GunaydinnnEki Görüntüle 3127012
Eki Görüntüle 3127013
Eki Görüntüle 3127014
AYDER YAYLASI ( RİZE )
Rize denildiğinde akla ilk gelen yer olan Ayder Yaylası, önemli bir turizm merkezidir. Ladin ve kayın ağaçlarından oluşan ormanları, yemyeşil bitki örtüsü ve otantik Hemşin evleriyle cennetten bir köşeyi andıran Ayder, şifalı kaplıcası ve enfes balı ile dillere destan olmuş bir yayladır. Fakat gerektiği gibi korunmamış ve ihmal edilmiş olan Ayder, bugün otellerle dolu bir ticaret merkezi haline gelmiştir. Lakin yine de doğal güzelliğini koruma yolundaki savaşını sürdürmeye devam etmektedir.
Ayder Yaylası’na ilk yerleşimin 13. Yüzyıla dayandığı tahmin edilirken; yayladaki kaplıcanın köklerinin ise 1700’lü yıllara dayandığı bilinmektedir. Ayder Yaylası’nda günümüzde de kalıcı veya göçebe (yaylacılık) olarak ikamet eden birçok kişi bulunmaktadır. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinden 19 kilometre uzaklıkta yer alan Ayder Yaylası, deniz seviyesinden 1350 metrelik bir yüksekliğe sahiptir. 1944 tarihinde milli park ilan edilen Ayder, 1987 yılında turizm bölgesi kategorisine girmiştir.
Günaydınlar Hayırlı Cumalar Herkese
Fotoğraf paylaşım günümüz. Akşama fotoğrafları bekliyorum
@Tosun Pasa
kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
Bonus
@Kukrim
@Kitapkontesi
@Oriana
@Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Camelia
Mrsay
L LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@Gelincik78
berresuu
@yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
CipisS
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
@Gallagher
Üzerine bir kitap koy barivalizimin fotisi sayılır mı başganım
Beni listeden çıkarmayın lütfenEki Görüntüle 3127012
Eki Görüntüle 3127013
Eki Görüntüle 3127014
AYDER YAYLASI ( RİZE )
Rize denildiğinde akla ilk gelen yer olan Ayder Yaylası, önemli bir turizm merkezidir. Ladin ve kayın ağaçlarından oluşan ormanları, yemyeşil bitki örtüsü ve otantik Hemşin evleriyle cennetten bir köşeyi andıran Ayder, şifalı kaplıcası ve enfes balı ile dillere destan olmuş bir yayladır. Fakat gerektiği gibi korunmamış ve ihmal edilmiş olan Ayder, bugün otellerle dolu bir ticaret merkezi haline gelmiştir. Lakin yine de doğal güzelliğini koruma yolundaki savaşını sürdürmeye devam etmektedir.
Ayder Yaylası’na ilk yerleşimin 13. Yüzyıla dayandığı tahmin edilirken; yayladaki kaplıcanın köklerinin ise 1700’lü yıllara dayandığı bilinmektedir. Ayder Yaylası’nda günümüzde de kalıcı veya göçebe (yaylacılık) olarak ikamet eden birçok kişi bulunmaktadır. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinden 19 kilometre uzaklıkta yer alan Ayder Yaylası, deniz seviyesinden 1350 metrelik bir yüksekliğe sahiptir. 1944 tarihinde milli park ilan edilen Ayder, 1987 yılında turizm bölgesi kategorisine girmiştir.
@Tosun Pasa
kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
Bonus
@Kukrim
@Kitapkontesi
@Oriana
@Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Camelia
Mrsay
L LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@Gelincik78
berresuu
@yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
CipisS
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
@Gallagher
Beni listeden çıkarmayın lütfenen kısa zamanda başlayacağım tekrar okumaya bebem hiç durmadığı için fırsat bulamıyorum
Aa yeni gördüm hayırlı olsunBeni listeden çıkarmayın lütfenen kısa zamanda başlayacağım tekrar okumaya bebem hiç durmadığı için fırsat bulamıyorum
Amin çok teşekkür ederim inşallahAa yeni gördüm hayırlı olsunsağlıkla büyüsün miniğin
Ay sevindim teşekkür ederimkk birinci noteri ile ikiniz mazeretlisiniz
Günaydın canımEki Görüntüle 3127012
Eki Görüntüle 3127013
Eki Görüntüle 3127014
AYDER YAYLASI ( RİZE )
@Tosun Pasa
kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
Levaiz
@Teyocan
@UcanSupurge
Bonus
@Kukrim
@Kitapkontesi
@Oriana
@Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
@Camelia
Mrsay
L LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@Gelincik78
berresuu
@yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
CipisS
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
@Gallagher
Yüzeysel olduğunu tahmin ediyordum ama bu kadarını beklemiyordumLife light cadıların keşfi dizisini izledim dün gece biraz. Aman yarabbi o kadar yüzeysel ki kitabı özet geçsem bundan daha ayrıntılı ve makul anlatırım şurda. Dizisi özetin özeti olmuş sadede aşk kısmına odaklanmış.
İzlerken çok sinirli izledim, bu böyle değildi burayı atladınız diye diye. Kitapları okuduktan sonra izleseniz belki güzel olabilir aklımda oturmayan sahneler vardı karakterleri ete kemiğe bürünmüş olarak görünce çok daha mutlu oldum ama Matthew karakteri kitapta çok yakışıklı ve güçlü. Keşke onunla evlensem diyordum okurken dizide çok donk ve anlatıldığı gibi değil evlenmekten vazgeçtimYüzeysel olduğunu tahmin ediyordum ama bu kadarını beklemiyordumHayat kitabı kısmı özellikle çok hava da kaldı
Merak ettirdin kitabıİzlerken çok sinirli izledim, bu böyle değildi burayı atladınız diye diye. Kitapları okuduktan sonra izleseniz belki güzel olabilir aklımda oturmayan sahneler vardı karakterleri ete kemiğe bürünmüş olarak görünce çok daha mutlu oldum ama Matthew karakteri kitapta çok yakışıklı ve güçlü. Keşke onunla evlensem diyordum okurken dizide çok donk ve anlatıldığı gibi değil evlenmekten vazgeçtimkitabını tavsiye ediyorum o yüzden hala
Fiyatı da çok uygunMerak ettirdin kitabıalıp okumak en iyisi. Evet ya yakışıklı bir adam değil bir de çok yaşlı geliyor bana
Kitapta zaten 1500 yaşında ama olsun aşkın yaşı olmaz. Çok üzülüyorum bu seri biterse aşık olacak yeni vampir bulamam diyeMerak ettirdin kitabıalıp okumak en iyisi. Evet ya yakışıklı bir adam değil bir de çok yaşlı geliyor bana
Geldi yine fiyatı çok uyguncuFiyatı da çok uygun
Teyo duymasunFiyatı da çok uygun
Dizi de de 1500 yaşında. Oğlu iyi adını unuttumKitapta zaten 1500 yaşında ama olsun aşkın yaşı olmaz. Çok üzülüyorum bu seri biterse aşık olacak yeni vampir bulamam diye
*Bu arada Matthew'ün yaşı spoiler sayılmaz çünkü tanıtımında da geçmekte karakter yaşları *