- 24 Ağustos 2016
- 3.683
- 6.172
-
- Konu Sahibi PinkMermaid
tiyatrodayken diksiyon egzersizlerinde agzimiza kalem koyup konusurduk cok etkisi oluyor. evde agziniza kalem koyup bol bol konuşun. biraz tükürük akabilir tabi :)Kızlar bazen çok hızlı konusuyorum ve dediklerimi karşı taraf anlamiyor ve bu canımı sıkıyor bazen bu durumumla kendim de dalga geçebilsem de böyle konuşmak istemiyorum..tane tane , akıcı ve güzel konuşmak istiyorum,bunu nasıl yapabilirim ?
bende aynı dertten muzdaribim..aynanın karşısında konuşuyorum,sesli kitap okuyorum,güzel konuşma dersi aldım,eşim sürekli uyarıyor ama hiç düzelmiyor maalesef..kayıtlarda vs sesimi duyunca şaşırıyorum :) çözüm bulursan haber ver :)Kızlar bazen çok hızlı konusuyorum ve dediklerimi karşı taraf anlamiyor ve bu canımı sıkıyor bazen bu durumumla kendim de dalga geçebilsem de böyle konuşmak istemiyorum..tane tane , akıcı ve güzel konuşmak istiyorum,bunu nasıl yapabilirim ?
Bunun nedenini bilmeden çözüm ne kadar mümkün olabilirAyy çevremde var hızlı konuşanlar cidden can sıkıcı olabiliyor yanlış anlama ama bencede biraz yavaş konuşmaya çalışın...
Nedeni ne olabilir allah aşkına genetik tir herşeye hastalık gibi bakmayın. Psikolojik falanda dersiniz şimdi ne alakaysaBunun nedenini bilmeden çözüm ne kadar mümkün olabilir
Yavaş konuşabilseler zaten konuşurlar
Genelde sinirli ve heyecanlı olduğum zamanlarda oluyor..her zaman öyle konuşmuyorum..ama bu durum canimi sıkıyor gercekten de mutsuz oluyorum..Neden ?
ilk önce nedenini araştırın sonra çözüm arayın
Altında yatan bir problem olabilir
Üzme kendini yaa biraz sakin konuşmaya falan telkin etsen kendini aslında yaparsın benceGenelde sinirli ve heyecanlı olduğum zamanlarda oluyor..her zaman öyle konuşmuyorum..ama bu durum canimi sıkıyor gercekten de mutsuz oluyorum..
Mesala bibolar bozukluk yaşayan hastalarda ne dediklerini anlayamazsınızNedeni ne olabilir allah aşkına genetik tir herşeye hastalık gibi bakmayın. Psikolojik falanda dersiniz şimdi ne alakaysa
Okadar buyutmeyelim bence benim çevremde çok var böyle konuşan arkadasim. Gayet saglikli lar ve aileden geliyor geneliMesala bibolar bozukluk yaşayan hastalarda ne dediklerini anlayamazsınız
İnsan bir bütündür en küçük sinir bile insanla bir alakası vardır
Konu sahibi siz öylesiniz demiyorum sadece nedeni araştırılmalı diyorum bir davranış şekliyse zaten düzeltilir
Evet çoğu anlattiklarini zaman zaman yasadim, hatta bazen 2 kelimeyi kombin yapiyorum hizli dusunmekten..ama ben rahatsizim bu durumdan tane tane konusmak istiyorum her zaman..Ben de hızlı konuşurum
Böyle heyecanlı ses tonum var
Hatta karşımdaki telde konuşursak kızmayın vs der bazen
Ben araştırdığımda hızlı konuşma hızlı düşünme paraleldir demişlerdi
Çok hızlı düşündüğün için onların hepsini toparlayıp konuşmak için hıZlı konuşuyormuşum
Hızlı da okurum mesela
hatta düşüncelerimin hızına yazma hızım yetişmiyordu yıllar geçtikçe hızlı da yazıyorum artık
Bana zararı yok gerekirse arada karşımdaki kitleye göre yavaş konuşuyorum yahut iki farklı şekilde aynı cümleyi kurup değişik şekilde anlayabilecek kitleye hitap ediyorum
Hayir ailemde hizli konusan yok..bazen düsüncelerimi hizli bi sekilde anlatmak istiyorum,sabirsiz davraniyorumOkadar buyutmeyelim bence benim çevremde çok var böyle konuşan arkadasim. Gayet saglikli lar ve aileden geliyor geneli
Bilemiyorum o zaman birşey diyemiycem. Biraz sabırlı olmaya çalışın o zaman ne diyim. Sakin olmaya çalışırsanız sakinde konuşursunuz.Hayir ailemde hizli konusan yok..bazen düsüncelerimi hizli bi sekilde anlatmak istiyorum,sabirsiz davraniyorum
Evet çoğu anlattiklarini zaman zaman yasadim, hatta bazen 2 kelimeyi kombin yapiyorum hizli dusunmekten..ama ben rahatsizim bu durumdan tane tane konusmak istiyorum her zaman..
Mesala bibolar bozukluk yaşayan hastalarda ne dediklerini anlayamazsınız
İnsan bir bütündür en küçük sinirin bile insanla bir alakası vardır
Konu sahibi siz öylesiniz demiyorum sadece nedeni araştırılmalı diyorum bir davranış şekliyse zaten düzeltilir