Huzur kalmadı

Bu aralar evet sık sık oluyor ama aman bugün yine tersinden kalkmış diye kaçması mı gerekir bir insanın? Alt tarafı bi günaydın diyemez mi? Bunun neyini tersleyebilirim ki? Yine uyumadı mı, hay Allah napsak falan dese diyicem adam en azından umursuyor beni. Resmen görmezden gelip odasına gitti ayıp değil mi ya? Eşiyim ben onun halimi biliyor uykusuz yaşıyorum günlerdir. Ciddi ciddi beni sevmediğini düşünüyorum artık.

Benim bebeğimde aynı durumda saat başı uyanıyor ve ben de günün içinde çok huysuz ve gergin oluyorum. Ama alınmanızı gerektirecek Bi durum yok inanın. Üstünüze gelmek istememiştir. Bişey dese siz de ters cevap verecektiniz büyük ihtimalle. Ben öyle yapıyorum çünkü nasılsın dese 'sence nasıl olabilirim' diye tersliyorum adamı.

Korona bulastiktan sonra genelde 12 13. Gunde belirti veriyor. Bence siz zaten eşinizle ayni ortamda su aralar fazla bulunmayın. Bebeginizi de uzaktan 3 saniye anca gorsun. Bende korona oldugumu dahi bilmeden 1 hafta gezdim tozdum. tat koku gidince korona oldugumu anladim test yaptirdim. Benden sonra kizim oldu. Benim bitmisti ama Esimin evde izolasyonu tam bitecekken belirtiler çıktı. 2-3 güne tamamen iyilesir diyorsunuz ama sizde bu 2-3 gun icinde belirtiler olabilir dikkat edin. Ayrica bende kendi koronamdan cok esim korona olunca yorulmuş bezmistim. Yatagimda yatamadım kizimin odasinda iki büklüm zordu sinirlerim falan yıprandı ancak esim bununda farkindaydi bazi gunler yemegini kahvaltisini kendi aldi. Ara sıra salona gelip sizi özledim sarilamiyorum size opemiyorum diye söylüyordu. Şimdi iyilestik işe gitse bile her aksam mutlaka film dizi izleriz. Birseyler iceriz beraber, kizimi erken uyutup basbasa vakit geciririz. Koronadan öncede böyleydik. Ancak Korona sonrası daha da ilgili oldu. Sizinde eşinizle belki böyle geçer bilemiyorum. Biraz iş adamda bitiyor. koronadan öncesinde nasildi eşiniz? Hep boyleyse eger fazlada birsey beklememek lazım. Adamın doğası bu demek ki. Tavrınızı surat asıp tersleyerek değilde gerçekten neler istediğinizi esinizden neler beklediğinizi tatli dille sakince eşinizle paylaşın konuşun. İşe yarar belki. çünkü konuşmadan sürekli sinir stres triplerle daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor

Allah kolaylık versin hepimize ne diyebilirim ki geçiyo hepsi

Aynı süreçlerden bende geçtim, yorgunluk, uykusuzluk gerçekten yoruyor ve geriyor insanı, anlıyorum sizi ama sürekli negatif bir tavrıniz varsa eşiniz bir süre sonra duyarsizlasır bu halinize.

Eşiniz normalde nasıldır iletişiminiz, evde olduğu zamanlarda yardımcı mıdır, destek olur mu?

Bizde koronayi yeni geçirdik ikimizde pozitif olduğumuz için izole olmadık ama gerildik bu süreçte, ne kadar iyiyiz desek de psikojik olarak etkilendik sanırım.

Önceden böyle değildi, hatta bana çok düşkündü. Ama birkaç aydır ne olduysa sık sık tartışıyoruz bu karantina da zirvesi oldu.

O da diyor özledim falan diye ama bana hiç inandırıcı gelmiyor ne yalan söyleyeyim, özleyen insan böyle yapmaz. Sevdiğini bile düşünmüyorum artık, sürekli aklıma boşanma fikri geliyor bu aralar. Kendi kendimi doldurup duruyorum ama o da bana malzeme veriyor sağ olsun. İki yılda bu hale gelen evlilik bir ömür nasıl gider bilmiyorum ikimizde de bi bıkmışlık ve tahammülsüzlük var.

Ama insan bi günaydın falan demez mi? Allah yardımcın olsun demez mi? Biliyor halimi, uyjusuzluğumu bunalmışlığımı insan böyle mi destek olur eşine? Ben ondan fiziksel bir şey bile istemedim yanımda olup destek versin, teskin etsin dedim çok mu yani? Aynı yatakta uyuduğumuz adamlardan bu kadar destek de isteyemeyecek miyiz?

iyi bir uykuya ihtiyacın var canımm senın ,

allah yardımcın olsun , bu arada annesi nerede berabermi yaşıyorsunuz

Evet son zamanlarda negatifim genel olarak. İşte ruhsal açıdan da çöktüm ben sadece uykusuzluk değil. Ailemi aylardır görmüyorum, bu şehirde kimsem yok zaten Pandemi olduğu için olsa da göremem. Evde de sürekli bebeğin peşindeyim gerçekten hayattan zevk almıyorum artık bi de üstüne son günlerde uykusuzluk eklenince iyice sürünmeye başladım moral açısından.

Normalde çok iyi anlaşan bir çifttik, her şeyi birlikte yapardık. Koşa koşa gelirdi eve eşim. Sohbet etmeye bayılırdık, dün sohbet ederken dikkat ettim onu bile severek yapmıyor sıkılıyor benden artık sanırım. Bir şey deyince de yine başladın, öyle bir şey yok vs klasik geçiştiren erkek cümleleri.

Günlerdir bebeğe tek başınıza bakmak sizin sinirlerinizi yıpratmış, bebeği bebek arabasına koyun dışarı çıkıp biraz hava alın.

Eşinizde duygusuz ve ruhsuz, suya sabuna dokunupta elini bulaşık yapmak istemiyor :))

Tamamda anne olmak cogunlukla boyle ben iki yil uyumadim surekli kalktim benim gibi cogu kadin vardir bunlari yasayan. Adam bisey dememisti hasta odadan cikamiyor siz ortada bisey yokken kavga cikarmissiniz bence

Yaa kıyamam dedim bir an içimden konunuzu okuyunca, en azından, hayatım sen de çok yoruldun, biraz daha sabret, ben iyileşeyim yardımcı olacağım sana demesini beklediniz herhalde ama ortada bir şey yok aslında, siz uykusuz ve sinirli olduğunuz için abartmışsınız.

Bazen inanin gerçekten boyle bir süreç oluyor her evlilikte. Ilk 5 yil evliliklerin tam anlamda oturmasi için gerekli sure derler. Bu 5 yillik surecte tartismalar, vazgecisler, kusurlar, cok sevmeler hepsi en ust seviyelerde yaşanırmış. Bu süreci olabildiğinde sabırlı bir şekilde karşılıklı yıpratmadan geçirmeye çalışmak gerekiyormus. Zaten su zamanlarda da en sık bosanmalar, kavgalar bu 5 yil icinde oluyor. Isterseniz eşinizle bir terapi alın. Bir de biz esimle bazen kendi uydurduğumuz challenge lar yapıyoruz. Bir ara bir hafta boyunca eger ki sinirlenecek bir ortam olursa bağırıp çağırmaya baslayacagimizi hissettigimiz an susacağız. Hemen o konuyu kapatacağız 1 haftalik süreden sonra hala daha gerekli görürsek konuşacağız dedik inanir mısın 1 hafta sonra o konu basit ve tartismaya bile gerek olmayan birşey oldu gozumuzde. Bir ara sosyal medya detoksu yaptik ikimizde hic acmadik. Elimize telefon almak yerine birbirimizle vakit gecirdik, kitap okuduk kizimizla beraber oyun oynadik. Cocuk olunca tabi anneler daha cok yipraniyor eslerde bunun farkinda olunca ne yapacaklarini bilemiyorlar. Kadinlar daha fazla pratik zekaya sahip ,daha düşünceli erkekleri illa dürtmek lazim.. Madem esiniz öncesinde sizinle ilgiliydi onunla konusmaniz etkili olabilir diye düşünüyorum. Sizde eşinize bir hafta boyunca hic sinirlenmemeyi deneyin. O da size 1 hafta boyunca 10 saniye bile olsa bi saçınızı okşasın ama bunu zamanli degil gun icinde herhangi bir vakitte yapsın. Saçınızı okşadı diye de uykusuzum napıyorsun diye terslemeyin ama Size iyi gelecek ben inaniyorum.

Eşim gerginken ben de hiç bulaşmam muhattap olmam
Başıma bela mı lazım derim
Sizinki de öyle yapmış bence
Tek şanssızlığı size bulaşmayınca da başını bela sokması olmuş
Bana göre bir sorun yok ortada. Abartıyorsunuz.

Ben sizi haklı buluyorum. Uykusuzluk yorgunluk birde eşinize nezaket göstermişsiniz. Keşke yatak odanızda siz kalsaydınız varsa o başka odaya geçseydi. Halden anlamak başka birşey, incelik çok zor değil. Yaklaşmasına gerek yok ama söz söylemek de zor olmasa gerek. Sizede özen gösterebilir siz ona gösteriyorsunuz anladığım kadarıyla.

Hassas bir dönemdesiniz. sürekli uykusuzluk çekmenin gün içindeki psikolojiye nasıl etki ettiğini, onu yaşamayan gerçekten anlayamaz. Biraz dinlenmeye ve sanırım biraz da ilgiye ihtiyacınız var. eşiniz şuan pozitif olduğu için, o da aslında zor bir dönemden geciyor her ne kadar hafif atlatıyor deseniz de bütün dünyayı etkisi altına alan, bütün düzeni bozan bir salgından bahsediyoruz. Bu hastalıkta insanların psikolojisini fazlası ile etkiliyo. Kendi kendinize eziyet edip, sıkılan canınızı iyice sıkmayın. Eşinizle konuşabilirsiniz bu durumu ama bence her ikiniz içinde hassas gecen bu dönemi böyle küçük şeylere takılarak geçirmeyin, evdeki huzursuzluk gerginlik bebeginize de yansır. her şeyin gelip geçici olduğunu, hayatta en önemli şeyin sağlık olduğunu unutmayın. Hayat çok kısa. geçecek bu zor günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…