıldık" cümlesi kadar sahte bir cümle daha olamaz bana göre. Eğer ortada sevgi varsa ve gerçekse ayrılamazsınız. Ayrılık olduysa taraflardan birinin mantığı daha ağır basıyor demektir. Kolayı seçmek ikinizinki de.

Evlilik iki kişi arasında değil ailelerle yapılıyor. Aileler çok önemli. Vazgeç

Siz bencil olmayan bir kv sahip oldugunuz icin boyle dusunuyorsunuz. Oyleleri var ki. Benim dedigim olmuyorsa oglumun veya kardesimin yuvasi varsin yikilsin diyen insanlar. Ben sizin dedigini demeden demis gibi muamele goruyorum. Bu soylediklerinizi kv ogluna soylese esiniz ne tepki verir bilmiyorum ama benim esim bildigin beni once rezil eder sonra hemen bosar. Inanin ailesinin hakaretlerine surat asmak bile buyuk hakaret sayiliyor. Kaldi ki kv'ye ben boyle seyler soyleyim. Her firsatta mutsuzsan bosan kardesim diyorlar ki cok uzak bir sehirde yasiyoruz onlardan ve esimle ailesi disinda oldukca iyi anlasiriz. Cok uyumluyuzdur ama ailesi bunu umursamaz. Gelin bizim egomuzu tatmin etmiyorsa ölsün. O yuva yikilsin.. Zerre kardeslerini ya da ogullarini dusundukleri yok. Varsa yoksa kendi cikarlari...

bugun senın için ölen adam evlendıkten sonra ailem seni istememekte çok haklıymış der ve seni ölümden beter eder ,
evet ayrılık çok acı unutması uzun sürüyor yılları alıyor ama unutuyorsun yada unutmuş gibi yapıyorsun , ama geçiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…