İç dökme ..

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
Merhabalar hanimlar
Bugün iç dokesim var kimseyle paylasamadigim şeyleri anlatasim bir rahatliyasim var
Birçok anlatacağım şey var aslında
1 yaşını geçkin bir cocugum var
Okadar bunalmış durumdayım ama aslında ben halimden memnunum .. Mutsuz değilim ama çok mutluda oldugum söylenemez ..
İnsanların sözleri beni çok etkiliyor ..
Ben bebeğime bağırmak veya ona sert bir anne profili çizmek istemiyorumm ..
Zaten bunları yapsam da çok küçük aanlayabilicegini düşünmüyorum ...
Bebeğim herşeyi keşfetme döneminde karıştırıyor ağzına götürüyor ..
Dolabı açıp içindekilere bakmak istiyor mutfak dolabiyla çok haşır neşir iz bu aralar..
Evet dağıtıyor akşama kadar topluyorum aslında normal olarak bakıyorum ben .
Yeni yürüyor çünkü ..
Bunları yapmadan nasıl gelişimini tamamlicakki ..
Sizce de böyle degilmi??
Dis döneminde olduğumuz içinde biraz huysuzuz açıkçası ..
Ben yemeğe oturdugumda ağlama krizine giriyor ...
Veya tuvalette gittiğimde ..
Kendi yemek yemek istiyor ..
Bu aralar kilosunda düşüş var herşeyi kendisi yemek istiyor başkası yedirmeye çalıştığında reddediyor onun çatalı kaşığı var Azda olsa kendisinin yemesine müsade ediyorum aç kalmasından iyidir diye düşünüyorum .
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama sizde anlayıp ona göre yorum yapın istiyorummm ..
Birçok kişi bebeğimi yanlış büyüttüğümu düşünüyor ..
Bunlarda kendimi yetersiz görmeme sebep oluyor ..
Annemlere gittik misal geçen bakamiyorsan ver acmi gezsin diye bir cümle kullandı ( kendisi denedi annemde yediremedi yemek ) aslında şakayla söyledi ama çok üzüldüm .
Gizli gizli agladim çok zoruma gitti ..
Yengem yemekle sabah akşam çocuğun pesinde koşma boylemi yetiştirilir çocuk diyor 5 saat ara ver aciktiginda bak nasıl yer diyor ama kıyamıyorum hatamı ediyorum sabahtan akşama kadar bütün gün birçok yemek deniyorum belki birini yer diye yemediginde karpuz erik biraz meyve koyuyorum önüne aç gezmesiň diye çok hareketli bir bebek ..
Misal geçen annemlerde akrabalar toplandı oğlum annemin oturma odasında ki dolabı açtı ve yere döktü bende toplarım ben dedim dagitmasina izin verdim ..
( başkasının evinde eline yiyecek birşey aldığında yesin ben supururum diyorum ve soktuğunu toplamadan kalkmiyorum)
Dayım ve eşi atladı bu çocuğun ileride asla önüne gecemezsin dedi birçok nasiyatta bulundular ..
6 tane çocukları var büyüktür dedim ve sesimi çıkartmadim ..
Sonuçta tecrubeliler diye düşündüm ..
Ve lafın sonunda böyle şeyler yaptığında eline vurursan yapılmaması gerektiğini anlar dediler ..
Bende bu küçücük bebek daha belki daha büyük olsa konuşarak anlatırım ama daha çok küçük dedim ...
Asla yapmam aslında böyle birşey ama ertesi gün denedim bu dediklerini eline hafiften vurdum bebeğim hiç tepki vermeden karıştırmaya devam etti ama ...
Benim içim parcalandi neden insanların söyledikleri beni etkisi altına aldı neden böyle birşey yaptım diye çok üzüldüm ..
Agladim oturup ..
Esime gelicek olursak sabah 7 akşam en erken 6 en geç 12 de geliyor .
Erken geldiği çok nadir oluyor ..
Çocuk olduktan sonrada ..
Rahat olduğunu fark ettim aslında eşimin ..
Neden diyorum bukadar rahat ve ben neden böyle olamıyorum diye çok kızıyorum kendime ..
Bazen açık konusucam ben evlenirken kendime ait olan herşeyi düşündüm ve eşimle konuştum neden çocuk konusunda nasıl olduğunu ve nasıl davranacağını hiç sormadım diyorum ..
Bencilmisim gibi geliyor ..
Düşününce ..
Bilmiyorum şuanda çoğu tartışmamız çocuk için oluyor onunda çok sevdiğini biliyorum ama davranışları çok rahat geliyor .
4 senelik bir komşumuz var birçok kez basım sıkıştığında 1 saatlik oğluma bakmisligi var ..
Bir iş fırsatı geldi ayağıma ..
Ucretide sartlarida gayet iyiydi komsumda böyle bir iş arıyordu ..
Esimde bunu sundu ...
Aslında calissam oglum için güzel bir yatırım yapabilirdim ama onu başkasına derdini anlatamicak durumdayken bırakmak istemedim ..
Onla geçirecek zamanimi paraya degisemedim ..
Esimede böyle söyledim ve komsudayken çocuğum birkez düştü komşumun elindeyken eşim benim o konudan güvenip vermek istemediğimi sordu ..
Evet onunda etkisi olduğunu söyledim ..
Esimde çocuk sendeykende dusebilirdi çok abartiyorsun dedi ..sizcede oylemi gercektennn ..

Zaman zaman herkes farklı sebepler nedeniyle böyle bir sorgulama yolculuğunu çıkıyordur bence. Yani böyle düşünmen normal tatlım

Çocuk tabii ki keşfedecek, tabii ki merak edecek bunda sorun yok ama bu çocuk aynı zamanda sınırlarını da keşfettiği dönemde, doğruyu yanlışı da ufaktan öğretmeye başlamalısınız.Ayrıca insanlar kendi evlerinde oranın buranın toplanacak bile olsa dağıtılmasını istemiyor olabilirler, hassasiyetlerine saygı göstermelisiniz.Çocuk diye her an her istediği yapılacak diye bir şey yok.

Ya aslında çok iyi annesınız ki böyle kaygılar yaşıyorsunuz gelıstırmeye calısıyorsunuz.
Annem benden başka 2 çocuk yetiştirdi mesela biraz serbest bırakım çocukların yeme porsiyonları bizlerden çoook daha küçük ayrıca haddinden fazla da yedirmek oboziteye neden oluyor.

Çocuklar acıktıgını hissediyor ve bosverın dagıtsın ya bizim ev 2 side buyurken aşırı dagınıktı keşfetmesı zekasınj da gelıstırır.

Annem asla rahatsız olmuyor ve kendisi öğretti o kapağın açıldığını o anda orda olan başka kişiler tarafından uyarildik tabiyki insanlara saygı duyuyorum bu konuda ..
İleriki yaşlarda beni anlasa tabiykide anlatırım öğretirim ama daha yeni yeni yürüyen bir bebeğe nasıl anlatabilirim ki yapmamasi gerektiğini ..
Gerçekten araştırıyorum bu konuyu ..
İstemediğim veya ona zarar verici birşeyi eline aldığında anlatıyorum ama asla anlamıyor yada ben öyle düşünüyorum ...

Baskasinin evinde dagitma karistirma haric geri hersey normal ne guzel bikmadan usanmadan topluuomussun ardini dayakla egitim olmaz bende 3.5 yasinda oglum sinirlerime hakim olamiyorum vuruyorum ama vureuguma bin pisman olup agliyorum milletin dedigine bakma sen cok iyi bi annesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…