- 12 Mart 2020
- 9.693
- 20.747
ya canım ben de 1 sene içinde 3 kürtaj oldum.ilk iki bebeğiimin kalbi hiç atmadı gelişimi durdu 8 haftalık.Benim 2,5 senedir 5 düşüğüm oldu ve burdaki doktorlar hep kan pıhtılaşması yüzünden vs oldu deyince 5. gebeliğimde kan pıhtılaşması iğneleri kullanmama rağmen yine kalbi durunca hepsi genetik tüp bebek yapıcaz dediler. Kendiliğimde gebe kalmama rağmen tekrarlayan düşüklerim olunca genetik tüp bebek vardı hep aklımda ama gittiğim doktor bence yine kendiliğinden denemelisin sende bebek olduktan sonraki süreçle ilgilenmemiz lazım diyip bu testleri yaptırdı. Kürtajlarımın hepsi vakumlu oldu. Hiç bişey kalmadıı herşey normal dediler ama bütün kürtajlar yapısıklık yapabilirmiş malesef bütün gittiğim doktorlar 2. düşükten sonraki hsg filmiyle değerlendirdiler hep. Resmen deneme tahtasına dönmüşüm sinirden bütün gün ağladım.
3.bebeğim ise pıhtılaşma iğnesi coraspirin progeston falan kullandım.6. haftada kalbini duyduk ama 9+2 de kalbi gelişimi durdu yani 7.haftada kalmş.
ondan sonra bi daha hamile de kalamadm.amh değerim de sıfırlarda çıktı.sonraki gittiğim hiç bi dr da rahimde yapışıklık kalıntı falan olur bi film çekelim demedi.başarısız bir tüp denemem oldu yumurtam boş çıktı ilerleyebilseydik genetik taramalı tüp olcaktı ama nasip olmadı.kaç tane dr değiştirdim.yumurta takibi yaptırdım hiç yumurta gözükmedi adet düzenim bozuldu.saraçoğlu kürlerini yaptım 2 ay önce bir de kimsayal gebelik geçirdim...hala ne yapcağımı bilmiyorum..
iyi bi dr da bi kere daha tüp denemeyi düşünüyorum ancak hamile kalınca iş bitmiyor gebelik ilerlemeyince hiç bir anlamı yok.yani gebelik de çok zorlaştı sanki benim için