- 7 Temmuz 2019
- 41
- 8
- 36
- 44
- Konu Sahibi blackkwomn
-
Benim smear sonuclarim hep temizdi problem yoktu cin kısmına gelince onları daha bilmiyorum yarın kolkoskopi cekilecek ama korkuyorumHpv 16 yüksek riskli bi tip siğil yapmıyor zaten genel olarak. rahim ağzı kanserine sebep oluyor ama uzun vadede 10-20 yıl müdehale edilmediği durumlarda yani sizde asla yapmayacak. Cünkü biliyorsunuz. Cın1-2-3 diye ilerleyen degisimlere yol acıyor. Smear sonucunda bu gözüküyor. Doktor bunu gördüğü hpv 16 tespit edilen durumlarda kolposkopi yöntemiyle rahim ağzına bakıyor degisim gördüğü (cin1-2-3) gördüğü bölgelerden parça alarak inceletiyor. İlerlemis cin3 gibi durumlarda o dokunun alınması gibi islemler yapılıyor. Gözünüz korkmasın basit islemler. Bagısıklıgınızı ve moralinizi güclü tutarak daha cabuk atlatabilirsiniz. 2-3 yıl içerisinde vücut kendisi atıyor.
Smear de hpv cıkmaz cın1-2-3 cıkar ona göre kolposkopi yapılır. Tam anlayamadım durumuzu. Bana kolposkopi yapıldı hatta ben parça aldırmıştım. Korkulacak bi sey yok, normal vajinal muayane gibi sadece 3-5 dk daha uzun sürüyorBenim smear sonuclarim hep temizdi problem yoktu cin kısmına gelince onları daha bilmiyorum yarın kolkoskopi cekilecek ama korkuyorum
Merhabalar sonuçlarınız çıktı mı? Benim de smear normal ama hpv 16 çıktı tedirginim kolposkopi yaptıracagımSmear de hpv cıkmaz cın1-2-3 cıkar ona göre kolposkopi yapılır. Tam anlayamadım durumuzu. Bana kolposkopi yapıldı hatta ben parça aldırmıştım. Korkulacak bi sey yok, normal vajinal muayane gibi sadece 3-5 dk daha uzun sürüyor
Evet cıktı sonuclarım, temiz. rahim ağzı enfeksiyonum olduğu icin smearde cın1 çıktı yanıltıyormus enfeksiyon olduğunda.Merhabalar sonuçlarınız çıktı mı? Benim de smear normal ama hpv 16 çıktı tedirginim kolposkopi yaptıracagım
Çok sevindim darısı başıma keşke parça almaya bile gerek yok dese doktor :) kurban kesicem vallaha yıprandımEvet cıktı sonuclarım, temiz. rahim ağzı enfeksiyonum olduğu icin smearde cın1 çıktı yanıltıyormus enfeksiyon olduğunda.
Hpv 16 yüksek riskli bi tip siğil yapmıyor zaten genel olarak. rahim ağzı kanserine sebep oluyor ama uzun vadede 10-20 yıl müdehale edilmediği durumlarda yani sizde asla yapmayacak. Cünkü biliyorsunuz. Cın1-2-3 diye ilerleyen degisimlere yol acıyor. Smear sonucunda bu gözüküyor. Doktor bunu gördüğü hpv 16 tespit edilen durumlarda kolposkopi yöntemiyle rahim ağzına bakıyor degisim gördüğü (cin1-2-3) gördüğü bölgelerden parça alarak inceletiyor. İlerlemis cin3 gibi durumlarda o dokunun alınması gibi islemler yapılıyor. Gözünüz korkmasın basit islemler. Bagısıklıgınızı ve moralinizi güclü tutarak daha cabuk atlatabilirsiniz. 2-3 yıl içerisinde vücut kendisi atıyor.
[/QUOTE sizinde başınızda geçti sanırım atlatınız mı bi cerrahi müdahale olmadan peki
Yani canim sende cin1 yok enfeksyondan dolayimo oyle gozukuyorEvet cıktı sonuclarım, temiz. rahim ağzı enfeksiyonum olduğu icin smearde cın1 çıktı yanıltıyormus enfeksiyon olduğunda.
Evet canım fitil sonrası smearler yanıltıcı olabiliyormuş. Biyopsi aldırarak kesin sonuca ulasılıyor.Yani canim sende cin1 yok enfeksyondan dolayimo oyle gozukuyor
Bence en garantisi biyopsi canım icin rahat eder aldır ki düsünme sonrasında. Direk parcadan bakılıyor sonuc olarak. Bana kolposkopi yapılmamıstı. Hastanede yokmus direk biyopsi denmisti. Ama olan hastaneler var tabiÇok sevindim darısı başıma keşke parça almaya bile gerek yok dese doktor :) kurban kesicem vallaha yıprandım
Selam canım,Bence en garantisi biyopsi canım icin rahat eder aldır ki düsünme sonrasında. Direk parcadan bakılıyor sonuc olarak. Bana kolposkopi yapılmamıstı. Hastanede yokmus direk biyopsi denmisti. Ama olan hastaneler var tabi
Bence cın1 icin cok erken cın2-3 de anca düsünürdüm bence bekleyip biraz zaman tanısan daha iyi olur gerilemesi icin deflagyn deneyebilirsinSelam canım,
Biyopsi alındı cin 1 çıktı, gerilemesini bekleyemicem diye 2 eylülde kriyo yaptırcam
Kriyoterapiyi cin2 ve cin3 te yapmıyorlarBence cın1 icin cok erken cın2-3 de anca düsünürdüm bence bekleyip biraz zaman tanısan daha iyi olur gerilemesi icin deflagyn deneyebilirsin
Bişey sorabilir miyim smear temiz mi geldi temizse kolkoskopi yapmıyor doktorlar bendede 51 ve 66 var 3 4 doktora gittim temiz olduğu için sanırım kimse yapmadı bana bu işlemi sorduğum haldeiki yıldır smear sonuçlarım temizdi tesadüf sağlık ocağında yapılan tarama sonucunda hpv 16 olduğunu öğrendim ve acil kanuni araştırma hastanesine sevk etti jinekolojik onkoloji bölümünde muayene oldum temmuz 9 da kolkoskopi için randevu verdiler ordada bişey denmedi internetten okuduklarımdan korktum ilişkim var erkek arkadaşımada anlattım durumu oda endişeli herhangi bir şikayetim yok tuaf olan smaer sonucu temizken bu virus bana ne zaman geçti lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olsun siğilimde yok çok endişeliyim
Cook sevindim canim ama nekadr ilginc acaba enfeksyonmu vardida yaniltti test boyle olan bir kac kiside de duydum nasil oluyor anlamadimArkadaslar selam önceki sayfalardan hikayemi biliyorsunuz, hpv 16 smear temiz şikayetim ile kolposkopik biyopsi oldum cin 1 çıktı.
Sonrasında kriyoterapi yaptırsam mı diye burada arkadaslara soruyordum, biyopsi esnasında doktorum tekrar hpv bakmak istedi test sonucun da bugun geldi ve negatif
1 ay ara ile 2 farklı sonuc, iki testte iyi laboratuvarlarda yapıldı, doktorum bazen karısıklık olabildiğini iletti takip etmeyi uygun goruyorum dedi ama benim kafam karıstı tabi tam da dünya para verip ahcc almıstım:)
Düsük tipli var da cıkmıyo mu acaba dedim ya da biyopsiyi derin aldı sadece tek noktada lezyon vardı temizlendi mi acaba dedim ama kafamda deli sorular :))
Böyle birşey yaşayan var mı arkadaslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?