HPV VE EŞİM:(

napabilirim bir çözüm yolu arıyorum şok olucak bir durum yok
başka türlü bakılabilirmi bilmediğim için soruyorum
çaresiz olunca her fikri değerlendirmeye çalışıyorum
napiyim
Baska turlu vajinasina bakilarak tespit edilir ama çocuklar icin uygun degil tabiki ve sanmiyorum çocuklara bulastigini.

geçen sen afyonda bi hamama gitmişti ordan bulaştı diyor bende bi belirti yok yani kontol ettim kendimi allah korusun olsa çocuklarıma da bulaşır çok endişeliyim

Sizin kontrolünüzle belli olmaz ki bu hastanede smear testi yapıyorlar öyle ortaya çıkıyor bence gidip kontrol yaptırın

Baska turlu vajinasina bakilarak tespit edilir ama çocuklar icin uygun degil tabiki ve sanmiyorum çocuklara bulastigini.
eski bir virüsse eger ben onları doğururken bulaşıyormuş bi makalede okumuştum
virüs yeniyse sıkıntı yok

Bence burdadaki bilgi kirliligi sizi daha da endiselendirir. Kisa zamanda bir kadin dogymcuya gidin. Her kafadan ses çıkıyor burasi kafanizi bulandirmaktan baska ise yaramaz.

Kizlariniz konusunda korkmayin. Kolay kolay bulasmaz oyle. Siz kendinizi dusunun once evlatlariniz icin.

eski bir virüsse eger ben onları doğururken bulaşıyormuş bi makalede okumuştum
virüs yeniyse sıkıntı yok
O an vajinanizda aktif olmasi lazim cocuga dogum kanalinda zarar vemrsi icin ve verseydi emin olun cocuklarinizin cigeri dahil her yerinde ucuk cikardi

napabilirim bir çözüm yolu arıyorum şok olucak bir durum yok
başka türlü bakılabilirmi bilmediğim için soruyorum
çaresiz olunca her fikri değerlendirmeye çalışıyorum
napiyim
hayatınızda smear testi yaptırmadınız ve ne olduğunu da bilmiyorsunuz. doğru mu? buna şok oluyorum işte. çoluk çocuk sahibi kadınsınız.

doktor bulaşma yollarını sölemiş

biz kadınlar doğum esnasında bile kapabiliyormuşuz

bana doktor söylemişti tuvalet kapıları,klozetlerden umumi olan her yerden bulaşabilir ama en çok bulaşma riski cinsel yolmuş eşininki ilerlemiş anladığım kadarı ile siğiller çıkması çok sakıncalı demişti doktor zaten tedavisi de yapılıyormuş inşallah bir an önce düzelir

bana doktor söylemişti tuvalet kapıları,klozetlerden umumi olan her yerden bulaşabilir ama en çok bulaşma riski cinsel yolmuş eşininki ilerlemiş anladığım kadarı ile siğiller çıkması çok sakıncalı demişti doktor zaten tedavisi de yapılıyormuş inşallah bir an önce düzelir
Sigil cikmasi sakincali.degil belirti vermemesi sakincali doktor ne doktoruymus acaba ,:)))

İlerleme diye bir sey yok. Ya kapilir ya kapılmaz bu kadar net bir hastaliktir :))

Duzenlemeyle Bir ekleme yapayim vajina icine dağılır yayilirsa evet ilerleme olur bunu onlemek icin de smear var.

çocuklarada yapılıyor mu smear peki onlara nasıl baktırıcam
inanın kendim umrumda değilim
onlara bulaşmasın yeter

Yapılacağını sanmıyorum bekar kızlara bile yapılmıyor aktif cinsel hayatı olanlara ve evlilere yapılıyor alttan muayene oluyor canım ordan sıvı alınıyor

Sigil cikmasi sakincali.degil belirti vermemesi sakincali doktor ne doktoruymus acaba ,:)))

İlerleme diye bir sey yok. Ya kapilir ya kapılmaz bu kadar net bir hastaliktir :))

Yok hayır şu anlamda demişti onu bana olduğu kesindi hpv nin ne yapılması gerek tedavisi var mı diye sormuştum o da siğil falan çıkmadığı sürece sıkıntı yok demişti doçent kadın doğum doktoru söylemişti daha 2 hafta olmadı diyeli

Cinsel yolla bulaşmama ihtimali var, kendimden biliyorum.
Doktora birlikte gidin hem siz kontrole girin hem ilişkiyi sorun.

Lânet olası ağda salonundan moloscum kapmıştım. Aklıma başka hiçbir ihtimal gelmiyor çünkü kimsenin elini bile tutmadım. Umumi tuvalet asla kullanmadım. Moloscum bağışıklığı zayıf çocuklarda da görülen bir cilt hastalığı.
Ama hpv daha farklı sanırım. Genel olarak cinsel yolla bulaşıyor diye yazılıp çizilir.

Yapılacağını sanmıyorum bekar kızlara bile yapılmıyor aktif cinsel hayatı olanlara ve evlilere yapılıyor alttan muayene oluyor canım ordan sıvı alınıyor
geçen sen afyonda bi hamama gitmişti ordan bulaştı diyor bende bi belirti yok yani kontol ettim kendimi allah korusun olsa çocuklarıma da bulaşır çok endişeliyim
Tuvaletleri ayırma şansınız varsa ayırın ,yoksa eşiniz tuvalete girmeden çamaşır suyu döksün, işi bitince de çamaşır suyu döksün öyle çıksın. Doktor böyle söylemişti bana.

o testler nasıl yapılır ki yani 2 sene oldu doğum yapalı çıkardı bişey olsaydı
bence bu yeni bişey
yani bana geçmemiştir umarım

eşim belki doğumda sana bulaştı senden de bana bulaştı dedi geçen gün

Bir de sana yıkıyor ihaleyi :olamaz:
Doğumda nereden bulaşacak sana ya

o testler nasıl yapılır ki yani 2 sene oldu doğum yapalı çıkardı bişey olsaydı
bence bu yeni bişey
yani bana geçmemiştir umarım

eşim belki doğumda sana bulaştı senden de bana bulaştı dedi geçen gün
Seni aptal yerine koyuyor aklinca

Hpv kan yoluyla bulaşmaz.

HIV ile karistiriyorsunuz

Eşinin yanında olmadan önce bence tüm taramalarıni yaptırmali

Klamidya, gonorrhea vs

Çünkü belirti vermiyor bunlar çoğu zaman

Ayrıca eşinin de bir işler karistirmadigindan emin olmalı, öyle ah canım yazık yok
Bana ne diyon ya iyi niyetli olmak da suç :KK66: ilgimi çekmeeyen işimin düşmediği bi konu olduğu için araştırmaya da gerek duymadım demin araştırdım çoğunlukla cinsel yolla bulaşır diyor haberde. Yani karıştırsam bile de yine de %100 cinsel diyebilir miyiz bence diyemeyiz.. Sonuç? Adam yalan söylese ne söylemese ne hasta olmuş hanımefendinin uzak durması şart..

Bana ne diyon ya iyi niyetli olmak da suç :KK66: ilgimi çekmeeyen işimin düşmediği bi konu olduğu için araştırmaya da gerek duymadım demin araştırdım çoğunlukla cinsel yolla bulaşır diyor haberde. Yani karıştırsam bile de yine de %100 cinsel diyebilir miyiz bence diyemeyiz.. Sonuç? Adam yalan söylese ne söylemese ne hasta olmuş hanımefendinin uzak durması şart..

Bir şey demiyor/suçlamıyorum
Açıkladım

X