Huzur kalmadı

Bi de umrunda değil ben alınmışım falan. Sabah o muhabbet geçtikten sonra konuşmuyorum hiç taktığı yok adamın yazıklar olsun. Yok eminim artık sevmiyor beni, çocuk olmasa ayrılırdık belki de.
O kadar da değil ya hu.
Düşünememiş olabilir, pek önemsememiş de olabilir evet.
Ama uykusuz olduğunuz için batıyor bu kadar.
Çok zor uykusuzluk gerçekten.
Eşiniz kendi işlerini devralsın yokmuş rahatsızlığı.
Elini dezenfekte edip girsin maskeyle mutfağa.
Hatta yemek bile yapabilir bence ama neyse abartmayayım risk durumunu çok da bilmiyorum.

Yere üst üste iki yorgan serip yatak yapıp uyusaydınız ya bebeğinizle , zor olmuş cidden sizin için.

Allah sabır versin kardeş
Acaba duygusal olarak iniş çıkış mı yaşıyorsunuz bu ara?
Hayatı nasıl böyle uçlarda yaşayabiliyorsunuz? Yoksa hep mi böyleydiniz?
Bu aralar böyleyim biraz ama sakin kafayla düşününce de böyle hissediyorum. Ben zor bir dönemden geçiyorum bu aralar kendimi baya kötü hissediyorum, bunalımdayım. Bir de üstüne uyku yüzü görmemek eklendi. Benim eşim ise yanımda olmak yerine beni kendi halime terk edip takılmaya devam etmek istiyor. Benim evlilik tanımım bu değil. Ben onun zor zamanında yanında olmalıyım, o da benim. Niye evlendik ki Allah aşkına?

Bence sen eşini öfkenle bezdirmişsin şuan gerçekten ona ihtiyacın olmasına rağmen görmezden geliyor nasılsa normal zamanda da yaranamıyorum diye
Olabilir evet ama kendimi düzeltmeye çalışıyorum o da biliyor bunu neden yardım etmiyor? Artık öfkemi kontrol altında tutmaya çalışıyorum mesela dün geldim salona saat geç olmuştu. Uyuyabilir miyim dedim yani gitsin de ışığı kapatıp yatayım diye. O da kalktı "iyi, yat zıbar" dedi bana düşünebiliyor musunuz? Gayet de sakin söylemiştim bu arada öyle öfkeli değil. Buna rağmen cevap vermedim çok sinir oldum içimden çünkü laf dalaşı olacaktı biliyorum.

Şimdi ben öfkeliyim de o çok mu normal? Verdiği cevabın saygısızlığına bakın. Ben en azından öz eleştiri yapıyorum, kendisinde o da yok.

Evlilik tanımlarınız uymuyorsa ve düzelemeyecek durumdaysa boşanın o zaman.
Böylece psikolojik olarak daha rahat olursunuz.
Çocuğu tel uyutmaya devam etmeniz gerekecek ama eğer çocuk sizde kalacaksa.

Tüm uğraşım çocuğum değildi normalde, bir konu hakkında çalışıyorum bu aralar evden. Okumalar, notlar vs ama çalışmalarım da aksadı uykusuzluktan hiçbir şey yapamıyorum. Uykusuzluğa dayanıklı biriyim normalde ama benim bebeğim 1 aylıkken bile problemsiz bir uykuya sahipti o yüzden son zamanlarda uykusu berbat hale gelince adapte olamadım belki de.

Evet, hasta da olsa aynı evin içinde beni görmezden gelip konuşmaması bence sorun. Adamdan ne istedim ki esirgiyor? Ben eşimin bana karşı sevgisinin de tahammülünün de kaldığını düşünmüyorum artık. Belki benim suçumdur bu bilemiyorum ama netice bu.

Evlilik tanımlarınız uymuyorsa ve düzelemeyecek durumdaysa boşanın o zaman.
Böylece psikolojik olarak daha rahat olursunuz.
Çocuğu tel uyutmaya devam etmeniz gerekecek ama eğer çocuk sizde kalacaksa.
Evet ben de bunu düşünüyorum, evlilikten beklentiler farklı sanırım, sürekli aklımda zaten bu fikir. Birkaç ayın birikmişliği bu, sadece bundan boşanılmaz tabiki.

Çocuğu hep ben uyuturum zaten kendisi lohusalık dönemimde uğraşırdı sonra toptan kesildi uyutamıyor diye.

Bu konuları okuyunca kendi yaşadıklarımi dışarıdan görüp cok mutsuz oluyorum. Sabahtan akşama kadar cocuklarla tek ilgileniyorum. Eşim işten gelince ben genelde derse giriyorum, o yemeklerini yediriyor. Sonra bizim yemekleri tabaklara koyuyor yiyoruz geç saatte. Ben bebeği uyutmaya gidiyorum. Uyutup salona gelince on dk sonra uyanıyor. Tekrar uyut tekrar uyansin tekrar uyut tekrar uyansin. Sabaha kadar ayni. Sabah olunca erkenden yine aynı rutin başlıyor. Sinirlerim bozuluyor. Çünkü ben bunları yaparken eşim telefon, kulaklık ve kumandayı alip uzaniyor. Haftada tek bir dizi izlemek istiyorum, mümkün değil. O bebeğin yanında dursun ben salonda kitap okuyayım çay içeyim istiyorum bazen. Filmini bebeğin yanında izleyebilir ama beyfendi çay, meyve, çerez keyfi yapıyor. Ben hepsinden mahrum. Ha bana da ayiriyor gelince yerim diye ama ben bebek uyutma nöbetindeyim. Sabaha kalıyor hepsi. Yarım saat fırsat bulur gelirsem şans eseri, yere uzanıyorum. Beyfendi TV izlemese bile TV karşısındaki koltuğa uzanmış oluyor. Bize de halı kalıyor. İnsan bir kalkar.
Her gün aynı, her gün.
Eskiden de böyle ilgisizdi. Dugunumuzun ertesi günü, kumanda telefon alıp koltuğa uzandı. Yıllar böyle geçti.

Sizi sadece damdan dusenler anlar bknz. Ben :) evliliginizin bu sekilde devam etmeyecegini bebek buyudukce herseyin rayina oturacagini dusunuyorum kendi adima da bu umutla hayatta kaliyorum :) bebeginiz kac aylik?

Benim derdim karantina yorgunluğu değil ki zaten ekstra bir şey yapmıyorum. Benim derdim uykusuzluk yorgunluk bende had safhada olmasına rağmen iki çift güzel sözü şefkati esirgeyen kocam.
yani erkekler kadınlara göre olaya daha duygusal bakmaktansa mantıksal yaklaşıyor bence her erkek için geçerli değil tabiki.
Eşiniz o an konuşmak istemediğinizi zannetmiştir. Oysa siz sadece duygusallık açısından ve vücut olarak yorgun olduğunuz için manevi bir destek beklediniz bence açık açık konuşun ve ne istediğinizi söyleyin.
Heleki böyle bir durumda birbirinize daha çok ihtiyacınız olduğunu söyleyin.
İletişim kurmadan sizi anlamasi çok zor bazen erkekleri yönetmek gerekiyor. Sizi sevmediğini göstermez bu emin olun seviyordur. Sadece gözünü açın :)

Evet yorgunsunuz ama bilmem kaç defa uyandığınızın eşiniz farkında değildir. Bedenen yorgunluğu hisseden sizsiniz, eşinizin aynı yorgunluğu hissetmesi, kafanızdan geçenleri kavraması mümkün değil. Bence terslemek yerine, yaşadıklarınızı anlatsaydınız daha güzel bir iletişim olurdu.
Diğer konuda da bir kaç yorgaı üst üste serip bebeğinizin odasına yer yatağı yapın. Oda sizin kokunuzu alınca deliksiz uyur belki.

Sizi sadece damdan dusenler anlar bknz. Ben :) evliliginizin bu sekilde devam etmeyecegini bebek buyudukce herseyin rayina oturacagini dusunuyorum kendi adima da bu umutla hayatta kaliyorum :) bebeginiz kac aylik?
Cok haklısınız, geçimli ve vicdanlı bir esse bu zor günler geciyor. İllaki beklentileri söylemek lazım. Yoksa yapmıyorlar

Cok haklısınız, geçimli ve vicdanlı bir esse bu zor günler geciyor
Ya soylemeden gecemeyecegim, siz herseyin en iyisine layik bir kadinsiniz, gecen yine konunuzu gordum uzuldum. Sizin degerinizi bilmeyenler utansin, siz kendinizi yipratmayin. Insallah evinize huzur gelsin, cani gonulden diliyorum esinizle ortak bir paydada bulusup mutlu olmanizi.

Sorunların ve patlamaların büyüğü bu sebeplerden çıkıyor ortaya. Talep etmiyoruz!
Bugün şu saatlerde bebek senin, ben şunu yapacağım deyin mesela.
Salona girdiğinizde "hadi tatlım sıra bende koltuğu bana bırak" deyin yada yanına sizde sığışın. Zaten rahatsız olursa kendisi kalkacaktır.
Bebek akşam inatla uyumadıysa belli bir saatten sonra eşinize devredin görevi.
Talep etmeden alamayız, anca kafamızda kurup yine en büyük zararı kendimize veririyoruz.

Allah razı olsun. Gönlü güzel olan sizsiniz, bu cok bariz. İyi dilekleriniz size de dilerim

Aynen öyle. Ben şu an talepte bulunmayi bıraktım çünkü iletişim kurmuyoruz artık başka sebeplerden. Ama geçen gün TV'nin fişini çekip modemi kapattım. Ben her gece yatak odasına tikilip bir dizi bile izleyemiyorsam sen de izlemeyeceksin diye fırçayı bastım.
Dün ders programı hazirliyorum, ona uygun saatleri ayarlıyorum ki işten izin almak zorunda kalmasın. Böyle olunca biraz uğraş istiyor. Bebek bırakmıyor, bilgisayara oturuyor falan. Bu da yanında bir şey yapmadan bakıyor. Bebek kabloyu çıkarınca ekran gitti yaptıklarım silindi. E bu sefer ben sinirlenip eşyaları sertçe kaldırdım gittim. Tam bir hanzo

sonra eşimin yanına gittim kahvaltıyı bebeğin sabah uykusundan sonra mı istersin diye o da öyle yapalım dedi tamam dedim
Anlattığınız kısımda bir problemden göremedim, bence asıl sorun şu cümleyi kuruyor olmanız. Bi zahmet bu kadar yükü olan bir kadına yardım etsin eşiniz, sizin bunu soruyor olmanızı anlayamadım ya, beyefendi paşalar gibi kahvaltı saatini belirliyor.

Ben de bebeğe tek bakıyorum ama sizin bebek daha zormuş küçük mü kaç aylık?

Bari koltuğun hepsini kaplamasın beyefendi ya sinir oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…