• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hükümetin Reklamları

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.357
9.245
198
Seçim arifesi her yerde reklam panoları var. Tüm panolarda yaptıklarımız, yapacaklarımız... Bir de teşekkür faslı var. TV de özellikle sürekli reklamlar dönüyor.

Sürekli kendikendine teşekkür ve tebrik eden hükümetin bu tutumu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Eklentiler

• $image.jpg
    $image.jpg
    38,4 KB · Görüntüleme: 84
Reklamlardaki satır araları önemli.Yaşlı bi teyze bırakın onu bunu ben ıcraata bakarım dıyor.Anlayın ne anlama çıkıyor.Hersey meşrulaşıyor siz yaptıklarına bakın deıyor.Alt mesaja gel.

yok artık! ben niye gormedim diye dalgın dalgın önüme baka baka yürüdügüm icin kızdım kendime. tv zaten pek izlemiyorum. bundan ilk defa haberim oluyor. iyi ki paylastın jooker.
ama maalesef bu içler acısı reklama yorum yapamayacagım, az once oyların artmasıyla ilgili topic e de yazdım, simdiye kadar erteledikleri sorunları kendilerince çözdükleri (!) icin hedef kitleyi kaybetmekten korkuyorlar...

Son oyunlarını oynuyorlar. Artık kullandıkları her şey sıfırı tüketti. Bir kısım oy veren hedefler de uyanmış durumda. Son çırpınışlar diyorum.

Keşke uyanan birileri olsa ama hiç sanmıyorum. Ben çok umutsuzum geleceğimiz hakkında. Çırpınmalarına gerek bile yoktu bence. Çünkü insanlar öyle bir bağlılar ki dogmatik bir bağlılık, sorgulamak günah gibi bağımlılar. Buna inanamıyorum işte.
Oylar azalacaksa bunlar batan cemaat gemisi oylarıdır. Uyanan halk değildir. Sanmıyorum.

Son düzenleme:
Reklam afişinde tek dikkatimi çeken ve iğreti durduğu kanaatine vardığım nokta... Genel seçim havasından kopamamış bir reklam olması .

Belediyecilik hizmetleri ile baş örtülü eğitim hakkı ne alaka yahu ?

Tabii bu seçimlere bir belediye seçimi olarak bakılmayacağı , bu yerel seçimin AKP iktidarına güven oylamasını yansıttığı politikası söz konusu olunca , buralardan girmeleri de doğal oluyor .

Her zaman turbanin siyasi bir simge oldugunu dusunmusumdur. Zaten gundemi bol bol mesgul eden turbanli baciii haberleri, turbanli baci reklamlarida dusuncelerimi hakli kiliyor...

reklamların tek bir amacı vardır: insanların bilinç altına oynama yapmak,şöyle düşünün bir çikolata reklamını izliyorsunuz ve markete gittiğimizde o çikolata hemen gözer çarpar yada bilinçli olarak değilde sırf o reklamı gördüğümüz üzre o çikolatayı alırız çünkü merak duygusu da işin içine girer..
bu hükümette bu yolla,bilinç altına işleme yapıyor,bilmeyen kişi,kendi isteği dışında oy versin diye..
he bi de kendilerini yüceltiyorlar :) biz bunları bunları yaptık diye
üst geçitlerdeki afişlerde 1994 den beri bunları yaptık diye insanın gözüne sokuyorlar
benim anlamadığım,hükümet dediğin zaten kendi toplumu için iyi bişeyler yapmak zorunda! değil midir?sen bunları bile bile devlet olmuşsun neden ısrarla ben yaptım bunları diyorsun ki :)

Reklam afişinde tek dikkatimi çeken ve iğreti durduğu kanaatine vardığım nokta... Genel seçim havasından kopamamış bir reklam olması .

Belediyecilik hizmetleri ile baş örtülü eğitim hakkı ne alaka yahu ?

Tabii bu seçimlere bir belediye seçimi olarak bakılmayacağı , bu yerel seçimin AKP iktidarına güven oylamasını yansıttığı politikası söz konusu olunca , buralardan girmeleri de doğal oluyor .

Bence genel secim dahi olsa oldukca cirkin bir afis. Cünkü altinda yatan mesaj igreti. Daha önce konustugumuz halki birbirine düsürmeye tesvikten baska bir amac tasimiyor cünkü. Böyle bir afisin ne demeye vardigini dikkatle düsünürsek, olay gayet acik. Yaptiklari basörtülü bacilarim sömürüleriyle de bütünlestirmek lazim ve pencereyi bütün olarak acip bakmak lazim.

Her zaman turbanin siyasi bir simge oldugunu dusunmusumdur. Zaten gundemi bol bol mesgul eden turbanli baciii haberleri, turbanli baci reklamlarida dusuncelerimi hakli kiliyor...

Bravo Günnür, türban siyasi bir simge haline geldi dedigimizde, anlam veremiyorlardi. Ama simdi reklamlari AK cati altinda bile döner hale geldi, yani "yine hakli mi ciktik ne?" :)

Reklamı çok beğendim ..
Bunun kıymetini ancak benim gibiler bilir..
Yıllarca başörtüsünü kullanıyor ,bu sorunu çözmeyecek dediler öyle avundular ,şimdi bu sorun çözüldü bu sefer de başörtüsü ile oy topluyor dediler .
Öyle değil ama öyle bile olsa yeter .
Çünkü yıllardır bu ülke var olan özgürlük sorununu ,hakettiği okula gidemeyen ,askeriyedeki oğlunu göremeyen ,hastanelerde bile tacize uğrayan insanların sorununu çözebildiyse tabiki reklamını da yapacak .
Bir ara bu reklamı CHP de yapıyordu kimseden gık çıkmıyordu hatta herkes savunuyordu ,şimdi neden batıyor .
Ha CHP li başkan dindar olmayınca kullanmamış oluyor ,Başbakan dindar olunca kullanmış oluyor .Ne kadar basit bir düşünce yaklaşımı ..
11 yaşımdan beri örtülüyüm .Yıllarım başörtü mücadelesiyle geçti .
Kendini o çok hümanist sanan budalalar yüzünden yıllarca itildim ,kakıldım ,yollarda tacize uğradım ,Boğaziçini kazanacak puanım varken hiçbir yere giremedim ,memelkete benim gibi akıl küpü evlatlarını bu sisteme kurban verdi .
Kendi vergilerimle yaptırılan okullarıma ,hastanelerime ,askeriyeme almadılar ..
Şimdi ise yılların eziyetinden sonra HAK yerini buldu .Bİr eşcinsel kadar bile hakkım yokken bu ülkede artık hakettiğim hak hakkedene iade edildi .
Bunu kim gerçekleştirdiyse Ondan ALLAH RAZI OLSUN ..Tabiki reklamını yapacak.

bunların derdi sadece müslümanlık başka bişey değil. zora gelince allah derler başka bişey yok. başbakanımızdan allah razı olsun artık heryere rahatlıkla başımızı açmadan giriyoruz. algılayamıyorlar bunlar mantık tek siyasiymiş. allahın emri artık anlayın bunu.
sizler bilmem nerenize kadar açıyorsunuz rahatsınız tabi açın istediğiniz kadar. bizlerede karışmayın artık :72:

Bence genel secim dahi olsa oldukca cirkin bir afis. Cünkü altinda yatan mesaj igreti. Daha önce konustugumuz halki birbirine düsürmeye tesvikten baska bir amac tasimiyor cünkü. Böyle bir afisin ne demeye vardigini dikkatle düsünürsek, olay gayet acik. Yaptiklari basörtülü bacilarim sömürüleriyle de bütünlestirmek lazim ve pencereyi bütün olarak acip bakmak lazim.

Benim için genel seçim olsaydı afişin bir sakıncası yok , bu da bir icraat mi icraat ? Eee partiler seçilmek için icraatleri üzerinden reklam yapar mı yapar ? Ortada yasak vardı o kalktı , kullandı kullanmadı bu mevzuyu , yaptıysa çıkar yaptım der , siyaset bu .

Ama yerel seçimler için yanlış bir reklam çalışması , yanlış derken amaca gayet uygun aslında ama mantık olarak yanlış siyaset örneği benim için .

Benim için genel seçim olsaydı afişin bir sakıncası yok , bu da bir icraat mi icraat ? Eee partiler seçilmek için icraatleri üzerinden reklam yapar mı yapar ? Ortada yasak vardı o kalktı , kullandı kullanmadı bu mevzuyu , yaptıysa çıkar yaptım der , siyaset bu .

Ama yerel seçimler için yanlış bir reklam çalışması , yanlış derken amaca gayet uygun aslında ama mantık olarak yanlış siyaset örneği benim için .

katılıyorum
genel seçimlerde tabiki asabilir
ama yerel seçimlerde doğru bulmuyorum
bunun yerine yapacakları çalışmaları konuşmaları lazım
pek çok yerde hala genel konularda siyaset yapılıyo tvde de izliyoruz belediyecilik anlamında nedense birşey konuşulmuyo

Bence bu tarz konulari kim görsele dökerse ayni seydir.

X partisinin bir ciplak kadin resmi bilbordlarda: "Artik okula ciplak girebiliyorum, yasasin özgürlük! XXX ile mutlu kadinlar, mutlu yarinlar" yazdigini sokaginizin basinda gördügünüzde ne yapardiniz? Ya da pencerenizin karsisindaki bilbord üzerinde.

Y partisinin raki icen adam bilbordu: "Artik her yerde, diledigim gibi rakimi yudumluyorum, YYY partisi ile rakinin özgürlügünde!" tam da camiden cikmistiniz, karsinizda. :D

K partisinin Kürt aile resmi: "Kürdistan`i kuracagiz, biz de özgür olacagiz!" ya da "Kürt kimligimi aldim, artik özgürüm!" afisleri oglunu ve kocasini sehit vermis bir kadinin evinin önünde...

T partisi basa geldi diyelim, sözde Ermeni Soykirimini kabul etti, Hrant Dink fotografi, sözde Ermeni soykirimi fotografi, katledilmis Alevi evi fotografi bilbordlarda: "Bu ülkede rahat bir nefes ben de alabiliyorum, tesekkürler T partisi, öldürülmeyecegimiz güzel günlere, katillerin hepsi iceride!"

F partisi meclisten yasa gecirir, bilbordlarda öpüsen iki kadin, iki erkek: "Cinsel tercihlerimiz artik bastirilmayacak, yasasin F partisi!" tam da muhafazakar yasini basini almis amca ile teyzenin balkon manzarasi....

Bunlari parti baskanlarinin sözle söylemesi farklidir, görsele dökülüp caddelere sokaklara tasinmasi farklidir. Bilmem hayal edebildiniz mi?

Görüldügü gibi müslümanlik ve basörtüsü ile ilgili degil dert, o zaman her grup ciksin diledigini bilbordlara tasima özgürlügü icinde olsun, secim reklami secim afisi densin. Mesela Ciplaklar Partisi kurulsa böyle bir afis assalar "halkin degeleri diye dökülmeyecek misiniz sokaga?" ya da sehit vermis bir aile K partisinin afislerini bir de gözleriyle her sabah kapisinda görünce burnundan solumayacak mi?

Derdim basörtüsü degil anladiysaniz. Siyasette "bu tarz" görsel ögelerin pek cok parti tarafindan kullanilmasi sonucunda gruplari daha cok catistiracagina ve ayristiracagina inaniyorum. Bunu sadece ben de söylemiyorum tabi, siyaset psikolojisi ile ilgili kitaplardan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Son düzenleme:
lambu o dediğin örnekleri vermeye kimse cesaret edemez
en önce muhafazakar kişiler karşı çıkar hatta afişleri yırtar

aslında senin söylediğin mantıklı böyle afişler yerine seçim meydanlarında söylenebilir
ama belediye seçimlere konuşulmasını da doğru bulmuyorum
genel seçimlerde konuşulmalı bu tarz konular

lambu o dediğin örnekleri vermeye kimse cesaret edemez
en önce muhafazakar kişiler karşı çıkar hatta afişleri yırtar

aslında senin söylediğin mantıklı böyle afişler yerine seçim meydanlarında söylenebilir
ama belediye seçimlere konuşulmasını da doğru bulmuyorum
genel seçimlerde konuşulmalı bu tarz konular

O zaman genel secimlerde bu tarz afislerin bilbordlarin asilmasini normal karsilamamalisin simon. Herkes normal dedigi icin yazdim ben o cevabi.
O zaman herkes ayni esit özgürlüklere sahip olsun. Yani AKP afisini astiginda normal kabul edilip, benim diger verdigim örnekler niye cesaret edemeyecekler ki? Ya da edemeyeceklerse daha büyük bir sorun degil mi? Bütün özgürlük AKP`ye mi olacak?
Genel secimse genel secim, afisse afis, reklam yapma özgürlügüyse özgürlük.

Benim anlatmaya calistigim, genel secim icin de yerel secim icin de bu tarz afisler gruplari görsel üzerinden daha büyük etki yarattigi icin catistirir, örneklerimle de destekledim zaten.

Back