Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Valla süpersin senin sayende kendime dahada güvendim iki haftadır diyetteyim 4 kilo verdim simdi senin başarını okudum dahada heveslendim bu arada 81dim şu an 77 kiloyum hedef 60 emziriyorum ilk hafta çok zorlandım ama şimdi alıştım ins hedefime ulaşcam :)
Sizi tebrik ederimmm.Diyet boyunca uymaya çalıştığım yeme ve spor düzenim .. yukarıda linkini verdiğim konu .
Bir ay önce bu yazıda da konumu sadece karar verin diyerek bitirmişim .. Demek işin formülü cidden bu :)
Evet KK nın güzel hatunları ...
Her ne kadar havalar baharın müjdecisi gibi ısınmasa da güzel ülkemin bir çok yerinde ...takvim gerçeği der ki ; aylardan Nisan ...
Yaza kaldı 2 ay ...Fazla kiloları ile baş başa kalan , kara kara düşünüp keşke kışın yapsaydım diyetimi diyen ... geç kaldığını düşünen ... her kim varsa bu sağlıklı beslenme ve diyet listem onlar için gelsin ... Tamamen kişisel deneyimlere dayalıdır .
Not 1: Kişisel deneyim derken bilmeyenler için söyleyeyim yaklaşık 30 kiloyu ... geçtiğimiz yazdan bugüne vermiş bir ses sesleniyor size ...
Başlıkta yazdığım şok diyetlere başvurmamak için 2 ay süper bir zaman dilimi ... Kilo fazlası çok olanlar için , verebilecek 15 kilo ... daha az olanlar için min. 8 kilo demek ... hadi araya tiroid ..insülin direnci ... yavaş metabolizması olanları da katalım ..onlar içinde verilecek 6 kilo hiç fena gelmiyor bence kulağa ?
Peki ne yapacağız ?
Olmazsa olmaz , esneme kabul etmez Genel Kurallar ...
1.Kararlı olacağız ... Ödül günü ... serbest gün ... aaaa bu hafta 1 kilo vermişim şunu yiyeyim ..pzt devam ederim ..kaçamaklarını unutacağız !!
Ödül kazanmak için hedefe varmak gerek ? hedefimiz 1 kilo vermek değil ki ...
2.Israrlara , teşekkür ederim almayayım ..demeyi öğreneceğiz ... Sana ne benim diyetimden değil mi ? yahu .. ne geldi ise başımıza , amaaaaan bugün de ye ,bi seferden bir şey olmaz , şu kadarcıktan kilo mu alacaksın ? diyen insanlara hayır diyemediğimiz için gelmedi mi ?
3.Hayır :)) onlarda etken ama ... ne geldi ise başımıza ..beynimize doğru sinyalleri göndermediğimiz için geldi . Beyin diyet kelimesini sevmez . Diyette olduğu sürece mutsuzdur . Açtır . Açım dedikçe de açlığınız geçmez , aksine bir süre sonra kendinizi mutfakta ayak üstü ağzınıza attığınız kaçamaklarda bulursunuz . O yüzden 3. kural ... beynimize güzel ve doğru sinyaller göndereceğiz .
4.Su ... duymaktan gına geldi içinize biliyorum ama susuz kilo verme olmaz . Kilonuza göre 33.3 ml kilo başına ; yani 60 kg da ortalama 2 lt ... 80 de 3 lt .. gibi ... su tüketin .
Şimdi gelelim size önereceğim esnek diyet menüsüne ...
Uyarsanız pişman olmazsınız .
*Erken uyanın .
*Güne mutlaka ılık su ile başlayın (küçümsemeyin bu maddeyi var bil bildiğimiz) ... ister limonlu ılık su ... ister elma sirkeli balı ılık su...ister keten tohumu yağı damlatılmış ılık su ...
*Kahvaltı
SİYAH ÇAY KESİNLİKLE TÜKETMEYİN.
Kahvaltıda içtiğim alternatif içecekleri yazıyorum .
- Zencefilli Hibiskus çayı
- Yeşil Çay
- Beyaz Çay (pahalı olması ile nam salmıştır , evet pahalıdır da:) ama alacağınız 50 gr. beyaz çay ..size uzun bir süre gider . çünkü bir fincan için çok az miktar kullanılır)
*Kahvaltınızın olmazsa olmazı yeşillik .Özellikle tere /dere otu / maydanoz . Her gün . Bol limonlu ve mide probleminiz yok ise isotlu (yakacağınız yağlar için çok önemli)
*Yeşillik yanında iki çakmak kadar ( sıkıldık şu kibrit kutusundan ) peynir .
*Haşlanmış yumurta (protein candır) bir gün tam , diğer gün iki yumurta beyazını yeşilliklerinize doğrayarak , bazen yumurtanızı yulaf ezmeli lorlu omlet yaparak ...
*Ceviz , çiğ badem ya da zeytin .. 3 ü bir arada değil . Dönüşümlü .
*Kilonuza göre dilimi ayarlanacak kepek ya da tb. ekmek ( 60 lı kilolar için 1 dlm yeterlidir , kilonuza göre giderek artabilir .. Mak. 3 dlm 90-100 üstü için sabahları)
*Arada kahvaltınıza çiğ kırmızı biber , bazen gün kurusu , haftada 1 bir kaşık fısıtık ezmesi(şekersiz) ekleyebilirsiniz .
Bence Hamdolsun doyduk diyerek kahvaltıdan kalkabiliriz .
Ara öğün yapmak tercihinize kalmış. Bazı bünyeler sık yemek yemeğe olumsuz cevap verir. Ben mi ? ben günde 3 ana 3 ara öğün olarak beslendim .
Ara öğün tavsiyelerim ;
*En kolay tercih bir adet meyve(tercihen yeşil elma ya da 1 dlm ananas ya da bir kivi ) ve 3 kaşık az yağlı yoğurt ...
*Ara öğününün olmazsa olmazsı yoğurt (sütte tercih edilebilir ama yağ yakımında yoğurt bir numara) 2. bir seçenek yoğurdun içine atacağınız bir kaçık chia ya da buğday ruşeymi (her ikisi de aktarda markette rahatlıkla bulabileceğiniz ekonomik ürünler) ve 10 15 adet kuru yaban mersini ( mucizeeeee yağ yakmak için ) yaban mersini alırken şekerlendirilmiş cranberry almayın yanlışlıkla .
*Bir başka ara öğün tercihi o an yoğurt süt tüketemeyenlere ... bir sade kahve ve bir kaç çiğ badem ve bir adet meyve ..
*Yine ara öğün olarak rendelenmiş kivi ya da yeşil elma ,biraz toz tarçın ve yulaf ezmesi karıştırabilirisniz . Yaban mersini eklemeyi unutmayın .
*Kahvenizi sade için . Tüürk kahvesi metabolizma hızlandırmada ve bağırsak çalıştırmada çok etkilidir . Hazır kahve tüketimi de sade olursa tercih sebebidir ama içemeyenler sütlü kahve tüketebilir (ara öğün yanında kuru meyve ve çiğ badem ile )
Şimdi gelelim öğle / akşam menülerine ...
Klasik kural bir akşam karbonhidrattan uzak dur .
Klasik kural iki her iki öğününde de yoğurt ve salata tüket .
Burada önemli olan çorba olan menüde onu 1 dlm ekmek yerine saymak . Pirinç pilavı tüketmemek . Glisemik endeksi yüksek gıdalardan uzak durmak .Bakliyatları ölçülü , özellikle akşama denk gelmeyecek şekilde ve hafta da 2 den çok tüketmemek .
Örnek menü mü ? gelsin
1 kase çorba
1 porsiyon sebze yemeği
1 kase yoğurt
Peynirli salata (pro.yu burada peynirden aldık)
(ekmek eklenebilir kiloya göre)
Sebze yemeği susuz ....
Not 2: Sebze yemeğiniz mi yok ? Çiğ sebze tüketin özellikle kırmızı biber .
Et tavuk mu yok , salatanıza peynir ekleyin ya da yumurta haşlayın .. işte proteininiz hazır . Çılbırda iyi bir tercih mesela .
Yani diyet listesine bakınca offf buna her gün uyamam ki deriz ya ... o gün ya o yemek denk gelmezse ..
Hayır böyle bir derdiniz yok .
O yüzden özellikle liste ve menü şeklinde yamak istemiyorum .
Bileceğiniz tek şey
Ekmek=Çorba=makarna=bakliyat = karbonhidrat (bunlardan birini seçin ) (akşam tüketmemeye çalışın)
Tavuk=et=köfte=hindi=balık=yumurta=peynir =protein ( elinizin altında hangisi varsa öğle akşam menünüze ekleyin )
Bu ek olarak yukarıda dediğim gibi salata ve yoğurt ve sebze (çiğ ya da yemek halinde)
Not 3: Yemek yeme işini en geç 20:00 gibi (o da ara öğün olarak ) bırakın .. Ben akşam yemeğimi 17:00 gibi yiyip , 19:30 gibi son aramı yaptım genelde .
Son arada meyve tercih etmedim . Genelde tarçınlı süt .. yoğurt kürü tercih edilebilir.
Şu yazdıklarım gözünüzü korkutmasın . İnanın yapılmayacak hiç bir şey yok .
Ve spor :) olmasa olmaz mı dediğinizi duyuyorum ...
Ben kilomun 20 den fazlasını sporsuz verdim kabul .. Ama spor gerçekten şekilllenmeniz , sıkılaşmanız için çok önemli . Hani tartıda 5 kilo eksik gözükmek mi ? bir beden incelmek mi ?
İkisi de olsun tabii de :)) spor sizi daha fit ve ince gösterecektir . Hem inanın alışıyorsunuz .
Tavsiyem tabii ki de hiç bir şey yapmak istemeyenler için yürüyüş .
Evden çıkmak istemeyenler içinse günlük 3 mil 45 dk leslie .
Ya da mümkünse pilates .
Tercih edeceğiniz spor kardiyo ise mutlaka interval kardiyo olmasına dikkat edin (nabzı bir arttırıp bir düürerek ...yürüyüşse mesela normal tempo ardından hızlı tempo 2 dk gibi)
Spor işin cilası . Keşke yapsanız ...ama yapamam diyip kestirip atmayın bu yazdıklarımı . Yukarıdaki beslenme düzeni için kendinize 2 ay verin sadece . Lütfen .
İnanın ve başlayın.
Her türlü sorunuzu elimden geldiğince , dilim döndüğünce cevaplarım .
Onun yerine bunu mu yesem , şunu ne ile tüketsem gibi gibi ...
Hadi bakalım ... Siz başlayın ...destek ve motivasyon benden .
Sadece karar verin .
Açlık siz de de baş ağrısı yapıyor mu ya
Sizi tebrik ederimmm.
Yazıda leslie 3 mil yaptığını yazmışBu arada spor olarak ne yaptınız ??
Bu arada spor olarak ne yaptınız ??
Valla plank squat Leslie bunları hic duymamistim bile. Arastirip ogrenirim ins.leslie ile başladım 3 mil ama beni çok sarmadı .
son dönemde ve korumada ... interval kardiyo yapıyorum . ister koşu , ister kondisyon bisikletinde ... tempo arttırıp yavaşlatarak ..
ve pilates ...
mutlaka sporumu plank ile bitiyorum .. 30 sn lik 3 er duruşla başladım ... şimdi 2 dk ya yakın 5 er plank ..
zaman zaman netten squat videoları ..
ve gün aşırı ağırlık kol çalışması .
ben bu sporlarla kilo vermedim ama bunlar zaten 60 lara gelince başladı :)
Merhaba... Size bir doktora özellikle bir endokrinoloji uzmanına gitmenizi tavsiye edebilir miyim? Hamileliğim sonrası ben de benzer birşey yaşadım. Ama doktora gitmedim. Çok hızlı kilo aldım. Doktora gitmek şimdi aklıma geldi.. Çeşitli vitamin eksiklikleri ve insülin direnci çıktı. Özellikle D vitamini eksikliği çok etkiliyor. Bunu da ilaç kullanıp zihniniz açılınca fark ediyorsunuz. D vitamini eksikliğinin en önemli sonucu depresyonmuş. Bunun sonucu da aşırı yeme isteği... İnsan depresyonda olduğunu bile fark etmiyor. Depresyondan çıktıktan sonra fark ediyorsunuz... Sizin gibi yeni doğum yapmış birinin vitamin eksikliği olması gayet normal... Ayrıca çok ağır bir diyet yapmazsanız sütünüz azalmaz. Sütü azaltan şey strestir. çok yedim, kilo aldım stresi bile sütünüzü azaltacaktır. Bence bir doktora ve diyetisyene başvurun sütünüzü azaltmadan hatta çoğaltarak uygulayabileceğiniz bir diyet vardır....Valla plank squat Leslie bunları hic duymamistim bile. Arastirip ogrenirim ins.
4 yıldır sürekli zayıflamaya çalışıyorum. Sadece iki kez iki ay diyet yaptım oda hamileyken şeker sebebiyle. Doğumdan sonra çıldırmış gibi abur cubur midem bulanincaya kadar. Bazen normal yatar gece müthiş bir mide bulantısı ile kalkıp yarın asla yemiycem deyip sabah kahvaltı bile yapmadan yine deli gibi yemisimdir
Bende birde herseyi bitirme arzusu var. Iki saat sonra canım ister diyemiyorum.
Iki hafta sonra okula gitmem gerekiyor. Resmen çocuklardan arkadaşlardan utanıyorum.
Bugun 4. Gunum abur cubursuz. Ama yemek olayinda ciddi bir diyetim yok malesef. Bunda bile sutum azaldi cok Üzgünüm. Bir taraftan da diyetle ilgili olmadigini kendiluginden azalacagini düşünüyorum. Bebegim henuz iki buçuk aylık. 52 kiloydum. Boyum 155. Ilk hamileligimde. Su an 65 kiloyum. Kendimi biliyorum. En fazla 21 gun yapıyorum. 4/5 kilo veriyorum sobra iki haftada hepsini alıyorum. Nasilsa veriyorum diyorum