- 26 Mart 2018
- 28.435
- 127.916
GünaydınEki Görüntüle 3114739
Eki Görüntüle 3114740
Yanasu Mağarası - Kırklareli
Kırklareli’nin Vize ilçesinin yaklaşık 20 km kuzeybatısındaki Baklaya Köyü’nün 2 km doğusunda Kazandere’nin bir kolu olan Yana Dere’nin sağ kenarında yer alır. Dere yatağından 5 m yukarıda bulunan mağara Vize-Kıyıköy yolundan 8. km’de ayrılan Baklaya yoluyla gidilebildiği gibi Kıyıköy-Aksicim-Balkaya veya Saray-Bahçeköy-Aksicim-Balkaya yoluyla da gidilebilir.
Toplam uzunluğu 1620 m olan Yenesu Mağarası, gelişim dönemleri ve seviyeleri farklı iki koldan meydana gelmiştir. Girişteki çöküntü salonuna bağlanan ana galeri, mağaranın aktif bölümüdür. İçinde sürekli akış olan bu bölümde, derinliği 0,5 -1,5 metre arasında değişen çok sayıda damlataş havuzu vardır. Damlataş havuzu veya göllerin üzerine saçaklar şeklinde inen veya tabanından yükselen bu şekiller, maparaya sihirli bir hava kazandırmıştır.
Günaydınlar Herkese
Akşam saat 20.30da SABAHATTİN ALİ söyleşisi var unutmayalım
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@Ziya
@Bonus
@Kukrim
@Kitapkontesi
@Oriana
Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
X xnobodyx
A Arrietty_
@Aspasiaa
@Camelia
@Mrsay
@LADY VEGA
HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
Disipline Girmis BirKadin
@M e r i d a
@Gelincik78
@berresuu
yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
Ayy iki gözümün çiçeği beni kırmıyorTeyocan kızıyor
GunaydinnEki Görüntüle 3114739
Eki Görüntüle 3114740
Kırklareli’nin Vize ilçesinin yaklaşık 20 km kuzeybatısındaki Baklaya Köyü’nün 2 km doğusunda Kazandere’nin bir kolu olan Yana Dere’nin sağ kenarında yer alır. Dere yatağından 5 m yukarıda bulunan mağara Vize-Kıyıköy yolundan 8. km’de ayrılan Baklaya yoluyla gidilebildiği gibi Kıyıköy-Aksicim-Balkaya veya Saray-Bahçeköy-Aksicim-Balkaya yoluyla da gidilebilir.
Toplam uzunluğu 1620 m olan Yenesu Mağarası, gelişim dönemleri ve seviyeleri farklı iki koldan meydana gelmiştir. Girişteki çöküntü salonuna bağlanan ana galeri, mağaranın aktif bölümüdür. İçinde sürekli akış olan bu bölümde, derinliği 0,5 -1,5 metre arasında değişen çok sayıda damlataş havuzu vardır. Damlataş havuzu veya göllerin üzerine saçaklar şeklinde inen veya tabanından yükselen bu şekiller, maparaya sihirli bir hava kazandırmıştır.
Günaydınlar Herkese
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@Ziya
@Bonus
@Kukrim
@Kitapkontesi
@Oriana
Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
X xnobodyx
A Arrietty_
@Aspasiaa
@Camelia
@Mrsay
@LADY VEGA
HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
@M e r i d a
@Gelincik78
@berresuu
yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
Tek engelim kargoBen bekleyemeyip Mater serisini sipariş verdim ya
Günaydın herkeseEki Görüntüle 3114739
Eki Görüntüle 3114740
Günaydınlar Herkese
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@Ziya
@Bonus
@Kukrim
@Kitapkontesi
@Oriana
Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
X xnobodyx
A Arrietty_
@Aspasiaa
@Camelia
@Mrsay
@LADY VEGA
HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
@M e r i d a
@Gelincik78
@berresuu
yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
A niye kargo engel?Tek engelim kargo
Orda iken cikarsaydiniz seriyi basiniza
Günaydın hayirli sabahlar herkeseEki Görüntüle 3114739
Eki Görüntüle 3114740
Günaydınlar Herkese
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@Ziya
@Bonus
@Kukrim
@Kitapkontesi
@Oriana
Natsume
@Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
X xnobodyx
A Arrietty_
@Aspasiaa
@Camelia
@Mrsay
@LADY VEGA
HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
@M e r i d a
@Gelincik78
@berresuu
yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
Kitap fiyatinin 3 kati filan yurtdisina oluncaA niye kargo engel?
Ben de dün kütüphaneden aldım tam metin yokmuş. 400 küsür sayfa. Bakalım benim de girecekmi rüyalarıma şu yaşımda yine de temkinli okuyorumBen de bunu okuyorum yarıyı geçtim. Çok korkutucu değil ama gece rüyama giriyor bazen hahhaha
Bendeki tam metin 1216 sayfa
Valla korkutmuyor ama etkiliyor demek ki rüyama giriyorBen de dün kütüphaneden aldım tam metin yokmuş. 400 küsür sayfa. Bakalım benim de girecekmi rüyalarıma şu yaşımda yine de temkinli okuyorum
Valla korkutmuyor ama etkiliyor demek ki rüyama giriyor
Şeyi okudunuz mu, King'in Medyum'unu? Korkudan elimden attığım tek kitapBen de dün kütüphaneden aldım tam metin yokmuş. 400 küsür sayfa. Bakalım benim de girecekmi rüyalarıma şu yaşımda yine de temkinli okuyorum