HPV VE EŞİM:(

Birde bu hastalik erkeklerde pek etkilemiyor kadinlarda daha cok etkileri gozukuyor. Malum acik bolge..Asisi var ama tabii bulasmadan olmak gerek. Ha birde tuvaletten gecen bu hastalik olabilir mi? Karistiriyorsam duzeltin

öncesi beni ilgilendirmez yani
varsa dediğin gibi şimid çıkmış olabilir
bende ve çocuklarda bi belirtisi yok şimdilik ama bu bulaşmamış anlamına da gelmiyor
Çocuklara doğum esnasında bulaşabilmesi çok düşük bir ihtimal ayrıca bildiğim kadarıyla da zaten doğumla bulaşması için sizde de siğil çıkmış olması gerekiyor. 11 yıllık bir süreçten bahsediyorsunuz size bulaşmış olsa tahminimce çoktan lezyonlar görülüp yayılmış olması gerekiyordu ama dediğim gibi mutlaka bir kadın doğum uzmanına gidin. Ayrıca hpv ile ilgili yapılan araştırmalar genç yaşlarda hpv virüsü bulaşanların yüksek çoğunluğunun yıllar içinde bu virüsü vücutlarından attığını gösteriyor. Endişe etmeyin en yakın zamanda doktora gidin yalnızca

Ben sizin çoook eski bir konunuzu hatırlıyorum sonra cvp vermemistiniz havada kalmıştı .sizi üzmek yada hatirlatmak için söylemiyorum ama eşinize çok güvenmeseniz iyi olur .ama yinede ikinizde düzgün bir sağlık kontrolünden gecseniz çok iyi olur .umarım biz yanılıyoruzdur düşündüğümüz şeyi yapmamıstir eşiniz .

Adam ne güzel size bulaştırmak istemiyor sizde buna uzuluyormusunuz bencede uzak durun hatta sizde doktora gidin cinsel yolla bulaşan bi hastalik başka nasıl bulasirki bence bunu sorgulayin dogruysa bile böyle bi konuda gözü kapalı nasıl inaniyorsunuz hayret

Ben sizin çoook eski bir konunuzu hatırlıyorum sonra cvp vermemistiniz havada kalmıştı .sizi üzmek yada hatirlatmak için söylemiyorum ama eşinize çok güvenmeseniz iyi olur .ama yinede ikinizde düzgün bir sağlık kontrolünden gecseniz çok iyi olur .umarım biz yanılıyoruzdur düşündüğümüz şeyi yapmamıstir eşiniz .
evet eski konum epey üzücüydü
üstünden zaman geçti çok çok düzeldik bu aşamada
umarım canım üzülmem tekrar

Pardon ama gidip ağda salonundaki virüsleri mi taratmış...Nasıl emin olabiliyorsunuz
Pardon ama bir kadının kocasından başka bir cinsel hayatı yoksa kocası da temizse geriye birtek gittiği ağda salonu kalıyor bu dr nun yorumu ayrıca benim değil

Hpv hemen bulastigi gibi ortaya cikmayabilir. Yani seneler sonra da ortaya cikabilir. Sizi illa aldatmis sayilmaz. Ama vu ihtimal de tabi ki var.

Bakire olan bi kız arkadasıma tuvaletten bulasmıstı illa sevişmek gerekmiyor keşke bu kadar önyargılı olmasakta az elimizdeki nimetlerden faydalanıp arastırsak
Konu sahibesi siz kendi kendinizi kontrol ettiniz ama bi doktora görünün mutlaka virüs girdigi gibi ertesi gün hortlamıyor olabilir birde bebek var diyorsunuz ne olur ne olmaz

Arkadaşın bakire değilmiş o zaman :)

Birde bu hastalik erkeklerde pek etkilemiyor kadinlarda daha cok etkileri gozukuyor. Malum acik bolge..Asisi var ama tabii bulasmadan olmak gerek. Ha birde tuvaletten gecen bu hastalik olabilir mi? Karistiriyorsam duzeltin
her yerden geçebiliyormuş
bağışıklı zayıfsa hemen kendini belli ediyor
değilse yıllarca uyuyor

Hpv çok çabuk bulaşan bir hastalık.
Kadınlarda rahim ağzı kanseri yapıyor,sizde siğil olmasa bile bulaşmış olabilir.
Bir an önce gidip smear testini yaptırıp cybh'a baktırın.

Ayrıca kimseyle birlikte olmadan bulaşmış olamaz,e sizde yoksa demek ki başkasından kaptı bu hastalığı.
Ne zamandır siğilleri var. Erkekler bulaştıktan hemen sonra siğil çıkartabiliyorlar.

Hpv çok çabuk bulaşan bir hastalık.
Kadınlarda rahim ağzı kanseri yapıyor,sizde siğil olmasa bile bulaşmış olabilir.
Bir an önce gidip smear testini yaptırıp cybh'a baktırın.

Ayrıca kimseyle birlikte olmadan bulaşmış olamaz,e sizde yoksa demek ki başkasından kaptı bu hastalığı.
Ne zamandır siğilleri var. Erkekler bulaştıktan hemen sonra siğil çıkartabiliyorlar.
5 aydır felan çıktı ortaya

Bakire olan bi kız arkadasıma tuvaletten bulasmıstı illa sevişmek gerekmiyor keşke bu kadar önyargılı olmasakta az elimizdeki nimetlerden faydalanıp arastırsak
Konu sahibesi siz kendi kendinizi kontrol ettiniz ama bi doktora görünün mutlaka virüs girdigi gibi ertesi gün hortlamıyor olabilir birde bebek var diyorsunuz ne olur ne olmaz
Sevismek demek illa vajinaya penisin girmesi demek degildir canim

Bulaşmaya neden olan ajan 100'den fazla türü olan human papillomavirus (HPV)'dir. Bulaşma tarihini belirlemek mümkün değildir. Cilde temas yolu ile bulaşır, virüsün ana bulaşma yolu cinsel ilişkidir. Enfekte bir kişinin penis, skrotum (erkek yumurtalık torbası), vajina veya dış genital bölgesi ile temas sonucu bulaşır. Oral yolla enfekte bir genital bölgeye temas edilmesi halinde de bulaşma olur. Prezervatif kullanmak bulaşmayı her zaman önlemez çünkü virüs prezervatifle kaplı olmayan bir genital alandan da bulaşabilir. Enfeksiyon genellikle çıplak gözün göremediği hücresel değişiklikler olarak ortaya çıkar. Bunlar kadınlarda rahim kanseri teşhis testi ile saptanabilir. Bazen enfeksiyon kendisini klasik karnabahar görünümlü siğillerle (kondiloma akuminata) belli eder. Çoğu durumda enfeksiyon gelir ve hiç fark edilmeden oluşur.

Hpv'nin tuvaletten bulaşması imkansız. Ama tuvaletten bulaşması için hpv'li birinin oraya sürtünüp hemen sonra arkadaşınızın genital bölgesini iyice tuvalete sürmesi lazım,bunu da yaptığını sanmıyorum.Arkadaşınız belki yüzeysel birşey yaşamış olabilir. Keşke siz herşeye hemen inanmasanız da araştırsanız. :)

Arkadaslar benim eşimdede var ama onu bildim bileli var.ben sanıyodu kasık bölgesinde sonra bana gecti ondada çoğaldı ilaç kullandu kurudu geciyo zamanla ama tekrar çıkıyor bendede 2 tane var emzirdiğim için ilaç kullanamıyorum çünkü asit gibi bişey veriyolar 3 yıl önce smear yaptırmıştım bişey cıkmamıştı doktoruma söylemiştim çünkü.tekrar gitmem gerek çoğalcak diye korkuyorum bağışıklığım yok bian önce halletmem lazım büyüyolar yoksa

X