GünaydınEki Görüntüle 3114739
Eki Görüntüle 3114740
Yanasu Mağarası - Kırklareli
Kırklareli’nin Vize ilçesinin yaklaşık 20 km kuzeybatısındaki Baklaya Köyü’nün 2 km doğusunda Kazandere’nin bir kolu olan Yana Dere’nin sağ kenarında yer alır. Dere yatağından 5 m yukarıda bulunan mağara Vize-Kıyıköy yolundan 8. km’de ayrılan Baklaya yoluyla gidilebildiği gibi Kıyıköy-Aksicim-Balkaya veya Saray-Bahçeköy-Aksicim-Balkaya yoluyla da gidilebilir.
Toplam uzunluğu 1620 m olan Yenesu Mağarası, gelişim dönemleri ve seviyeleri farklı iki koldan meydana gelmiştir. Girişteki çöküntü salonuna bağlanan ana galeri, mağaranın aktif bölümüdür. İçinde sürekli akış olan bu bölümde, derinliği 0,5 -1,5 metre arasında değişen çok sayıda damlataş havuzu vardır. Damlataş havuzu veya göllerin üzerine saçaklar şeklinde inen veya tabanından yükselen bu şekiller, maparaya sihirli bir hava kazandırmıştır.
Günaydınlar Herkese
Akşam saat 20.30da SABAHATTİN ALİ söyleşisi var unutmayalım
Jawlensky
@kk birinci noteri
@Life light
@Eleadora
Levaiz
@Teyocan
@Ziya
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
Camelia
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@Gelincik78
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
GünaydınEki Görüntüle 3114739
Eki Görüntüle 3114740
Kırklareli’nin Vize ilçesinin yaklaşık 20 km kuzeybatısındaki Baklaya Köyü’nün 2 km doğusunda Kazandere’nin bir kolu olan Yana Dere’nin sağ kenarında yer alır. Dere yatağından 5 m yukarıda bulunan mağara Vize-Kıyıköy yolundan 8. km’de ayrılan Baklaya yoluyla gidilebildiği gibi Kıyıköy-Aksicim-Balkaya veya Saray-Bahçeköy-Aksicim-Balkaya yoluyla da gidilebilir.
Toplam uzunluğu 1620 m olan Yenesu Mağarası, gelişim dönemleri ve seviyeleri farklı iki koldan meydana gelmiştir. Girişteki çöküntü salonuna bağlanan ana galeri, mağaranın aktif bölümüdür. İçinde sürekli akış olan bu bölümde, derinliği 0,5 -1,5 metre arasında değişen çok sayıda damlataş havuzu vardır. Damlataş havuzu veya göllerin üzerine saçaklar şeklinde inen veya tabanından yükselen bu şekiller, maparaya sihirli bir hava kazandırmıştır.
Günaydınlar Herkese
Jawlensky
@kk birinci noteri
@Life light
@Eleadora
Levaiz
@Teyocan
@Ziya
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
Camelia
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@Gelincik78
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
Ben okumamışım. Ama ablamda vardı hatırlıyorum. Ablam Stephen King hayranıydı. Vardı elinde önce o okur sonra bize verirdi sakıncalı yerler varsa okumayalım diye kitapları.Şeyi okudunuz mu, King'in Medyum'unu? Korkudan elimden attığım tek kitap
Ablasız biri olarak duygulandımBen okumamışım. Ama ablamda vardı hatırlıyorum. Ablam Stephen King hayranıydı. Vardı elinde önce o okur sonra bize verirdi sakıncalı yerler varsa okumayalım diye kitapları.
Vermedi demekki ciddi korkunçlu bulmuş kendi de korkmuştur belkiAblasız biri olarak duygulandım
Bunu vermedi mi peki?
Bu arada ben bir süre yoktum grupta. Siz o sıra gelmişsiniz sanırım yeni yeni nickler görüyorum. Geç oldu ama hoşgeldinizAblasız biri olarak duygulandım
Bunu vermedi mi peki?
Evet evet ay sonu gibi geldim, çok teşekkür ederim hoş buldum efemBu arada ben bir süre yoktum grupta. Siz o sıra gelmişsiniz sanırım yeni yeni nickler görüyorum. Geç oldu ama hoşgeldiniz
Benim internetim evde olmadığım için sınırlı pek bakamıyorum. O nedenle katılamamEki Görüntüle 3114739
Eki Görüntüle 3114740
Günaydınlar Herkese
Jawlensky
@kk birinci noteri
@Life light
@Eleadora
Levaiz
@Teyocan
@Ziya
@Bonus
@Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
Camelia
Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@Gelincik78
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
Şeyi okudunuz mu, King'in Medyum'unu? Korkudan elimden attığım tek kitap
Elimde ama başlayamadım bi türlü, sıradaSelam:)
En en sevdiğim kitabı olabilir
Devam kitabı olan Doktor Uyku 'da çok güzeldir.
Ben de okumaya calisiyorum her firsattaKing kitapları çok pahalı geliyor bana seviyorum ama para vermek de istemiyorum kadar
Bu arada kendime sütlü kahve hazırlayıp kitabımın başına geçeceğim K Kitapkontesi
Beşe kadar boşum
King kitapları çok pahalı geliyor bana seviyorum ama para vermek de istemiyorum kadar
Bu arada kendime sütlü kahve hazırlayıp kitabımın başına geçeceğim K Kitapkontesi
Beşe kadar boşum
Bu fiyatlar neeeeÇok pahalı almadım ben onları. Makul fiyatlardı aldığımda. Önceliğimi yüksek fiyatlı kitaplara vermiştim.
Bunları 2022 yılı içinde aldım. aldığım fiyat ve şimdiki fiyatlar arasında baya uçurum var
Medyum : 42,64tl / 63,36tl
Doktor Uyku : 49,27tl /72,74tl
Billy summers 38.25tl / 57,75tl
22/11/63 : 59tl / 114tl
Kujo: 29tl / 44tl
O : 72,74tl / 143tl
Hayran oldum sanaBen de okumaya calisiyorum her firsattamisafirim var bir de
Ben Stephan King ile bir arkadaşım vesilesiyle tanıştım, O kitabını ona hediye edecektim ama önce benim okumamı şart koşmuştu. Daha sonra Esaretin Bedeli, Yeşil Yol, Göz adlı kitaplarını alıp okudum. Zaten pahalıydı iyice alınması zor olmuş bakıyorum daÇok pahalı almadım ben onları. Makul fiyatlardı aldığımda. Önceliğimi yüksek fiyatlı kitaplara vermiştim.
Bunları 2022 yılı içinde aldım. aldığım fiyat ve şimdiki fiyatlar arasında baya uçurum var
Medyum : 42,64tl / 63,36tl
Doktor Uyku : 49,27tl /72,74tl
Billy summers 38.25tl / 57,75tl
22/11/63 : 59tl / 114tl
Kujo: 29tl / 44tl
O : 72,74tl / 143tl