Üf@Levaiz cheesecake yapacakmış bize
Shahaha yel var mı yel
Geçmiş olsun canımMerhabalar
Hasta arkadaşlar çok geçmiş olsun. Salgından bizde nasibimizi aldık. Hastanede serum alıyor oğlum.
07 yaktı seni djsjsjsNe kadar güzel paketlenmiş
Bu sefer gizliden olmasın lütfen
Herkese merhabaEki Görüntüle 3111251
Eki Görüntüle 3111252
SAAT KULESİ (İZMİR)
Konak Meydanı'nda yer alan ve İzmir’in sembolü olan Saat Kulesi Osmanlı Padişahı Sultan II.Abdülhamid’in tahta çıkışının 25.yılını kutlamak amacıyla 1901 yılında; İzmir Valisi Kıbrıslı Kamil Paşa, Bahriye Mirlivası Said Paşa ve Belediye Reisi Eşref Paşa’dan oluşan komisyon tarafından yaptırılmıştır. Bu yapı 25 metre yüksekliğinde, dört katlı ve sekizgen planlıdır. Platformu beyaz mermerden ve diğer yapıları ise; kesme taştan yapılmıştır. Kolonlar Kuzey Afrika temasını taşır. Kulenin saati Alman İmparatoru 2. Wilhelm tarafından hediye edilmiştir. Saat Kulesi’nin dışı baklava dilimi kabartmaları yapılmış ve 4 tane 75 cm. çapında saat eklenmiştir.
İzmirli mimar, Raymond Charles Pere saat kulesi ile aynı tarihte inşa ettiği ve Sultan’ın 25. Yılını simgelemesi sebebi ile 25 musluklu olarak tasarladığı sekizgen havuz ve İzmir Sarı Kışla da günümüze ulaşamamıştır.
Kule 1974 yılında 5,2 şiddetinde olan depremde hasar almış ve kulenin saati depremin olduğu saat 02.04’te durmuştur. İki yıl içinde kule tekrar onarılmış ve saati günümüze kadar çalışır hale gelmiştir.
Günaydın güzellikler
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
Eleadora
@Levaiz
@Teyocan
@Ziya
@Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@Amanita
@Arrietty_
Aspasiaa
@J a n e
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
@fesang
@Boncoboorkodos
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@Gelincik78
@berresuu
yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
@Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
Kitap fiyatları çok artmışBen 2021 sonlarında almıştım 44 tl 'ye. Bir de Doğan Kitap çok pahalı
Kitap fiyatları çok artmış
Aralık ayından beri toplu kitap almayan ben çok şaşkınım. Geçen hafta da d&r mağazasına gittim birkaç kitap vardı aradığım. En ucuzu 90tl idi almadan çıktım
Geçmiş olsun canımMerhabalar
Hasta arkadaşlar çok geçmiş olsun. Salgından bizde nasibimizi aldık. Hastanede serum alıyor oğlum.
Şaşırılmayacak gibi degil gerçekten Dan Brown in beyninin içindekiler gerçeklesmis kehanet resmen. Kitabı sevmiştim ben, okumasi cok zevkli. Dan Brown hayran olunasi deha kişiliği yaninda kalemi de çok güzelAspasiaa sen de kitabı okurken şaşırdın mı (Cehennem)
Bildiğin pandemiyi anlatıyor
Nüfus fazlalığı, Melinda ve Bill Gates
Doğum kontorlü için milyon dolarlar bağışlamalar
Calcifer bizim aldığımız fiyatları görünceBen bugünlerin geleceğini bildiğim için 2021 yılında deli gibi kitap aldımŞu an 3 katına çıktı aldıklarım
Eki Görüntüle 3111611
Kitapla ilgili bir kaç yorum bırakıyorum.
"okuduğum en zor kitaplardan biriydi. ki ben, bir çok kişinin midesini bulandıran şeyleri zorlanmadan okuyabilen biriyim. fakat bu kitapta anlatılan şeyler çok çok ağırdı. ara ara midem bulandı, gözlerim doldu, bırakmak istedim. okuduğumdan beri geceleri rüyalarıma giriyor. bütün bunlar kitabı kötü yapıyor mu? hayır. ama etrafimdakilere okumamalarını tavsiye ediyorum. bu kitabı ponçik bir bünye kaldıramaz, dünyanın kötü yanlarını çok da detaylı öğrenmenize gerek yok."
"birtakım şeyler kırılır, bazen kırılanlar onarılır, fakat çoğu durumda fark edersin ki, kırılan ne olursa olsun hayat o kaybı telafi etmek için yeniden şekillenir, bazen de muhteşem olur bu şekilleniş."
ne kadar güzel bir kitap olduğunu anlatmam için yeni kelimeler keşfetmem gerekiyor.
bitirdikten sonra uzun süre elime alamadım, kendimden uzaklaştırdım. öyle benimsemişim ki o trajediyi, bakışlarım kitabı bir yerlerde yakalasa gözlerim doluyor."
Senin nick karıştıki çoğumuz karıştırıyormuşuz
Geçmiş olsun canıminşallah hızla toparlar
Hadi okuyalım
Ayrıca siz buluştunuz diye anladımm ben foti yok mu foti
Okuyalım hadi
Evet fırsat buldukça görüşüyoruz
Teşekkür ederim cnmÜf
Shahaha yel var mı yel
Geçmiş olsun canım
07 yaktı seni djsjsjs
Calcifer bizim aldığımız fiyatları görünce Eki Görüntüle 3111626
İyi olmuş iyihehehe arada bir eski siparişlerimin fiyatlarına bakıp oh oh iyi ki almışım diyor içimi rahatlatıyorum
İyi olmuş iyi
Şu hayatta bir tek doğru zamanlamam ıphone da oldu ben değiştirdikten sonra fiyatlar fırladıeşim diyor bu nasıl denk geldi şaşırdım diye
Teşekkür ederim canımGeçmiş olsun canım
Ne de güzel yapmışsınızyet07 burada tanıştık kızlarla. Aynı şehirde olunca bir de yüz yüze kitap muhabbeti yapalım dedik ki mükemmel oldu
İnşallah ilerde çok daha kalabalık olarak toplanırız
Ben o zamanlamayı kaçırdım ve çok üzgünümİyi olmuş iyi
Şu hayatta bir tek doğru zamanlamam ıphone da oldu ben değiştirdikten sonra fiyatlar fırladıeşim diyor bu nasıl denk geldi şaşırdım diye
İsminin sonunda çok rakam olan vardı o zaman, bir de ysf42 ile bende benzetiyordum başta. Bir de kabul etmelisin ki bu kadar aktif değildinO ponçik benimolabildiğince pozitif kitapları okumaya çalışıyorum. Okursam uzun süre kitap alamayabilirim elime
Kısmet değilmiş diyelim
Teşekkür ederim cnm
Ne kadar güzelönceden tanışmışlığınız var mıydı peki?
Teşekkür ederim cnmoysa Antalya plaka daha akılda kalıcıdır da kısmetimde yokmuş
Benim aldığım zaman ki fiyat şimdi saatlerin fiyatı olmuşBen o zamanlamayı kaçırdım ve çok üzgünüm
Guzel olmamis mi amaİsminin sonunda çok rakam olan vardı o zaman, bir de ysf42 ile bende benzetiyordum başta. Bir de kabul etmelisin ki bu kadar aktif değildinBöyle çok güzel oldun
Şimdilerde birileri K Kitapkontesi kontes olmuş