- 14 Kasım 2016
- 7.953
- 12.360
-
- Konu Sahibi PinkMermaid
Yaa bende çok hızlı konusuyorum yeni tanıştığım insanların çoğu ne dediğimi anlamıyor zamanla alıştıkça anlamaya başlıyolar. Abilerim ben konusurken dalga geçerdi "alt yazısı da yok bu kızın" "Türkçe meali ne anlamıyorum" derlerdi gülerdik. Hızlı yazıyorum mesela. Çok hızlı okuyorum yazıları. hep kendimle dalga geçtim taramalı tüfek gibiyim diye şmdi ben mi yavaşladım insanlar mı anlıyo bilmiyorum ama şuan sorun yok gibi. Sinirlendiğim zamanlar ne dediğmi bende anlamıyorum çok sert ve hızlı konuşuyorum :)) çözümü bulursan bana da söyle diksiyon kursuna gidim dedim eşim ben böyle sevdim diyor. Bende bıraktım kendi haline.Kızlar bazen çok hızlı konusuyorum ve dediklerimi karşı taragetiramiyor ve bu canımı sıkıyor bazen bu durumumla kendim de dalga geçebilsem de böyle konuşmak istemiyorum..tane tane , akıcı ve güzel konuşmak istiyorum,bunu nasıl yapabilirim ?
Güzel bir tavsiyeSes kaydı, süre tutma gibi teknikler uygulabilirsiniz.
Surekli karsinizdaki kisiyle konusurken, onun konusma hizinda (normal konusma hizinda biriyse) konusmaya ozen gostermeye calisin.
Sabirla ve zamanla duzelir.
ağızda kalemle konuşmak kelimeleri yuvarlamadan konuşmak için mi canım..? işe yarıyor mu cidden ?tiyatrodayken diksiyon egzersizlerinde agzimiza kalem koyup konusurduk cok etkisi oluyor. evde agziniza kalem koyup bol bol konuşun. biraz tükürük akabilir tabi :)
Yaa bende çok hızlı konusuyorum yeni tanıştığım insanların çoğu ne dediğimi anlamıyor zamanla alıştıkça anlamaya başlıyolar. Abilerim ben konusurken dalga geçerdi "alt yazısı da yok bu kızın" "Türkçe meali ne anlamıyorum" derlerdi gülerdik. Hızlı yazıyorum mesela. Çok hızlı okuyorum yazıları. hep kendimle dalga geçtim taramalı tüfek gibiyim diye şmdi ben mi yavaşladım insanlar mı anlıyo bilmiyorum ama şuan sorun yok gibi. Sinirlendiğim zamanlar ne dediğmi bende anlamıyorum çok sert ve hızlı konuşuyorum :)) çözümü bulursan bana da söyle diksiyon kursuna gidim dedim eşim ben böyle sevdim diyor. Bende bıraktım kendi haline.
Al şu takatukaları, takatukacıya götür.
Takatukacı takatukaları takatukalamazsa,
Takatukaları takatukalatmadan geri getir
Gece gündüz söylerdim bir ara.
Şu duvarı badanalamalı mı???? :)))
Allah kolaylık versin canım :))
Canım sinir ve heyecan durumlarında hızlı konuşmanız normal benceGenelde sinirli ve heyecanlı olduğum zamanlarda oluyor..her zaman öyle konuşmuyorum..ama bu durum canimi sıkıyor gercekten de mutsuz oluyorum..
Neden ?
ilk önce nedenini araştırın sonra çözüm arayın
Altında yatan bir problem olabilir
Kendinizi yavas konusmaya sartlayıp yüksek sesle kitap okuyun. Kitabı okurken "yavas komusmalıyım" fikri daima aklınızın köşesinde olsun. Diyafram nefesi alarak konuşun, ağızda kalem tutma gibi egzersizleri deneyin. Hicbir düzelme olmazsa halk egitimlerdeki diksiyon kurslarına basvurabilirsiniz.Kızlar bazen çok hızlı konusuyorum ve dediklerimi karşı taraf anlamiyor ve bu canımı sıkıyor bazen bu durumumla kendim de dalga geçebilsem de böyle konuşmak istemiyorum..tane tane , akıcı ve güzel konuşmak istiyorum,bunu nasıl yapabilirim ?
Nedeni ne olabilir allah aşkına genetik tir herşeye hastalık gibi bakmayın. Psikolojik falanda dersiniz şimdi ne alakaysa
Kızlar bazen çok hızlı konusuyorum ve dediklerimi karşı taraf anlamiyor ve bu canımı sıkıyor bazen bu durumumla kendim de dalga geçebilsem de böyle konuşmak istemiyorum..tane tane , akıcı ve güzel konuşmak istiyorum,bunu nasıl yapabilirim ?
Mesela? Ne gibi?Neden ?
ilk önce nedenini araştırın sonra çözüm arayın
Altında yatan bir problem olabilir
Bir sey sormak istiyorum. Mesela konusurken kelimeleri eksiksiz ve tam aktarabiliyor musunuz? Benim harf yutma gibi durumlarim da oluyor da, bir bende mi böyle merak ettim.Herşeye ezbere "altta yatan neden arastirilmaliiii" vs deniyor da öyle bir şey yok.
Konu sahibi; düşüncelerinizin hızına dudaklarınız yetisemiyor degil mi? tez canli birisiniz muhtemelen. İnsanlar genellikle size yavaş geliyor.
Buna taşilali deniyor. Kekemelikten daha zor düzelir. konuşma terapistinden destek alabilirsiniz. Bazı egzersizler verirler.
Bende de var bu durum. Hatta geçen hafta bir radyo programına konuk oldum. Orda yavaş konuşmak için kendimi zorladim.
Alışmak, diyafram ve egzersizle ilgili bir durum
Bir sey sormak istiyorum. Mesela konusurken kelimeleri eksiksiz ve tam aktarabiliyor musunuz? Benim harf yutma gibi durumlarim da oluyor da, bir bende mi böyle merak ettim.
Öyle mi? Sanslisiniz. Cunku benim harfler bazen birbirine giriveriyor. Panik atagim da var, bir sey söyleyecekken bazen gereksiz heyecan basiyor iyice sacmaliyorum. Tabii bunun panik atakla iliskisi var mi bilmiyorum.Ben yutmuyorum
Konuşma terapisti hızlı konuşuyor ama net konuşuyorsunuz demişti
Yani söylediğim her kelime net ama hızlı
evet cnm kelimeleri tek tek anlasilir sekilde soylemeni sagliyor.sürekli pratik yaparsan bayaga faydasi oluyor nette bi arastir istersenGüzel bir tavsiye
ağızda kalemle konuşmak kelimeleri yuvarlamadan konuşmak için mi canım..? işe yarıyor mu cidden ?
Herşeye ezbere "altta yatan neden arastirilmaliiii" vs deniyor da öyle bir şey yok.
Konu sahibi; düşüncelerinizin hızına dudaklarınız yetisemiyor degil mi? tez canli birisiniz muhtemelen. İnsanlar genellikle size yavaş geliyor.
Buna taşilali deniyor. Kekemelikten daha zor düzelir. konuşma terapistinden destek alabilirsiniz. Bazı egzersizler verirler.
Bende de var bu durum. Hatta geçen hafta bir radyo programına konuk oldum. Orda yavaş konuşmak için kendimi zorladim.
Alışmak, diyafram ve egzersizle ilgili bir durum
tavsiye olarak yazıldı mı bilmiyorum ama sesli kitap gazete oku hızlı konuştuğundan devrik kuruyorsun büyük ihtimal cümleleri o yüzden anlamıyorlar =)))