- 19 Aralık 2018
- 610
- 391
- 103
- Konu Sahibi blackkwomn
-
benim smaer sonuçlarım geçmişe dönük olarak hep temizdi tesadüf sağlık ocağında rahim agzı taramasında hpv 16 pozitif çıktı parça alındı oda cin 3 çıktı leep yapıldı ve sonuucu bekliyorum suanSmear de hpv cıkmaz cın1-2-3 cıkar ona göre kolposkopi yapılır. Tam anlayamadım durumuzu. Bana kolposkopi yapıldı hatta ben parça aldırmıştım. Korkulacak bi sey yok, normal vajinal muayane gibi sadece 3-5 dk daha uzun sürüyor
evet sonuç çıktı cin 3 leep yapıldı onun sonucunu bekliyorumMerhabalar sonuçlarınız çıktı mı? Benim de smear normal ama hpv 16 çıktı tedirginim kolposkopi yaptıracagım
Smear testim negatif. Hpv pozitif tip16 ve Vajina girisinde kumelenmis ve 2 Kez yakilmasina ragmen yeniden cikmis sigillerim vAR suan. Bir kac gune kolposkopi ve biopsi yapilip tekrar yakilacAK. Maalesef tip16 olmasi sigil cikmayacgi an lamina gelmiyorHpv 16 yüksek riskli bi tip siğil yapmıyor zaten genel olarak. rahim ağzı kanserine sebep oluyor ama uzun vadede 10-20 yıl müdehale edilmediği durumlarda yani sizde asla yapmayacak. Cünkü biliyorsunuz. Cın1-2-3 diye ilerleyen degisimlere yol acıyor. Smear sonucunda bu gözüküyor. Doktor bunu gördüğü hpv 16 tespit edilen durumlarda kolposkopi yöntemiyle rahim ağzına bakıyor degisim gördüğü (cin1-2-3) gördüğü bölgelerden parça alarak inceletiyor. İlerlemis cin3 gibi durumlarda o dokunun alınması gibi islemler yapılıyor. Gözünüz korkmasın basit islemler. Bagısıklıgınızı ve moralinizi güclü tutarak daha cabuk atlatabilirsiniz. 2-3 yıl içerisinde vücut kendisi atıyor.
Çok geçmiş olsun, aynen öyle.Smear testim negatif. Hpv pozitif tip16 ve Vajina girisinde kumelenmis ve 2 Kez yakilmasina ragmen yeniden cikmis sigillerim vAR suan. Bir kac gune kolposkopi ve biopsi yapilip tekrar yakilacAK. Maalesef tip16 olmasi sigil cikmayacgi an lamina gelmiyor
Cin3 cıkmadan önce en son ne zaman smear vermiştiniz acaba? Bir de özel hastanede mi yoksa özelde mi vermiştiniz en son smeari?benim smaer sonuçlarım geçmişe dönük olarak hep temizdi tesadüf sağlık ocağında rahim agzı taramasında hpv 16 pozitif çıktı parça alındı oda cin 3 çıktı leep yapıldı ve sonuucu bekliyorum suan
ya smearlara cokmerhaba sağlık ocağında tarama yaptırmadan 11 ay önce smear yaptırmıştım kanuni eğitim araştırmada sağlık ocağındaki sonuç hpv 16+ çıkınca kanuniye sevk ettiler orda parça alındı sonuç cin 3 çıktı şimdi leep yapıldı onun sonucunu bekliyorum
demek ki temiz gelen smear sonuclarina guvenmicez.smearda temiz geliyor ama cin 3 var.Allahim sifa versin canim.ama ben de temiz gelen smear sonucuna guvenmicem artik.benim smaer sonuçlarım geçmişe dönük olarak hep temizdi tesadüf sağlık ocağında rahim agzı taramasında hpv 16 pozitif çıktı parça alındı oda cin 3 çıktı leep yapıldı ve sonuucu bekliyorum suan
maalesef öyle doğruluk oranı %30 dedi doktor en iyisi sağlık ocaklarına tarama yaptırmak zaten sadece sağlık bakanlığı rahim agzı kanseri taramasını sağlık ocaklarına yaptırıyomuş hpv nin rahim ağzı kanseri yapan tipi 16 ve 18 belirti vermiyo sanırım benim hiçbi şikayetim yoktu sağlık ocağında hemşire yoldan çevirdi tarama yapıyoruz istermisiniz yaptırmak diye o şekilde öğrendim psikolojim bozuldu çıktığından beri herkes bişeyler söylüyor uzun yazdım kusura bakmayın belirti vereni siğil yapan hpv rahim ağzı kanseri yapan uzun vadede belirti vermiyorya smearlara cok
demek ki temiz gelen smear sonuclarina guvenmicez.smearda temiz geliyor ama cin 3 var.Allahim sifa versin canim.ama ben de temiz gelen smear sonucuna guvenmicem artik.
Sizin biyopsi sonucunuz ne çıktı acaba? Nasıl tedavi önerdilerMerhabalar sonuçlarınız çıktı mı? Benim de smear normal ama hpv 16 çıktı tedirginim kolposkopi yaptıracagım
Merhabalar arkadasımSizin biyopsi sonucunuz ne çıktı acaba? Nasıl tedavi önerdiler
Peki hangi hastane ve doktora gittiniz ? Teşekkür ederim bu arada. Yalnız ben de lezyon yok. Ama şu HPV 16 olunca acaba sonuç ne çıkar diye düşünüyorum.Merhabalar arkadasım
Evet cin 1 cıktı, ya takip ya da lazer onerdıler. Lazer ile rahim agzındaki lezyonu buharlaştırdık, ancak kolposkopi esnasında tekrar hpv testi örneği verdim bu sefer negatif sonuc aldım. Emin olmal için 2 ay somra telrar test yaptıracagım çok iyiyim cok sukur
MerhabaPeki hangi hastane ve doktora gittiniz ? Teşekkür ederim bu arada. Yalnız ben de lezyon yok. Ama şu HPV 16 olunca acaba sonuç ne çıkar diye düşünüyorum.
O zaman niye smear alıyorlar ve kadın doğumcular aman ne varcı takılıyorlar... Benim de smear hep temiz... Napcam şimdiYaarkadaşlar cok moralim bozuldu bu duruma, nasıl smear testi %30 doğruluk payına sahip! E öyleyse asla güvenilir bir test değil. Allah yardımcımız olsunyani son zamanlarda cok fazla kişi görüyorum forumda smeari temiz görünüp de kolposkopi sonucunda cin hatta cin2 cin3 gelenleri
En son ne zaman smear yaptirmistiniz? Cin3 tanısı konmadan ne kadar önce? Dediginiz pek mümkün görünmüyor yada son aylarda bağışıklığınız düştüyse hızlı ilerlemiş olabilirbenim smaer sonuçlarım geçmişe dönük olarak hep temizdi tesadüf sağlık ocağında rahim agzı taramasında hpv 16 pozitif çıktı parça alındı oda cin 3 çıktı leep yapıldı ve sonuucu bekliyorum suan
merhaba sağlık ocağında tarama yaptırmadan 11 ay önce smear yaptırmıştım kanuni eğitim araştırmada sağlık ocağındaki sonuç hpv 16+ çıkınca kanuniye sevk ettiler orda parça alındı sonuç cin 3 çıktı şimdi leep yapıldı onun sonucunu bekliyorum
Aynen merak ediyorum şimdi bende o yüzden 6 ayda smear vermeye karar verdim negatif Olunca yılda veririm... Nolur olmaz belki değişiklik olur vs müdehale edilir ayyy ne boktan durumlar yaaa....beyazprensess 11 ayda cin3 olmadı imkansız değil mi canım? Nasıl oluyor bu iş anlamıs değilim.
Aynen merak ediyorum şimdi bende o yüzden 6 ayda smear vermeye karar verdim negatif Olunca yılda veririm... Nolur olmaz belki değişiklik olur vs müdehale edilir ayyy ne boktan durumlar yaaa....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?