- Konu Sahibi Annakareninna
2018 yılında genital bölgemde çıkan et beni görüntüsünde kabartılardan rahatsızlığım sonucu doktora gittim ve hpv virüsü teşhisi koyuldu.Siğiller yayıldığı için lokal anesteziyle acılı bir işlem olacağından genel anesteziyle işlem yapıldı.Yapılan işlem koterizasyon(yakma işlemi) idi.Bu operasyon sonrasında hafif sızlamalar oldu antiseptik krem(silverdin vs.) kullandım.Koterizasyon siğilleri yok etmede en etkili çözümmüş.1 ayda tam olarak iyileştim.İz başta kaldı ancak zamanla o da kayboldu.Tedavi olduğum aynı gün Hpv testi yaptırdım ancak negatif çıktı çünkü sadece tehlike arz eden tiplere bakılmış.Normalde yaklaşık olarak 150 çeşidi aşkın hpv tipi mevcut.Bunlardan bazıları yüksek riskli olmak üzere bazıları da düşük riskli.2019 yılında tüm tipleri kapsayan detaylı hpv tarama testi yaptırdım ve sonuç negatif çıktı vücudumdan tamamen atmışım.(Bu süre zarfında siğil de hiç çıkmıyordu)En önemli konu nasıl kurtuldum; Sigarayı ve alkolü hemen o gün bıraktım bir daha ağzıma sürmedim.Hergün yeşil çay, zerdeçallı çay içtim.Doğum kontrol hapını bıraktım.Tek eşli oldum.Zira çok eşli olmak sıkıntı çünkü prezervatif tam koruma sağlamıyor.Siğil kasık bölgesinde de ,anal bölgede de çıkabiliyor ve temasla bulaşıyor.Japon mantarı içeren( ahcc ) isimli bağışıklık sistemi takviyesi aldım ancak maksimum 2 ay aldım.(Bütçesi yeterli olan 6 ay kullansın ben uzun süre devam etmedim çünkü biraz cep yakıyor) Glizigen denen intim bölge spreyini kullandım.(Bu da pek ucuz değil ben kullanırken 180 tlydi sonra 220tl oldu.Hergün 1 yıl boyunca kullandım glizigeni.İçerisindeki bazı asitler siğilin çıkmasını engelliyor ve siğil küçükse yok ediyor.Glizigen sayesinde ameliyattan sonra 1 2 kere daha küçük siğil çıktı onlarda glizigenle yok oldu.Sonra da bir daha çıkmadı.Hpv tedavisinde eş tedavisi şarttır.Bulaşma ihtimali yüksektir.Nişanlım da benzer süreçleri atlattı.Şuan o da hpv negatif.Siğil varken ilişkiye girmekten kaçının.Jileti ve ağdayı da hayatınızdan çıkarın çünkü siğilin çoğalmasını sağlıyor.Mümkünse lazer yaptırın yada tüylerinizi makasla kısaltın.Birde hpv tip değiştirebiliyor dolayısıyla sizde düşük riskli hpv varsa bile yüksek riskliye dönmemesi için Gardasil aşısı olabilirsiniz.Ben oldum toplam 3 seferde bitiyor.Bazıları yakıyor demiş, bu aşı kaslara vurulduğu için yakabilir profesyonel doktorlar acıtmıyor.Erkek arkadaşım eczanedeki çalışana vurdurmuştu canı çok yanmıştı.Bana 3 ünü de aynı doktor vurdu hiç hissetmedim.Bir zararı yok amerikada çocuklara vuruyorlar bu aşıyı bizdeki su çiçeği gibi.Son olarak genital siğilden muzdaripseniz diğer cinsel yolla bulaşan hastalıkların testlerini de yaptırsanız iyi olur.Geçmiş olsun.Umarım tez zamanda iyileşirsiniz.Unutmayın bu virüsün düşmanı sağlıklı olmak yani bağışıklık sitemini güçlendirmekten ve moralinizi yüksek tutmaktan geçiyor.
merhaba ben bir soru sormak istiyorum bununla ilgili. Hpv siğilleri tamamen vücudumuzdan kaybolsa bile biz bir başkasıyla ilişki yaşadığımızda ona bu hastalığı bulaştırır mıyız?2018 yılında genital bölgemde çıkan et beni görüntüsünde kabartılardan rahatsızlığım sonucu doktora gittim ve hpv virüsü teşhisi koyuldu.Siğiller yayıldığı için lokal anesteziyle acılı bir işlem olacağından genel anesteziyle işlem yapıldı.Yapılan işlem koterizasyon(yakma işlemi) idi.Bu operasyon sonrasında hafif sızlamalar oldu antiseptik krem(silverdin vs.) kullandım.Koterizasyon siğilleri yok etmede en etkili çözümmüş.1 ayda tam olarak iyileştim.İz başta kaldı ancak zamanla o da kayboldu.Tedavi olduğum aynı gün Hpv testi yaptırdım ancak negatif çıktı çünkü sadece tehlike arz eden tiplere bakılmış.Normalde yaklaşık olarak 150 çeşidi aşkın hpv tipi mevcut.Bunlardan bazıları yüksek riskli olmak üzere bazıları da düşük riskli.2019 yılında tüm tipleri kapsayan detaylı hpv tarama testi yaptırdım ve sonuç negatif çıktı vücudumdan tamamen atmışım.(Bu süre zarfında siğil de hiç çıkmıyordu)En önemli konu nasıl kurtuldum; Sigarayı ve alkolü hemen o gün bıraktım bir daha ağzıma sürmedim.Hergün yeşil çay, zerdeçallı çay içtim.Doğum kontrol hapını bıraktım.Tek eşli oldum.Zira çok eşli olmak sıkıntı çünkü prezervatif tam koruma sağlamıyor.Siğil kasık bölgesinde de ,anal bölgede de çıkabiliyor ve temasla bulaşıyor.Japon mantarı içeren( ahcc ) isimli bağışıklık sistemi takviyesi aldım ancak maksimum 2 ay aldım.(Bütçesi yeterli olan 6 ay kullansın ben uzun süre devam etmedim çünkü biraz cep yakıyor) Glizigen denen intim bölge spreyini kullandım.(Bu da pek ucuz değil ben kullanırken 180 tlydi sonra 220tl oldu.Hergün 1 yıl boyunca kullandım glizigeni.İçerisindeki bazı asitler siğilin çıkmasını engelliyor ve siğil küçükse yok ediyor.Glizigen sayesinde ameliyattan sonra 1 2 kere daha küçük siğil çıktı onlarda glizigenle yok oldu.Sonra da bir daha çıkmadı.Hpv tedavisinde eş tedavisi şarttır.Bulaşma ihtimali yüksektir.Nişanlım da benzer süreçleri atlattı.Şuan o da hpv negatif.Siğil varken ilişkiye girmekten kaçının.Jileti ve ağdayı da hayatınızdan çıkarın çünkü siğilin çoğalmasını sağlıyor.Mümkünse lazer yaptırın yada tüylerinizi makasla kısaltın.Birde hpv tip değiştirebiliyor dolayısıyla sizde düşük riskli hpv varsa bile yüksek riskliye dönmemesi için Gardasil aşısı olabilirsiniz.Ben oldum toplam 3 seferde bitiyor.Bazıları yakıyor demiş, bu aşı kaslara vurulduğu için yakabilir profesyonel doktorlar acıtmıyor.Erkek arkadaşım eczanedeki çalışana vurdurmuştu canı çok yanmıştı.Bana 3 ünü de aynı doktor vurdu hiç hissetmedim.Bir zararı yok amerikada çocuklara vuruyorlar bu aşıyı bizdeki su çiçeği gibi.Son olarak genital siğilden muzdaripseniz diğer cinsel yolla bulaşan hastalıkların testlerini de yaptırsanız iyi olur.Geçmiş olsun.Umarım tez zamanda iyileşirsiniz.Unutmayın bu virüsün düşmanı sağlıklı olmak yani bağışıklık sitemini güçlendirmekten ve moralinizi yüksek tutmaktan geçiyor.