Martı Jonathan Livingston - Richard Bach
Bazen sadece Martı Jonathan Livingston olmak ve özgürce uçmak istersin. Yine de elbet biri çıkar "Akıllı ol Jon, uçmak karın doyurmaz" der
Bakınız;
"Bak Jonathan" dedi babası, hiç de haşin olmayan bir sesle. "Kış pek uzak değil. Tekneler seyrelecek ve yüzey balıkları derine inecek. Eğer çalışman gerekiyorsa, yiyecekle
uğraş, nasıl yiyecek bulacağını öğren. Bu uçma işi iyi de, biliyorsun, bir süzülmeyi yiyemezsin. Unutma ki uçmanın nedeni yemektir."
Keyifle okudum ve 'Hediye Edilebilecek Kitaplar' listeme ekledim ben.
Anlamlı mesajlarla dolu güzel bir hikaye.
Küçük Kara Balık, Küçük Prens gibi kitapları okuyup beğenmiş olan arkadaşların bu kitabı da beğenerek okuyacağını düşünüp tavsiye ediyorum.
Bir de anneler martı da olsa değişmiyor galiba
"Neden Jon, niçin?" diye sordu annesi. "Sürünün geri kalanına benzemek bu kadar mı zor? Alçaktan uçmayı neden pelikanlara, albatroslara bırakmıyorsun? Neden yemiyorsun? Jon, bir tüy bir kemik kaldın." nitekim 60 küsür kiloda da olsam bir deri bir kemik olduğumu iddia eden annem ile Jonathan'ın annesi arasında bir fark göremiyorum ben.
Ve bence kitabı özetleyen en iyi alıntı;
"Kanatucunuzdan kanatucunuza bedeninizin tümü, aslında düşüncenizin somutlaşmış biçimidir. Düşüncelerinize vurulan zinciri kırın,
göreceksiniz ki bedeniniz de zincirlerini koparıp atacaktır..."