HPV VE EŞİM:(

offf offf bana bulaşması dert değilde kızlara bulaşmasa bari:dua::işsiz:

teşekkürler inanın iyi sözlere ihtiyacım var :KK200:
Oncekikle korkmayin. Hpv smear düzenli yaptırın sonuç temiz ciksa da kontrollerinizi aksatmayin cunku hpvli bircok.kisi yaptırır temiz cikar cunku virus o sirada uyuyordur

Size bulasmis olma ihtimali yuksek. Cinsellik yasadiniz cunku. Su an belirti yoksa ya uyuyordur ya da belirti vermeyen tipine rastlamissinizdir ya da en iyi ihtimalle
Bulasmamistir.

tam rahatlamak icin paraya kiyip tipleme testi yaptirirsiniz. O zaman supheler kalkar ortadan

Oncekikle korkmayin. Hpv smear düzenli yaptırın sonuç temiz ciksa da kontrollerinizi aksatmayin cunku hpvli bircok.kisi yaptırır temiz cikar cunku virus o sirada uyuyordur

Size bulasmis olma ihtimali yuksek. Cinsellik yasadiniz cunku. Su an belirti yoksa ya uyuyordur ya da belirti vermeyen tipine rastlamissinizdir ya da en iyi ihtimalle
Bulasmamistir.

tam rahatlamak icin paraya kiyip tipleme testi yaptirirsiniz. O zaman supheler kalkar ortadan
çocuklarada yapılıyor mu smear peki onlara nasıl baktırıcam
inanın kendim umrumda değilim
onlara bulaşmasın yeter

Bu konuyu zamanında çok derinlemesine araştırmış artı 2 ayrı doktorla konuşmuş biri olarak diyorum ki: sadece ve sadece cinsel temas ile bulaşıyor, prezervatif kullanılsa dahi bulaşabiliyor ve virüsü kaptığı ilişkiden yaklaşık 6ay sonra siğil çıkıyor...Siğil çıkmasından 6 ay öncesine kadar sürede beraber olduysanız, sana da bulaşmış olma ihtimali çok yüksek...Hpv'nin bazı çeşitleri kadınlarda rahim kanserine sebep oluyor, bazı çeşitleri ise zararsız...
1-2 sene boyunca taramaları asla aksatmamalısın..
Siğil yapmayan çeşidi de var çünkü..Eşinin hangi çeşitleri kaptığını öğren, siğillere test uygulayarak anlayabiliyorlar..

Hpv'yi vücut 1 senede anca atabiliyor...Yaktırsa da sürekli siğil çıkar ve kaşıntı olur...Eşinin iç çamaşırlarına dokunma ve evet aldatılmışsın malesef...Çocuklara bulaşmaz...

Tuvaletten kullanıldığını ben de duymuştum.Is yerinde ya da umumi bir tuvalette bu virüsü taşıyan biriyle aynı klozete oturduysa bile kapmıştır.
Paradan bile kapilabileceğini hiç düşünmemiştim.
Mümkün olduğu kadar alaturka tuvaletleri tercih ederim ben.Klozet kullanmaya mecbursam oturmadan hallederim işimi.Bundan sonra daha da dikkat edeceğim.Ne zor ya kendini korumak.

bizim ülkemiz maalesef hijyen konusun da çok çok geri değilmi
Nerede yaşadığınıza bağlı.
Yorumumu yanlış bilinenleri düzeltmek amacıyla yazdım.

Burada esas olan sizin eşinize güvenip güvenmemeniz. Sonuçta nereden kaptığının kaynağı izi sürülemez. 15-20 sene önce kapıp şimdi bile ortaya çıkmış olabilir. Kafanız karışacaksa yorumları okumayın derim.
Bir uzmana görünüp kendiniz için düzenli test olun, ne yapılması gerektiğini öğrenin derim. Geçmiş olsun.

Benim çok yakın arkadaşım ağda salonundan kaptı bu virüsü eşinde hiçbirşey yok hemen yargılamayın

o testler nasıl yapılır ki yani 2 sene oldu doğum yapalı çıkardı bişey olsaydı
bence bu yeni bişey
yani bana geçmemiştir umarım

eşim belki doğumda sana bulaştı senden de bana bulaştı dedi geçen gün
Eşiniz yağ gibi üste çıkmaya çalışmış . Dediği gibi ; hastaneden size, sizden ona bulaşmaz. Lütfen buna inanmayın . Ek olarak her hpv tipi belirti vermez. Kontrollerinizi ihmal etmeyin.

Nerede yaşadığınıza bağlı.
Yorumumu yanlış bilinenleri düzeltmek amacıyla yazdım.

Burada esas olan sizin eşinize güvenip güvenmemeniz. Sonuçta nereden kaptığının kaynağı izi sürülemez. 15-20 sene önce kapıp şimdi bile ortaya çıkmış olabilir. Kafanız karışacaksa yorumları okumayın derim.
Bir uzmana görünüp kendiniz için düzenli test olun, ne yapılması gerektiğini öğrenin derim. Geçmiş olsun.
teşekkürler
evet nereden nasıl kaptığı senesi çok eskide olabbilir bilemiyorum

konu sahibi yazdıkça ben şok oluyorum.

çocuklara smear testi yaptırılıyor mu demiş. yuh ya.
napabilirim bir çözüm yolu arıyorum şok olucak bir durum yok
başka türlü bakılabilirmi bilmediğim için soruyorum
çaresiz olunca her fikri değerlendirmeye çalışıyorum
napiyim

X