Hızlı konuşmak

Kızlar bazen çok hızlı konusuyorum ve dediklerimi karşı taragetir :KK70: amiyor ve bu canımı sıkıyor bazen bu durumumla kendim de dalga geçebilsem de böyle konuşmak istemiyorum..tane tane , akıcı ve güzel konuşmak istiyorum,bunu nasıl yapabilirim ?
Yaa bende çok hızlı konusuyorum yeni tanıştığım insanların çoğu ne dediğimi anlamıyor zamanla alıştıkça anlamaya başlıyolar. Abilerim ben konusurken dalga geçerdi "alt yazısı da yok bu kızın" "Türkçe meali ne anlamıyorum" derlerdi gülerdik. Hızlı yazıyorum mesela. Çok hızlı okuyorum yazıları. hep kendimle dalga geçtim taramalı tüfek gibiyim diye şmdi ben mi yavaşladım insanlar mı anlıyo bilmiyorum ama şuan sorun yok gibi. Sinirlendiğim zamanlar ne dediğmi bende anlamıyorum çok sert ve hızlı konuşuyorum :)) çözümü bulursan bana da söyle diksiyon kursuna gidim dedim eşim ben böyle sevdim diyor. Bende bıraktım kendi haline.

Al şu takatukaları, takatukacıya götür.
Takatukacı takatukaları takatukalamazsa,
Takatukaları takatukalatmadan geri getir :KK70:

Gece gündüz söylerdim bir ara.
Şu duvarı badanalamalı mı???? :)))

Allah kolaylık versin canım :))

Aynı eşim. Hızlı konuşuyo ve Ege şivesi de katıyor ve bazen dinlerken öyle yoruluyorum ki bakakaliyorum öyle devrelerim yaniyo. Ama nedense ciddi bi mesele veya iş varsa o zaman sakin sakin akıcı konuşur.

Ses kaydı, süre tutma gibi teknikler uygulabilirsiniz.
Surekli karsinizdaki kisiyle konusurken, onun konusma hizinda (normal konusma hizinda biriyse) konusmaya ozen gostermeye calisin.
Sabirla ve zamanla duzelir.
Güzel bir tavsiye
tiyatrodayken diksiyon egzersizlerinde agzimiza kalem koyup konusurduk cok etkisi oluyor. evde agziniza kalem koyup bol bol konuşun. biraz tükürük akabilir tabi :)
ağızda kalemle konuşmak kelimeleri yuvarlamadan konuşmak için mi canım..? işe yarıyor mu cidden ?

Yaa bende çok hızlı konusuyorum yeni tanıştığım insanların çoğu ne dediğimi anlamıyor zamanla alıştıkça anlamaya başlıyolar. Abilerim ben konusurken dalga geçerdi "alt yazısı da yok bu kızın" "Türkçe meali ne anlamıyorum" derlerdi gülerdik. Hızlı yazıyorum mesela. Çok hızlı okuyorum yazıları. hep kendimle dalga geçtim taramalı tüfek gibiyim diye şmdi ben mi yavaşladım insanlar mı anlıyo bilmiyorum ama şuan sorun yok gibi. Sinirlendiğim zamanlar ne dediğmi bende anlamıyorum çok sert ve hızlı konuşuyorum :)) çözümü bulursan bana da söyle diksiyon kursuna gidim dedim eşim ben böyle sevdim diyor. Bende bıraktım kendi haline.

Al şu takatukaları, takatukacıya götür.
Takatukacı takatukaları takatukalamazsa,
Takatukaları takatukalatmadan geri getir :KK70:

Gece gündüz söylerdim bir ara.
Şu duvarı badanalamalı mı???? :)))

Allah kolaylık versin canım :))

sinirliyken ya da heyecanlıyken aynı şekilde ben de hızlı konuşuyorum..oysaki özellikle sinirliyken sakin sakin konuşup karşısındakine lafları yapıştıranlardan olmak istiyorum :)

Al benden de o kadar ..
Özellikle iş ile ilgili yeni bir ortamda aşırı heyecanlanıyorum ve hızlı düşünmeye başlıyorum. Düşüncelerim ve söylediklerim birbirini kovalıyor.. biri kedi öteki köpek misali .. Aslında sanırım çok derin düşünüyoruz. Belki başkasının iki kelime ile anlatacağını biz dallandırıyoruz .Yani hiç değilse bende böyle oluyor..
Artık soruya net cevaplar vermeye çalışarak konuşuyorum.. Tabi o an aklıma gelirse bu durum:)

Kızlar bazen çok hızlı konusuyorum ve dediklerimi karşı taraf anlamiyor ve bu canımı sıkıyor bazen bu durumumla kendim de dalga geçebilsem de böyle konuşmak istemiyorum..tane tane , akıcı ve güzel konuşmak istiyorum,bunu nasıl yapabilirim ?
Kendinizi yavas konusmaya sartlayıp yüksek sesle kitap okuyun. Kitabı okurken "yavas komusmalıyım" fikri daima aklınızın köşesinde olsun. Diyafram nefesi alarak konuşun, ağızda kalem tutma gibi egzersizleri deneyin. Hicbir düzelme olmazsa halk egitimlerdeki diksiyon kurslarına basvurabilirsiniz.

Kızlar bazen çok hızlı konusuyorum ve dediklerimi karşı taraf anlamiyor ve bu canımı sıkıyor bazen bu durumumla kendim de dalga geçebilsem de böyle konuşmak istemiyorum..tane tane , akıcı ve güzel konuşmak istiyorum,bunu nasıl yapabilirim ?

tavsiye olarak yazıldı mı bilmiyorum ama sesli kitap gazete oku hızlı konuştuğundan devrik kuruyorsun büyük ihtimal cümleleri o yüzden anlamıyorlar =)))

Herşeye ezbere "altta yatan neden arastirilmaliiii" vs deniyor da öyle bir şey yok.

Konu sahibi; düşüncelerinizin hızına dudaklarınız yetisemiyor degil mi? tez canli birisiniz muhtemelen. İnsanlar genellikle size yavaş geliyor.

Buna taşilali deniyor. Kekemelikten daha zor düzelir. konuşma terapistinden destek alabilirsiniz. Bazı egzersizler verirler.

Bende de var bu durum. Hatta geçen hafta bir radyo programına konuk oldum. Orda yavaş konuşmak için kendimi zorladim.

Alışmak, diyafram ve egzersizle ilgili bir durum

Benim de bu sorunum var. Altinda psikolojik bir sey olabilir benim panik atagim var. Bir cümle söylerken bazen gereksiz heyecan yapinca karman corman seyler söyleyebiliyorum. Diksiyon dersi almayi dahi dusunuyorum artik.

Herşeye ezbere "altta yatan neden arastirilmaliiii" vs deniyor da öyle bir şey yok.

Konu sahibi; düşüncelerinizin hızına dudaklarınız yetisemiyor degil mi? tez canli birisiniz muhtemelen. İnsanlar genellikle size yavaş geliyor.

Buna taşilali deniyor. Kekemelikten daha zor düzelir. konuşma terapistinden destek alabilirsiniz. Bazı egzersizler verirler.

Bende de var bu durum. Hatta geçen hafta bir radyo programına konuk oldum. Orda yavaş konuşmak için kendimi zorladim.

Bir sey sormak istiyorum. Mesela konusurken kelimeleri eksiksiz ve tam aktarabiliyor musunuz? Benim harf yutma gibi durumlarim da oluyor da, bir bende mi böyle merak ettim.

Bir sey sormak istiyorum. Mesela konusurken kelimeleri eksiksiz ve tam aktarabiliyor musunuz? Benim harf yutma gibi durumlarim da oluyor da, bir bende mi böyle merak ettim.

Ben yutmuyorum

Konuşma terapisti hızlı konuşuyor ama net konuşuyorsunuz demişti

Yani söylediğim her kelime net ama hızlı

Ben yutmuyorum

Konuşma terapisti hızlı konuşuyor ama net konuşuyorsunuz demişti

Yani söylediğim her kelime net ama hızlı
Öyle mi? Sanslisiniz. Cunku benim harfler bazen birbirine giriveriyor. Panik atagim da var, bir sey söyleyecekken bazen gereksiz heyecan basiyor iyice sacmaliyorum. Tabii bunun panik atakla iliskisi var mi bilmiyorum.

evet tez canlı biriyimdir..siz nasıl egzersizler yaparak bu sorunun üstesinden geliyorsunuz ya da gelmeye çalışıyorsunuz..çok sıkıcı bir durum olabiliyor bazen..

tavsiye olarak yazıldı mı bilmiyorum ama sesli kitap gazete oku hızlı konuştuğundan devrik kuruyorsun büyük ihtimal cümleleri o yüzden anlamıyorlar =)))

hayır cümlelerim devrik değil..her zaman da hızlı konuşmuyorum genelde heyecanlandığımda ya da acele davrandığımda ya da sinirliyken ortaya çıkıyor bu durum.

Bir metronom eşliğinde evde kendi kendinize egzersizler yapin faydasi oluyor.
Ayrica yavaşlamayı fitratınız haline getirin
Acele işe her zaman karışan bişi oluyor :KK14:

X