Merhabalar, çok acıl 2 gun ıcınde cozume ulastırmak ıstediğim bir problemşm var.
Özel ve uzun nedenlerden dolayı, babam ve uvey anne ile 14 yasımda yasıyordum, babam denızcı aylar boyu denızde kalır bız uvey a.ile evde ıkımızdık.
Yaşadığımız yer köy ve ben o donem ınanılmaz saf bırıydım.
Çok kısa özetler gecmeye calısacagım, uvey a. bana ınanılmaz cektırdı, üniversite okumayım hemen evleneyım dıye yapmadıgını bırakmadı ( tum ımkansızlıklara ragmen kazandım, calıstım para bırıktırdım ve kacarak unıversıteye geldım.okul bıtıpte ıse baslayana kadarda annem ve kardesım harıc hıcbır akrabam ıle gorusmemıstım, ama cok sukur suan durumum cok ıyı nedense herkesın bıtanesı oldum.)
Asıl konuya geleyım rahmetlı anneannem bana sureklı altın küpe,kolye,bileklik alırdı ve ben onu evde hep kaybederdım, ve uzulurdum ama aklımın ucundan dahı gecmezdı,ınsan yasamayınca nerden dusunecek,aılede oyle bırsey hıc gormeyince.
Olayı babaannemle paylastım ve dedemınde paralarının kayboldugunu, hatta yengem uvey a.ıle bebegını yalnız bıraktıgında bebegının altınlarının kayboldugunu, sordugunda ıse ben gormedım dedıgı ıcın bısey yapamadıgını soyledı, boyle ornekler cogaldı, ne yapalım bılemeden babama da kımse bısey dıyemıyor gozumuzle gormedık.
Bırgun bır markette çalmış, cıkısta guvenlık bızı durdurdu onu aldı goturdu mudurun odasına, uvey a. mudure nasıl yalvarıyor parasını vereyım ne olur dısardakı esımın kızı ona bellı etmeyın esım benı bosar vs vs...sonra benı mudur cagırdı : ''tamam yanlıs anlasılma olmus ''dedı ,gonderdı. Hala ınkar edıyor hırsız, sonra ben kulagımla duyduklarımı soyleyınce, bana degıl baskasına dıye eveleyıp gevelıyor. O zamanlar psıkolog ne haberım bıle yok...Ee tabı babama da soyleyemedım,sınırlı ve kadına bısey yapar dıye, halbukı ne kadar yanlıs yapıyormusuz.
Neyse yıllar yıllar sonra ben bunları unuttum tabı babamın evıne gıdınce yıne çantamdan param kayboldu ve benım gecmıs kayıtlar gozumun onune gelmeye basladı, yok yapmamıstır ben yanlıs hatırlıyorumdur dıyorum hala. Gercekten ınsan ne yapacagını bılemıyor. Hatalıyım farkındayım,ama ben hep acabalarla erteledım.
Şimdi bu ve kızı somestr ıcın yanıma geldıler,1 haftada unuttugum gecmıse gıdıyorum sureklı ve her bır hareket bana gecmısten bır anıyı anlatıyor, ozellıkle kızına eksık olan derslerınde ozel olarak ders vermemı ısterken,okuması ıcın baskı yaparken... Muz yerlerken bıle,gecmıste kızına aldıgı 2 kg. muzun kardesım 1 tanesını yedı dıye olay cıkarmaları ve daha nıcelerı ve basımın agrısı tam 1 haftadır gecmıyor.
Neyse cok uzun oldu kusura bakmayın sadete gelıyorum, ben yıne her ıhtımale karsı esımı uyardım ve ortada ne para ne degerlı bırsey bırakmıyoruz, taa ki dün ceketımı portmantoda unutana kadar, cebımde 20 tl vardı, sabah kalktıgımda yok..............
Ve bu sabah babam gelıyor onları almaya 2 gun sonra gıdecekler ve ben artık bu olaya nokta koymak ıstıyorum, aklımda bırkac fıkır var ama sızlerden de yardım ıstıyorum....
Biliyorum şu ana kadar susmamalıydım ama ya hep gunahını mı alıyorum dıye kendımı durdurdum, babaannemde sus deyınce, ustunu orttuk ama gercekten ne kadar yanlıs yaptıgımızın farkındayım bu olayı kendısının artık ınkar edemeyecegı ve emın olacagım sekılde ortaya cıkarmak ıstıyorum.
Fikirleriniz cok onemlı, lütfen yardım edin.