Bence bu tarz konulari kim görsele dökerse ayni seydir.
X partisinin bir ciplak kadin resmi bilbordlarda: "Artik okula ciplak girebiliyorum, yasasin özgürlük! XXX ile mutlu kadinlar, mutlu yarinlar" yazdigini sokaginizin basinda gördügünüzde ne yapardiniz? Ya da pencerenizin karsisindaki bilbord üzerinde.
Y partisinin raki icen adam bilbordu: "Artik her yerde, diledigim gibi rakimi yudumluyorum, YYY partisi ile rakinin özgürlügünde!" tam da camiden cikmistiniz, karsinizda.
K partisinin Kürt aile resmi: "Kürdistan`i kuracagiz, biz de özgür olacagiz!" ya da "Kürt kimligimi aldim, artik özgürüm!" afisleri oglunu ve kocasini sehit vermis bir kadinin evinin önünde...
T partisi basa geldi diyelim, sözde Ermeni Soykirimini kabul etti, Hrant Dink fotografi, sözde Ermeni soykirimi fotografi, katledilmis Alevi evi fotografi bilbordlarda: "Bu ülkede rahat bir nefes ben de alabiliyorum, tesekkürler T partisi, öldürülmeyecegimiz güzel günlere, katillerin hepsi iceride!"
F partisi meclisten yasa gecirir, bilbordlarda öpüsen iki kadin, iki erkek: "Cinsel tercihlerimiz artik bastirilmayacak, yasasin F partisi!" tam da muhafazakar yasini basini almis amca ile teyzenin balkon manzarasi....
Bunlari parti baskanlarinin sözle söylemesi farklidir, görsele dökülüp caddelere sokaklara tasinmasi farklidir. Bilmem hayal edebildiniz mi?
Görüldügü gibi müslümanlik ve basörtüsü ile ilgili degil dert,
o zaman her grup ciksin diledigini bilbordlara tasima özgürlügü icinde olsun, secim reklami secim afisi densin. Mesela Ciplaklar Partisi kurulsa böyle bir afis assalar "halkin degeleri diye dökülmeyecek misiniz sokaga?" ya da sehit vermis bir aile K partisinin afislerini bir de gözleriyle her sabah kapisinda görünce burnundan solumayacak mi?
Derdim basörtüsü degil anladiysaniz. Siyasette "bu tarz"
görsel ögelerin pek cok parti tarafindan kullanilmasi sonucunda gruplari daha cok catistiracagina ve ayristiracagina inaniyorum. Bunu sadece ben de söylemiyorum tabi, siyaset psikolojisi ile ilgili kitaplardan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.