- 29 Mart 2017
- 7.825
- 22.359
aralık ayında ben de deneyeceğim planlı okumayı. daha önce hiç yapmamıştım sanırım. belki okuma oranımı yükseltirBazen bir kitap kalıyor okuyamadığım. O kitabı da açıkçası bir dahaki aya sarkıtmıyorum. Ama benim için motivasyon olıypr böyle yapmak. Mesela Kasım ayında planladıklarımı okumuşum hatta araya bir kitap eklemişim
ben günlük hedeflerime bile ulaşamıyorum bazen.Ben aslında bir şeyleri planlamayı severim. Yani bu kitabı 5 günde bitirmem gerekiyorsa günde 50 sayfa okumalıyım deyip oturup o gün 50 sayfa okurum. Ama uzun vadeli planlar biraz yoruyor beni, okul zamanı da hiç programlı çalışan biri olamadım o yüzdenO an canım ne istiyorsa, neyin havasındaysam onu okuyorum.
Bunu özel konuşalımNeler istemiyorum ki
Hitlerin Unutulan Çocukları :)
Ama beni seri pdfleyebilirsin
Plan mlan yok bam bam bamcalciciğim senin vasıtanla diğer kitap kurtlarına da sorayım, aylık okuma planı yaptığınızda hedeflediğiniz kitapları okuyabiliyor musunuz? ya da araya başka kitap alıyor musunuz?
Teşekkür ederimBenimkisi bu, çok memnunum. Arkası açık olduğu için kitaplarım hava da alıyor.
calciciğim senin vasıtanla diğer kitap kurtlarına da sorayım, aylık okuma planı yaptığınızda hedeflediğiniz kitapları okuyabiliyor musunuz? ya da araya başka kitap alıyor musunuz?
Plan mlan yok bam bam bam
Önümüzdeki aydan itibaren tekrar deneyeceğim planlama meselesini, her sene başında başlar sonra bırakıveririm.
Teşekkür ederim
Neden fetal dna? Doktorunuz mu önerdi? Yani son basamak olarak buna başvurulur aslında. Testler sınırda mı çıktı?arachnoid mater ı bitirdim ben. 488 sayfa.
diğer kitaba da az kaldı.
hamilelikte testler kısmı çok zor geliyor. fetal dna araştırıyorum, araştırdıkça ağlıyorum. yaptırsam mı emin de olamıyorum. kafam hep bunlarla dolu olduğu için bu aralar pek kitap dinleyemedim.
Hadi inşallahBir kaç kez denedim ama başarılı olamadım. Spontane takılmayı seviyorum ben
Aralık ayı ben de liste oluşturacağımlisteyi minimumda tutup okumayı maksimumda yapmak şuan ki hedefim
Ben de okudum yakın zamanda, evet çok rahatsız edici yerleri vardıotomatik portakala başlayacağım. arkadaşlarımdan biri kitap için çok rahatsız edici demişti. çok merak ediyorum.
Günaydın herkeseEki Görüntüle 3168121
Ayışığı Manastırı - Balıkesir
Alibey (Cunda) Adası'nın kuzey yönündeki Pateriça Yarımadası'nın en uç noktasında yer alan Ayışığı Manastırı, dik bir tepenin (299 rakım) denizle birleştiği noktada yer almaktadır. Ayışığı Manastırı'nın inşa tarihi kesin olarak bilinmemektedir. (1771 ve 1795 tarihlerinin iki taş üzerinde yazılı olduğu söylenmektedir. Fakat Ayvalık halkının 1771 tarihinde şehirden çok uzak olan bu manastırı inşa edebilecek gelişmişlikte olmadığı göz önünde tutulduğunda bu tarih pek gerçekçi görünmemektedir. 1795 tarihi daha olası gelmektedir.)
Zeytin tevziatı yapıldığı dönemde, Katerinli Fahrettin Bey’e verilen zeytinliklerin sınırları içerisinde olması, kapalı tutularak yazlık olarak kullanılması ve bakım görmesi manastırın ayakta kalmasını sağlamıştır. Fahrettin Bey’in vefatından sonra şuursuz defineciler tarafından harap edilmiştir. Ayışığı Manastırı'nın çevresi duvarlarla çevrili olup diğer manastırlarda olduğu gibi avlu ortasında kilisesi yer almaktadır.
Manastıra su, dağdan künkler ile yalaklara getirilmekteydi. Zamanında manastırda hayvan beslenmekte, manastırın batı kısmındaki tarlalarda ise tarımcılık yapılmaktaydı. Avlu içerisinde yer alan kilise doğuya bakacak şekilde kubbeli (dört kemerli) olarak dikdörtgen planlı olarak inşa edilmiş. Kilisenin giriş kapısı sarımsak taşından inşa edilmiştir. Kilisede kullanılmış olan sarımsak taşı dikkate alındığında kilisenin çeşitli zamanlarda restorasyona tabi tutulduğu ve 1850’li yıllarda yıkılarak yeniden inşa edildiği anlaşılmaktadır. Patikadan girişte, hemen deniz tarafında iki katlı bina yer almaktadır. Günümüzde ikinci kata çıkışı sağlayan merdivenin basamaklarının tamamına yakını kırılmış olup ikinci katın üst döşemesinin büyük bir kısmı tahrip olmuştur. Ayışığı Manastırı'nın doğal ve insani etkilere açık olması zaman içerisinde büyük bir kısmının yıkılmasına neden olmuştur.
Günaydınlar Herkese
Kasım okumaları bildirimi için yarın akşam son. Lütfen bildirimleri zamanında yapınız
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
M Mavi Menekse
bir civciv annesi
Orangegreysky
Look Up
Boncobo
MrsDelfino
Tarık Tufan önerilerinizi alırım:)
Düşerken okudum bir tek. Ne yalan söyleyeyim beni pek cezbetmedi, ama vazgeçmek istemediğim bir yazar kendisi, belki de başlangıç için iyi bir kitap değildi.
kalın kalın okudun bu sene
GünaydınEki Görüntüle 3168121
Ayışığı Manastırı - Balıkesir
Alibey (Cunda) Adası'nın kuzey yönündeki Pateriça Yarımadası'nın en uç noktasında yer alan Ayışığı Manastırı, dik bir tepenin (299 rakım) denizle birleştiği noktada yer almaktadır. Ayışığı Manastırı'nın inşa tarihi kesin olarak bilinmemektedir. (1771 ve 1795 tarihlerinin iki taş üzerinde yazılı olduğu söylenmektedir. Fakat Ayvalık halkının 1771 tarihinde şehirden çok uzak olan bu manastırı inşa edebilecek gelişmişlikte olmadığı göz önünde tutulduğunda bu tarih pek gerçekçi görünmemektedir. 1795 tarihi daha olası gelmektedir.)
Zeytin tevziatı yapıldığı dönemde, Katerinli Fahrettin Bey’e verilen zeytinliklerin sınırları içerisinde olması, kapalı tutularak yazlık olarak kullanılması ve bakım görmesi manastırın ayakta kalmasını sağlamıştır. Fahrettin Bey’in vefatından sonra şuursuz defineciler tarafından harap edilmiştir. Ayışığı Manastırı'nın çevresi duvarlarla çevrili olup diğer manastırlarda olduğu gibi avlu ortasında kilisesi yer almaktadır.
Manastıra su, dağdan künkler ile yalaklara getirilmekteydi. Zamanında manastırda hayvan beslenmekte, manastırın batı kısmındaki tarlalarda ise tarımcılık yapılmaktaydı. Avlu içerisinde yer alan kilise doğuya bakacak şekilde kubbeli (dört kemerli) olarak dikdörtgen planlı olarak inşa edilmiş. Kilisenin giriş kapısı sarımsak taşından inşa edilmiştir. Kilisede kullanılmış olan sarımsak taşı dikkate alındığında kilisenin çeşitli zamanlarda restorasyona tabi tutulduğu ve 1850’li yıllarda yıkılarak yeniden inşa edildiği anlaşılmaktadır. Patikadan girişte, hemen deniz tarafında iki katlı bina yer almaktadır. Günümüzde ikinci kata çıkışı sağlayan merdivenin basamaklarının tamamına yakını kırılmış olup ikinci katın üst döşemesinin büyük bir kısmı tahrip olmuştur. Ayışığı Manastırı'nın doğal ve insani etkilere açık olması zaman içerisinde büyük bir kısmının yıkılmasına neden olmuştur.
Günaydınlar Herkese
Kasım okumaları bildirimi için yarın akşam son. Lütfen bildirimleri zamanında yapınız
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
berresuu
yet07
A Atalanteda
M Mavi Menekse
bir civciv annesi
Orangegreysky
Look Up
Boncobo
MrsDelfino
Şanzelize Düğün Salonu ve Hayal Meyal i tavsiye ederim .Tarık Tufan önerilerinizi alırım:)
Düşerken okudum bir tek. Ne yalan söyleyeyim beni pek cezbetmedi, ama vazgeçmek istemediğim bir yazar kendisi, belki de başlangıç için iyi bir kitap değildi.