Homozigot Mutasyon.. Kan pıhtılaşması.

anladım canım bulunduğun yerden dolayı bişey diyemeyeceğim. doktorunu değiştir dicektim. çünkü farklı doktorlar farklı tetkikler isteyebiliyor. belki pıhtılaşmayı araştırırlar diye ama senin durumun farklıymış evet. Allah yardımcın olsun öyleyse hayırlısı inşallah gönlündeki olur

canım kafam karıştı dedim ya doktorun söylemesine göre bu cuma 18.haftada olucam o yüzden hesaplayamıyorum ondan sordum zaten... en iyisi ay sonunda gittiğimde sorayım doktora daha garanti olacak sanırım .... bu arada saol ordan bakıyım

hımm anladım bende iki ay önce düşük yaptım ilk bebeğimdi henüz neden düşük yaptığımı bilmiyorum genetik testleride her hastahane yapmıyor diye biliyorum o yüzden sordum
evet senden istediklerinde yapabilen bir labratuara gönderirler kendi bünyelerinde yoksa...

ya bişey sorcam bu testi normal hastahanedemi yaptırdınız yoksa genetik merkezlerde mi
bn araştırma yani tıp fakültesi hastahanesinde yaptırdım devlet hastahanelerinde yapılmıyor özellerdede 1500-2000 tl arası bildiğim kadarıyla

çok tşk ederim cnm idraer testinde çok silik bir çizgi çıktı bu ay kana gitmedem daha inş bndede vardır gebelik :)

cnm nasıl ya iğneler acıtıyor mu çok ve nerenden vuruyorsun karın diolar ama

cnm nasıl ya iğneler acıtıyor mu çok ve nerenden vuruyorsun karın diolar ama
göbekten iğne oluyor bu göbek çevresindeki yağ dokusuna yapıyosun. canın yanıyor ama sebebi kılcal damarları bazen çatlamasından dolayı olan bi ağrı iğne yapılan çevre morarıyor.sonuçta kanın sulansın diye yapıyosun. ben bu iğneyi neredeyse 5 aydır yapıyorum.ve gerekirse doğuma kadar yapılabilirmiş.doktorun yapacağı teste belli olacak. eğer sana bu iğne verilirse sabretmeye çalış çünkü iğne çok önemli bebeğe giden kan aklışını dengeliyor.kan pıhtısı yüzünden kan gitmezsse allah korusun gebelik kaybı oluşuyor. bebek için kan oksijen demek. allah yardımcımız olsun ne diyim ben sabrediyosam sende edersin allah kuvvet verir. iğneyi neden yaptığını düşününce canının acısı gözükmüyor gözüne

peki sonucu ne çıktı
heterozigot mutasyon yani yüksek resk grubu pıhtılaşma hergn hap veiğne olacağım hamileyim şuanda dün öğrendim akşam hemen başladım iğneye ama üstüne düşülmesi gerekn bir durum bnce bir çok insanda var ve maalesef doktorlar bunun testini 3 düşükten snra istio

peki sonucu ne çıktı
CANIM BEN KAYSERİDE yaşıyrum burda detagen diyebir yer var sordum trobofoli testini 180 tl genetik test için kişi başı 125 tl dedi eşinle birlikte yaptırman gerekiyrmuş.fakültede kan testi yaptırdım sonuç çıktı ama korkuyrm gidip almya yarın gidicem kan pıtılaşması vardır diye umud ediyrum en azından tedavisi varmış

allah yardımcın olsun .

Mrb canim bu basligi gorunc dikkatimi cekti,11aylik evliyim bende temmuz ayinda kimyasal gebelik yasadim sonrasinda kontrole gittim butun testler iibdi fakat bende de bu pihti sorunu cikti.
Faktor v normal
Protrombin normal
Mthfr 677-heterozigot
Mthfr1298-heterozigot
PAİ= 4G\4G homozigot. Cikti.
Hic tedavi vermedi hamile kalirsan gel bi igne yapacagiz dedi.hamile kalmaya engelmi dedim net cevap vermedi 3ay sonra gel dedi bide hamilelik okursa gel igne olman lazim dedi.
Degerler yukarida beklemeliyimmi kafamda bi suru soru okustu bu basligi okuyunca
Hamili kalabilirmlyim acaba degerleri yorumlayablirmisin canim

anladım insallah yoktur Allah yardımcın olsun ... ben test bile yaptıramadım henüz 2 ay oldu düşük yapalı ve yaptıramamda eşimin işi sebebiyele muştayız ancak yarıyıl tatilinde memlekete gidebililiyorum orada yaptırabilirim ama.. bebek için okadar nasıl bekleyecegiz bilmiyorum eşimde bebek çok istiyor

ALLAH yardımcın olsun canım inşallah bebegini sağlılıklı sıhhatli birsekilde kucagına alırsın

cnm valla bnde direk heterozigot yüksek risk grubu çıktı sennki sanırım homozigot ondan olabilir sen doktorunla ayrıntılı görüş ama bunu üstüne düş ihmale gelmez

Selam herkese mthfr 1298 homozigot mutasyonum ve 6 haftalik bir kaybim var. Dusukten beri coraspin folbiol benexol kullaniorum. Suan hamd olsun gebeyim ama daha cok ufak 0.4 clexana basladik gunde bir defa. Insallah rabbim bizede acir ve evladimiza kavusturur. Sizlerde gunde bir kez mi igne kullaniorsunz?

evet cnm bnde yeni hamile olduğumu öğrendm ben heterozigot maalesef aynı iğneyi vuruyorum pazar günnden beri inş emeğimizn karşılığını alırız bnde 6 haftalıkta kaybettim bebeğimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…